Read full article on: lalibre.be
Le voleur de drapeau lors de RSCA-Beerschot a été identifié (Mise à jour)
Il risque une plus lourde sanction vu que la victime était une personne à mobilité réduite. D’autres fans ont aussi été reconnus.
1m
www.dhnet.be
Na één maand ‘totale vrijheid’ gaat Overlegcomité weer op de rem staan: deze maatregelen moeten vierde golf helpen indijken
De totale vrijheid, één maand heeft ze geduurd. Op 1 oktober waren we verlost van het mondmasker en van andere beperkingen, maar vandaag beslist het Overlegcomité om opnieuw op de rem te gaan staan en zo de vierde golf in te dijken. De visie van de federale regering: de mondmaskers gaan weer op, telewerk wordt opnieuw sterk aanbevolen, en de coronapas wordt ingevoerd bij kleinere events.
www.nieuwsblad.be
Kunnen burgemeesters op eigen houtje coronapas invoeren voor lokale horeca? Gouverneurs verdeeld
Kan een burgemeester op eigen houtje beslissen om de coronapas in te voeren voor pakweg cafés en restaurants in de gemeente? Bij de provincies heerst onduidelijkheid over dat vraagstuk. De gouverneurs van Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen vinden dat de burgemeester die macht heeft, de Oost-Vlaamse gouverneur vindt de juridische basis niet sterk genoeg.
www.nieuwsblad.be
Nog maar 20 procent van 65-plussers heeft derde prik gehad: vaccinatiecentra herorganiseren zich
Het toedienen van een derde prik is een cruciaal aspect van de coronastrategie van de Vlaamse regering. Maar bij de 65-plussers loopt die prikcampagne voorlopig moeizaam: nog maar 20 procent van de ouderen kreeg een derde dosis. Volgens Zorg en Gezondheid omdat veel vaccinatiecentra zich aan het herorganiseren zijn.
www.nieuwsblad.be
‘Schrik van de buurt’ steekt echtgenote dood omdat ze hem ging verlaten: “Hij dreigde er ooit mee alle kinderen in het gebouw te vermoorden”
In Zellik werd de 52-jarige Rachida op brutale wijze doodgestoken door haar 68-jarige man Ali. Die sneed nadien zelf in zijn polsen om zo de kaart van wettige zelfverdediging te trekken. De onderzoeksrechter heeft hem inmiddels aangehouden. Zondag kwamen enkele buurtbewoners samen om de vrouw te gedenken.
www.nieuwsblad.be
De grootste vervuilers van België: deze vijf bedrijven zijn goed voor twintig procent van onze uitstoot
De vijf grootste CO2-uitstotende bedrijven in ons land zijn samen goed voor een vijfde van de totale Belgische broeikasgasemissies. Of we de klimaatdoelstellingen halen, hangt dus voor een groot deel af van hun inspanningen de komende jaren. Zitten zij op schema? En kunnen ook zij CO2-neutraal worden? We vroegen het de bedrijven zelf en aan experts.
www.nieuwsblad.be
De Britse Queen (95) moet het rustiger aan doen en dat is tegen haar zin, maar entourage neemt doktersadvies serieus
De gezondheidstoestand van de Queen was de afgelopen dagen een veelbesproken thema in het Verenigd Koninkrijk. De 95-jarige Britse koningin moest immers een nacht in het ziekenhuis verblijven en is gevraagd het wat rustiger aan te gaan doen. Alleen: dat is dik tegen haar zin. Recent nog sloeg ze de prijs voor ‘Oudje van het Jaar’ af omdat ze naar eigen zeggen “niet aan de criteria voldoet”. Haar entourage neemt het doktersadvies echter wel serieus, en dus zal het leven van de Queen er voortaan dan toch een tikkeltje anders gaan uitzien.
www.nieuwsblad.be
Liever een militaire coup dan een democratie: het leger probeert de macht te grijpen in Soedan, en lijkt deze keer te slagen
Het ziet er naar uit dat Soedan in de handen is gevallen van het leger. De premier, zijn woordvoerder en verschillende ministers en andere politici werden gearresteerd. De voorzitter van de overgangsregering, generaal Abdel Fattah al-Burhan, heeft de noodtoestand uitgeroepen. Het is de tweede keer in evenveel maanden dat het leger de macht wil grijpen in Soedan.
www.nieuwsblad.be
Wie anders dan Wout en Lotte? Vanavond verkiezing van Flandrien en Flandrienne 2021
Groot feest in de koers. In pak en das, in smoking en galajurk, velt het peloton (m/v) vanavond zijn finaal oordeel over het wielerjaar 2021. Wie worden de Flandrien en Flandrienne van 2021? Valt de keuze op de torenhoge favorieten Wout van Aert en Lotte Kopecky? Of, hoor dat tromgeroffel, slaat het altijd eigenzinnige Belgische peloton iedereen met verbazing?
www.nieuwsblad.be
Vinnie, Marnix en Dré, de beste vrienden van topfavoriet Wout van Aert: “Wout? Veruit de meest fatsoenlijke van ons vier”
Ze waren er al in de lagere school en vanavond zijn ze er ook op de Flandrien: Marnix Van Hoeck (26), Vincent van Rooy (30) en Andreas Buts (26), de drie beste vrienden van Wout van Aert. Zot van de koers, maar voor hen zal een van de beste renners ter wereld altijd gewoon ‘de Wout’ zijn. “Hij is de vaderfiguur. De maïzena die ons bij elkaar houdt.”
www.nieuwsblad.be
Lieselot Decroix, de beste Belgische vrouw in de volgwagen, over de Flandrienne 2021: “Volgend jaar pakt Kopecky ook op de weg een dikke prijs”
Wel een wereldtitel op de piste, maar geen World Tour-zege op de weg voor een Belgische vrouw in 2021. Of toch? Zien we hier Lieselot Decroix over het hoofd? Als kersvers ploegleidster van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma leidde ze Marianne Vos naar winst in Gent-Wevelgem. De beste Belgische vrouw in de volgwagen over de beste Belgische wielrenster: wie wordt Flandrienne 2021? “Dat lijkt mij de makkelijkste vraag van het jaar.”
www.nieuwsblad.be
Daarom werden deze vijf toppers genomineerd voor de Flandrien 2021: hun indrukwekkende adelbrieven
Vandaag vindt het 19de Gala van de Flandrien plaats en weten we welke renner door zijn collega’s is verkozen tot de beste renner van het bijna afgelopen seizoen. Een vakjury bestaande uit teammanagers, ploegleiders, bondscoaches en organisatoren kwam bij elkaar om de vijf genomineerden te kiezen. Met resultaat: ziehier de vijf kandidaten, in alfabetische volgorde, voor de titel van Flandrien 2021.
www.nieuwsblad.be
Laura Tesoro kijkt uit naar eerste eigen tournee: “Binnenkort zing ik op mijn optredens alleen maar eigen nummers”, al is er één uitzondering
De stem is opgewarmd, de danspasjes zijn ingestudeerd en de band zit op hete kolen. Laura Tesoro kijkt uit naar het moment dat ze eindelijk op tournee kan met haar debuutplaat Limits. Om te tonen dat ze, intussen zeven jaar na haar auditie in The voice, haar stem heeft gevonden. “De goesting is de voorbije twee jaar alleen maar groter geworden. Binnenkort hoef ik op optredens geen covers meer te zingen. ”
www.nieuwsblad.be
De Meilandjes krijgen hun Franse chateau maar niet verkocht
Hun woonboerderij in de Nederlandse Achterhoek konden Erica en Martien Meiland al met al vrij snel opnieuw verkopen. Maar het Franse chateau waarmee ze beroemd werden, staat na een jaar nog steeds te koop. “Het is ondertussen een blok aan het been geworden”, klinkt het bij Erica in de Nederlandse pers. “Het duurt allemaal veel te lang. Winst maken hoeft al niet meer. Als we alle gemaakte kosten kunnen recupereren, zijn we al tevreden.”
www.nieuwsblad.be
“Met welk recht bestorm je het veld, overgiet je iemand met bier of gooi je hem een aansteker naar het hoofd?”
Get a life. Zoek je een zinvol leven. Het komt altijd in me op als er weer eens iemand alle grenzen van het fatsoen overschrijdt om zijn onvrede te uiten. Onder het mom van ‘voetbal is emotie’ worden dan zaken uitgestoken die in het gewone burgerleven op geen enkel moment getolereerd worden. De jongste weken is het weer schering en inslag. Zelfs in Eupen doen ze eraan mee. In Eupen!
www.nieuwsblad.be
Monica getuigt hoe ze 26 jaar moest zoeken om haar biologische moeder terug te vinden na anonieme bevalling
In de – voorlopig – laatste aflevering van Durf te vragen staan adoptiekinderen centraal. De opmerkelijkste getuige is Monica, een zogeheten sous-x. Dat is een kind van wie de moeder onder druk van de katholieke kerk anoniem beviel net over de grens in Frankrijk.
www.nieuwsblad.be
Le Covid long, méconnu et pourtant largement répandu
02:50 Une personne sur sept atteinte du virus conserve six mois plus tard des symptômes variés et pour la plupart difficiles à soigner.
www.lecho.be
La Belgique veut conserver son rang de "biopharma valley"
02:45 La pandémie pousse de nombreux pays à développer leurs industries pharmaceutiques. Une menace que ne peut ignorer le gouvernement belge, qui lance un plan stratégique visant à doper un secteur déjà en...
www.lecho.be
“Assistent-regisseur Rust eerder ontslagen om schietincident”
De assistent-regisseur van de film Rust, Dave Halls, werd eerder al eens ontslagen van een filmset vanwege een schietincident, meldt CNN. De assistent-regisseur is één van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset een cameravrouw doodschoot.
HLN.be
Facebook maakte op drie maanden tijd meer dan 9 miljard dollar winst
Facebook heeft in het derde kwartaal, van 1 juli tot 30 september, 9,2 miljard dollar (7,9 miljard euro) winst gemaakt. Dat is 17 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 35 procent tot 29 miljard dollar (25 miljard euro), iets minder dan analisten hadden verwacht.
1 h
HLN.be
Une trouvaille biologique pour des stations d'épuration plus efficaces
02:00 Réduire le volume des boues d'épuration pour accroître la capacité des stations, telle est la solution de John Cockerill pour faire face aux besoins grandissants d'épuration des eaux usées.
1 h
www.lecho.be
Tiktokker gaat viraal door te paaldansen ... als Jack Sparrow, Dobby en andere personages
De 22-jarige Rhylee Passfield uit Australië gaat viraal op Tiktok met haar creatieve manier van paaldansen. De make-upartieste besloot haar twee hobby’s te combineren: paaldansen en cosplayen. Ze verkleedt zich in zelfgemaakte kostuums van bekende televisie-en filmpersonages. En daarna, of het nu om Dobby de huiself of Sid de prehistorische luiaard gaat, maakt ze er een sexy dansje mee.
1 h
www.nieuwsblad.be
3M in beroep tegen strengere milieuvoorwaarden provincie
Chemiebedrijf 3M gaat in beroep tegen de beslissing van de deputatie van de provincie Antwerpen om de milieuvoorwaarden voor zijn fabriek in Zwijndrecht te verstrengen. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.
2 h
HLN.be
Europese Rekenkamer geeft opnieuw afkeurend oordeel over uitgaven lidstaten
Voor het tweede jaar op rij heeft de Europese Rekenkamer een "afkeurend oordeel" gegeven over de uitgaven van de Europese Unie, zo blijkt vandaag uit het jaarverslag over het begrotingsjaar 2020. Ook blijven de lidstaten grote moeite ondervinden om de Europese fondsen tijdig te absorberen. Zo is voor België nog 1,37 miljard euro beschikbaar.
2 h
HLN.be
'Driekwart Vlaamse websites niet in orde met GDPR'
01:00 De Antwerpse start-up GDPRwise wil kmo's stimuleren de regels voor de bescherming van de persoonsgegevens ernstig te nemen. Er is nog een hele weg te gaan terwijl de rechtspraak duidelijk maakt dat de...
2 h
www.tijd.be
KCE: Eén op de zeven coronapatiënten getroffen door langdurige Covid
Zes maanden na een coronabesmetting kampt minstens één op de zeven patiënten nog met symptomen, zoals vermoeidheid, kortademigheid en zogenaamde hersenmist, een verzameling van geheugen- en concentratieproblemen. Langdurige Covid-19 treft elke leeftijdscategorie, maar komt het vaakst voor bij mensen tussen 35 en 69 jaar oud. Dat blijkt vandaag uit een studie van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE).
2 h
HLN.be
Gent investeert in windturbine voor klimaatfonds
Gent investeert in een grote windturbine aan het Mercatordok in de Gentse haven. Luminus bouwt die volgend jaar en de stad koopt een deel van de opgewekte energie. Met de opbrengst wil het stadsbestuur inwoners met een laag inkomen helpen aan goedkope energieleningen.
3 h
HLN.be
Votre horoscope du mardi 26 octobre 2021: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce mardi 26 octobre 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
L'Australie, grand exportateur de charbon, se fixe l'objectif de zéro émission pour 2050
L'Australie, pays dont le sous-sol est riche en charbon, a annoncé mardi viser zéro émission nette pour 2050, mais a toutefois évité des objectifs à court terme à quelques jours de la conférence de l'ONU sur le climat.
3 h
www.lalibre.be
La Belgique doit encore utiliser 1 300 millions d’euros du budget européen 2014-2020
La Cour des comptes européenne constate que les États membres peinent à "absorber" les fonds structurels. Son rapport 2020 pointe aussi la persistance d’un niveau d’erreur significatif dans les dépenses de l’Union.
3 h
www.lalibre.be
België liet eind 2020 bijna helft Europese subsidies ongebruikt
00:01 België is te traag in het aanwenden van Europese subsidies: 1,3 miljard aan Europese steun bleef eind 2020 ongebruikt.
3 h
www.tijd.be
LIVE (19u). Blijven Red Flames ook tegen topland Noorwegen ongeslagen in WK-kwalificatie?
• 4de speeldag WK-kwalificatie • Aftrap: 19u • Ullevaal Stadion in Oslo • De Red Flames en Noorwegen delen de leiderspositie in groep F met 7 op 9
3 h
HLN.be
Erik Van Looy raakt opgewonden, Herman Brusselmans raakt geïnspireerd: dit was ‘De slimste mens ter wereld’
Wat zou De slimste mens zijn zonder doe-opdrachten? Maandagavond moesten de kandidaten, waaronder nieuwkomer Sandra Bekkari, zo zwoel mogelijk van seizoensgebonden fruit proeven. Quizmaster Erik Van Looy was alvast enthousiast.
4 h
www.gva.be
Nina Derwael obtient le titre de citoyenne d'honneur de la ville de Saint-Trond
La championne olympique aux barres asymétriques Nina Derwael devient citoyenne d'honneur de sa ville natale Saint-Trond en province de Limbourg. Le conseil communal de la ville a officiellement décerné ce titre lundi soir à l'athlète, de même qu'à la légende du football Lon Polleunis (Soulier d'Or en 1968).
4 h
www.dhnet.be
Nina Derwael obtient le titre de citoyenne d'honneur de la ville de Saint-Trond
La championne olympique aux barres asymétriques Nina Derwael devient citoyenne d'honneur de sa ville natale Saint-Trond en province de Limbourg. Le conseil communal de la ville a officiellement décerné ce titre lundi soir à l'athlète, de même qu'à la légende du football Lon Polleunis (Soulier d'Or en 1968).
4 h
www.lalibre.be
Ruzie in Lummense gemeenteraad loopt hoog op: “Hoe kunnen jullie nog in de spiegel kijken?”
De voltallige oppositie is maandagavond in Lummen tijdens de gemeenteraad opgestapt en heeft de gemeenteraad rond 20.30 uur verlaten, zo meldt oppositiepartij Vooruit. De oppositie stelt zich vragen over het verloop bij het personeel van de gemeente.
4 h
www.hbvl.be
Erik Van Looy opgewonden, Herman Brusselmans geïnspireerd: dit was ‘De slimste mens’
Wat zou De slimste mens zijn zonder doe-opdrachten? Maandagavond moesten de kandidaten, waaronder nieuwkomer Sandra Bekkari, zo zwoel mogelijk van seizoensgebonden fruit proeven. Quizmaster Erik Van Looy was alvast enthousiast.
4 h
www.hbvl.be
Les États-Unis rouvrent leurs frontières aux vaccinés dès le 8 novembre
23:24 Les personnes entièrement vaccinées pourront se rendre aux États-Unis sans motif impérieux à partir du 8 novembre. Un test sera demandé avant l'embarquement.
4 h
www.lecho.be
Yves Van Laethem favorable au retour du masque dans le secondaire: «Un endroit parmi d’autres où le masque devrait faire sa réapparition»
Yves Van Laethem s’est montré favorable à la mise en place de nouvelles mesures pour contrer la progression du virus. Il préconise notamment le retour du port du masque en secondaire.
4 h
Sudinfo.be
Auto gaat over de kop na aanrijding op E17: twee gewonden
Bij een verkeersongeval op de E17 in Sint-Niklaas zijn maandagavond een zwaar- en een lichtgewonde gevallen. Een kleine bestelwagen ging over de kop nadat de bestuurder de controle verloor na een aanrijding met een andere bestelwagen.
4 h
HLN.be
Les nouvelles règles de confidentialité d'Apple pèsent sur Facebook
23:20 Les perspectives de Facebook pour le trimestre en cours sont arrivées en dessous des attentes du marché, en raison de l'impact prolongé des nouvelles règles de confidentialité d'Apple sur ses activité...
4 h
www.lecho.be
Derde leerjaar vrije Basisschool De Amber Val-Meer in quarantaine tot na herfstvakantie
In vrije basisschool ‘De Amber’ aan de Grote Straat in Val-Meer - die tot nog toe van het coronavirus gevrijwaard bleef - heeft de pandemie dan toch slachtoffers gemaakt. Na meerdere vaststellingen van besmetting in het derde leerjaar besliste directeur Eric Stassen om heel de klas in quarantaine te plaatsen tot na de herfstvakantie.
4 h
www.hbvl.be
Erik Van Looy raakt opgewonden, Herman Brusselmans raakt geïnspireerd: dit was ‘De slimste mens ter wereld’
Wat zou De slimste mens zijn zonder doe-opdrachten? Maandagavond moesten de kandidaten, waaronder nieuwkomer Sandra Bekkari, zo zwoel mogelijk van seizoensgebonden fruit proeven. Quizmaster Erik Van Looy was alvast enthousiast.
4 h
www.nieuwsblad.be
Facebook waarschuwt voor moeilijk vierde kwartaal
23:03 De nieuwe advertentietechnologie van Apple zal Facebooks omzetgroei de komende maanden flink afremmen. Maar beleggers hebben meer oog voor het nieuws dat Facebook voor een extra 50 miljard dollar eige...
4 h
www.tijd.be
Une conductrice percute avec sa Porsche trois voitures garées devant une école à Izegem
Une automobiliste de 54 ans a percuté plusieurs voitures garées devant une école à Izegem en Flandre-occidentale. La conductrice aurait fait un malaise. Elle a été transportée à l’hôpital.
4 h
Sudinfo.be
Kim Mestdagh sur son retrait des Belgian Cats: "Cela demande énormément d'énergie et de sacrifices"
Kim Mestdagh a décidé de faire un pas de côté et ne figure donc pas dans la sélection des Belgian Cats pour les deux premiers matches de qualifications de l'Euro 2023 de basket féminin.
4 h
www.lalibre.be
Le témoignage bouleversant des parents des “amoureux du Bataclan”
Deux pères éplorés, côte à côte à la barre. Au procès des attentats du 13 novembre 2015, ces parents ont raconté ensemble lundi la perte de leur enfant unique, Marie et Mathias, “les amoureux du Bataclan” fauchés en pleine jeunesse.
4 h
www.7sur7.be
Au procès des attentats de Paris, "les amoureux du Bataclan" racontés par leurs parents endeuillés
Deux pères éplorés, côte à côte à la barre. Au procès des attentats du 13 novembre 2015, ces parents ont raconté ensemble lundi la perte de leur enfant unique, Marie et Mathias, "les amoureux du Bataclan" fauchés en pleine jeunesse.
4 h
www.lalibre.be