Quatre hommes proches de la mouvance d'ultradroite mis en examen en France pour des projets d'actions violentes

Quatre hommes proches d'une figure des milieux complotistes d'ultradroite ont été mis en examen vendredi en France pour "association de malfaiteurs terroriste criminelle" pour avoir projeté des actions violentes, a-t-on appris samedi de source judiciaire.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Weerbericht | Vrij veel zon en zowat 15 graden
Het is zondagochtend zonnig, al komt er lokaal ook lage bewolking of mist voor. In de namiddag is het zonnig met veel sluierbewolking, maar over het noordwesten komt er dikkere bewolking binnen, waar de zon soms nog door kan schijnen.
8 m
De Standaard
Record langste highline van België gesneuveld in Freÿr: 70 meter hoog en 770 meter lang
Belgische en Nederlandse highliners hebben gisteren aan de rotsen van Freÿr op 70 meter hoogte een koord van 770 meter bevestigd, zo heeft projectorganisator Laurent Blondiau gemeld. Het is de langste highline die ooit is geïnstalleerd in ons land.
HLN.be
Universiteit Gent dient klacht in tegen studenten die bos bezetten tegen boskap
In het Sterrebos in Gent is een groep studenten een bezetting gestart tegen de plannen van de UGent om het bos van 4.000 vierkante meter te kappen, om er studentenkamers te bouwen. ‘We slaan onze tenten op en blijven de komende nachten in de bomen slapen’, klinkt het bij actievoerders. De universiteit dient klacht in
www.demorgen.be
La Chine a testé un missile hypersonique en orbite, selon le Financial Times
La Chine a testé une nouvelle capacité spatiale avec un missile hypersonique en orbite, a rapporté samedi le Financial Times.
www.7sur7.be
L’ASBL liégeois Conso’Aimable récupère les surplus de fruits et légumes et les distribue aux plus démunis
La précarisation est croissante et une partie de la population n’a, dès lors, plus accès à un besoin de base: se nourrir sainement. De ce constat est née l’association liégeoise Conso’Aimable, dont les actions visent également à lutter contre le gaspillage en récupérant les surplus de nourriture et en les redistribuant aux personnes dans le besoin. Depuis sa création, les demandes ne baissent pas et, à présent, l’ASBL a besoin d’aide. Conso’Aimable est l’une des candidates du Prix Fédéral de Lutte contre la Pauvreté. Grâce à l’aide du public, elle pourrait gagner 10.000 euros. Un coup de pouce bienvenu pour cette initiative sociale et durable.
www.7sur7.be
Une quinzaine de missionnaires américains enlevés samedi par un gang en Haïti
Une quinzaine de missionnaires américains ont été enlevés samedi à la mi-journée par un gang dans une zone péri-urbaine à l'est de Port-au-Prince, a indiqué à l'AFP une source sécuritaire haïtienne.
www.7sur7.be
L’équipe russe ayant tourné le premier film dans l’espace de retour sur Terre (vidéo)
L’actrice et le réalisateur russes qui ont séjourné pendant 12 jours à bord de la Station spatiale internationale (ISS) pour y tourner le premier film dans l’espace ont atterri dimanche matin sur Terre.
Sudinfo.be
Elise Mertens pakt met dubbelpartner Hsieh Su-Wei eindzege op Indian Wells: ‘We zijn een topduo’
Elise Mertens heeft samen met haar Taiwanese dubbelpartner Hsieh Su-Wei de dubbelfinale op het tennistoernooi van Indian Wells gewonnen. Ze waren in twee sets te sterk voor het duo Veronika Kudermetova/Elena Rybakina: 7-6 en 6-3 na één uur en 36 minuten. Meteen de eerste eindzege samen op het WTA-toernooi in Indian Wells voor Mertens en Su-Wei, die eerder dit jaar al Wimbledon op hun palmares konden bijschrijven.
De Standaard
L’objectif d’Edward Still avec le SC Charleroi: développer un esprit de victoire
La visite de Genk, peut-être affaibli par le retour tardif de plusieurs internationaux sud-américains, doit permettre aux Zèbres de reprendre leur marche en avant.
Sudinfo.be
Nuit supplémentaire à l’hôpital pour l’ex-président américain Bill Clinton
L’ex-président américain Bill Clinton, 75 ans, passera une nuit supplémentaire dans l’hôpital de Californie où il est soigné pour une infection non liée au Covid-19, a annoncé samedi son porte-parole.
Sudinfo.be
Un temps d’automne calme et sec ce dimanche, des nuages bas ou du brouillard possibles
Le temps sera d’abord ensoleillé dimanche matin mais des nuages bas ou du brouillard seront également possibles localement, selon les prévisions de l’IRM.
Sudinfo.be
Stoffige Subaru die tien jaar in schuur stond brengt meer dan 300.000 euro op tijdens veiling
Een stoffige Subaru Impreza, die aanvankelijk werd geschat op een maximumbedrag van net geen 13.000 euro, bleek op een veiling een veelvoud waard. De auto werd afgehamerd op omgerekend 313.000 euro.
HLN.be
Astrid Coppens openhartig: “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”
Astrid Coppens is helemaal uit de spotlights verdwenen. De Antwerpse, goed een decennium geleden met een andere achternaam nog niet van uw televisiescherm weg te branden, heeft zich omgevormd tot onderneemster en ontwerpster. Haar nieuwe collectie vind je bij ZEB, en in De zondag geeft ze voor het eerst in alweer een tijdje een openhartig interview. “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”, zegt ze daarin.
www.nieuwsblad.be
Astrid Coppens openhartig: “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”
Astrid Coppens is helemaal uit de spotlights verdwenen. De Antwerpse, goed een decennium geleden met een andere achternaam nog niet van uw televisiescherm weg te branden, heeft zich omgevormd tot onderneemster en ontwerpster. Haar nieuwe collectie vind je bij ZEB, en in De zondag geeft ze voor het eerst in alweer een tijdje een openhartig interview. “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”, zegt ze daarin.
www.hbvl.be
Een grote vis ontbrak voor Remco Evenepoel: “Maar van een verloren jaar spreek ik niet”
Het was een turbulent jaar voor Remco Evenepoel. Eentje van de lange weg terug sinds zijn val in de Ronde van Lombardije, in augustus 2020. “Maar een verloren jaar vond ik het niet”, vertelt hij in de exclusieve VTM-docu ‘Ik ben Remco’ - vanavond om 22u15 op VTM en VTM GO. “Al klopt het wel dat een grote vis ontbrak. Vorig jaar was die er wel met de Ronde van Polen - toch een WorldTour-koers. Dit jaar kon ik een race van dat niveau niet winnen.” Maar gestaag kwam die goede vorm er wel. “Tweede op de EK-wegrace en op het podium in de tijdritten van het EK en WK. Dit was het jaar van terug naar de top, en op het einde van het seizoen ben ik daar geraakt. En dat ik geen grote zege kon boeken is een extra prikkel om er in 2022 wel zo eentje te winnen.”
HLN.be
Klopjacht: “Een videospel, maar dan in het echt.”
Verstoppertje spelen, maar dan in het echt. Dat is het opzet van het nieuwe programma ‘Klopjacht’, vanaf maandag op Play4. De kandidaten moeten alles doen om volledig van de radar te verdwijnen. Onderduiken dus, geen cash afhalen, alle sociale media vermijden. Om dan te worden opgejaagd door echte topspeurders. Camerabeelden checken, huiszoekingen, achtervolgingen, het zit er allemaal in. Axel Daeseleire praat alles aan elkaar. Wie is de politie te slim af en wie valt meteen door de mand? Desna en Senne spreken al met de kandidaten en polsen naar hun strategie. Kom er alles over te weten in een nieuwe Showbits Video.
HLN.be
Les balades nocturnes à faire le soir d’Halloween en Wallonie pour frissonner
Vous n’avez encore rien de prévu pour le soir d’Halloween, mais vous avez vraiment envie de vous plonger dans l’ambiance de cette fête terrifiante? Optez pour une balade nocturne. Plusieurs lieux en Belgique proposent une telle expérience la nuit d’Halloween ou même d’autres soirs. Frissons garantis.
www.7sur7.be
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “Als socialisten zondags niet willen werken, blijven ze maar thuis”
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou je eerder met een pitbull associëren, maar kijk: hij is de trotse baas van een dwergkeeshondje. Toch heeft Liloo iets gemeen met Bouchez. “Ze blaft naar socialisten.”
www.nieuwsblad.be
Le coup de gueule de la reine Elizabeth II: «Ils parlent mais n’agissent pas!»
La reine Elizabeth II a exprimé son irritation envers les dirigeants mondiaux qui «parlent» du changement climatique, mais «n’agissent pas», dans une conversation privée sur la COP26 captée en marge d’un discours au Parlement gallois.
Sudinfo.be
Zonnige dag maar ook wolken: kwik klimt tot 15 graden
Het is vandaag eerst zonnig, al komt er lokaal ook lage bewolking of mist voor. In de namiddag is het zonnig met veel sluierbewolking, maar over het noordwesten komt er dikkere bewolking binnen, waar de zon soms nog door kan schijnen. Het kwik stijgt naar zowat 10 tot 11 graden over de Hoge Venen en naar ongeveer 14 of 15 graden elders. Dat laat het KMI weten.
1 h
HLN.be
Mensen in armoede getuigen: ‘De suggestie dat arme mensen geen kinderen mogen krijgen, maakt me woedend’
Tijdens de Werelddag van het verzet tegen armoede vragen verschillende organisaties vandaag aandacht voor de 2,3 miljoen Belgen die een risico op armoede of sociale uitsluiting lopen. De Morgen laat twee mensen die moeite hebben om rond te komen aan het woord. ‘Velen denken dat het onze eigen schuld is.’
1 h
www.demorgen.be
Georges-Louis Bouchez: «Le ministre Dermagne doit envisager de punir des chômeurs»
Un accord équilibré. C’est peut-être le seul commentaire qui peut réunir le président du MR, Georges-Louis Bouchez et les socialistes à propos de l’accord budgétaire survenu cette semaine. Sinon, il ne faut pas vraiment se pencher pour cueillir les divergences entre MR et PS. À propos des métiers en pénurie, par exemple.
1 h
Lameuse.be
Gewapende bende ontvoert zeventien Amerikaanse missionarissen en hun families in Haïti
In Haïti heeft een gewapende bende ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince zeventien Amerikaanse missionarissen en hun familieleden ontvoerd. Dat is zaterdag vernomen bij een bron in de Haïtiaanse veiligheidsdiensten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Historische staking in Hollywood afgewend met “Hollywood-einde”: dan toch akkoord bereikt met grote studio’s
Een vakbondskoepel die tienduizenden werknemers in de Amerikaanse film- en televisie)industrie vertegenwoordigt, heeft met de grote studio’s een akkoord bereikt over hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden, zo melden Amerikaanse media zaterdag. Daarmee wordt een historische staking afgewend.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Zeventien Amerikaanse missionarissen met hun vrouwen en kinderen ontvoerd op Haïti”
Zeker 17 Amerikaanse missionarissen en hun familieleden zijn zaterdag ontvoerd door bendeleden in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Dat meldt de New York Times. De krant baseert zich op informatie van veiligheidsfunctionarissen in het Caribisch land, maar de Amerikaanse ambassade op Haïti heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.
2 h
HLN.be
Zeker vijftien Amerikaanse missionarissen met hun vrouwen en kinderen ontvoerd op Haïti
In Haïti zijn zeker 15 Amerikaanse missionarissen en hun familieleden, onder wie ook kinderen, zaterdag ontvoerd door een gewapende bende ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince. Dat meldt The New York Times op basis van een bron in de Haïtiaanse veiligheidsdiensten.
2 h
HLN.be
Zeventig koppen koffie en een alpaca: de favorieten van de Billie-redactie
Kom binnen, veeg je voeten, plof in de zetel en voel je thuis bij de Billies: deze mooie spullen haalden wij zelf in huis. Kopje koffie? We hebben er genoeg!
2 h
www.hbvl.be
De besmettingen nemen toe, maar hoe erg is dat? Vijf vragen over de ‘vierde golf’
In een week tijd telt Vlaanderen ruim 40 procent meer nieuwe coronabesmettingen. Hoe reageren de experts daarop? “We zitten meer en meer binnen, en dat is een belangrijke factor.”
2 h
www.hbvl.be
“Overwegend bewolkt, met maxima tot 14 graden”
Zondag zal er in de loop van de ochtend meer en meer bewolking over Limburg uitbreiden. Die wolken komen opzetten vanuit het noordwesten waardoor de kans op zon tijdens de eerste uren van de dag het grootst is in het zuidoosten van de provincie. Daar zijn dan ook de laagste temperaturen te verwachten.
2 h
www.hbvl.be
Unieke inkijk: onze man wandelde door de verboden gangen van klooster Colen
Een tocht door de eens verboden gangen van het klooster van Colen: langs slaapcellen tot de giga zolder. Van het park tot in de binnentuin. De NV Colen, sinds 2020 de eerste niet-kerkelijke eigenaar van de 15de-eeuwse abdij, werkt intussen aan een nieuwe toekomst.
2 h
www.hbvl.be
De pater die niet geloofde in de roep van God, maar wel veel goed werk verrichte
Elk weekend brengen we het opmerkelijke verhaal over de herkomst van een straatnaam in Limburg. Deze aflevering: de Pater Cuypersstraat in Nieuwerkerken.
2 h
www.hbvl.be
Tot nu toe 21 kandidaten voor everzwijncoördinator
Eenentwintig personen hebben tot nu zich kandidaat gesteld voor de gloednieuwe functie van everzwijncoördinator bij de provincie Limburg. De vacature staat nog open tot en met maandag 18 oktober.
2 h
www.hbvl.be
Le réaménagement de la place Gilles Gérard à Vottem: une voie fermée durant un mois et demi
Les travaux de réaménagement de la place Gilles Gérard, à Vottem, entrent dans la phase 1b, ce qui entrainera la fermeture de l’accès au Clos du Val du lundi 18 octobre au lundi 29 novembre inclus, entre 7h et 17h.
2 h
www.7sur7.be
Bonne nouvelle: TUI Fly va lancer 27 destinations par semaine pour le Maroc
Bonne nouvelle pour les amateurs. TUI Fly va rallier le Maroc depuis les aéroports de Bruxelles, Charleroi et Anvers. En proposant notamment des voyages à forfait, entendez vol + hôtel. Lors de l’épidémie de coronavirus en mars 2020, le voyagiste avait dû arrêter de but en blanc ses voyages à forfait au Maroc.
2 h
Sudinfo.be
Archeologen vinden bij opgravingen slachtoffer van uitbarsting Vesuvius: “We verwachten hier veel van”
Archeologen hebben in het zuiden van Italië een skelet gevonden van een man die om het leven kwam bij de verwoestende uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. “Een vondst waarvan we veel verwachten”, verklaarde directeur Franceso Sirano van het archeologisch park van Ercolano aan het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.
2 h
www.nieuwsblad.be
La mise en garde de deux de nos Secrétaires d’Etat: voici pourquoi TikTok peut être dangereux pour vos enfants
Les secrétaires d’État à la Protection de la vie privée et à la Protection des consommateurs, Mathieu Michel et Eva De Bleeker, veulent une meilleure protection des enfants sur TikTok.
2 h
Sudinfo.be
Staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo): 'Bouchez zoekt graag de schandalen op, ik niet'
Woke zou ze zichzelf niet noemen, zegt staatssecretaris Sarah Schlitz voor gelijke kansen tegen De Zondag. Ze houdt niet van het etiket. 'Wie strijdt voor gelijke rechten en tegen racisme, wordt tegenwoordig woke genoemd. Dat is om iemand ongeloofwaardig te maken.'
2 h
Knack.be
De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Er is veel verleiding op mijn pad gekomen. En soms nog”
Toen hij vijftig was, maakte Willy Sommers de balans van z’n leven. Geld, een kast vol gouden platen, roem: hij had alles. Maar als mens had hij er een potje van gemaakt. Nu hij een halve eeuw in het vak zit, maakt hij die balans opnieuw en telt hij z’n zegeningen, óók als mens. “Een vrouw en kinderen: dat is het beste dat mij ooit overkomen is. Dat zet ik niet meer op het spel.”
2 h
HLN.be
De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Ik was er niet toen mijn pa stierf. Dat blijft pijnlijk”
Toen hij vijftig was, maakte Willy Sommers de balans van z’n leven. Geld, een kast vol gouden platen, roem: hij had alles. Maar als mens had hij er een potje van gemaakt. Nu hij een halve eeuw in het vak zit, maakt hij die balans opnieuw en telt hij z’n zegeningen, óók als mens. “Een vrouw en kinderen: dat is het beste dat mij ooit overkomen is. Dat zet ik niet meer op het spel.”
2 h
HLN.be
Cinq matches sans défaite pour Anderlecht avant Saint-Trond: «C’est la bonne pour le RSCA»
Anderlecht va mieux depuis plusieurs semaines. Après un été délicat marqué par deux défaites en championnat contre l’Union et Genk et l’élimination en Conference League des œuvres de Vitesse Arnhem, les troupes de Vincent Kompany ont bien redressé la barre.
3 h
Sudinfo.be
Deze Gentse fotografe bewijst dat zeemeerminnen echt bestaan
“Is dit echt? Is dit getrukeerd? Zo magisch!” Fotografe Elisa Maenhout (24) wist niet wat ze zag toen ze voor het eerst een beeld van een zeemeermin zag, en dus besloot ze zelf onder te duiken in de wondere wereld van zeemeerminnen. Figuurlijk én letterlijk. “In het begin botste ik tegen een muur: de fantasiewereld van de zeemeerminnen was onbereikbaar omdat ik aan de kant stond. Tot ik duiklessen volgde en een onderwatercamera kocht. Ineens viel alles samen. Onder water komen de staarten van zeemeerminnen mooi tot hun recht en gaat hun haar prachtig de lucht in.” Voor haar nieuw fotoboek en bijhorende expo ‘A depth most would drown in’ reisde Maenhout niet alleen de wereld rond maar fotografeerde ze ook deze vijf Vlaamse zeemeerminnen.
3 h
HLN.be
Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutketel kunt kopen”
Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
3 h
HLN.be
Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Kinderen zullen zéven keer vaker hittegolf zien. Da's toch een stomp in de maag?”
Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
3 h
HLN.be
REPORTAGE. De elektrische step: de snelste weg naar de operatietafel. “Hadden we er één opgelapt, dan viel de volgende al”
Mond-, kaak- en aangezichtschirurg Christophe De Foer luidt de alarmbel. De laatste twee jaar belandden fors meer e-steppers op zijn operatietafel met zware gelaatstrauma’s, echte uppercut-fracturen uit de bokswereld. “In één klap breken ze beide kaken, beide kaakgewrichten én tanden. Vallen met een e-step is als vallen met vastgebonden handen en voeten. Ondingen zijn het. Blijf eraf. Neem de fiets." Drie slachtoffers doen hun verhaal: niet voor gevoelige zielen.
3 h
HLN.be
Nieuwe Japanse premier stuurt ritueel offer naar omstreden oorlogsschrijn
De nieuwe Japanse premier Fumio Kishida heeft zondag een ritueel offer gestuurd naar het omstreden shintoschrijn van Yasukuni ten westen van Tokio. Dat heeft een woordvoerder van het schrijn meegedeeld. De plaats is controversieel omdat ze voor velen symbool staat voor het militaristische verleden van Japan.
3 h
HLN.be
Staking crewleden Hollywood afgewend na voorlopig akkoord met producenten
Een geplande staking van personeel dat bij Hollywoodfilms en -televisieshows achter de schermen werkt, gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag met producenten een voorlopig akkoord gesloten.
3 h
HLN.be
Vijf keer sneller dan het geluid: ‘China voerde test met hypersonische raket uit’
China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Beijing de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
4 h
www.demorgen.be
Financial Times: China voerde test met hypersonische raket uit
China heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Beijing de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
4 h
HLN.be