Ryanair connaît la pire année de son histoire

La compagnie aérienne Ryanair a subi une perte nette de 306 millions d'euros entre octobre et décembre, soit le troisième trimestre de son exercice décalé, et s'attend à connaître la pire année de son histoire en raison de l'effondrement du trafic engendré par la pandémie.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Een anti-agingcrème, bodywarmers voor de kinderen en een pyjama: dit kocht de Billie redactie deze week
Chocolade voor Pasen, een vest voor op koudere lentedagen en meer: deze hebbedingen shopten de redactieleden de voorbije week bij elkaar.
www.hbvl.be
“Ongelofelijke versnelling” met vaccinaties, maar toch zijn experten bezorgd
De vaccinatiecampagne zit vandaag in een goede flow. Meer dan één miljoen Vlamingen kregen minstens één prik. De doorlooptijd is ingekort naar minder dan twee weken en donderdag werden voor het eerst meer dan 100.000 mensen op één dag gevaccineerd. Het kersverse dagrecord zal snel sneuvelen want volgende week zet de versnelling zich door. Op die van Pfizer na blijven de leveringen een zorgenkind. Van AstraZeneca ontving ons land deze week de helft van wat werd verwacht.
www.hbvl.be
Rust aan de kust: tien plekjes waar de druktebarometer groen kleurt
Druk aan zee? Daar merk je op sommige plaatsen weinig van. De druktebarometer geeft live aan waar het meeste volk toestroomt en in elk van de tien kustgemeenten zijn rustige plekjes te ontdekken. Dit zijn onze suggesties, van oost naar west, van de oudste bosjes aan de kust tot het eerste weidevogelreservaat in Vlaanderen. André Grosemans
www.hbvl.be
“We krijgen een overwegend natte dag”
Ook vandaag kan het vooral over het oosten van de provincie nog lange tijd regenachtig blijven. Het is echter een randgeval waardoor de timing waarop het droog wordt niet goed valt in te schatten. Vanuit het westen wordt het sowieso geleidelijk droog met mogelijk ook nog wat zonnestralen kort voor zonsondergang.
www.hbvl.be
Op zoek naar de daders: beluister aflevering 2 van ‘In de ban van de wolf’
Wolvin Naya is amper een jaar in Limburg wanneer ze wordt gedood. Waren het paardenfokkers, schapenboeren of jagers? Onze journalisten zoeken het uit in de tweede aflevering van ‘In de ban van de wolf’.
www.hbvl.be
‘In de ban van de wolf’, deel 1: De komst van Naya
Het Belang van Limburg maakte in maart 2020 de driedelige podcast ‘In de ban van de wolf’. Heb je de lancering toen gemist? Beluister dan hier aflevering 1 over de komst en het korte leven van wolvin Naya.
www.hbvl.be
21 mijnwerkers vast in Chinese kolenmijn
In de regio Xinjiang, in het noordwesten van China, proberen reddingsdiensten zondag 21 mijnwerkers uit een kolenmijn te halen. De mijnwerkers kwamen vast te zitten door een overstroming, zo melden de Chinese media.
HLN.be
Un livre retrace les 800 crimes de sang, jugés aux assises de Liège, de 1796 à 1940
La Cour d’Assises est là où se jugent les crimes les plus graves, et notamment ceux où une vie a été ôtée. L’historien Bernard Wilkin a décidé de raconter les 800 crimes ou tentatives d’homicides jugés à Liège entre 1796 et 1940. Un passionnant voyage à travers le temps où le sordide n’avait rien à envier aux affaires criminelles d’aujourd’hui.
1 h
Lameuse.be
Trump: zal helpen zetels winnen bij tussentijdse verkiezingen
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft donateurs van de Republikeinse Partij meegedeeld dat hij zal helpen zetels in het Congres te veroveren bij de tussentijdse verkiezingen in 2022. Republikeinse sponsoren kwamen zaterdag bijeen voor een diner in Trumps exclusieve resort Mar-a-Lago in Florida.
1 h
HLN.be
Ben Weyts (N-VA): 'Voor mij ondenkbaar dat scholen na Paasvakantie dicht blijven'
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) zegt in De Zondagdat wat hem betreft de scholen inderdaad na de Paasvakantie open gaan, zoals beloofd. 'Ik stap maandag met een voorstel naar het onderwijsveld.'
1 h
Knack.be
Anne Van Aperen zou plaatsje Sihame kunnen krijgen: “Ik kan maar opvolgen als er plaats vrij is”
Mocht de in het Let’s Go Urban-schandaal verwikkelde Sihame El Kaouakibi vertrekken uit het Vlaams parlement, dan zou de plaats gaan naar de eerste opvolger: Brasschaats gemeenteraadslid Anne Van Aperen. Die laatste is karig met commentaar, maar lijkt wel zin te hebben in een Vlaams parlementair avontuur.
1 h
www.gva.be
Mode van zomer 2021 is naïef en vrolijk: “Kleren voor plechtige communie, maar dan in volwassen jasje”
Sponzen broekjes en gehaakte topjes: tenzij u er een kindertrauma aan hebt overgehouden, kan u ze deze zomer ongegeneerd in de volwassen versie dragen. De mode voor de mooiste dagen van 2021 is immers opvallend naïef en vrolijk. "Dit zijn kleren voor een plechtige communie, maar dan in een volwassen jasje."
1 h
HLN.be
Belgische modezussen al meer dan jaar samen in Marokko: “In Marrakesh komt het leven weer op gang”
In België blijft het coronavirus het dagelijkse leven bepalen, maar hoe ervaren Belgen die in het buitenland leven en werken dat? Is de impact van het virus daar net zo groot als hier en van welke plekken genieten ze? Laurence Leenaert (31) en haar zus Michelle (28) zien in het Marokkaanse Marrakesh het gewone leven weer vorm krijgen, maar dan zonder toeristen. Kristel Mauriën
2 h
HLN.be
LEGOMASTERS at home: bouw je eigen bloemenvaasje
Nu de LEGOMASTERS-molen op volle toeren draait, kun je met deze handige tips van expert Peter De Smet zelf een LEGOMASTER worden. Iedere zondag hebben we een nieuw bouwproject voor je. Dus laat je inspireren en gebruik vooral je fantasie: als je het kunt dromen, kun je het bouwen!
3 h
HLN.be
Dagelijkse costa: smaakmakers van bij ons maken het goeie weer in Spanje
In een jaar waarin er amper gereisd kon worden, bleven Belgen massaal casa’s kopen langs de kuststrook van de Costa Blanca tot de Costa del Sol. En de Belgische horeca ter plaatse houdt — met mosselen natuur, Vlaams rundvlees en Belgische chocolade — moedig stand in het coronageweld. Reisreporter JAKOBIEN HUISMAN zakte vol culinaire heimwee af naar Belgische smaakmakers aan de ‘Costa Bélgica’.
3 h
HLN.be
Niemand weet of AstraZeneca zeldzame bijwerking ook echt veroorzaakt, maar dokters kennen ze van bij ander medicijn
De uiterst zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin waarbij een bloedplaatjestekort in combinatie met bloedklonters optreedt, heeft niets te maken met klassieke trombose. Dat heeft cardioloog Thomas Vanassche van het UZ Leuven zaterdag gezegd tijdens de wekelijkse persbriefing van de taskforce vaccinatie. “Wie trombose wil voorkomen, moet zich net wél laten vaccineren,” klonk het. Want wie in het ziekenhuis belandt met corona maakt tot 60 procent kans op een trombose, veel meer dan de 0,0006 procent na vaccinatie met AstraZeneca.
3 h
www.nieuwsblad.be
Familie verliest drie appartementen in uitslaande brand in Opwijk: grootmoeder sterft van emotie
Zowel Karolien als haar vader Patrick De Wulf zijn door een zware brand in het Vlaams-Brabantse Opwijk hun appartement kwijt. Maar veel erger: Gaby ‘mémé’ De Puydt (91), hun grootmoeder en moeder die ook in een van de aanpalende appartementen woonde, overleefde de brand niet. “We konden haar eerst met succes op haar rollator uit de brand redden. Vrijdagavond is ‘mémé’ dan bezweken na een hersenbloeding.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Hoe de ‘wannabe Escobar van Schilde’ zich in de schijnwerpers van de politie werkte
Het obscure waterzuiveringsbedrijf Kriva Rochem opereerde jarenlang vanuit de Antwerpse haven tot het Brugse gerecht de bedrijfsleiding in de zomer van 2020 oppakte wegens grootschalige cocaïnesmokkel van Brazilië naar Europa. Het dossier leidde de speurders naar een kleurrijke wereld van horecaondernemers, louche vastgoedinvesteerders, bikkelharde Balkan-criminelen en corrupte Braziliaanse politieofficieren.
3 h
www.nieuwsblad.be
De Grote Test. Sandra Bekkari gaat op zoek naar de beste havermout om er vooral géén pap mee te maken
Van de klassieke havermoutpap is ze geen fan, Sandra Bekkari. Maar met havermout kun je fantastische dingen doen, als de vlokken niet te mul zijn en genoeg bite en smaak hebben. En daar gaat de voedingsdeskundige achter Nooit Meer Diëten naar op zoek in deze 10 soorten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Stekker uit (niet zo) sociaal experiment ‘The social house’: waar is het misgegaan?
Na nog geen zes volle dagen is The Social House vroegtijdig op slot gegaan. De influencers die bij wijze van experiment in het West-Vlaamse huis samenhokten en via social media de buitenwereld lieten meekijken, kregen steeds meer bedreigingen te slikken. De vuurpijlen die vrijdag richting het huis afgestoken werden, vormden de druppel.
3 h
www.nieuwsblad.be
De Grote Test. Sandra Bekkari gaat op zoek naar de beste havermout om er vooral géén pap mee te maken
Van de klassieke havermoutpap is ze geen fan, Sandra Bekkari. Maar met havermout kun je fantastische dingen doen, als de vlokken niet te mul zijn en genoeg bite en smaak hebben. En daar gaat de voedingsdeskundige achter Nooit Meer Diëten naar op zoek in deze 10 soorten.
3 h
www.hbvl.be
TIJDREIS. Dromen van brokaat, zijde en een rijk verleden: de verdwenen Zwinhavens
‘Het verleden is een vreemd land’, hoor je weleens zeggen. ‘Ze doen de dingen daar anders. ’ Elke week zoekt journalist Jean-Paul Mulders een bekende plek op in vroegere tijden, toen nu nog ver weg was. Deze week: de verdwenen Zwinhavens.
4 h
HLN.be
Hoogzwangere vrouw laat echtgenoot ervaren hoe het is om met bolle buik te leven: “Begon na 20 minuten al te klagen”
Het begon als een grap, maar draaide uit op een heuse uitdaging toen de hoogzwangere Jaz haar man een dagje wilde laten voelen wat zij voelt. Dus hing ze meloenen met plakband aan zijn buik en liet ze hem klusjes en dagelijkse handelingen uitvoeren. Met één meloen kon echtgenoot Daniel zich nog redden, dus vond Jaz dat ze de uitdaging wat moeilijker moest maken. Hoe bracht hij het er vanaf met twee stukken fruit op zijn buik?
4 h
www.nieuwsblad.be
LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe corona-overlijdens neemt met helft toe in ons land
Het Overlegcomité komt woensdag opnieuw samen. Het comité zal de situatie voor het onderwijs bespreken, maar voor de rest ligt de agenda nog niet vast. Dat melden bronnen en wordt bevestigd aan onze redactie. De coronacijfers zijn op dit moment nog te onduidelijk. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
5 h
HLN.be
Ontbijten met HLN-lezer Freddy Savelkoul (70): “Elk moment met mijn kleinzoon Jack is een feest”
In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Freddy Savelkoul (70) uit Boom. Hij en zijn vrouw Martine (62) missen door corona vooral van hun kleinzoon Jack. “Dat is onze grote vriend”. Freddy verklapt waarom hij zelfs meer geniet van als grootvader dan destijds van het vaderschap.
5 h
HLN.be
Voici votre horoscope de ce dimanche 11 avril 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 11 avril 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
5 h
Sudinfo.be
Eerste vlucht Marshelikopter Ingenuity uitgesteld
De Marshelikopter Ingenuity gaat voorlopig nog niet rondvliegen op de rode planeet. Het onbemande toestel zou in de nacht van zondag op maandag zijn eerste korte vlucht maken, maar die gebeurtenis is uitgesteld nadat bij een test een technisch probleem aan het licht was gekomen. De eerste helikoptervlucht op Mars zal ten vroegste woensdag kunnen plaatsvinden.
5 h
HLN.be
LIVE. Maandag eerste levering Janssen-vaccin aan ons land
Het Overlegcomité komt woensdag opnieuw samen. Het comité zal de situatie voor het onderwijs bespreken, maar voor de rest ligt de agenda nog niet vast. Dat melden bronnen en wordt bevestigd aan onze redactie. De coronacijfers zijn op dit moment nog te onduidelijk. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
6 h
HLN.be
Wie was Fred Erdman? “Wijze, loyale man”
Socialistisch politicus Fred Erdman (1933 - 2021) is overleden. Hij was bij de toenmalige PS Antwerps gemeenteraadslid, senator en voorzitter. Zijn politieke kennissen beschrijven hem als een “wijze, loyale man”, die vooral imponeerde met zijn juridische kennis.
6 h
www.gva.be
LIVE (15u). Speelt Dries Mertens een belangrijke rol in uitduel van Napoli?
• Serie A • Aftrap: 15u • Stadio Luigi Ferraris • Wat doet Dries Mertens?
6 h
HLN.be
LIVE (20u45). KV Oostende trekt naar het Kiel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Het Kiel • Beerschot versus KV Oostende
6 h
HLN.be
LIVE (18u15). Topper in het Lotto Park! Zet Anderlecht tegen rivaal Club Brugge grote stap richting play-off 1?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Lotto Park • Kraker tussen Anderlecht en Club Brugge
6 h
HLN.be
LIVE (16u). Waasland-Beveren moet punten sprokkelen tegen KV Kortrijk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Freethiel • Waasland-Beveren heeft punten nodig in de strijd om het behoud
6 h
HLN.be
LIVE (13u30). Stelt Racing Genk in Limburgse derby plek in play-off 1 veilig?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Luminus Arena • Limburgse derby tussen Genk en STVV
6 h
HLN.be
LIVE (15u). Speelt Dries Mertens een belangrijke rol in uitduel van Napoli?
• Serie A • Aftrap: 15u • Stadio Luigi Ferraris • Wat doet Dries Mertens?
6 h
HLN.be
LIVE (12u30). Lukaku versus Nainggolan in duel tussen leider Inter en Cagliari
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Giuseppe Meazza • Zet Inter nieuwe stap richting titel?
6 h
HLN.be
LIVE (17u30). Kaapt United de drie punten weg op het veld van Tottenham?
• Premier League • Aftrap: 17u30 • Tottenham Hotspur Stadium • United staat tweede, Tottenham vecht om Europees voetbal
6 h
HLN.be
LIVE (15u05). Leicester-Belgen trekken naar revelatie West Ham
• Premier League • Aftrap: 15u05 • London Stadium • Leicester staat derde, West Ham vierde
6 h
HLN.be
Thibaut Courtois : "Mes mains et mes bras étaient gelés"
Le portier des Diables a considérablement contribué au succès madrilène. Il savait très bien comment battre ce Barça.
6 h
www.dhnet.be
Les Belges à l'étranger : Victoire facile pour Benfica et Vertonghen à Paços Ferreira
Benfica s'est imposé 0-5 à Paços Ferreira pour le compte de la 26e journée du championnat du Portugal samedi. Jan Vertonghen a joué toute la rencontre du côté de Benfica. En supériorité numérique après l'exclusion d'Eustaquio (22e), Benfica a ouvert ...
7 h
www.dhnet.be
Sam Deroo wordt Russisch kampioen volleybal en haalt triple binnen met Dinamo Moskou
Sam Deroo (28) heeft zich met z'n club Dinamo Moskou tot Russisch kampioen gekroond. Deroo en Dinamo waren in de finale te sterk voor Zenit Sint-Petersburg: 1-3. Dinamo haalt zo de triple binnen: eerder won het ook al de Russische beker en eind maart veroverde het al de CEV Cup, ook in een finale tegen Sint-Petersburg.
7 h
HLN.be
Dîners clandestins en France: un ancien ministre de l'Intérieur se défend
L'ancien ministre français de l'Intérieur Brice Hortefeux, qui se défend de toute pratique illégale, a participé fin mars à un déjeuner dans un appartement organisé par le cuisinier Christophe Leroy mis en cause pour des dîners clandestins, a-t-il confirmé samedi à l'AFP après avoir donné ces informations à Mediapart.
7 h
www.dhnet.be
Karim Belhocine après la défaite à Gand: "Si c'est moi le responsable, j'accepte."
Découvrez les différentes réactions au micro d'Eleven Sports après la défaite de Charleroi sur la pelouse de La Gantoise (4-0).
7 h
www.dhnet.be
Seraing, une 2e place acquise dès ce samedi?
Les Métallos sont plus que jamais les favoris pour disputer le match de barrage face à l’avant-dernier de D1A.
7 h
www.dhnet.be
Ce que l’on sait de Shadow and Bone, le prochain succès annoncé de Netflix
Si les ingrédients du succès sont bien là, tout reste à prouver. Comme nous vous l’annoncions en janvier avec un premier teaser la série fantastique Shadow and Bone : La saga Grisha sera disponible ce mois-ci. Voici les dernières informations qui nous laissent à penser que Netflix tient là sa série blockbuster du printemps.
7 h
www.lesoir.be
Ilaimaharitra imprécis, Fall inexistant, Teodorczyk volontaire: les notes des Carolos après la défaite à Gand
Les Carolos ont encore sortis une prestation à oublier au plus vite face à La Gantoise.
7 h
www.dhnet.be
Kappersfederatie niet opgezet met "chantage" van Horeca Vlaanderen
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts.
7 h
HLN.be
Kappersfederatie niet opgezet met "chantage" van Horeca Vlaanderen
De nationale kappersfederatie Febelhair reageert ontstemd op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. Matthias De Caluwe zei vandaag dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. "Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage", stelt Febelhair-voorzitter Charles-Antoine Huybrechts.
7 h
HLN.be