Regen gaat over in sneeuw

De winterse neerslagzone verplaatst zich donderdag langzaam naar het zuiden, terwijl ze in activiteit toeneemt. Volgens de laatste prognoses lijkt de regen deze voormiddag geleidelijk over te gaan in smeltende sneeuw of zelfs sneeuw in de lagergelegen gebieden.


Load more
Read full article on: standaard.be
“Canadezen zien af van overname Carrefour”
Het Canadese winkelbedrijf Couche-Tard ziet af van een overname van supermarktconcern Carrefour nu de Franse regering haar veto heeft gesteld. Dat meldt het persagentschap Bloomberg vrijdagavond onder aanhaling van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier.
HLN.be
Telefoontaps werpen nieuw licht op de zaak-Kucam: hoe Theo Francken de Kamer om de tuin leidde
Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa. Dat blijkt uit onderzoek van De Standaard.
www.nieuwsblad.be
De jacht op dure, slapende energiecontracten is geopend: betaal jij (al jaren) honderden euro’s te veel?
Luminus en Eneco willen met minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) samenwerken om de dure slapende energiecontracten uit de wereld te helpen. Prijsbreker MEGA is dat niet van plan. Van der Straeten vordert daarom de Economische Inspectie op, om na te gaan of de leverancier zich bezondigt aan misleidende praktijken.
www.nieuwsblad.be
Was fatale crash geen ongeval? “Bestuurder moet plotse beweging met opzet hebben uitgevoerd”
Het leek een tragisch ongeval, maar nu denkt het parket van Halle-Vilvoorde dat Brian V. (21) een week geleden zijn auto weleens bewust tegen een gevel in Steenokkerzeel geknald kan hebben. Het kostte Jennifer De But (29) – zijn passagier, collega en goede vriendin – het leven. V. zelf ligt nog in coma, maar het ongeval is wel een moordonderzoek geworden.
www.nieuwsblad.be
N-VA boos op ministers: “De regering mag toch blijk geven van meer respect voor de wetgevende macht”
Groene ministers Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten, en Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hebben hun beleidsnota’s aangepast na feedback van de oppositie. Een bewuste keuze om gehoor te geven aan de vraag tot meer inspraak. Alleen is N-VA not amused over die gang van zaken.
www.nieuwsblad.be
Incident met koning Filip legt malaise bij VIP-begeleiding bloot: “Premier moet soms de weg wijzen. Beschamend”
Het is de voorbije dagen wereldnieuws geworden: koning Filip die zich met zijn escorte vastreed tussen relschoppers van het Liedtsplein in Brussel, en bekogeld werd met stenen. “Die blunder stond in de sterren geschreven”, klappen politiemensen van de VIP-begeleiding uit de biecht. “Onze dienst is helemaal om zeep: volk tekort, geld tekort, slechte leiding. Als de Amerikaanse president Biden in februari naar ons land komt, zullen we het werk neerleggen.”
www.nieuwsblad.be
Productiehuis Bart De Pauw voor het eerst aan de slag voor VTM
Koeken Troef, het productiehuis dat mee werd opgericht door Bart De Pauw, werkt voor het eerst aan een productie voor VTM. Het gaat om een nieuwe quiz met Mathias Coppens als gastheer, al is nog niet bekend wanneer het programma wordt uitgezonden. De Pauw zelf zou niet actief betrokken zijn.
www.nieuwsblad.be
Eenmalige premie kan woede van eigenaars zonnepanelen niet temperen: “We voelen ons opgelicht”
Amper een dag nadat het Grondwettelijk Hof het principe van de terugdraaiende elektriciteitsmeter heeft vernietigd, komt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) al met een compensatie. Goed nieuws zou je denken, maar die premie zal de belastingbetaler uiteindelijk wel een half miljard euro kosten.
www.nieuwsblad.be
‘Saved by the bell’-acteur Dustin Diamond heeft kanker
Dustin Diamond (44), vooral bekend is van z’n rol als de nerd Screech in de Amerikaanse cultserie Saved by the bell, heeft kanker. Momenteel is hij gestart met chemotherapie. “Dustin zal later meer info geven over de ziekte en z’n strijd”, klonk het bij zijn woordvoerder.
www.nieuwsblad.be
Je hoorde haar in ‘Liefde voor muziek’ en bij Clouseau, nu komt Eva Jane met eigen werk: “Leven zoals Beyoncé? Neen, bedankt”
U hoorde haar al op de achtergrond bij Clouseau, waar haar partner Kris Wauters de plak zwaait. U zag haar ooit op het podium van het Songfestival. En u viel wellicht plat achterover door haar stem tijdens ‘Liefde voor muziek’. Maar nu springt Eva-Jane Smeenk (41), de bekendste backing vocal van het land, naar het voorplan met eigen songs. Mag de Nederlandse kiezen, dan combineert ze liefst het beste van beide werelden. “Ik ben een teamspeler, maar dribbel ook graag alleen.”
www.nieuwsblad.be
De steile klim naar de verlossing
03:00 Nu we uitzicht hebben op meer vaccins worden politici steeds optimistischer over wanneer we uitzicht krijgen op een normaal leven. Berekeningen van De Tijd tonen wat een kolossale opdracht het wordt o...
www.tijd.be
Delphine Lecompte vraagt meer nuance in het debat rond Bart De Pauw: “Ik wéét wat het is en heb er spijt van”
“Ik ben gestalkt, lang geleden. En ik heb het zélf gedaan, anderhalf jaar lang.” Met die opmerkelijke bekentenis wil dichteres Delphine Lecompte (42) “meer nuance” vragen in het debat rond de zaak Bart De Pauw. “Stalking is geen zwart-witverhaal.” In negen maanden tijd stuurde ze haar slachtoffer 20.000 berichten. “Nu schaam ik me kapot.”
www.nieuwsblad.be
Ze communiceren met elkaar, zwemmen in scholen en kunnen uw leven redden: de robotvis
Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om geavanceerde robotvissen te ontwikkelen. De ‘Bluebots’ van het Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering komen uit een 3D-printer en zijn uniek omdat ze zich als een school kunnen voortbewegen in water.
www.nieuwsblad.be
Na 10 jaar daling grijpen jongeren weer vaker naar sigaret en drank: “Cijfers die ons wakker schudden”
Na tien jaar is de daling gestopt. Het aantal jongeren tussen 12 en 18 jaar dat rookt of alcohol gebruikt, gaat opnieuw omhoog. Dat blijkt uit de jaarlijkse bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) voor het schooljaar 2018-2019. De stijging is klein, maar “we moeten waakzaam zijn”, klinkt het.
www.nieuwsblad.be
De strijd om de opvolging van Angela Merkel begint en dat belooft een bitse en gênante affaire te worden
De leden van de CDU kiezen zaterdag een nieuwe voorzitter. In een verkiezingsjaar is het bij de Duitse Christendemocraten traditie dat die voorzitter automatisch lijsttrekker en vervolgens Bondskanselier wordt. Inzet is dus de opvolging van Angela Merkel. Zij doet dit jaar zelf niet mee aan de voorzittersverkiezingen. Verwacht wordt dat Markus Söder, premier van Beieren, zich nog zal melden als kandidaat lijsttrekker. En zo kan de verkiezing een bitse strijd worden die men in CDU-kringen niet gewoon is.
www.nieuwsblad.be
De terugkeer van een legendarische Rus: “Ooit kocht ik een Lada, dan wist ik zeker dat het rommel was”
De Vesta, Granta, Largus of de X-Ray Cross. Die automodellen zeggen u waarschijnlijk niets. En dat is niet zo verwonderlijk. Maar de Niva, de populairste van alle Lada’s, doet wellicht wel nog een belletje rinkelen. Het Russische merk trok zich enkele jaren geleden terug uit West-Europa. Maar nu komen ze terug met de Niva Travel. Al gaat het om een goedkope SUV, die zo goed als niets gemeen heeft met de rudimentaire offroader van veertig jaar geleden.
www.nieuwsblad.be
'De eerste jaren stond ik bijna dag en nacht in mijn overall trucks te schrobben'
03:00 Acht jaar geleden begon de toen 35-jarige Bouchra Hashassi een truckwash in de Antwerpse haven. Het werd een hele 'bumpy ride', inclusief een faillissement, maar binnenkort opent ze een tweede vestigi...
www.tijd.be
Installateurs bezorgd door nieuwe spelregels zonnepanelen: “Zoveelste keer dat vertrouwen in groene energie wordt ondermijnd”
Sectorfederaties hopen dat het arrest van het Grondwettelijk Hof, waardoor eigenaars van zonnepanelen geen recht meer hebben op een terugdraaiende teller, er niet voor zorgt dat consumenten het geloof in groene stroom verliezen. “Het is de zoveelste episode die het vertrouwen van de mensen ondergraaft", klinkt het. Wel vragen experts om niet meteen in een kramp te schieten. “Voor sommigen zal het geen verschil maken.”
HLN.be
Pascal De Buck, CEO de Fluxys: "La Belgique ne doit pas rater le train de l’hydrogène"
02:40 Après une entrée remarquée au Brésil, le gestionnaire du réseau gazier, Fluxys, dévoile ses ambitions pour l’avenir. "En plus du gaz, nous allons construire un réseau de gazoducs pour l'hydrogène et l...
www.lecho.be
Viki Geunes: "Je fais ce qui me met de bonne humeur"
02:35 Avec une troisième étoile au Michelin, il fait désormais partie du petit groupe sélect des meilleurs chefs au monde. Pour cet autodidacte, c'est le couronnement de longues années de travail.
www.lecho.be
Eric Sadin : "Nous vivons une perte de confiance, peut-être définitive, à l’égard de l'ordre politique et économique"
02:35 Écrivain et philosophe, Éric Sadin analyse l'impact du numérique et des nouvelles technologies sur notre civilisation et sur nos existences. Dans son dernier essai*, il montre comment la perspective d...
www.lecho.be
Ce que l’on sait sur l’origine du Covid-19
02:30 Les enquêteurs de l'Organisation mondiale de la santé sont à Wuhan pour enquêter sur les origines du Covid-19. Plus d'un an après le début de la pandémie, il y a beaucoup d'hypothèses, mais peu de cer...
www.lecho.be
À Washington, une investiture sous haute tension
02:25 Les prochains jours s’annoncent tendus dans la capitale américaine et dans d’autres villes où des manifestations violentes sont attendues d’ici à l’investiture de Joe Biden, le 20 janvier.
www.lecho.be
Andreas Cremer, CEO de la Febiac: "Cela ne sert à rien d'opposer cyclistes et automobilistes"
02:20 Andreas Cremer, CEO de la Fédération Belge de l'Automobile & du Cycle (Febiac) depuis 100 jours en appelle au dialogue constructif au sujet de la mobilité et demande que l'on accélère le tempo sur les...
1 h
www.lecho.be
Votre horoscope du samedi 16 janvier: amour, argent, travail, santé…
Ce samedi 16 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Justitie VS trekt bewering in dat betogers politici wilden doden
Aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben een bewering dat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool in Washington politici wilden doden, formeel ingetrokken. Dat schrijft CNN op basis van rechtbankpapieren.
1 h
Knack.be
La science serait-elle en burn-out?
02:15 En première ligne depuis le début de cette pandémie, le discours des experts et scientifiques n’a jamais été autant entendu, ni aussi fortement critiqué dans le contexte du complotisme ambiant. À quel...
1 h
www.lecho.be
60 procent minder passagiers voor burgerluchtvaart in 2020
Als gevolg van de coronapandemie zagen de luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hun aantal passagiers met 60 procent dalen in 2020. En er lijkt op korte termijn niet veel beterschap in zicht. Dat heeft de ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, vrijdag gezegd.
1 h
HLN.be
Les négociations entre syndicats et patrons s'ouvrent dans le brouillard
02:10 Après un échec en 2019, les interlocuteurs sociaux semblent déterminés à conclure un AIP pour les deux prochaines années. Les écueils restent cependant nombreux.
1 h
www.lecho.be
De weg van computerwinkeltje naar netwerkpionier
02:00 Hij begon met ondernemen in een computerwinkeltje in Blankenberge. 15 jaar later staat Mitch De Geest aan het hoofd van een netwerkpionier die in de dans kan springen rond het supersnel mobiel interne...
1 h
www.tijd.be
‘België mag waterstoftrein niet missen’
02:00 Het Belgische gasnetbedrijf Fluxys zet in Brazilië zijn eerste stappen buiten Europa. Ook dichter bij huis koestert CEO Pascal De Buck forse ambities. ‘We gaan een Belgisch pijpleidingnet bouwen voor ...
1 h
www.tijd.be
KBC-kantoor verhuist naar Borgloon
Vanaf woensdag 20 januari brengt KBC de dienstverlening van het kantoor in Heers over naar Borgloon. Het KBC-kantoor in Heers wordt een automatenkantoor waar klanten alleen terechtkunnen voor transacties aan de automaten. Zo verdwijnt er al voor de tweede keer op korte tijd een grote bank uit Heers.
1 h
www.hbvl.be
Vrouw blokkeert ex-vriendje maar hij vindt een creatieve manier om toch contact te houden: “Geef hem nog een kans”
Een jonge vrouw had enkele maanden een relatie, maar ontdekte dat haar vriendje terwijl ook contact zocht met een goede vriendin. Ze blokkeerde haar ex zodat hij haar niet meer kon contacteren, maar gebruikte wel nog zijn Netflix-account. Dus vond de kerel een creatieve manier om toch te smeken om terug met hem te praten. De video van Katelyn werd intussen meer dan vier miljoen keer bekeken en heel wat kijkers vinden dat ze hem nog een kans moest geven. “Ik was een beetje onder de indruk”, klinkt het maar dan legt Katelyn uit waarom ze het niet deed.
1 h
www.nieuwsblad.be
Honderden, misschien al duizenden besmettingen met Britse coronavariant: “Zonder dat we het doorhebben is variant zich al goed aan het verspreiden”
“Ik heb de indruk dat de Britse variant zich al goed aan het verspreiden is, zonder dat we het echt doorhebben. Het is zeker iets waarover ik me ongerust maak.” Professor Herman Goossens, hoofd medische microbiologie aan de UAntwerpen, ziet in zijn lab “heel veel verdachte gevallen” onder de positieve testen, waarvoor nog extra onderzoek nodig is. Met nu al ruim honderd bevestigde gevallen, circuleert er een veelvoud van de besmettelijker variant in ons land. Experts beantwoorden enkele pertinente vragen.
1 h
HLN.be
Aanklagers trekken bewering in dat “aanhangers Trump politici wilden doden”
Aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben een bewering dat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool in Washington politici wilden doden, formeel ingetrokken, schrijft CNN op basis van rechtbankpapieren. De aanklagers houden zich bezig met de vervolging van Jacob Chansley, een aanhanger van de QAnon-beweging die tijdens de dodelijke ongeregeldheden in Washington een dierenvel droeg en hoorns.
2 h
HLN.be
De Croo: ‘We nemen de mensen wél au sérieux’
01:45 ‘Weten in welke sporthal het spuitje op hen wacht, is voor velen een eerste tastbare vorm van hoop, maar tussen de voet en de top van de berg liggen nog veel haarspeldbochten.’ Premier Alexander De Cr...
2 h
www.tijd.be
ONZE OPINIE. “Bijna een jaar na de eerste golf lijken we even onbeholpen te kijken naar de nieuwe mutaties van het virus”
Het lijkt wel weer maart 2020. Toen corona nog een griepje was, en een lockdown iets exotisch uit China. Bijna een jaar na de eerste golf lijken we even onbeholpen te kijken naar de nieuwe mutaties van het virus. Overheden en experts zijn kritisch voor burgers die de richtlijnen niet opvolgen. Maar we mogen even goed scherp zijn voor hen: op alle beleidsniveaus zijn er nog te weinig lessen getrokken uit het drama dat ons is overkomen.
2 h
HLN.be
Alexander De Croo: "Je ne veux donner ni faux espoirs, ni prévisions apocalyptiques"
01:05 Le coronavirus occupe 80% de son temps, mais il ne faut pas sous-estimer le travail en passe d'être réalisé avec le plan de relance, affirme le Premier ministre. Son credo? Laisser de côté les petits ...
2 h
www.lecho.be
Belgen vinden massaal weg naar beurs
01:01 De handel in Belgische aandelen is vorig jaar met een derde toegenomen. De dip op de markten na de corona-uitbraak, de toegenomen vrije tijd door de lockdowns en het grotere spaarvermogen deden velen ...
2 h
www.tijd.be
Afgelast Autosalon verhoogt druk op bange dealers
01:00 Als gevolg van de coronapandemie gaat het Autosalon voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet door. Daarom proberen automerken kopers met de beruchte ‘saloncondities’ naar een showroom in de bu...
2 h
www.tijd.be
Distribuer des chèques ne suffira pas à relancer l’économie
01:00 Distribuer des chèques de 2.000 dollars à tous les Américains serait sans grand effet sur l’économie, car l'argent ne stimulera pas la demande mais favorisera l'épargne.
2 h
www.lecho.be
Aantal transacties in Belgische aandelen stijgt met een derde
01:00 Beleggers voerden in 2020 bijna 25 miljoen transacties in Belgische aandelen uit. Dat is een derde meer dan in 2019. Corona gaf de beurshandel een boost.
2 h
www.tijd.be
Geert Mak: ‘Dictators hebben vaak een generale repetitie nodig’
01:00 De bestorming van het Capitool noemt Geert Mak een prutsopstand. Maar de schrijver vreest wat daarna komt. ‘In 2024 doet wellicht een gedreven, slimme, gewetenloze en uiterst competente rotzak een gre...
2 h
www.tijd.be
Pas op voor schuimkoppen op de beurs
01:00 Almaar meer experts waarschuwen voor speculatieve excessen op de beurzen. Gehypete bedrijven krijgen gekke waarderingen, kleine aandelen verveelvoudigen zonder nieuws en de massa gooit zich op eender ...
2 h
www.tijd.be
Amerikaanse wapenlobby NRA vraagt faillissement aan
De invloedrijke Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft vrijdag faillissement aangevraagd. De wapenlobbyclub zegt te willen herstructureren om aan schuldeisers te ontkomen. In deelstaat New York, waar de NRA op dit moment gevestigd is, loopt een rechtszaak tegen de groep.
3 h
HLN.be
L'année du "Belgian dream"
00:43 Pour construire notre futur nous avons besoin de tourner la page et de développer un nouveau narratif. De nouvelles stories. Des histoires qui vont nous porter, faire ressortir notre créativité et ce ...
3 h
www.lecho.be
Pourquoi vous ne devez pas rater nos éditions de ce samedi 16 janvier! (vidéo)
Découvrez ce qui est «A la Une» de nos éditions (La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair et La Capitale) de ce samedi 16 janvier, en librairies.
3 h
Sudinfo.be
Coronavirus: voici le nombre de cas et l’incidence dans votre commune ce vendredi
Nombre de cas Covid-19 et incidence, le point sur la situation épidémiologique dans votre commune ce vendredi 15 janvier 2021.
3 h
Lameuse.be