Procédure de destitution de Donald Trump: la demande de Joe Biden au Congrès

Le président élu Joe Biden a demandé mercredi au Congrès de travailler sur les priorités de son programme, malgré le procès en destitution de Donald Trump, qui s’ouvrira après l’arrivée au pouvoir du démocrate.
Load more
Read full article on: sudinfo.be
23,5 millions d’euros pour lutter contre le bruit le long des grands axes
C’est un enjeu de santé publique, souligne le ministre wallon des Travaux publics, Philippe Henry.
1m
Lameuse.be
LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald. “ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
3 m
HLN.be
Hackers aan de haal met koersgevoelige informatie van Intel
19:04 Door een lek moest Intel vroeger dan verwacht zijn financiële resultaten bekendmaken. Hackers zijn hoe langer hoe meer geïnteresseerd in dat soort, koersgevoelige data.
6 m
www.tijd.be
Coronavirus: la Défense sollicitée à Saint-Trond pour appuyer une campagne de tests
La Défense apportera son appui samedi à Saint-Trond aux autorités locales et au SPF Santé publique qui vont organiser une vaste campagne de test de la variante britannique du coronavirus, annonce-t-elle vendredi dans un communiqué.
6 m
Sudinfo.be
Prises de bénéfices pour finir la semaine (Débriefing actions étrangères)
19:03 Les marchés européens ont perdu du terrain, plombés par les valeurs cycliques et celles liées au secteur du tourisme. Siemens a en revanche fait des étincelles.
7 m
www.lecho.be
Voyages à l’étranger, métiers de contact: suivez les annonces du Comité de concertation (direct)
Le Comité de concertation, inquiet face à l’arrivée de variants et une troisième vague, a pris plusieurs décisions, notamment concernant les voyages et la quarantaine.
8 m
www.lesoir.be
Vers une nuit en cellule pour Stéphane Moreau
L’ex-CEO de Nethys est toujours entendu par les enquêteurs de l’office central de la répression de la corruption.
8 m
www.lalibre.be
Foutje van operator leidt tot stilvallen kernreactor Tihange 2
Een onoplettendheid bij een medewerker van de kerncentrale van Tihange heeft er toe geleid dat een reactor is stilgevallen. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel.
8 m
HLN.be
Une petite erreur d'un opérateur provoque l'arrêt de Tihange 2
Une faute d'inattention d'un collaborateur de la centrale nucléaire de Tihange a conduit à un arrêt du réacteur, a confirmé l'exploitant de la centrale, Engie Electrabel.
www.dhnet.be
Als de onderbroekenlol begint, is de pret eraf
18:59 Het is met beurshausses zoals met lange trans-Atlantische vluchten: naarmate het einde nadert, beginnen velen ongemakkelijk te wriemelen in hun zitje, maar niemand kan of wil uitstappen.
www.tijd.be
Comité de concertation: voici ce qui a été décidé pour l’école en Fédération Wallonie-Bruxelles
Voici ce qui a été décidé par le gouvernement concernant l’enseignement francophone ce vendredi lors du Comité de concertation.
Sudinfo.be
Inbrekers dringen slaapkamer binnen terwijl bewoners in bed liggen
Op de Breugellaan in Zolder is vrijdag in een huis ingebroken. Dat werd om 11.45 uur gemeld, maar de inbreuk moet tussen 4 uur en zonsopgang gebeurd zijn. De bewoners lagen in bed toen de daders de achterdeur forceerden en alle ruimtes doorzochten. Ze trokken zelfs naar de slaapkamer waar ze een nachtkastje van de ene naar de andere kamer verplaatsten en deze vervolgens doorzochten. De man des huizes schoot wakker van het geluid waarna de daders op de vlucht sloegen. De bewoner heeft hen nog horen weglopen. Ze konden op het eerste gezicht enkel 40 euro buitmaken.
www.hbvl.be
Elio Di Rupo au sujet du coronavirus: «On en a sûrement pour jusqu’au mois de juin»
Le ministre-président de la Wallonie a pris la parole à la sortie du Comité de concertation.
www.lesoir.be
Leger stuurt medisch personeel om te helpen testen in Sint-Truiden
Defensie stuurt medisch personeel naar Sint-Truiden om zaterdag te helpen bij de massale testing op de Britse variant. De vraag kwam van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.
www.hbvl.be
Boris Johnson: “Britse coronavariant lijkt meer sterfte te veroorzaken”
De Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker is, lijkt ook verband te houden met een hogere sterfte. Dat heeft premier Boris Johnson gezegd op een persbriefing in Downing Street.
HLN.be
L’effet Biden à l’épreuve de la bourse
18:52 Le plan de relance proposé par le président américain Joe Biden est vu positivement pour les marchés. Certains secteurs vont en profiter davantage que d'autres.
www.lecho.be
Inbraak in Leegstaand pand in Lommel
In een leegstaand pand in de Stationsstraat is ingebroken. De inbraak werd vrijdag even voor 11 uur bij de politie. De precieze omstandigheden zijn niet bekend.
www.hbvl.be
2.800 euro gestolen bij inbraak in Hamont
Donderdag in de vooravond zijn twee inbraken in Hamont vastgesteld. Dieven drongen op Mulk binnen in een garage en nadien het huis. In het werkhuis lieten ze alles onaangeroerd, maar nadat ze de woning via het schuifraam hadden betreden trokken ze naar de bureau. Daar namen ze 2.800 euro aan cash mee. De melding kwam rond 17 uur binnen. De politie onderzoekt de zaak. Een uur later werd de tweede inbraak gemeld, ditmaal in de Kloosterstraat, niet ver daar vandaan. De daders beschadigden de achterdeur om het huis binnen te dringen en doorzochten de woning. De buit is onbekend. Mogelijk gaat het in beide gevallen om dezelfde daders.
www.hbvl.be
7.000 Belgen omzeilen verplichte coronatest
Meer dan 7.000 Belgen die vorige week terugkeerden uit een rode zone in het buitenland hebben zich niet laten testen, en riskeren nu een boete van 250 euro.
www.hbvl.be
Les propriétaires flamands de panneaux solaires recevront des montants compensatoires
En Flandre, l'outil de simulation pour l'indemnisation des propriétaires de panneaux solaires assortis d'un compteur numérique est en ligne sur Tellercompensatie.be, a annoncé vendredi la ministre flamande de l'Énergie, Zuhal Demir. Selon Mme Demir, une installation moyenne de 2020 donnera droit à une compensation de 1.308 euros.
www.7sur7.be
Thierry Witsel praat uitgebreid over de blessure van zijn zoon: “Axel bewoog niet, dan denk je meteen het ergste”
“‘Patsch’, hoorde hij.” En plots was de achillespees van Axel Witsel gesprongen. Met papa Thierry praten we uitgebreid over die eerste angst toen hij zijn zoon vanuit de zetel zag liggen, in welke ‘state of mind’ Axel zich nu bevindt en wie hem op het EK - “Momenteel is de kans nul procent dat hij dat haalt “ - moet vervangen. “Laat Marouane Fellaini terugkeren.”
HLN.be
Crispations "vivaldiennes" sur le front socio-économique
La gestion de la crise socio-économique semble complètement passer à l’arrière-plan actuellement. Le cabinet du Premier, sous pression, a toutefois relancé la machine ce vendredi.
www.lalibre.be
La revue America s'achève avec l'ère Trump
18:45 Le dernier numéro (16) de la somptueuse revue America est sorti ce mercredi, jour du départ de Trump, dont elle a rendu compte, numéro après numéro, de la présidence hors norme, à travers la plume des...
www.lecho.be
Eupen-trainer San José binnenkort bondscoach van Chili? “Kan me niet voorstellen dat ik de club nu zou verlaten”
Eupen neemt het morgen Achter de Kazerne op tegen Mechelen. De Panda’s zijn in goede doen: Eupen verloor al vier wedstrijden niet en pakte 10 op 12. Toch blijft coach Beñat San José op z’n hoede: “We krijgen het moeilijk.” De Spanjaard schudde ook de geruchten over een mogelijke toekomst als Chileens bondscoach van zich af.
HLN.be
Eupen-trainer San José binnenkort bondscoach van Chili? “Kan me niet voorstellen dat ik de club nu zou verlaten”
Eupen neemt het morgen Achter de Kazerne op tegen Mechelen. De Panda’s zijn in goede doen: Eupen verloor al vier wedstrijden niet en pakte 10 op 12. Toch blijft coach Beñat San José op z’n hoede: “We krijgen het moeilijk.” De Spanjaard schudde ook de geruchten over een mogelijke toekomst als Chileens bondscoach van zich af.
HLN.be
Une autre révolution aux USA: Lloyd Austin, premier Afro-Américain à prendre la tête du Pentagone
L'ex-général Lloyd Austin, dont la nomination au poste de ministre américain de la Défense a été confirmée vendredi, devient le premier Afro-Américain à diriger le Pentagone.
www.7sur7.be
Beste Jonagoldman, u verdient een schone lei en een tweede kans
Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een licht satirisch getinte brief aan de (m/v/x) van de week. Hier kunt u die brief lezen of beluisteren.
www.demorgen.be
Reissector begrijpt verbod op niet-essentiële reizen en mikt op zomervakantie
De reissector in ons land heeft begrip voor de beslissing van het Overlegcomité om niet-essentiële reizen te verbieden tot 1 maart. “We rekenden toch al niet meer op de krokusvakantie, maar het is goed dat de regering een concrete datum heeft genoemd”, aldus Pierre Fivet, woordvoerder van de Belgische Vereniging van Reisorganisatoren (ABTO). De sector is wel tevreden dat de regering 30 miljoen euro vrijmaakt voor een tijdelijke loonkostensubsidie.
www.hbvl.be
VIDEO. Achter de schermen bij NINA’s covershoot met Serine Ayari: “Ik ben nooit model geweest. Ik heb wel alles van ‘America’s Next Topmodel’ gezien. Telt dat ook?”
Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29) siert de cover van NINA dit weekend. In het nummer vertelt ze openhartig over haar rugzakje vol sérieux, van de pesterijen tijdens haar jeugd tot haar ervaringen als vrouwelijke comédienne. Maar tijdens de bijbehorende fotoshoot is Serine de vrolijkheid zelve – eindelijk nog eens in een theaterzaal vertoeven! – én blijkt ze een echte natural te zijn.
HLN.be
VIDEO. Achter de schermen bij NINA’s covershoot met Serine Ayari: “Ik ben nooit model geweest. Ik heb wel alles van ‘America’s Next Topmodel’ gezien. Telt dat ook?”
Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29) siert de cover van NINA dit weekend. In het nummer vertelt ze openhartig over haar rugzakje vol sérieux, van de pesterijen tijdens haar jeugd tot haar ervaringen als vrouwelijke comédienne. Maar tijdens de bijbehorende fotoshoot is Serine de vrolijkheid zelve – eindelijk nog eens in een theaterzaal vertoeven! – én blijkt ze een echte natural te zijn.
HLN.be
Victor Osimhen (enfin) guéri de la Covid-19
Victor Osimhen, l'ancien attaquant nigérian du Sporting Charleroi, est désormais guéri du Covid-19, a annoncé vendredi son club, Naples.
www.7sur7.be
Britse premier Johnson: ‘Vroege studies tonen aan dat Britse variant dodelijker zou kunnen zijn”’
De eerste resultaten van een onderzoek naar de Britse variant zouden aantonen dat die variant dodelijker kan zijn. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd tijdens een persconferentie.
www.demorgen.be
Les gouverneurs excédés: “Aucune information utile sur l’origine des clusters, ça me fait hurler!”
Entendus par la commission spéciale Covid de la Chambre, les gouverneurs du Brabant Wallon Gilles Mahieu et de la province d'Anvers Cathy Berx ont plaidé vendredi, en faveur d'une mise à disposition plus large et transparente des données concernant l'épidémie de coronavirus.
www.7sur7.be
Johnson: “Britse variant mogelijk ook dodelijker”
De Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker is, lijkt ook verband te houden met een hogere sterfte, zo heeft premier Boris Johnson vrijdag gezegd.
www.hbvl.be
Senne (7) mag na harttransplantatie en beenamputatie eindelijk weer naar huis: “We vreesden voor een slechte afloop, dit is een wonder”
Na een verblijf van vier maanden in het ziekenhuis mocht Senne Van Schoeland (7) uit Rumst vrijdagmiddag eindelijk weer naar huis. “Mijn zoon kreeg een nieuw hart en verloor zijn rechterbeen, we hebben lang gevreesd voor zijn leven. Maar Senne is weer stabiel, we zijn zo blij dat deze emotionele rollercoaster achter de rug is”, zegt mama Ann Van Schoeland.
HLN.be
Senne (7) mag na harttransplantatie en beenamputatie eindelijk weer naar huis: “We vreesden voor een slechte afloop, dit is een wonder”
Na een verblijf van vier maanden in het ziekenhuis mocht Senne Van Schoeland (7) uit Rumst vrijdagmiddag eindelijk weer naar huis. “Mijn zoon kreeg een nieuw hart en verloor zijn rechterbeen, we hebben lang gevreesd voor zijn leven. Maar Senne is weer stabiel, we zijn zo blij dat deze emotionele rollercoaster achter de rug is”, zegt mama Ann Van Schoeland.
HLN.be
Accord Pfizer-BioNtech et OMS pour apporter 40 millions de doses de vaccins au système Covax
L’Organisation mondiale de la santé et Pfizer-BioNtech ont annoncé vendredi un accord qui doit permettre de fournir 40 millions de doses du vaccin anti-Covid-19 du géant pharmaceutique au système Covax, à destination des pays défavorisés.
Sudinfo.be
Poetin laat leeftijdsgrens voor ambtenaren afschaffen, zodat hij trouwste helpers aan zijn zijde kan houden
Russisch president Vladimir Poetin laat de maximumleeftijd van 70 jaar voor ambtenaren afschaffen. Veel door Poetin benoemde medewerkers die nu hoge ambten bekleden, naderen binnenkort die kritieke leeftijdsgrens.
HLN.be
Alexander (34) woont in laatste coronavrije paradijs op aarde: “Alles is hier volkomen normaal”
Geen afstandsregels, vrolijk handen schudden, feestjes overal: geloof het of niet, maar voor Alexander de Groot (34) is het de dagelijkse realiteit. De Nederlander woont met z’n gezin op Vanuatu, een van de laatste plekken ter wereld waar corona nog niet is uitgebroken. “Dit is het einde én het begin van de wereld.”
HLN.be
La vaccination a commencé à la clinique André Renard, à Herstal
La vaccination contre le Covid-19 a commencé ce vendredi matin pour le personnel hospitalier de la clinique André Renard de Herstal. La première dose du vaccin Moderna a été administrée à 120 personnes. D’ici le milieu de la semaine prochaine, 500 soignants auront reçu la leur. Une étape importante accueillie avec joie, émotion et même un rien d’euphorie.
Lameuse.be
Les SIR du Bel 20 en forme (Débriefing actions belges)
18:27 Le Bel 20 termine la semaine sur une mauvaise note, plombé par les grands noms de la cote. Hors indice, Mithra a limité les dégâts.
www.lecho.be
Goed nieuws voor Club en Cercle Brugge: Raad van State geeft gunstig advies in stadiondossier
Goed nieuws voor Club Brugge. De Raad van State heeft een gunstig advies gegeven in het Brugse stadiondossier. Dat bevestigt minister Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vrijdag.
www.hbvl.be
“Le variant britannique semble associé à une plus forte mortalité”, annonce Boris Johnson
Le variant britannique du nouveau coronavirus, plus contagieux, semble en outre être lié à une plus forte mortalité, a déclaré le Premier ministre Boris Johnson vendredi.
www.7sur7.be
Bozar is nog niet klaar met puinruimen
18:20 De cultuurtempel Bozar zet alle zeilen bij om verdere schade te vermijden na de dakbrand van begin deze week. Bericht tussen vallende waterdruppels en vanuit een gehavend concertorgel.
www.tijd.be
Si les galeries ne viennent pas à la Brafa, la Brafa ira à elles
18:19 Privées de leur rassemblement annuel sur le site de Tour & Taxis, à Bruxelles, Covid oblige, les 129 galeries participant à la Brafa Art Fair 2021 accueillent chez elles, à Bruxelles, Anvers, Genève, ...
www.lecho.be
Coronavirus : le variant britannique associé à une plus forte mortalité
Le variant britannique associé à une plus forte mortalité, affirme Boris Johnson.
www.dhnet.be
Coronavirus: le variant britannique associé à une plus forte mortalité
Le variant britannique du nouveau coronavirus, plus contagieux, semble en outre être lié à une plus forte mortalité, a déclaré le Premier ministre Boris Johnson vendredi.
Sudinfo.be
Vers une nuit en cellule pour Stéphane Moreau
L’ex-CEO de Nethys est toujours entendu par les enquêteurs de l’office central de la répression de la corruption.
www.dhnet.be