Privéjet glijdt van landingsbaan op Antwerpse luchthaven

Op de luchthaven van Antwerpen is zaterdagavond een zakenjet bij de landing in de problemen gekomen. Door de gladheid schoof het toestel van de landingsbaan. Er vielen geen gewonden, zo is zondag vernomen bij de brandweer.


Read full article on: gva.be
Hoezo, thuis mogen we nog altijd maar vier personen zien? “Bizarre beslissing”, vindt motivatiepsycholoog
Vanaf 9 juni mogen we weer vier mensen uitnodigen bij ons thuis. Dat is zeker een versoepeling ten opzichte van nu, maar het verschil met de bezoekersaantallen op events is wel heel groot. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) noemt het dan ook een bizarre beslissing.
www.nieuwsblad.be
“Het bescheiden familiefeestje thuis heeft natuurlijk geen eigen lobbygroep”
Het perspectief voor de zomer krijgt nu echt vorm. Lobbygroepen kunnen winst en verlies uittellen. Maar wat met groepen die het zonder mondige woordvoerders moeten stellen?
www.nieuwsblad.be
Meer terugkeerders laten zich testen, maar niet genoeg om gevaarlijke varianten tegen te houden: dan toch verplicht op hotelquarantaine?
Het aantal reizigers dat zich bij terugkeer uit een rode zone laat testen, is in enkele weken tijd verdubbeld, naar intussen 8 op de 10. Maar dat moet “nóg beter” willen we gevaarlijke virusvarianten effectief buiten de deur houden, waarschuwen zowel justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) als viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Daarbij wordt zelfs gepleit voor een strikte hotelquarantaine voor wie van een verre bestemming komt.
www.nieuwsblad.be
Vandenbroucke eenzaam en alleen op Overlegcomité: “Er zit al een tijdje wat zand in de zwembroek”
Moederziel alleen stond minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dinsdag op het Overlegcomité. Terwijl tot nu toe premier Alexander De Croo (Open VLD) vaak achter zijn vicepremier stond, was er van de federale tandem deze keer geen sprake meer. De versoepelingstrein walste over de immer voorzichtige Vandenbroucke, die vindt dat het allemaal te snel gaat en Pukkelpop in augustus niet ziet zitten.
www.nieuwsblad.be
Gerecht blundert en dagvaardt verkeerde Kenny V. voor aanranding minderjarige: “Een hel, mijn vrouw vertrok meteen met mijn zoontje”
Een onwaarschijnlijke blunder. Het Leuvens gerecht heeft gisteren Kenny V. (28) voor de rechter laten verschijnen voor de aanranding van een minderjarige jongen. Bleek dat ze de foute hadden gedagvaard, een naamgenoot die niets te maken heeft met de zaak.
www.nieuwsblad.be
Tom Waes werkt aan prestigieus tv-programma over geschiedenis van Vlaanderen
Naast een seizoen van Reizen Waes over Nederland werkt Tom Waes (52) aan een fonkelnieuw programma: Het verhaal van Vlaanderen. Dat is een documentairereeks over de Vlaamse geschiedenis van de prehistorie tot nu, in tien afleveringen van een uur.
www.nieuwsblad.be
Erfenis La Esterella bedraagt honderdduizenden euro’s
De enige erfgenaam van La Esterella mag zich in de handen wrijven: de erfenis van zangeres Esther Lambrechts loopt namelijk in de honderdduizenden euro’s. Dat was dinsdag te zien in Erfgenaam gezocht op VTM, het programma waarin Axel Daeseleire op zoek gaat naar de erfgenamen van opvallende nalatenschappen.
www.nieuwsblad.be
“Het is geen ramp voor Remco, maar hij moet beseffen dat de andere toppers hem nu vroeg in de Giro onder druk zullen zetten”
De grootste aller tijden en bovendien vijfvoudig Giro-winnaar fileert samen met zoon - opleider van verschillende toppers in het Giro-peloton - drie keer per week de gebeurtenissen in Italië.
www.nieuwsblad.be
Siska Schoeters blaast ‘De droomfabriek’ nieuw leven in: “Gele briefkaarten? Plots besef je weer hoe traag de wereld ooit was”
Nostalgie troef voor wie opgroeide in de jaren negentig. ‘Iedereen beroemd’ wekt ‘De droomfabriek’ weer tot leven, al is het maar voor even. Aan Siska Schoeters (39) de eer om in de voetsporen van haar vriend en jeugdheld Bart Peeters te lopen. Komende weken graaft ze vergeelde briefkaarten uit het VRT-archief om onbeantwoorde wensen alsnog te vervullen. “In mijn tijd wilde iedereen hetzelfde: met dolfijnen zwemmen.”
www.nieuwsblad.be
Nu vallen de bommen: minstens dertig doden bij escalerend geweld in Israël
Eindeloze barrages van raketten uit Gaza én Israëlische bommen op Gaza namen gisteren de plaats in van de woelige protesten in Jeruzalem. Er vielen minstens 28 Palestijnse en twee Israëlische doden.
www.nieuwsblad.be
Van iPhones tot generische geneesmiddelen: hele wereld begint Indiase coronaramp te voelen
In India kreunt de industrie onder het hoge aantal besmette werknemers. Van iPhones en generische geneesmiddelen tot staal: overal dreigt de productie gedeeltelijk stil te vallen.
www.nieuwsblad.be
D’Onofrio wuift gerucht over Seraing weg, Wim De Decker en Olivier Renard genoemd als opvolger bij Antwerp
Luciano D’Onofrio (65) is niet langer sportief directeur bij Antwerp. Na vier jaar lagen de visies van D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens te ver uit elkaar. Gheysens wil de club op een ‘modernere’ leest schoeien. D’Onofrio wilde geen macht inleveren.
www.nieuwsblad.be
Nethys attaque le réviseur PwC en justice
03:00 Par son action en référé, l'intercommunale liégeoise veut contraindre le cabinet de réviseur PwC à collaborer dans le cadre de l'approbation des comptes 2020.
www.lecho.be
L'Europe cherche son équilibre face à la taxe mondiale de Biden
02:45 L’Europe cherche à rester unie en vue d’un accord sur la taxation des multinationales. En proposant un taux minimum à 21%, Joe Biden a donné un coup dans la fourmilière.
www.lecho.be
Le grand bond en avant du microlearning
02:30 Avec le télétravail généralisé, les formations en entreprise ont largement été chamboulées. Pour garder les employés à la page malgré la distance, le microlearning s'installe de plus en plus dans les ...
www.lecho.be
Voici votre horoscope de ce mercredi 12 mai 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce mercredi 12 mai 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Vers un "reset global" de notre manière de faire et d’être en entreprise
01:39 Dans les prochains mois, entrepreneurs, indépendants, chefs d’entreprise vont devoir repenser totalement leur manière de fonctionner et changer la vision de leur quotidien. Ils vont devoir innover à ...
2 h
www.lecho.be
Dua Lipa domineert zeer vrouwelijke editie van de Brit Awards
De Londense zangeres Dua Lipa heeft dinsdagavond twee Brit Awards gewonnen, waaronder de zeer gegeerde award voor het beste Britse album. Bij de 41ste editie van de Brit Awards vielen bijna alleen maar vrouwen in de prijzen.
2 h
De Standaard
Synagoge in brand gestoken bij rellen in de buurt van Tel Aviv: premier Netanyahu roept noodtoestand uit
In de Israëlische stad Lod, waar Joden en Arabieren samenleven, is het gisteravond tot zware rellen gekomen. Volgens mediaberichten staken Arabieren een synagoge in brand. Er werden ook tientallen auto's in brand gestoken en ruiten van winkels ingegooid. Premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen.
2 h
HLN.be
Synagoge in brand gestoken bij rellen in de buurt van Tel Aviv
In de Israëlische stad Lod, waar Joden en Arabieren samenleven, is het gisteravond tot zware rellen gekomen. Volgens mediaberichten staken Arabieren een synagoge in brand. Er werden ook tientallen auto's in brand gestoken en ruiten van winkels ingegooid.
2 h
HLN.be
‘Minimumbelasting moet er komen’
01:25 ‘Niet de 0,4 procent was het probleem bij het loonoverleg, maar de boosheid over de Amazons.’ Peter Wouters (Beweging.net) wil dat België meewerkt aan een Europese digitaks en een minimumbelasting voo...
2 h
www.tijd.be
Coronacrisis levert Beaulieu International meer winst op uit minder omzet
01:05 De chemie- en vloerbekledingsgroep Beaulieu International Group (BIG) heeft er een goed jaar op zitten. De omzet zakte tot 1,74 miljard euro, maar dat was aan dalende grondstofprijzen te wijten. Die k...
2 h
www.tijd.be
Hard seltzer - of alcoholisch water - overspoelt België
01:04 Je kan er niet naast kijken: de Amerikaanse hard seltzer komt naar België. Na AB InBev en Brouwerij Haacht lanceert nu ook Coca-Cola het alcoholische bruiswater met fruitsmaak. 'Dit wordt even populai...
2 h
www.tijd.be
Boer zoekt sensoren en data
01:00 Het gros van de stikstofuitstoot in onze contreien wordt veroorzaakt door de landbouw. Artificiële intelligentie en data zijn een deel van de oplossing, blijkt uit een rondvraag bij experts.
2 h
www.tijd.be
Het zakenmodel achter de boomende phishingbusiness
01:00 De mails vol taalfouten waarin een Afrikaanse prins tien jaar geleden uw hulp vroeg om zijn fortuin veilig te stellen waren eerst nog grappig. Nu lokken bendes jonge criminelen mensen massaal naar nep...
2 h
www.tijd.be
Vlaanderen krijgt vervallen kasteel van Heers na 20 jaar in handen
01:00 Na twee decennia gekrakeel draagt een adellijke familie het verloederde kasteel van Heers over aan de Vlaamse regering. Een miljoenenrenovatie moet de Limburgse parel in haar oude glorie herstellen.
2 h
www.tijd.be
Israël et le Hamas se dirigent vers une "guerre à grande échelle" : "Cessez immédiatement les tirs !"
Israël et le mouvement islamiste Hamas se dirigent vers une "guerre à grande échelle", a prévenu mardi soir l'émissaire de l'ONU pour le Proche-Orient Tor Wennesland, appelant les parties à mettre fin "immédiatement" aux affrontements.
3 h
www.lalibre.be
Coronavirus: après les annonces du Codeco, voici les festivals qui ont décidé d’annuler ou de confirmer leur édition 2021!
Les assouplissements annoncés pour les festivals en juillet et août ont constitué une véritable avancée pour le secteur qui demandait des éclaircissements. Mais ces nouvelles sont arrivées bien trop tard pour la majorité de ces événements estivaux
3 h
Sudinfo.be
VN-gezant: “Israël en Hamas op weg naar oorlog op grote schaal”
Israël en de islamistische beweging Hamas zijn op weg naar een oorlog op grote schaal. Daarvoor waarschuwt Tor Wennesland, gezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten. Hij roept beide partijen op de confrontaties meteen te stoppen. De VN-Veiligheidsraad komt woensdag opnieuw samen voor een spoedvergadering, de tweede in drie dagen, melden diplomatieke bronnen.
3 h
HLN.be
Barcelone trébuche à Levante (3-3) et voit le titre s'éloigner
Le FC Barcelone a été accroché 3-3 par Levante dans un partage spectaculaire mardi pour la 36e journée du championnat d'Espagne, manquant l'occasion de prendre la tête du classement devant l'Atlético Madrid (1er, 77 pts), qui reçoit la Real Sociedad mercredi.
3 h
www.dhnet.be
LIVE (22u). Zetten Carrasco en Atlético tegen Sociedad nieuwe stap richting titel?
• 36ste speeldag La Liga • Wanda Metropolitano • Aftrap: 22u • Atlético kan opnieuw dichter bij titel komen
3 h
HLN.be
LIVE (20u45). Vieren Lukaku en co kampioenschap met zege tegen AS Roma?
• 36ste speeldag Serie A • San Siro • Aftrap: 20u45 • Lukaku nog eens aan het kanon?
3 h
HLN.be
LIVE (20u45). Zet Genk Club Brugge verder onder druk of beent Anderlecht Limburgers bij?
• Derde speeldag Champions’ play-offs • Luminus Arena • Aftrap: 20u45 • Bij winst nadert Genk tot op 2 punten van Club, bij verlies komt Anderlecht naast Limburgers
3 h
HLN.be
Le FC Barcelone, accroché par Levante, voit le titre en Liga s’éloigner (vidéos)
Alors qu’il pouvait prendre la tête du classement en Espagne, le Barça perdu le fil face à Levante.
3 h
Sudinfo.be
Le Barça trébuche à Levante au terme d'un match spectaculaire et voit le titre s'éloigner
Le FC Barcelone a été accroché 3-3 par Levante dans un nul spectaculaire mardi pour la 36e journée de Liga, manquant l'occasion de prendre la tête du classement devant l'Atlético Madrid (1er, 77 pts), qui reçoit la Real Sociedad mercredi.
3 h
www.7sur7.be
Elise Mertens gaat eruit in openingsronde in Rome: “Geen toernooi meer tot aan Roland Garros”
Elise Mertens (WTA 14) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome. Een teleurstelling nadat ze vorige week moest opgeven in Madrid.
3 h
HLN.be
Le Sporting Portugal champion du Portugal pour la première fois depuis 19 ans
En s'imposant 1 à 0 face à Boavista grâce à un but de Paulinho à la 36e minute, le Sporting Portugal a décroché son 19e titre de champion du Portugal mais le premier depuis 19 ans mardi à Lisbonne.
3 h
www.dhnet.be
Titelkansen Barcelona krijgen ferme knauw: Messi en co schieten zichzelf in de voet tegen Levante
Duur puntenverlies voor Barcelona in de Spaanse titelstrijd. De Catalanen speelden op het veld van Levante 3-3 gelijk en kunnen leider Atlético morgen vier punten zien uitlopen. Over and out met nog twee matchen te gaan?
3 h
HLN.be
Meurtre d'Arthur Noyer: Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle
Nordahl Lelandais est condamné à 20 ans de réclusion criminelle, dans l'affaire du meurtre d'Arthur Noyer. Plus d'informations à venir.
3 h
www.dhnet.be
Meurtre d'Arthur Noyer: Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle
Nordahl Lelandais est condamné à 20 ans de réclusion criminelle, dans l'affaire du meurtre d'Arthur Noyer. Plus d'informations à venir.
3 h
www.lalibre.be
EuroMillions (résultats du 11 mai 2021): voici les numéros qu’il fallait cocher pour remporter le jackpot
Ce mardi 11 mai 2021, il y avait un jackpot de 17 millions d’euros à remporter grâce à EuroMillions. Voici les numéros gagnants et le tableau des gains!
3 h
Sudinfo.be
Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle pour le meurtre d'Arthur Noyer
La cour d'assises de Savoie a reconnu mardi Nordahl Lelandais coupable du meurtre d'Arthur Noyer et l'a condamné à 20 ans de réclusion criminelle avec une période de sureté des deux tiers. Le parquet avait requis 30 ans de prison.
4 h
www.7sur7.be
Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle pour le meurtre d'Arthur Noyer
La cour d'assises de Savoie a reconnu mardi Nordahl Lelandais coupable du meurtre d'Arthur Noyer et l'a condamné à 20 ans de réclusion criminelle avec une période de sureté des deux tiers. Le parquet avait requis 30 ans de prison.
4 h
www.7sur7.be
Football Talk. Sporting voor het eerst in 19 jaar Portugees landskampioen - Missipo zwaar geblesseerd
Sporting Portugal heeft voor het eerst sinds 2002 de Portugese landstitel veroverd. Het elftal van coach Ruben Amorim stelde het kampioenschap veilig door Boavista met 1-0 te verslaan. Aanvaller Paulinho maakte in de 36ste minuut het doelpunt voor Sporting, dat na 32 van de 34 speeldagen nog ongeslagen is en 82 punten telt.
4 h
HLN.be
Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle pour le meurtre d’Arthur Noyer
Après sept heures de délibéré, Nordahl Lelandais, mains jointes et chemise blanche, n’a pas bougé à l’annonce d’un verdict qui clôt sept jours d’un procès médiatisé à Chambéry.
4 h
www.lesoir.be
Meurtre d’Arthur Noyer: Nordahl Lelandais condamné à 20 ans de réclusion criminelle
Meurtre d’Arthur Noyer: Nordahl Lelandais a été condamné à 20 ans de réclusion criminelle.
4 h
Sudinfo.be
Tribune de militaires en France: les signataires invités à quitter l’armée
Le chef d’état-major des armées françaises a invité mardi dans un courrier les signataires anonymes d’une tribune de militaires à quitter l’uniforme pour défendre librement leurs opinions tout en respectant la neutralité de l’armée.
4 h
Sudinfo.be
Mertens ne disputera plus de tournoi avant Roland-Garros: "Mon corps a besoin de souffler"
Battue 4-6, 6-2, 6-3 au premier tour du tournoi WTA 1000 de Rome par la Russe Veronika Kudermetova (WTA 28) mardi, Elise Mertens (WTA 14) ne jouera plus en simple d'ici Roland Garros.
4 h
www.dhnet.be