Scheuren in Brussel, tot drie keer zo snel als toegelaten

Tot 163 kilometer per uur. Zo snel raasden volgens verkeersinstituut Vias automobilisten over de Brusselse Haachtsesteenweg. De limiet ligt op dat punt op 50 kilometer per uur. De metingen zorgen opnieuw voor luide kritiek op het verkeersbeleid. ‘De pakkans is nog veel te laag.’
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
‘Alert en bezorgd, maar niet in paniek’: Tom Meeuws (sp.a) over Vlaamse startnota
‘Alert en bezorgd, maar zeker niet in paniek.’ Antwerps sp.a-voorzitter en schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws maakt zich nog geen al te grote zorgen over de Vlaamse onderhandelingsnota. ‘Als burgemeester heeft De Wever mogelijk een andere mindset’, zegt hij.
www.demorgen.be
Inbraak in paardencontainer
In een container in een paardenweide in de Ophelgenstraat is ingebroken. De daders maakten voor veel geld buit. Ze stalen paardenvoer, paardenmateriaal en leeggoed.
www.hbvl.be
Victor, la nouvelle appli de co-voiturage testée en septembre
Une nouvelle application mobile de co-voiturage, dénommée Victor, sera testée en septembre sur un tronçon ralliant le Sart-Tilman où l’Université de Liège a certains de ses quartiers.
Lameuse.be
Bart De Wever meet zich graag met Augustus of Churchill. Maar eigenlijk lijkt hij het meeste op Reinaert de Vos
Bart Eeckhout is hoofdredacteur.
www.demorgen.be
Hoop op stimulus en nieuwe gesprekken VS/ China zetten beurzen hoger
16:56 De Europese beurzen starten de nieuwe week met winst. Beleggers rekenen op verse stimuli. De VS en China zouden weer met elkaar praten. Morgan Stanley geeft een zeldzaam houdadvies voor Colruyt.
www.tijd.be
Philippe Gilbert naar Lotto-Soudal
Philippe Gilbert zet zijn carrière vanaf 2020 verder bij Lotto Soudal. De 37-jarige Waal ondertekende een contract van drie jaar, zo bevestigt het team.
De Standaard
Alcoholvrij bier is geen taboe meer
De populariteit van alcoholvrije bieren en alcoholvrije wijnen in ons land is de afgelopen jaren flink toegenomen. Uit de aangifte van de accijnzen blijkt dat de verkoop in enkele jaren tijd zowat verdrievoudigd is.
De Standaard
Charleroi - Club de Bruges reporté: “Uniquement en vue des barrages de la C1"
L'Union belge de football a finalement pu trouver une date pour la rencontre de championnat prévue samedi entre l'Antwerp et La Gantoise pour le compte de la 5e journée de Jupiler Pro League mais reportée pour permettre aux deux clubs de bien prester en Europa League. La partie se jouera le 21 novembre à 20h30.
www.7sur7.be
Les actionnaires de bpost, grands perdants de l'ère Koen van Gerven?
16:51 L’action bpost a connu une belle évolution durant ses premières années d’existence. Jusqu’à ce 14 mars 2018, où la société a perdu un cinquième de sa valeur en Bourse…
www.lecho.be
Bevestigd: Londen schrapt “onmiddellijk” vrij verkeer van personen bij harde brexit
De regering van de Britse premier Boris Johnson wil “onmiddellijk” een einde maken aan het vrije verkeer van personen indien het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder echtscheidingsakkoord uit de Europese Unie zou stappen. Dat heeft Downing Street maandag aangegeven.
www.nieuwsblad.be
Course-poursuite sur l'E17: trois blessés et plusieurs interpellations
Une course-poursuite entre la police locale de De Pinte et un véhicule suspect s'est terminée dimanche soir par une collision avec une voiture de police à Deerlijk. Deux policiers et le conducteur fuyard ont été blessés tandis que les trois occupants d'une autre voiture, qui avaient également refusé d'obtempérer, ont été interpellés, a annoncé lundi le parquet de Flandre orientale.
www.7sur7.be
Scootmobiel rijdt voor vrachtwagen in
Een 77-jarige Dilsenaar is maandag gewond geraakt bij een ongeval in de Boslaan in Dilsen. De bestuurder van de scootmobiel stopt niet aan de drukke Boslaan voor een vrachtwagen die aankwam. De trucker kon niet meer tijdig remmen en raakte de snuit van de scootmobiel nog. Het voorste deel van de scootmobiel is volledig weg. Als bij wonder raakte de 77-jarige man slechts lichtgewond.
www.hbvl.be
VTM pakt uit met elf nieuwe programma’s
VTM lanceert in het najaar elf nieuwe programma’s en heeft geprobeerd om zijn sterkhouders beter te maken. “Het codewoord was ‘creatief vernieuwen’“, zegt creatief directeur Davy Parmentier.
www.hbvl.be
Inbraken in Bilzen
Maandagmorgen is een inbraak vastgesteld in een bestelwagen in de Maastrichterstraat in Bilzen. De daders roofden het werkmateriaal. In een huis in de Weerterveldweg werd in de namiddag een inbraak vastgesteld. De daders drongen binnen in de slaapkamer. De buit is nog niet bekend.
www.hbvl.be
D1A: la Pro League décide de reporter les matchs de l’Antwerp, Gand et du FC Bruges pour préparer les rencontres européennes
Gand et l’Antwerp devaient s’affronter alors que les Brugeois devaient se rendre à Charleroi.
Sudinfo.be
Pomp gestolen
Op een werf in de Koning Boudewijnlaan in Hasselt is een pomp gestolen.
www.hbvl.be
Merkel en Orban herdenken samen val IJzeren Gordijn
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag Hongarije bedankt voor de rol die het dertig jaar geleden speelde bij het neerhalen van het ‘IJzeren Gordijn’ tussen Oost- en West-Europa. De Hongaarse eerste minister Viktor Orban en Merkel schoven hun meningsverschillen over migratie opzij om deel te nemen aan de herdenking in de Hongaarse grensstad Sopron.
www.hbvl.be
‘Loonplafond voor ceo’s mag niet in steen gebeiteld staan’
Wordt het afgetopte jaarloon een obstakel om de opvolger voor Bpost-ceo Koen Van Gerven te vinden? Voorlopig pleit geen politicus om het plafond uit 2013 te lossen, al waarschuwen de liberalen wel om te ‘blijven benchmarken’.
De Standaard
Deux voleuses carolos en expédition à Malmédy tentent d’échapper à la police avec un mensonge, mais c’était un mensonge raté!
Dans le genre mensonge raté, elles ont fait fort ces deux voleuses originaires de Charleroi interpellées samedi à Malmedy. Niant être venues dans une voiture suspecte retrouvée sur place, elles ont assuré qu’elles étaient venues à Malmedy en train alors que… c’est impossible!
Sudinfo.be
SHOWBITS. Grote liefde tussen Vincent en Bab en het laatste liedje van Gert
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
HLN.be
La vente d’éléphants sauvages en voie d’interdiction totale
La Conférence de la Cites réunie à Genève jusqu’au 28 août a engrangé un premier vote décisif pour la sauvegarde des pachydermes dans leurs milieux naturels.
www.lesoir.be
Rijhuis van 1,5 miljoen euro is al verkocht in Amsterdam (voor bijna de vraagprijs)
Een doodgewoon rijhuis in Amsterdam dat veel aandacht kreeg omdat het te koop stond voor 1.450.000 euro, is verkocht onder voorbehoud. Dat laat de...
HLN.be
Het is bevestigd: ‘Dark Phoenix’ is de slechtst presterende X-Men-film ooit
Nu ‘X-Men: Dark Phoenix’ wereldwijd uit de cinemazalen verdwenen is, kunnen ook de inkomsten geteld worden. Helaas voor Disney, het bedrijf achter...
HLN.be
Pro League stelt Antwerp-Gent uit voor Europese barrages
De Pro League heeft de wedstrijden Antwerp - AA Gent en Charleroi -Club Brugge van komend weekend uitgesteld. Aanleiding is de laatste voorronde van de Champions League en Europa League, waar Club Brugge, AA Gent en Antwerp aan deelnemen. Antwerp - Gent zal op 21 november (20u30) afgewerkt worden, voor Charleroi - Club Brugge ligt nog geen nieuwe datum vast.
www.gva.be
Tienduizenden Indonesiërs verzamelen honderden tonnen afval op stranden
Afgelopen weekend hebben tienduizenden Indonesiërs deelgenomen aan een grote opruimoperatie van de stranden, meldden de organisatoren vandaag. Ze...
HLN.be
Urenlange file op E17 richting Gent door gekantelde vrachtwagen
Op de E17 van Antwerpen naar Gent is maandagmiddag een vrachtwagen met veevoeder gekanteld tussen Kalken en Waasmunster, waarbij de chauffeur gewond raakte. Door het ongeval is er grote verkeershinder ontstaan, met een ellenlange file als gevolg. De vrachtwagen moet worden getakeld, dus zal de rijweg een tijdlang afgesloten worden. De oorzaak is voorlopig onbekend. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt een alternatieve route via de E34 aan voor personen die richting Gent of de kust willen rijden.
www.nieuwsblad.be
Gilbert keert terug naar Lotto Soudal
Philippe Gilbert gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Lotto Soudal. De 37-jarige renner neemt op het einde van het jaar afscheid van Deceuninck-QuickStep en tekende een contract voor drie seizoen bij die andere Belgische WorldTour-ploeg. Dat maakte Lotto Soudal maandag officieel. Voor Gilbert betekent het een terugkeer naar het team waar hij tussen 2009 en 2011 de successen aan elkaar reeg.
www.hbvl.be
Unique au Vegan Tattoo Shop à Liège, les tatouages sont vegans
Début août, Stivi, une jeune liégeoise, a inauguré le Vegan Tattoo Shop sur boulevard d’Avroy au centre-ville de Liège. Une première en Cité ardente: il s’agit d’un salon de tatouage entièrement vegan ! Des encres sans matières animales et non-testées sur les animaux, c’est ce qu’elle propose à ses clients.
Lameuse.be
Syrische vluchteling riskeert tien jaar cel voor neersteken Duitser
De openbaar aanklager in het Duitse Dresden vordert 10 jaar celstraf voor een Syriër die vorig jaar een Duitse man in de stad Chemnitz neerstak. De dodelijke steekpartij leidde tot een golf van extreemrechts geweld in die stad in het oosten van Duitsland.
De Standaard
Philippe Gilbert de retour chez Lotto Soudal
Philippe Gilbert évoluera à partir de la saison prochaine au sein de la formation Lotto Soudal, avec qui il s'est engagé pour trois ans. C'est ce que l'équipe belge a annoncé lundi sur son site.
www.7sur7.be
Pro League stelt wedstrijden Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge uit met oog op Europees voetbal
De competitiewedstrijden Charleroi-Club Brugge en Antwerp-AA Gent van komend weekend worden uitgesteld, dat bevestigt de Pro League. De Belgische...
HLN.be
Hondjes worden verwend op de Hondendag in de Makelarij
Op zondag 18 augustus vond er de Hondendag plaats in de Makelarij in de voormalige Ambiorixkazerne van Tongeren. Alles stond er in het teken van hondjes en hun baasjes.
www.hbvl.be
De Woonzaak denkt na over juridische stappen na startnota: te weinig inspanningen voor (sociale) huurders
'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen...
HLN.be
Pro League stelt twee matchen van komend weekend uit voor Europese barrages Club Brugge, AA Gent en Antwerp
De Pro League heeft de wedstrijden Charleroi-Club Brugge en Antwerp-AA Gent van komend weekend uitgesteld. Aanleiding is de laatste voorronde van de Champions League en Europa League, waar Club Brugge, AA Gent en Antwerp aan deelnemen.
www.nieuwsblad.be
Philippe Gilbert rejoint officiellement Lotto-Soudal pour les trois prochaines années
Le Belge de 37 ans fera son retour dans une équipe pour laquelle il a déjà roulé.
www.lesoir.be
STVV-trainer Brys trekt (opnieuw) aan alarmbel na nieuwe nederlaag
De stuntzege van STVV vorige week tegen Standard heeft geen positief vervolg gekregen. De Kanaries gingen gisteravond met 2-0 de boot in tegen Antwerp. Met een 3 op 12 staat STVV nu twaalfde. De roep om versterking blijft luid klinken op Stayen.
www.hbvl.be
Tienduizenden Indonesiërs verzamelen afval op stranden
Afgelopen weekend hebben tienduizenden Indonesiërs deelgenomen aan een grote opruimoperatie van de stranden. Ze hebben samen honderden tonnen afval opgeruimd.
De Standaard
Qui pour succéder à Koen Van Gerven à la tête de bpost?
16:23 La perle rare devra être en mesure de satisfaire des stakeholders aux intérêts parfois opposés.
www.lecho.be
Lotto Soudal kondigt komst van Gilbert aan: “Wil deze ploeg naar hoger niveau stuwen”
Het is officieel: Philippe Gilbert keert terug naar de Lotto-ploeg. De 37-jarige Belg ondertekende een contract voor drie jaar bij Lotto Soudal....
HLN.be
Caché depuis trois ans dans un bunker, un pédophile découvert par hasard
Jeremiah Button (44 ans) a vécu reclus durant trois ans dans un bunker qu’il avait lui-même construit pour échapper à une nouvelle comparution devant la justice. Suspecté d’agression sur mineure, de détention d’images à caractère pédopornographique et d’inceste, il voulait éviter une nouvelle condamnation après celle déjà encourue en 2005 pour des faits similaires. C’est un chasseur qui a découvert par hasard la cachette et qui a alerté la police.
www.7sur7.be
Philippe Gilbert keert terug naar Lotto-Soudal
Philippe Gilbert gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Lotto-Soudal. De 37-jarige renner neemt op het einde van het jaar afscheid van Deceuninck-QuickStep en tekende een contract voor drie seizoen bij die andere Belgische WorldTour-ploeg. Dat maakte Lotto-Soudal maandag officieel. Voor Gilbert betekent het een terugkeer naar het team waar hij tussen 2009 en 2011 de successen aan elkaar reeg.
www.nieuwsblad.be
Wall Street kickt op stimulushoop en Huawei-vrijstelling
16:21 De Amerikaanse beurzen zijn gezwind uit de startblokken geschoten. Signalen dat de grote economieën aan steunmaatregelen denken, stemmen beleggers positief.
www.tijd.be
Komt transfer dichterbij? FC Barcelona plant ultiem bod om Neymar binnen te halen
FC Barcelona doet er alles aan om Neymar (27) binnen te halen. De Spaanse kampioen wil de Braziliaanse stervoetballer terughalen naar Camp Nou en...
HLN.be
L’entreprise Honeywell va définitivement fermer, 23 travailleurs licenciés
La direction d'Honeywell (ex-Elster Cogegaz), société liégeoise spécialisée dans la fabrication et l'entretien des petites cabines urbaines de gaz, a confirmé lundi la fermeture définitive de l'entreprise au 30 septembre prochain, a-t-on appris de sources syndicales. Vingt-trois travailleurs (20 ouvriers et 3 employés) sont licenciés.
www.7sur7.be
Meisje (15) overleden na steekpartij in Breda, minderjarige verdachte aangehouden
In een woning in Breda heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij is een 15-jarig meisje overleden. Op een andere plek in Breda is een...
HLN.be
Limburgse bouwbedrijven pessimistischer over winst en omzet
De Limburgse bouwsector ziet de orderboekjes groeien, maar bouwondernemers zijn pessimistischer over de vooruitzichten van de winst en omzet. Daarnaast denkt 40 procent van de Limburgse bouwbedrijven aan extra personeel in 2020. Dat blijkt uit de jaarlijkse bouwenquête van Confederatie Bouw Limburg en Voka - Kamer van Koophandel Limburg.
www.hbvl.be
Dwayne Johnson s’est marié
Le catcheur et acteur, mieux connu sous le nom de “The Rock”, a épousé sa chérie ce 18 août à Hawaï.
www.7sur7.be
Basket - Ioann Iarochevitch comme à la maison à Liège
Alors qu’on attend l’arrivée des joueurs US pour évaluer de quoi Liège sera vraiment capable cette saison, Ioann Iarochevitch est lui déjà bien dans ses baskets en Cité Ardente. Pour le belgo-russe, c’est l’éternel retour au sein du club qui lui a offert ses meilleures saisons.
Lameuse.be