Refaelov heeft na tien jaar prijs en wint de Gouden Schoen

Na tien jaar in België werd Lior Refaelov (34) eindelijk bekroond tot beste speler. De Israëliër van Antwerp is dol op diamant, maar de Gouden Schoen nam hij met grote graagte in ontvangst. Hij troefde Holzhauser (Beerschot) en Onuachu (KRC Genk) af. Nu op naar een nieuw contract?


Load more
Read full article on: hbvl.be
L’immunité contre la Covid-19 pourrait durer au moins six mois
L’immunité contre la Covid-19 pourrait durer au moins six mois, grâce aux cellules-mémoires qui gardent une trace de l’infection et réactivent la protection immunitaire en cas de réinfection, selon une étude parue lundi.
4 m
www.7sur7.be
Coronavirus: accélération des campagnes de vaccination dans le monde, 40 millions de doses administrées
La Russie et le Brésil ont démarré lundi leurs campagnes de vaccination anti Covid-19, la France et le Royaume-Uni ont élargi la leur, dans une course à l’immunisation qui a vu plus de 40 millions de doses de vaccins déjà administrées dans le monde.
6 m
Sudinfo.be
La chronique de Christophe Franken: la génération Bosman est sur le banc
Une chronique signée Christophe Franken.
8 m
www.dhnet.be
‘Men geniet van Bart De Pauws ondergang’
Sinds Delphine Lecompte het in enkele opiniestukken opnam voor Bart De Pauw, die door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, heeft de dichteres het internet over zich heen gekregen.
9 m
www.demorgen.be
Ongeval op kruispunt met expresweg in Alken
Op het kruispunt van de Meerdegatstraat en de expresweg (N80) in Alken zijn een fietser en een auto gebotst. Bij het ongeval maandag rond 16.15 uur viel een gewonde.
www.hbvl.be
Coronavirus: un panel indépendant accable la Chine et l'OMS
La lenteur de l’OMS à réunir son comité d’urgence au début de la pandémie et ses hésitations à déclarer l’urgence sanitaire internationale sont pointées du doigt.
www.lesoir.be
Voetgangster gewond op Grote Baan
Een minderjarig meisje uit Hechtel-Eksel is maandagmorgen gewond geraakt toen ze werd aangereden op de Grote Baan in Helchteren.
www.hbvl.be
Jean-Pierre Bacri, faux râleur, vraie belle personne, est mort à 69 ans
Au théâtre et au cinéma, avec ou sans Agnès Jaoui, il nous a ému aux larmes. Parfois de rire, parfois pas. Jean-Pierre Bacri va nous manquer...
www.dhnet.be
‘Golden Girl’ Betty White viert 99ste verjaardag: “Stoppen? Ik ben niet gemaakt om in mijn zetel weg te kwijnen”
Ze werd geboren in de roaring twenties en toch is ze vandaag nog steeds één van de meest energieke actrices in Hollywood. Betty White vierde zondag haar 99ste verjaardag: een grote mijlpaal, maar volgens de actrice zelf is er niets aan: “Het geheim van een gelukkig leven? Optimisme! En misschien af en toe een goed glas wodka.” Een portret van een waar icoon, die ooit als assistente voor een lokaal tv-station begon en drie keer in het huwelijksbootje stapte voor ze de liefde van haar leven tegenkwam.
HLN.be
Kirsten Flipkens komt met opmerkelijke voorstel voor start Australian Open: “Dat zou het meest correct zijn”
Er vloeit al dagen veel inkt over de situatie van de tennisspelers en hun quarantaine in Melbourne, twee weken voor de start van de Australian Open. Van Belgische zijde moet Kimmer Coppejans (ATP 175) twee volledige weken in zijn kamer blijven, omdat hij op een vlucht zat met een met COVID-19 besmette persoon. Kirsten Flipkens (WTA 87), die wel gewoon mag trainen, springt in de bres voor haar collega’s.
www.hbvl.be
Carte plastique, application, données personnelles: voici ce qu’il faut savoir sur les programmes de fidélité des supermarchés
Les supermarchés sont de plus en plus nombreux à mettre à disposition une application comme alternative ou carrément pour remplacer la carte de fidélité. Coupons, tickets de caisse, parfois même paiement: tout est centralisé sur le smartphone. Petit tour d’horizon des offres des différentes enseignes.
Sudinfo.be
Alfa Romeo gestolen aan huis in Hasselt
In een gebouw op de Stevoortse Kiezel in Hasselt is maandagmorgen een inbraak vastgesteld. Een deur werd opengebroken. Het nadeel is nog niet bekend.
www.hbvl.be
Werktuigen gestolen uit garagebox in Genk
In een garagebox in de Karekietstraat in Genk is maandag ingebroken. De inbrekers zijn weg met elektrische materialen zoals slijpmachines, boormachine en schroefmachine.
www.hbvl.be
WK ijshockey ‘om veiligheidsredenen’ niet in Wit-Rusland
Het wereldkampioenschap ijshockey 2021 zal ‘om veiligheidsredenen’ niet in Wit-Rusland plaatsvinden. Dat deelde de Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) maandag mee.
De Standaard
Kettingzagen gestolen uit kelder in Meulenberg
In de kelder van een huis in de Springstraat in Meulenberg. Dieven gingen er aan de haal met twee kettingzagen.
www.hbvl.be
Onafhankelijke experts: "China en WHO hadden sneller moeten handelen bij begin epidemie”
Bij het begin van de epidemie van COVID-19 hadden China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sneller kunnen handelen. Dat stellen de onafhankelijke experts die door de WHO zijn aangesteld om de aanpak van de crisis te evalueren. Het expertenpanel stelt dinsdag zijn tweede rapport voor.
HLN.be
Le CEO de Belfius,Marc Raisière «désolé» des réactions après ses propos sur les faillites dans l’horeca
Le patron de Belfius avait notamment déclaré: «N’avions-nous pas trop de cafés et de restaurants en Belgique? Etaient-ils tous rentables? Etaient-ils tous viables, sans avoir recours au noir?». Des propos qui ont déplu à beaucoup.
www.lesoir.be
Coronavirus: Disneyland Paris annonce sa fermeture… jusqu’au 2 avril
Disneyland Paris a annoncé sur son site internet fermer jusqu’au 2 avril.
Sudinfo.be
Un magnifique roman de Jean-Philippe Toussaint sur notre horizon qui peu à peu s’embrume
La Disparition du paysage est un très court texte de Jean-Philippe Toussaint (moins de 50 pages) mais un vrai bijou d’écriture et de mélancolie. Il l’a écrit au lendemain des attentats de Bruxelles pour l’acteur Denis Podalydès qui le jouera ...
www.lalibre.be
Les réalisateurs belges Adil El Arbi et Bilall Fallah remportent l'Ensor du mérite international
Adil El Arbi et Bilall Fallah ont remporté le prix Albert Bert du mérite international, a annoncé lundi le Festival du film d'Ostende.
www.7sur7.be
128 bestuurders te snel tijdens weekend in Hasselt
Politie LRH heeft vorig weekend snelheidscontroles gehouden op drie plaatsen in Hasselt. De radar stond opgesteld op de Luikersteenweg, Genkersteenweg en Diestersteenweg. Van de 2.791 gecontroleerden reden er 128 te snel.
www.hbvl.be
Feu de toiture au Bozar, la circulation fermée
17:52 La toiture du Palais des Beaux-Arts à Bruxelles est en feu, mais ne semble pas se propager à l'intérieur des lieux. La police a mis en place un périmètre de sécurité.
www.lecho.be
Natuurverenigingen waarschuwen voor slechte waterkwaliteit: “Amper 1% van de Vlaamse waterlopen is ecologisch gezond”
“We mogen ons niet laten verblinden door de successen, zoals de terugkeer van vissoorten of dieren als de zeehond, de bever, de otter en de ijsvogel: de toestand van de Vlaamse waterlopen is nog altijd abominabel.” Dat zeggen natuurverenigingen Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu, op basis van een rapport van het Europese Milieu-agentschap. Maar is het écht zo onherstelbaar slecht gesteld met het water in Vlaanderen, of kunnen we de doelstelling van 2027 alsnog halen door de waterkwaliteit de komende jaren beduidend op te krikken?
HLN.be
Activités culturelles et sportives interdites aux moins de 12 ans en Flandre occidentale
Le gouverneur de Flandre occidentale a interdit ce lundi toutes les activités culturelles, sportives et de jeunesse aux enfants de moins de 12 ans dans sa province.
www.lalibre.be
Le vaccin Moderna fait ses premiers pas dans nos hôpitaux
La vaccination du personnel hospitalier a débuté ce lundi. Notamment à l’hôpital d’Etterbeek-Ixelles, où l’on a pour la première fois administré le vaccin Moderna.
www.lesoir.be
Conseils de pro pour se couper les cheveux à la tondeuse sans se rater
Les hommes ont en grande majorité des coupes courtes. Qui commencent à désirer après trois mois sans coiffeur... Mode d'emploi avec des coiffeurs et des pros du "home made" qui font des tutos.
www.dhnet.be
Bestuurder (54) zonder rijbewijs blaast positief na avondklok
Op de Lemmensweg in Opglabbeek is maandagnacht rond 1 uur een 54-jarige bestuurder uit Oudsbergen gecontroleerd. Die bleek onder invloed van alcohol. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen omdat dit eerder al was ingetrokken bij een controle. De bestuurder negeerde de avondklok. De keuring van zijn auto was verlopen.
www.hbvl.be
Brexit: des pêcheurs en colère manifestent à Londres
Des pêcheurs écossais frustrés de la "paperasse" à remplir depuis le Brexit, qui retarde les exportations vers l'Union européenne, ont manifesté lundi en camions dans le centre de Londres, fustigeant l'"incompétence" du gouvernement.
www.lalibre.be
Vaatwasser in brand door kortsluiting in Diepenbeek
In Rooierheide in de Mizerikstraat is maandag rond 15.45 uur brand uitgebroken in de keuken van een huis. De vaatwasser vloog in brand. Er ontstond een steekvlam. De bewoonster kon samen met een buurman de vlammen doven, met water en een poederblusser. Door het brandende toestel was er wel rook in huis. De brandweer heeft het huis geventileerd. Het huis is nog bewoonbaar. De vaatwasser maakte mogelijk kortsluiting.
www.hbvl.be
“Vrouw probeerde computer van Pelosi mogelijk te verkopen aan de Russen”
De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken of een vrouw een laptop of harde schijf van Nancy Pelosi, de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, heeft gestolen en het toestel probeerde te verkopen aan de Russische inlichtingendiensten. Dat blijkt vandaag uit gerechtsdocumenten.
HLN.be
Raadslid dient klacht in tegen fysieke gemeenteraad: “Premier heeft mond vol van telewerk, maar blijkbaar niet in zijn eigen gemeente”
Ons hele land zit nog steeds in een vorm van lockdown, de regeringen benadrukken om de zo veel tijd dat telewerk echt wel de norm is en blijft. Maar in Brakel, nota bene de thuisbasis van premier Alexander De Croo (Open VLD), blijft men de maandelijkse raadszittingen fysiek inrichten. Jan Haegeman (N-VA) vindt dat niet kunnen en diende nu klacht in bij de arbeidsinspectie.
www.nieuwsblad.be
Une alarme se déclenche au Capitole en raison d’un incendie à proximité
Une alarme s’est déclenchée lundi au Capitole à Washington en raison d’un incendie qui s’est déclaré dans un campement de sans-abri situé à proximité, a tweeté la chaîne américaine NBC News, citant les autorités. Le feu a pris sous une autoroute à plusieurs blocs du Capitole et provoqué un bref verrouillage du complexe et l’évacuation d’une répétition pour l’investiture, mercredi, de Joe Biden en tant que 46e président des Etats-Unis, selon la chaîne CBS News.
Sudinfo.be
La vaccination s’accélère dans le monde: 40 millions de doses déjà administrées
La Russie et le Brésil ont démarré lundi leurs campagnes de vaccination anti Covid-19, la France et le Royaume-Uni ont élargi la leur, dans une course à l’immunisation qui a vu plus de 40 millions de doses de vaccins déjà administrées dans le monde.
www.7sur7.be
Quelquefois, c’est Bambi qui vous mange
Au cœur d’une bande d’ados qui ont la rage, un roman noir, choc, de Caroline De Mulder.
www.lalibre.be
Rook in Technisch Atheneum Maaseik door kortsluiting in TL-lamp
In het Technisch Atheneum in de Burgemeester Philipslaan in Maaseik heeft een TL-lamp maandagvond voor onrust gezorgd. Rond 17 uur viel de verlichting in de school uit. Er was ook een brandgeur en wat rook. De brandweer van Maaseik ontdekte dat een TL-lamp kortsluiting had gemaakt. Dit bracht wat rook met zich mee. Alles werd gecontroleerd en de afgesprongen zekering werd weer ingeschakeld. De brandweer hoefde niet te blussen.
www.hbvl.be
Disneyland Paris mikt op 2 april om weer open te gaan
Disneyland Paris zal nog wat langer gesloten blijven. Normaal zou het Franse park vanaf 13 februari opnieuw de deuren openen, maar door de huidige situatie van het coronavirus is dat onmogelijk. En dus hebben ze onder voorbehoud beslist om ten vroegste vanaf 2 april weer bezoekers toe te laten.
HLN.be
KOERS KORT. Duitse dopingarts gaat in beroep tegen vonnis - Sint-Niklaas vervangt Maldegem op Ethias Cross-kalender
Veldritorganisator Golazo heeft een vervanger gevonden voor de Ethias Cross in Maldegem, die voorzien was op 3 februari, maar vorige maand al afgelast werd omdat het parcours in de dichtbevolkte dorpskern in coronatijden moeilijk af te sluiten was. De Waaslandcross van Sint-Niklaas, die doorgaat op 20 februari, vervangt Maldegem op de Ethias Cross-kalender. Het event in provinciaal domein ‘De Ster’ wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot de Ethias Waaslandcross.
HLN.be
Tennis ‘bad boy’ en populaire vriendin mekkeren over quarantaine Australian Open: “Ik moet mijn haar dus zelf wassen hé”
Het is tot nu toe geen pleziertripje voor de deelnemers aan de Australian Open. Door enkele positieve coronagevallen op de drie vluchten richting Melbourne moeten 72 tennissers zich de komende veertien dagen aan een strikte quarantaine houden. En dat zorgt voor de nodige frustratie.
www.nieuwsblad.be
Malgré le Brexit, l'Écosse, le Pays de Galles et l'Irlande du Nord veulent rester dans le programme Erasmus
L'Écosse, le Pays de Galles et l'Irlande du Nord, trois des quatre nations constitutives du Royaume-Uni, étudient les possibilités de continuer à participer au programme européen d'échange d'étudiants Erasmus+, a indiqué lundi la ministre galloise de l'Enseignement Kirsty Williams.
www.dhnet.be
Burgemeester van Edegem: ‘Ik hoop dat iedereen nu zijn les heeft geleerd’
‘We rekenen in de eerste plaats op gezond verstand en de sociale controle opdat iedereen zich aan de quarantaine zou houden’, zegt Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem.
De Standaard
WSV Milieu 2000 stippelt de mooiste coronawandelingen uit
In deze coronatijden probeert wandelclub Milieu 2000 Lommel zo veel mogelijk in te zetten op wandelingen in de natuur. Zo was er van dinsdag 5 tot en met dinsdag 19 januari de permanente wandelroute 'Kattenbos'.
www.hbvl.be
L’Apple Watch pourrait détecter la Covid-19 avant les premiers symptômes
Plusieurs études ont montré que les Apple Watch permettaient de prédire le coronavirus plus d’une semaine avant l’apparition des premiers symptômes.
www.lesoir.be
Un documentaire britannique va diffuser des témoignagnes inédits de médecins chinois: "On nous a dit de ne pas parler"
Le documentaire "Outbreak: The Virus That Shook The World" va diffuser des images inédites.
www.lalibre.be
Sri Lanka laat vanaf donderdag weer toeristen toe
Buitenlandse toeristen zijn vanaf donderdag weer welkom in Sri Lanka, al gelden er wel beperkingen. Dat heeft de officiële toeristische dienst maandag aangekondigd. Wegens de coronapandemie lag de sector in Sri Lanka tien maanden stil.
HLN.be
Sri Lanka laat vanaf donderdag weer toeristen toe
Buitenlandse toeristen zijn vanaf donderdag weer welkom in Sri Lanka, al gelden er wel beperkingen. Dat heeft de officiële toeristische dienst maandag aangekondigd. Wegens de coronapandemie lag de sector in Sri Lanka tien maanden stil.
HLN.be
‘De doorgezaagde vrouw’, al honderd jaar de ultieme goocheltruc: ‘Die zaag is wel degelijk vlijmscherp’
Een illusionist ben je pas écht wanneer de assistente in twee (of meerdere) stukken op het podium ligt, en liefst daarna weer springlevend rondhuppelt. Al exact honderd jaar worden vooral vrouwen doormidden gezaagd voor ons plezier. Het ontstaansverhaal bestaat dan ook uit twee delen: de helft magie, de helft misogynie.
www.demorgen.be
João Klauss moet nieuwe aanvalsleider bij Rouches worden: “Als Standard komt, twijfel je niet. In Brazilië kent iedereen deze club”
De weg als aanvalsleider van Standard is vrij voor João Klauss De Mello (23). De eerste indrukken zijn positief. De sympathieke Braziliaan moet de Rouches van goals voorzien. Boa sorte!
HLN.be
João Klauss moet nieuwe aanvalsleider bij Rouches worden: “Als Standard komt, twijfel je niet. In Brazilië kent iedereen deze club”
De weg als aanvalsleider van Standard is vrij voor João Klauss De Mello (23). De eerste indrukken zijn positief. De sympathieke Braziliaan moet de Rouches van goals voorzien. Boa sorte!
HLN.be