Qui pour diriger Bozar ? Sophie Wilmès lance un nouvel appel à candidats

Procédure pour un successeur à Dujardin relancée: appel à candidats pour les C.A. de Bozar, Monnaie, ONB.
Read full article on: lalibre.be
Negenhonderd kalveren op boot in Middellandse Zee moeten worden afgemaakt na weigering van meerdere landen
Bijna negenhonderd runderen die zich al twee maanden op een boot op de Middellandse zee bevinden, moeten worden afgemaakt. Dat heeft de Spaanse regering zaterdagavond bepaald. Meerdere landen weigerden de dieren toe te laten uit angst voor blauwtong.
HLN.be
OVERZICHT. Kracht van epidemie neemt verder toe: 23 procent meer besmettingen, ziekenhuisopnames stijgen met 20 procent
De stijgende trend in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt al voor de zevende dag op rij, tot gemiddeld 2.400,6 per dag (+23%). Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,15 wat betekent dat de epidemie in kracht toeneemt. Volgens de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano liggen 1.841 mensen in het ziekenhuis, waarvan 399 op intensieve zorgen.
HLN.be
Belandt Nicolas Sarkozy als eerste Franse ex-president achter de tralies?
Nicolas Sarkozy loopt dezer dagen rond met klamme handjes. Maandag kent de voormalige Franse president zijn lot in de zogenaamde “afluisteraffaire”. De 66-jarige politicus stond terecht wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwering.
www.nieuwsblad.be
Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times uit een 25-jarige vrouw zaterdag een beschuldiging, nadat afgelopen woensdag ook al een andere vrouw haar verhaal deed over misdragingen van Cuomo.
www.nieuwsblad.be
Vriendendienst of corruptie? Nicolas Sarkozy mogelijk als eerste Franse ex-president achter de tralies
Nicolas Sarkozy loopt dezer dagen rond met klamme handjes. Maandag kent de voormalige Franse president zijn lot in de zogenaamde “afluisteraffaire”. De 66-jarige politicus stond terecht wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving.
HLN.be
VTM-reporter Robin Ramaekers trekt door Italië, één jaar na de uitbraak: "Ik durf niet te zeggen dat het ergste achter de rug is"
Precies één jaar nadat de coronapandemie losbarstte in het noorden van Italië, trok VTM Nieuws-reporter Robin Ramaekers terug naar de brandhaard. Hij sprak er met enkele sleutelfiguren uit de eerste golf, om vervolgens naar het zuiden van Italië te trekken, waar de situatie vandaag het meest prangend is. "Of ik denk dat het ergste achter de rug is? Zolang we niet héél kort op de bal blijven spelen, kan niemand gerust zijn dat er geen nieuwe apocalyps aankomt."
1 h
HLN.be
Dochters van Veerle en Sven uit ‘Blind Getrouwd’: “Ze verdienen het zó hard om nieuw geluk te vinden”
‘Blind Getrouwd’ is een primeur rijker, nu Veerle (56) en Sven (50) vol overtuiging ‘ja’ hebben gezegd tegen elkaar. Twee 50-plussers, elk met flink wat bagage, leggen hun lot in handen van de wetenschap. Mét de zegen van hun kinderen. “Het wordt tijd dat mama mij niet meer op de eerste plaats zet”, zegt Veerles dochter Fien (21).
1 h
HLN.be
Geen Egyptische zon, wel Maasmechelse vrieskou voor Miss België-kandidaten op finalistenreis: “We moesten in bikini poseren bij min acht graden”
Limburg is niet het broeierige Egypte. Dat hebben de kandidaten van Miss België dit jaar aan den lijve mogen ondervinden. Door het coronavirus ging de jaarlijkse ‘finalistenreis’ dit jaar niet richting piramides van Gizeh, wel naar Maasmechelen.
1 h
www.hbvl.be
Bruno is proefpersoon voor nieuw coronavaccin: “Dit is mijn manier om de wereld vooruit te helpen”
Farmabedrijf Johnson & Johnson is volop bezig met een nieuw coronavaccin dat momenteel in de testfase zit. Een van de proefpersonen pendelt voor het onderzoek tussen Halle en Hasselt. “Ik zie het als een vorm van solidariteit”, vertelt Bruno.
1 h
www.hbvl.be
“Regionaal eerst ochtendgrijs, later overal zonnige perioden”
De dag begint regionaal met mist of lage wolken. Hoe meer naar het zuiden hoe groter de kans dat er van dit ochtendgrijs niet veel te merken zal zijn. Hoe meer naar het noorden hoe groter de kans dat het weer een hele tijd duurt alvorens de zon erdoor komt.
1 h
www.hbvl.be
30 jaar Natuurkoepel in Limburg: “Onze sterkte is dat we overal gaan kijken”
De Limburgse natuur beschermen is sinds de oprichting in 1991 de doelstelling geweest van de Limburgse Koepel van Natuurstudie (LIKONA), het huidige Netwerk Natuuronderzoek Limburg. Doordat de verschillende werkgroepen precies in die hoekjes gaan te kijken waar niemand anders onderzoek doet, kwamen er al ongelooflijk veel nieuwe dingen tevoorschijn. “Ruim 100 nieuwe kevers”, haalt Luc Crevecoeur van het PNC aan.
1 h
www.hbvl.be
Kevin De Bruyne duikt Engelse top tien aller tijden binnen met fenomenale assist
Tegen West Ham kwam Manchester City op voorsprong via Ruben Dias. De Portugese verdediger kopte een afgemeten pass van, wie anders, Kevin De Bruyne tegen de netten. Een assist met zijn mindere linker, goed voor zijn elfde van het seizoen. Niemand doet beter.
1 h
www.hbvl.be
Le CPAS de Liège octroie 25.000€ aux infirmières de rue qui aident les sdf
L’ASBL «Smi-le» (Service mobile infirmier liégeois) a reçu une subvention de 25.000€ du CPAS de Liège. Une belle reconnaissance pour ces 2 infirmières.
1 h
Lameuse.be
Nieuwe misdaadkoning “Bolle Jos” gelinkt aan moord op Vlaamse zakenman
De Nederlandse crimescène is in de ban van een nieuwe misdaadkoning: Jos L. (30) uit Breda, bijgenaamd ‘Bolle Jos’ of Jos. Zijn naam dook deze week op in een Nederlands opsporingsbericht. ‘Bolle Jos’ heeft ook banden met Antwerpen. Zo wordt hij gelinkt aan de moord op de Vlaamse zakenman Stefaan Bogaerts en aan de onderschepte partij van 4,2 ton cocaïne van de Octopusbende.
2 h
HLN.be
Bart Maddens: 'Er is weinig Belgisch patriotisme'
In De Zondagspreken Bart Maddens en Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas over de Vlaamse zaak. 'Het Belgische spel is uitgespeeld. De ellenlange regeringsvorming is daar het zoveelste bewijs van.'
2 h
Knack.be
KMI waarschuwt voor dichte mist in de ochtend: code geel afgekondigd
Het KMI waarschuwt voor dichte mist vannacht en zondagmorgen. Voor de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen is code geel afgekondigd.
2 h
HLN.be
De Wever over heisa door documentaire ‘BDW’: “Tegen mijn natuur om op mijn woorden te letten”
Hij: protagonist in de docu ‘BDW’. Zij: auteur van het boek ‘In het hoofd van De Wever’ en de maakster van de docureeks op Eén. Samen zitten ze in het oog van een mediastormpje nu blijkt dat ook de huidige VRT-top kritiek had op reeks. Een gesprek met de leider en zijn volgster over Theo Francken, ijdelheid, Playboy en… de wet van Stampertje.
2 h
www.gva.be
Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times uit een 25-jarige vrouw zaterdag een beschuldiging, nadat afgelopen woensdag ook al een andere vrouw haar verhaal deed over misdragingen van Cuomo.
3 h
HLN.be
BUURTREPORTAGE. Aan de Scheldebocht is het hip, maar ook nostalgie troef
“Kijk hoe Antwerpen er vanaf deze plek bijligt. Veel beter gaat het niet worden”, zegt Bendt. Het zicht op de rede is voor de jongeman reden genoeg om af en toe naar de bekende bocht langs de Schelde te gaan. En hij is lang niet de enige.
3 h
www.gva.be
Na de cryptomunt, nu ook de cryptokunst: 6,6 miljoen dollar voor digitaal kunstwerk
Bijna 2 miljoen euro, dat is het hoogste bod dat bij het veilinghuis Christie’s momenteel uitgebracht is op een kunstwerk van de kunstenaar Beeple. De gelukkige koper zal wel met lege handen naar huis gaan. Het is een digitaal kunstwerk, een afbeelding van 21.000 op 21.000 pixels groot. In ruil voor die paar miljoen, ben jij wel de officiële eigenaar ervan. Na de cryptomunt is er nu ook de cryptokunst. Een internetmarkt die vorig jaar met maar liefst 300 procent in waarde steeg en waar digitale kunstwerken tot bijna 6 miljoen euro opbrengen.
3 h
HLN.be
Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag
Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times uit een 25-jarige vrouw zaterdag een beschuldiging, nadat afgelopen woensdag ook al een andere vrouw haar verhaal deed over misdragingen van Cuomo.
4 h
Knack.be
Gluren bij BV’s: Zoek de verschillen tussen Julie Vermeire en haar lief, James Cooke is verliefd
Met volle teugen genieten van de eerste lentedagen, snoezige beestjes kijken en een religieus personage dat plots verschijnt: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
4 h
www.nieuwsblad.be
Waarom ook Proximus hoopt dat we snel weer verre reizen kunnen maken
Een citytrip naar New York zit er al eventjes niet meer in. Een zakenreis naar Tokio al evenmin. Allemaal de schuld van corona. En dat hakt er ook stevig in bij de telecom­operatoren. Die lopen een kostbare bron van inkomsten mis, nu u in het verre buitenland geen peperdure telefoontjes meer pleegt.
4 h
www.nieuwsblad.be
Privétuin van koning openen voor publiek? Daar kunnen reigers en padden nog stokje voor steken
Het draagvlak groeit voor het openstellen van het Park van Laken, vandaag de privétuin van de koninklijke familie. Maar een kolonie reigers en zeldzame padden zouden weleens voor een extra obstakel kunnen zorgen.
4 h
www.nieuwsblad.be
N-VA wil geld van NMBS-parkings gebruiken voor beveiligde fietsstallingen: “Meer dan 460 onbewaakte stations, dat is gewoon te veel”
Maar 37 van de 550 treinstations hebben een afgesloten en dus goed beveiligde fietsenstalling, blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). En dat terwijl de fietsdiefstallen pieken. N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman wil daarom dat de NMBS meer investeert in de beveiliging van fietsen. “Dat is nu gewoon geen prioriteit”, stelt hij. Gilkinet ontkent. Hij wil tegen 2023 zo goed als alle grote stations uitrusten met bewaakte stallingen.
4 h
www.nieuwsblad.be
Hakim Chatar en Jolien Roets, dj-koppel in blijde verwachting: “We zijn elkaars grootste fan, maar zijn tegelijk streng voor elkaar”
Zij is dj op Qmusic, hij creatieve duizendpoot bij de VRT. Nog belangrijker: ze verwachten samen een zoon. Al vat dat lang niet samen wie Jolien Roets (35) en Hakim Chatar (31) zijn of wat ze doen. “Ik besefte pas dat het niet voor iedereen evident is toen anderen er iets over zeiden, dat ik verliefd was geworden op iemand met Marokkaanse roots. Maar mij gaat het om de mens. Als dankzij ons een ander gemengd koppel zich aanvaard voelt, is dat fijn.”
4 h
www.nieuwsblad.be
Tourist LeMC duikt met oude platen weer op in Ultratop
Fans kijken duidelijk uit naar nieuw werk van Tourist LeMC (37). Twee weken nadat Johannes Faes zijn vierde plaat Niemandsland aankondigde, duiken zijn laatste albums weer op in de top tien met de bestverkochte albums in Vlaanderen. We begrijpen mekaar uit 2018 staat op een achtste plaats, het zes jaar oude En route pronkt op plek tien.
4 h
www.nieuwsblad.be
Kate Winslet ging tot het uiterste tijdens opnames ‘Avatar 2’: “Ik dacht dat ik dood was”
Zeven minuten heeft Kate Winslet haar adem ingehouden tijdens de opnames van Avatar 2. Een fantastische ervaring vond de actrice dat, maar ze geeft nu toe dat ze dacht dat ze dood was toen ze weer boven water kwam.
4 h
www.nieuwsblad.be
Hanengevecht loopt uit de hand: eigenaar gedood
Een haan die in India ingezet wordt voor hanengevechten, heeft zijn eigenaar bij zo’n gevecht dodelijk verwond. Aan de poot van het dier was een mes van ongeveer zeven centimeter lang bevestigd, en het verwondde de man aan zijn kruis toen die probeerde te voorkomen dat de haan ontsnapte. Het dier wilde er pal voor het gevecht vandoor gaan.
4 h
www.nieuwsblad.be
Zanger Jaap Reesema (36) verwelkomt “wonderkindje”
Kom wat dichterbij-zanger Jaap Reesema (36), die momenteel naast Pommelien Thijs een grote Ultratop-hit scoort met Nu wij niet meer praten, is voor de derde keer papa geworden. Samen met zijn echtgenote Kim Kötter (38) kreeg hij een derde zoon.
4 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Zoek de verschillen tussen Julie Vermeire en haar lief, James Cooke is verliefd
Met volle teugen genieten van de eerste lentedagen, snoezige beestjes kijken en een religieus personage dat plots verschijnt: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
4 h
www.hbvl.be
Chirurg voert videogesprek met rechtbank tijdens operatie
Een plastisch chirurg uit de Amerikaanse staat Californië probeerde zijn rechtszaak via een videogesprek vanuit de operatiekamer te volgen. De rechter maakte echter snel een einde aan het gesprek toen hij zag dat er nog een patiënt op de behandeltafel lag.
4 h
HLN.be
“Mens is bedreigde diersoort”: dalende spermakwaliteit bedreigt ons voortbestaan, zegt Amerikaans wetenschapper. Maar is dat ook zo?
In een zaadlozing van de gemiddelde westerse man zwemt vandaag maar half zo veel sperma als in die van zijn grootvader. En vrouwen van 20 zijn maar even vruchtbaar als hun grootmoeder toen die 35 was. Onze vruchtbaarheid heeft de voorbije decennia zo’n duik genomen dat de Amerikaanse wetenschapper Shanna Saw beweert dat we een bedreigde diersoort geworden zijn. Vruchtbaarheidsspecialist Dominic Stoop van UGent nuanceert, maar wordt toch ook niet vrolijk van de vooruitzichten.
4 h
HLN.be
Zo beschermt u zich tegen de renteklim
02:00 Beleggers kijken met argusogen naar de sterke stijging van de langetermijnrente. Hoe kunt u de impact van het duurdere geld op uw portefeuille beperken?
5 h
www.tijd.be
Hond zit vast in beek, maar groep mannen brengt redding dankzij creatief plan
Een hond redden die vastzit in een beek? Dat blijkt geen probleem voor Murat Tokmak en zijn vrienden. Toen de mannen in de Turkse stad Antalya de viervoeter opmerkten, aarzelden ze niet om het dier in veiligheid te brengen. Ze hadden een creatief plan in gedachten: met een menselijke ketting liet de groep zich naar beneden zakken om de hond te pakken te krijgen.
5 h
www.nieuwsblad.be
Voici votre horoscope de ce dimanche 28 février: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 28 février 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
5 h
Sudinfo.be
Zuur conflict over balsamico-azijn tussen Italië en Slovenië
De azijnproducenten van Italië zijn in een strijd verwikkeld met hun concurrenten in Slovenië over balsamico-azijn. Het consortium voor de bescherming van Aceto Balsamico di Modena, de traditionele balsamico-azijn die in de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië wordt gemaakt, voelt zich aangevallen door azijnmakers in het oostelijke buurland.
5 h
HLN.be
LIVE. VS zetten recordaantal van 2,2 miljoen prikken op één dag - Tsjechië rekent op Spoetnikvaccin
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
7 h
HLN.be
LIVE. Medicijnwaakhond VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed - Argentijnen protesteren tegen ‘vips’ die voordrongen bij vaccinatie
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vrijdag samen om de coronamaatregelen te evalueren. De sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames heeft de regering doen besluiten een “time-out” in te zetten, en behalve de heropening van de contactberoepen op 1 maart geen extra versoepelingen aan te kondigen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
7 h
HLN.be
LIVE (20u45). STVV ontvangt Eupen op Stayen
• Stayen • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Alexandre Boucaut • STVV is 15de (31 punten), Eupen 14de (33)
7 h
HLN.be
LIVE (16u). Moeskroen kan bij Beerschot gouden zaak doen in strijd om behoud
• Olympisch Stadion (Kiel) • Aftrap: 16u • Scheidsrechter: Jasper Vergoote • Moeskroen kan na het verlies van Waasland-Beveren een goede zaak doen
7 h
HLN.be
LIVE (15u). Krijgt Alderweireld een basisplaats van Mourinho tegen Burnley?
• 26ste speeldag • Aftrap: 15u • Tottenham Hotspur Stadium • De Spurs verloren 5 van hun laatste 6 competitiewedstrijden
7 h
HLN.be
LIVE (15u). Romelu Lukaku weer aan het kanon tegen Genoa?
• 24ste speeldag • Aftrap: 15u • Giuseppe Meazza • Romelu Lukaku was in z'n laatste twee matchen goed voor drie goals
7 h
HLN.be
LIVE (13u30). Komt Anderlecht weer boven water op Sclessin?
• Stade Maurice Dufrasne • Aftrap: 13u30 • Scheidsrechter: Erik Lambrechts • Standard wipt bij winst over Anderlecht
7 h
HLN.be
LIVE (13u). Tielemans en Castagne krijgen Arsenal over de vloer
• 26ste speeldag • Aftrap: 13u • King Power Stadium • Leicester is derde, Arsenal blijft hangen in de middenmoot
7 h
HLN.be
Vérone freine la Juventus (1-1) malgré le 19e but de Ronaldo
Le 19e but en championnat de Cristiano Ronaldo n'a pas suffi: la Juventus Turin, comme à l'aller, a été accrochée par une belle équipe de l'Hellas Vérone (1-1) samedi lors de la 24e journée de Serie A.
8 h
www.dhnet.be
Jill Biden verklapt dat zij en president Joe elke avond samen eten in het Witte Huis (zonder smartphones)
Ondanks het hectische leven van het Amerikaanse first couple, houden de president en zijn vrouw eraan om elke avond samen te eten in het Witte Huis. Dat heeft de first lady Jill Biden verteld in een interview met The Kelly Clarkson Show.
8 h
HLN.be
Le Droit d’être américain : le cours donné par Will Smith
L’acteur afro américain a laissé son costume d’Aladin au vestiaire et se la joue prof d’histoire. Will Smith a coproduit cette nouvelle série documentaire ou il raconte l’histoire de la lutte pour l’égalité aux Etats-Unis.
8 h
www.lesoir.be