Quand Antonio Conte fait tomber le trophée du “meilleur Belge à l'étranger” de Lukaku

Romelu Lukaku a été élu meilleur joueur belge à l’étranger pour la première fois. Avant d’un jour remporter le Soulier d’or? L’attaquant n’a pas changé d’avis et compte bien terminer sa carrière en Belgique, dans son club de cœur, Anderlecht. En attendant, le Diable a reçu le trophée des mains de son coach de l’Inter, Antonio Conte, qui a été quelque peu maladroit.
Load more
Read full article on: 7sur7.be
23,5 millions d’euros pour lutter contre le bruit le long des grands axes
C’est un enjeu de santé publique, souligne le ministre wallon des Travaux publics, Philippe Henry.
1m
Lameuse.be
Patrick Lefevere over zijn sponsors, (tijdelijk) loon inleveren en herstel Evenepoel: “Er is iets te optimistisch gereageerd”
De eerste koersen zijn alweer geschrapt, met Remco Evenepoel gaat het minder goed dan verhoopt en in maart zal blijken of hoofdsponsor Deceuninck het contract met Patrick Lefevere wel of niet verlengt. Maar na het crisisjaar 2020 is de wielermanager strijdvaardiger dan ooit tevoren. “Stel dat ik morgen een sponsor vind – die er voor alle duidelijkheid nu niet is – die het dubbele biedt, dan ben ik weg. Of Deceuninck geeft hetzelfde.”
HLN.be
Familie en intimi verklaren waarom Gert Verhulst plots zo’n ruime inkijk geeft in z'n privé-leven: “Vroeger kon hij zichzelf niet zijn”
Camera’s toelaten in je ruim bemeten villa, gefilmd worden terwijl je in ontbloot bovenlijf bij de cardioloog staat… Van de huishoudens Pfaff en Planckaert wisten we destijds heel goed waarom ze zo graag hun eigen docureeks wilden: money, honey. Maar hoe zit dat bij ‘De Verhulstjes’? De baas van Studio 100 heeft toch meer dan genoeg verdiend aan al die schellen Plopworst? “Nu pas heeft hij het gevoel dat hij helemaal zichzelf kan zijn”, zeggen de mensen die dag in dag uit het dichtst bij Gert Verhulst staan.
HLN.be
Familie en intimi verklaren waarom Gert Verhulst plots zo’n ruime inkijk geeft in z'n privé-leven: “Vroeger kon hij zichzelf niet zijn”
Camera’s toelaten in je ruim bemeten villa, gefilmd worden terwijl je in ontbloot bovenlijf bij de cardioloog staat… Van de huishoudens Pfaff en Planckaert wisten we destijds heel goed waarom ze zo graag hun eigen docureeks wilden: money, honey. Maar hoe zit dat bij ‘De Verhulstjes’? De baas van Studio 100 heeft toch meer dan genoeg verdiend aan al die schellen Plopworst? “Nu pas heeft hij het gevoel dat hij helemaal zichzelf kan zijn”, zeggen de mensen die dag in dag uit het dichtst bij Gert Verhulst staan.
HLN.be
Typisch Belgisch: regeling campermeals is pure kafka. Op de parking eten mag niet, op de openbare weg wél
Kafka van het zuiverste water: het verbod op de zogenaamde campermeals van begin deze week wordt nu al, heel eenvoudig, omzeild. Eigenaars van mobilhomes mogen hun takeaway maaltijd niet nuttigen op de privéparking van een restaurant. Maar enkele meters verderop, op de openbare weg, is er geen probleem. “Als de laatste hap binnen is, kunnen ze met instemming van de restauranteigenaar opnieuw rustig parkeren op zijn domein en daar overnachten.”
HLN.be
De farma-industrie kraakt: 534 geneesmiddelen niet meer gemaakt
Vorig jaar verdwenen maar liefst 534 geneesmiddelen definitief van de Belgische markt. Nog eens 600 medicijnen zijn tijdelijk niet beschikbaar. Niet corona, wel een verschralende farma-industrie blijkt de oorzaak.
www.hbvl.be
Dromen van vakantie: reis ‘Narcos’ achterna naar Colombia
Colombia was – voor corona roet in het eten kwam gooien – de laatste jaren erg in opkomst als reisbestemming. Dankzij de hitserie Narcos wordt de nieuwsgierigheid van menig toerist naar het land van Pablo Escobar en de drugskartels geprikkeld, maar wat voor ons spannende tv is, was voor de Colombianen een harde realiteit. Naast een indrukwekkende geschiedenis heeft dit fascinerende land voor elk wat wils, hippe steden, pittoreske dorpjes, en een overweldigende natuur. Een droombestemming voor als we weer veilig kunnen reizen.
www.hbvl.be
OPINIE. “Europa hinkt hopeloos achterop in politieke daadkracht”
“Zelden kon je zoveel opluchting en eensgezindheid voelen in de plenaire zaal van het Europees Parlement”, zegt Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). “Zelfs de traditionele aanhangers en believers moesten bekennen: het experiment Donald Trump is mislukt.”
www.hbvl.be
Uw wekelijkse portie weetjes en praatjes uit economisch Limburg: Vranke Jean
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
www.hbvl.be
Minder valse biljetten ontdekt door corona
Het aantal valse eurobiljetten dat het voorbije jaar in België ontdekt werd, gaat verder in dalende lijn. Dat bevestigt de Nationale Bank. De trend is al sinds 2016 dalende en werd dus ook in 2020 voortgezet. In totaal werden er in ons land 17.318 valse biljetten uit omloop genomen, bijna een derde minder dan in 2019. De Nationale Bank ziet een deel van de verklaring bij de coronacrisis. “Het volume van de betalingen is immers, ongeacht het betaalmiddel, fors gedaald. Dit had ook een sterke afname van de opgespoorde valse bankbiljetten tot gevolg”, klinkt het.
www.hbvl.be
“Wij willen Mobile Vikings laten scoren in Wallonië”
Als Proximus binnenkort Mobile Vikings definitief in handen krijgt, wil het die operator sterker onder de aandacht brengen in het zuiden van het land. Dat zegt de CEO van Proximus, Guillaume Boutin (foto). Boutin merkt op dat Mobile Vikings, de vierde operator na Proximus, Telenet/Base en Orange, veel sterker staat in Vlaanderen. Bij Proximus zou het aanbod ook in Wallonië naar voren geschoven kunnen worden, klinkt het. In elk geval wil Boutin het merk Mobile Vikings behouden. “Mobile Vikings zal zijn uitdagersrol op de Belgische markt behouden en zal erg onafhankelijk bestuurd worden.”
www.hbvl.be
Dubbel zoveel bestelwagens op de weg dankzij e-commerce
Het aantal bestelwagens op de Belgische wegen is sinds het begin van deze eeuw meer dan verdubbeld: van bijna 400.000 in 2000 tot ruim 800.000 in 2020. Met veel dank aan de doorbraak van e-commerce.
www.hbvl.be
Shoppen in Diest: vintage met een hoek af scoor je bij AAD & NIEF
Anja Blevi is fotografe en houdt van originele spullen. Stijl is haar middle name. Ze woont in Maasmechelen, kent Limburg op haar duimpje en tipt je de leukste shoppingadresjes dichtbij.
www.hbvl.be
Onze redactie test eco beautyproducten: “Tandpasta kauwen, da’s wennen”
Shampoo bars, kauwbare tandpasta en afpelbare lipstick. Van deze beautyproducten belandt hoogstens het kartonnen doosje bij het (recycle)afval. Doen ze hun werk ook? Onze beautyredacteur deed de test.
www.hbvl.be
Dit recept uit ‘De Zilveren Lepel’ verklapt geheim achter de perfecte pizza
De favoriete pizza van koningin Margherita, met mozzarella, tomaten en basilicum, veroverde vanuit Napels de hele wereld. En via ‘De Zilveren Lepel’, dé Italiaanse kookbijbel, nu ook jouw keuken.
www.hbvl.be
De littekens van Dirk Van Tichelt: “Judo doet pijn. Wie daar niet tegen kan, gaat voetballen”
“Mijn oorlogstrofeeën”, noemt Dirk Van Tichelt de littekens op zijn lichaam. Elke topsporter heeft er, onvermijdelijk. Net zoals je geen omelet bakt zonder een ei te breken, win je geen medaille zonder litteken. De ene sporter vindt ze lelijk en schaamt zich, de andere koestert ze als jachttrofeeën. Littekens zijn overblijfsels van lichamelijk leed, maar ze werpen ook een licht op de ziel. Precies die verhalen zoeken we in deze nieuwe reeks, die de Beer van Brecht mag openen.
www.hbvl.be
Na de draadloze oortjes is er nu de zonnebril met ingebouwde luidsprekers
Als je dacht dat draadloze oortjes het summum van individueel luistercomfort waren, dan heb je nog geen zonnebril met ingebouwde luidsprekers opgezet. Wij zochten swingend het winterzonnetje op met exemplaren van Bose en Huawei.
www.hbvl.be
“Eerst droog, later kans op winterse neerslag”
Zaterdag begint de dag dus met temperaturen om en bij het vriespunt.
www.hbvl.be
Hoe de majoor uit Hamont de wereld het gipsverband schonk
Elk weekend het opmerkelijke verhaal achter de herkomst van een straatnaam in Limburg. De Dr. Mathijsenstraat in Hamont.
www.hbvl.be
Honden lusten elkaar rauw, maar wanneer poort opengaat, gebeurt iets opmerkelijk
Blaffende honden bijten niet, wordt er gezegd. En dat zou bij deze twee Thaise viervoeters wel eens kunnen kloppen. Wanneer de poort tussen hen staat, gaan ze helemaal door het lint. Maar wanneer de poort opengaat… is het een ander verhaal. Het baasje lacht: “Ik weet ook niet wat hen bezielt”.
www.hbvl.be
Binnenkijken: architect Frank bouwt stadsboerderij om met beperkt budget
Van donker boerderijtje naar rijwoning met tuinkamer. Architect Frank Vanden Ecker zag een uitdaging in de kleine woning uit 1900, met beperkt budget creëerde hij een thuis in hartje Stokkem.
www.hbvl.be
Wandel jezelf fitter: zo doe je dat
Wandelen is het afgelopen jaar uitgegroeid tot dé nationale hobby. Maar hoe gezond is het eigenlijk? Telt het mee als sport? En moet dat ook echt met van die lelijke schoenen? Wij zochten het uit.
www.hbvl.be
Mevrouw de directeur: de bazinnen van Greenpeace, 11.11.11, C-Mine en Z33
Het glazen plafond ligt stilaan aan diggelen. Dat bewijzen deze vier vrouwelijke directeurs: van artistiek directeur tot baas van Greenpeace. “Het stoere imago van de baas is aan het vervrouwelijken.”
www.hbvl.be
Paul Magnette: «Il faut redonner de la marge aux négociations salariales, et augmenter le salaire minimum»
Assouplissement de la loi de 1996 – un carcan – sur la formation des salaires, augmentation du salaire minimum, révision de la loi Renault, obligation pour les entreprises qui délocalisent de financer un plan social incluant les sous-traitants… Paul Magnette pose les jalons socialistes. Quant au retour des économies: «Non. L’austérité, c’est fini».
www.lesoir.be
Le bourgmestre de Vresse-sur-Semois, Arnaud Allard, mis en cause dans des canulars téléphoniques fait aux pompes funèbres
Depuis le week-end dernier, la police judiciaire fédérale a pris en main un dossier concernant un fait survenu à Vresse-sur-Semois. Lors d’une soirée réunissant plusieurs amis, des canulars téléphoniques ont été faits aux pompes funèbres de la région. Le bourgmestre, Arnaud Allard, est mis en cause.
Sudinfo.be
Kwart van Vlamingen moet 15 minuten of langer rijden voor prik: “Lagere reistijd kan écht verschil maken in vaccinatiemotivatie”
Zeker 1 op 4 Vlamingen — of 24,6% — woont nog altijd op minstens 15 minuten autorijden van de vereiste vaccinatieprik. Zo blijkt uit analyse van alle momenteel vastgelegde vaccinatiecentra door RetailSonar, analist van (winkel)locaties. “Terwijl het nochtans zonder al te veel moeite beter kan. Door de 94 locaties wat slimmer in te plannen, zou slechts 1 op 10 Vlamingen nog langer dan een kwartier moeten rijden”, weet CEO Dieter Debels.
HLN.be
Comment les polices de la région liégeoise vont contrôler la quarantaine
Si vous revenez d’un pays en zone rouge, vous devez vous mettre automatiquement en quarantaine. Ça, c’est la règle. Pour la faire respecter, c’est moins évident… Si certains bourgmestres demandent à leurs policiers de se rendre au domicile des «mauvais élèves», d’autres s’interrogent sur la légalité d’une telle mesure, notamment en ce qui concerne la vie privée.
Lameuse.be
Après Fornieri, au tour de Moreau: la justice liégeoise frappe un grand coup
C’est un fameux séisme qu’a déclenché depuis mercredi la justice liégeoise. En trois jours, elle vient d’arrêter ou d’interpeller tous les principaux protagonistes de l’affaire Publifin, celle qui est au cœur de l’actualité depuis cinq ans.
1 h
Lameuse.be
Kerstreizigers legden kiem voor Britse golf in België
Uit de analyses van besmettingen met de Britse variant (B.1.1.7) van het coronavirus blijkt dat reizigers in de kerstvakantie in het buitenland besmet zijn geraakt en het virus na hun thuiskomst verder hebben verspreid in ons land. Dat schrijft De Standaard zaterdag.
1 h
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en (voorwaardelijke) heropening van kappers: “Allez, maar de 14de is het Valentijn!”
Weinig grote verrassingen op het Overlegcomité gisteren. Zoals verwacht zullen zelfs de hardnekkigste reizigers hun valies nog minstens tot 1 maart mogen opbergen. Maar als alles “gunstig evolueert” - wat dat ook moge betekenen - kunnen we vanaf half februari wel opnieuw naar de kapper. De Croo stelde 15 februari voor, Crevits pitste er nog 2 dagen af - in naam van Sint-Valentijn.
1 h
HLN.be
Zo werkt de revolutionaire gazondolk in uw tuin
CurieuzeNeuzen lanceert het grootste burgeronderzoek naar droogte en hitte: CurieuzeNeuzen in de Tuin. Op 5.000 plaatsen in Vlaanderen worden hoogtechnologische sensoren geplaatst die een halfjaar lang de droogte en hitte van uw gazon gaan meten. Maar hoe werken die zogenaamde ‘gazondolken’ precies? In bovenstaande video leggen we het u uit.
1 h
De Standaard
Valentijnsgeschenk of valse hoop voor kappers?
Echt veel perspectief had premier Alexander De Croo (Open Vld) niet te bieden na afloop van het Overlegcomité. Ten vroegste op 13 februari mogen de kappers en andere contactberoepen weer open. Tenminste als de cijfers blijven zakken, de besmettelijke mutanten onder controle blijven en ga zo maar door. De vraag is alleen of de politiek het kan maken om na deze aankondiging nog terug te krabbelen.
1 h
www.gva.be
Lange wachttijden om Britse producten in Vlaamse winkels te krijgen
Nog geen maand na de Brexit is het voor veel Belgische handelaars moeilijk om nog producten vanuit het Verenigd Koninkrijk in de winkels te krijgen.
1 h
www.gva.be
Ook de Chinezen weten het: ‘Vlaanderen is de parkeerplaats van Antwerpen’
Wikipedia bestaat 20 jaar. De online encyclopedie die je zelf mag aanvullen is ondertussen te raadplegen in 317 talen. Altijd handig, maar doe toch een beetje voorzichtig. Wij ploeterden door 119 Wikipedia-pagina’s over de stad Antwerpen en kwamen toch op zijn minst merkwaardige dingen tegen.
1 h
www.gva.be
Deadline nadert: Antwerp volop bezig met komst van spitsbroer/concurrent voor Mbokani
Frank Vercauteren gaat vanavond met Antwerp voor een 9 op 9 - wat een intrede zou dat zijn. En intussen gaat het bestuur vol voor een extra spits. Luciano D’Onofrio ziet de noodzaak, want alle druk ligt nu bij Mbokani - de sportieve baas is er dus mee bezig. De coach, spelers en fans zijn in blijde verwachting.
1 h
www.gva.be
COLUMN. Meester Platteau in de Magnetron
Onze misdaadjournalist Joris van der Aa gunt je wekelijks een blik in de Antwerpse onderwereld.
1 h
www.gva.be
Ondanks corona floreert IJzerenleen: nog meer nieuwe zaken op komst
De voorbije jaren zijn er heel wat zaken bijgekomen op de IJzerenleen in Mechelen. Vooral horeca. Ondanks de coronacrisis blijft de winkelstraat floreren. Deze week opende Bavet er een spaghettirestaurant en er zijn nog meer nieuwigheden op komst. Onder andere een vestiging van Thai Café, kledingzaak Wear en een winkel van Bang & Olufsen.
1 h
www.gva.be
Ferdy Druijf, de man die bij KV Mechelen zijn status van supersub wil ontgroeien
Het gaat hard voor Ferdy Druijf (22). De Nederlandse spits is nog maar een dikke week speler van KV Mechelen - hij werd gehuurd van AZ - maar speelt straks tegen Eupen wel al zijn derde wedstrijd voor zijn nieuwe club. “Ik ga voor een basisplaats, ik wil niet elke keer invallen.”
1 h
www.gva.be
Requiem voor de grootste ster van San Daniele
04:30 Tussen het versnijden van fazant en het verdelen van zeebaars aan tafel hoorde Antonio Spinelli 37 jaar lang alles: over contracten, coalities, liefdes. Maar de baas van restaurant San Daniele in Gans...
2 h
www.tijd.be
De gezichten achter de beslissingen van het Overlegcomité: “Ze hebben een gemakkelijk slachtoffer gevonden”
Het is even slikken voor veel mensen die (opnieuw) getroffen worden door de beslissingen van het Overlegcomité. Hoe reageren zij op de maatregelen die hun dagelijks leven of reisplannen doorkruisen? Het Laatste Nieuws sprak met de kapper, de reisorganisator, de restauranthouder en een gezin dat nog even wilde genieten van een skivakantie.
2 h
HLN.be
Nulrente doet klassieke 60/40-portefeuille wankelen
04:05 Het fundament van een gespreide beleggingsportefeuille - een mix van 60 procent aandelen en 40 procent obligaties - wankelt. Vooral obligaties ogen problematisch. Ze brengen amper iets op en zijn stee...
2 h
www.tijd.be
Léa, 20 ans, vit un véritable cauchemar à cause du Covid: sa maman vient de décéder et son papa est toujours plongé dans le coma
Béatrice Cordier avait 54 ans et elle résidait à Binche. Enseignante, elle adorait son métier ainsi que ses élèves de deuxième primaire de l’école Libre du Congo, à Fontaine-l’Évêque. Ce 15 janvier, elle est décédée des suites du Covid, après presque trois mois de coma. Sa fille Léa, 20 ans, a accepté de témoigner malgré son chagrin pendant que son papa, lui aussi plongé dans le coma, continue à lutter contre le virus.
2 h
Sudinfo.be
‘Het is alle hens aan dek om de punten op te halen’
04:00 Bijleskantoren zien sinds begin dit jaar de aanvragen door het dak gaan. De tegenvallende examenresultaten doen veel ouders naar extra hulp grijpen. ‘Leerlingen waren het niet meer gewoon grote pakket...
2 h
www.tijd.be
De balans van Karl van den Broeck
04:00 De rechtbank oordeelde deze week dat Apache de privacy van projectontwikkelaar Erik Van der Paal niet heeft geschonden toen het verborgen camerabeelden maakte aan het Antwerpse restaurant ’t Fornuis. ...
2 h
www.tijd.be
Kroniek van de week over de krukkige vaccinatiestrategie
Het ging de voorbije week vooral over de toediening het coronavaccin, die bij ons in de soep draaide. Pfizer, de federale en Vlaamse regering, sommige virologen en parlementsleden droegen daartoe bij. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
2 h
Knack.be
Van al dat telewerk wordt een mens niet gelukkiger
Wat we al aanvoelden, is nu bevestigd met staalharde wetenschap: corona is nefast voor ons geluksgevoel. Een bevraging van de UGent bij 4.500 Belgen legt onthutsende feiten bloot over hoe we ons vandaag voelen. Meer dan 7 op 10 zijn eenzaam, 3 op 10 zijn uitgesproken ongelukkig.
3 h
HLN.be
Hoe de miljardensneeuwbal van de zonnepanelen blijft rollen
03:45 Met een nieuwe compensatie van een half miljard euro probeert de Vlaamse regering de bittere pil voor mensen met zonnepanelen te verzachten. Opnieuw draait de belastingbetaler op voor een uit de hand ...
3 h
www.tijd.be
Georges-Louis Bouchez : "Nous voulons un bouclier fiscal à 33% sur le travail"
03:30 Limitons à 33% les impôts sur le travail, plaide Georges-Louis Bouchez, le président du MR, avec la grande réforme fiscale en ligne de mire.
3 h
www.lecho.be