Sienna Miller: «Hollywood sous-estime les acteurs et les actrices»

Présente à Deauville avec «American woman», un portrait de femme qui ne renonce jamais, l’actrice américaine prouve qu’on peut être à la fois glamour, cultivée et talentueuse.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Duikers op zoek naar laatste twee lichamen bij vulkaan Nieuw-Zeeland
Duikers van de Nieuw-Zeelandse politie hebben vanochtend vroeg de zoektocht hervat naar de laatste twee dodelijke slachtoffers van de...
HLN.be
“Je weet nooit wat de volgende dag zal gebeuren. Mooi toch?”
1,5 miljoen kijkers hebben Stijn zondag leren kennen als operator bij de Special Forces, de elitesoldaten van Defensie. Hoe hoog de lat daar ligt, blijkt uit ‘Kamp Waes’. Tegelijk zijn het discrete soldaten. “Of ik al iemand gedood heb? Daar ga ik niet op antwoorden, maar het zit in ons takenpakket.”
www.hbvl.be
Delphine Boël haalt slag thuis: DNA mag gebruikt worden als vaderschapstest
Delphine Boël (51) haalde gisteren voor het Hof van Cassatie een belangrijke slag thuis. Omdat Jacques Boël niet langer haar wettelijke vader is, kan zij nu vragen dat een DNA-staal van koning Albert (85) gebruikt wordt om vooreens en voor altijd uit te maken of hij haar biologische vader is.
www.hbvl.be
De succesformule van Boris Johnson
www.hbvl.be
“Zie je een getal, gebruik dan je verstand”
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
www.hbvl.be
“Het Nederlands anno 2300 zal onverstaanbaar zijn voor ons, en maar goed ook”
De Nederlandse taal verandert sneller dan ooit. Onder meer de toenemende invloed van het Engels, de tanende taalvaardigheid van onze scholieren en de groeiende informalisering van het Nederlands geven sceptici munitie in hun overtuiging dat onze taal in ijltempo verloedert. Maar ís dat wel zo? En zo ja: wat betekent dat voor de toekomst van het Nederlands?
www.hbvl.be
Leven en dood
De dringende boodschap gaat over leven of dood – ook die van de kunstenaar zelf. Keith Haring doet haar desondanks dansen.
www.hbvl.be
Meedogenloze massamoordenaar
Vergeet de krokodil, de haai, de leeuw of het nijlpaard. Want het dodelijkste dier op deze planeet is de mug.
www.hbvl.be
Optreden Hoeyberghs verwerpelijk, maar ook oppassen voor subtiel seksisme
De vrouwonterende lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs, georganiseerd door het KVHV, heeft deze week heel wat stof doen opwaaien
www.hbvl.be
Sultan van Oman heeft Leuven alweer verlaten
www.hbvl.be
Jeff Hoeyberghs gaat in tegenaanval en klaagt vrouwenorganisatie aan
www.hbvl.be
Baby’s met laag geboortegewicht later grotere kans op onvruchtbaarheid
www.hbvl.be
Enig kind heeft groter risico op obesitas
www.hbvl.be
‘Chimeer’-mens heeft andermans DNA in sperma
Het genetisch materiaal van een ­ex-leukemiepatiënt intrigeert transplantatieartsen én forensische experts. Hij draagt het DNA van zijn donor niet alleen in zijn bloed mee, maar ook in zijn wangslijm, zijn speeksel en zelfs in zijn sperma.
www.hbvl.be
Klimaattop Madrid: contrast met de straat kan niet groter zijn
Bij het schrijven van deze opinie is het nog niet duidelijk of we vanochtend wakker worden met een akkoord op de klimaattop in Madrid. De onderhandelingen verlopen al dagen bijzonder stroef en het lijkt erop dat de onderhandelaars er nog een dag aan zullen breien.
www.hbvl.be
“Eén paraplu is nooit genoeg”
www.hbvl.be
Standard - Anderlecht
Zondag 14.30 uurScheidsrechter: Jonathan Lardot
www.hbvl.be
Jonkies aan de macht bij Hades
Of ze straks alledrie aan de aftrap staan, weet alleen coach Mirko Licata. Maar feit is dat Rune Lenaerts (18) Roel Jacquemyn (19) en Jordy Elens (20) dit seizoen helemaal zijn doorgebroken bij Hades. “Nu we geproefd hebben van het grote werk, willen we uiteraard meer”, zegt het trio voor de thuiswedstrijd tegen Berchem.
www.hbvl.be
“Eerst winnen en dan Kerstmis vieren in Kameroen”
Zaterdag (20.00u) ontvangt Patro co-promovendus Sint-Eloois-Winkel. “Dit topjaar verdient een zege als afsluiter”, stelt Raoul Kenne, die zondag al naar Kameroen vliegt.
www.hbvl.be
Antwerp Eupen
Zaterdag 18 uurScheidsrechter: Frederik Geldhof.
www.hbvl.be
UEFA geeft Standard monsterboete
www.hbvl.be
Erkam Er (19) is enige nieuwkomer bij Beringen
KVK Beringen heeft zijn debuut in de nationale reeksen niet gemist. Met negentien punten staat het netjes in de middenmoot en dat met de ploeg van vorig seizoen, op één speler na. Erkam Er (19) is de enige nieuwkomer. “Zo nieuw ben ik nu ook weer, niet want ik ben bij de jeugd van Beringen begonnen”, zegt de student handel voor de komst van Pelt.
www.hbvl.be
“Ook buitenshuis nul eens houden”
www.hbvl.be
Familieleden staan dna af voor identificatie slachtoffers vliegramp Chili
De resten van inzittenden van een militair vliegtuig uit Chili, dat afgelopen maandag neerstortte met 38 mensen aan boord, zijn vrijdag ter...
HLN.be
"Avec 19, on va passer 1er hub de formation tech d'Europe"
03:00 L’école de codage fondée en 2018 à Uccle se relogera fin juin à la gare Centrale. De quoi renforcer l’offre du campus digital BeCentral, mais aussi lui offrir un rayonnement à échelle nationale.
www.lecho.be
Miss België probeert Miss World te worden met een jurk van zes kilo
Een week na Miss Universe, waar ons land vertegenwoordigd werd door Angeline Flor Pua (24, Miss België 2018), is het zaterdag aan Elena Castro Suarez (19, Miss België 2019) om te schitteren op de verkiezing van Miss World in Londen. Op de catwalk zal ze te zien zijn in een koningsblauwe jurk, bezet met liefst 4.300 kristalletjes. Die werden er stuk voor stuk opgenaaid door Atelier ExC. De avondjurk weegt zo zes kilogram.
www.nieuwsblad.be
Camille Beniest (15), de tiener met de gouden stem, stoot door naar finale van ‘Belgium’s got talent’: “Zenuwen? Waarom zou ik zenuwen hebben?”
De kogel is door de kerk: 11 finalisten van Belgium’s got talent zijn bekend. Aan het einde van de aflevering vrijdagavond schoot nog maar een felbegeerd plaatsje over. De laatste finalist van de talentenjacht op VTM wordt vandaag, zaterdag, bekendgemaakt. Maar dat zal Camille Beniest worst wezen. Zij is al eventjes zeker van een plaatsje. Revanche voor het meisje dat zes jaar geleden niet door de audities raakte. “Al snap ik de kritiek van toen wel.”
www.nieuwsblad.be
Anderlecht moet Vincent Kompany alweer afremmen en zou sterspeler liefst sparen op Standard, maar wat denkt hijzelf?
Als het van Anderlecht afhangt, dan speelt Vincent Kompany (33) nog niet tegen Standard. En ook de bekermatch tegen Club Brugge donderdag wordt riskant. Maar wat denkt Kompany zelf? Hij traint opnieuw na zijn hamstringblessure en RSCA moet hem alweer afremmen. Hij - en hij alleen - zal bepalen wanneer hij zijn rentree maakt.
www.nieuwsblad.be
Urbanus-musical zit vol comedians, alleen Urbanus zelf ontbreekt
Als je een musical maakt over een komiek, dan kies je toch komieken voor de belangrijkste rollen? Lijkt logisch, maar een muzikale productie waarin zowel Freddy De Vadder (49), Gunter Lamoot (49) als Veerle Malschaert (44) spelen: het is in Vlaanderen nog niet vertoond. De drie comedians krijgen elk een rol in Urbanus – De musical,die in oktober 2020 van start gaat in regie van Stany Crets.
www.nieuwsblad.be
Ondanks abrupt vertrek bij Stubru keert Vincent Byloo straks toch even terug, samen met deze andere oud-presentatoren
U miste Jan Hautekiet, Tomas De Soete en/of Luc Janssen op Studio Brussel? Dan brengt de kerstvakantie goed nieuws. Voor De tijdloze countdown worden acht oud-presentatoren nog even opgetrommeld om mee af te tellen naar De tijdloze 100.
www.nieuwsblad.be
Romelu Lukaku heeft in Milaan twee luxeflats om zich op zijn job te kunnen focussen:eentje voor zichzelf en eentje voor zijn mama en zoontje
Sinds een paar weken heeft Romelu Lukaku zich definitief gesetteld in Milaan. De spits van Internazionale woont nu in City Life, een hypermodern nieuw district in de buurt van San Siro, waar hij twee luxeflats heeft.
www.nieuwsblad.be
Aad de Mos spaart de kritiek op het huidige Anderlecht niet: “Coucke had mij moeten bellen”
Hoewel het een duel is tussen de derde en de elfde in de stand, blijft Standard-Anderlecht een topper. Aad de Mos is een man met een mening én een verleden bij beide clubs. Voor uw krant fileert hij ze. “Ik ben ervan overtuigd dat ik met hetzelfde geld een tien keer betere ploeg op het veld had kunnen brengen dan Anderlecht nu doet.”
www.nieuwsblad.be
RC Genk wil doelman Davy Roef van Anderlecht huren
Landskampioen RC Genk is op zoek naar een doelman. Daarvoor heeft het aangeklopt bij Anderlecht. Thomas Didillion, titularis vorig seizoen, zit er op de bank en Davy Roef, de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan W. Beveren, is gedegradeerd naar derde doelman. De Limburgers vroegen of ze de 25-jarige Roef tot het einde seizoen kunnen huren.
www.nieuwsblad.be
Eén op de drie lijntjes coke wereldwijd passeert via Antwerpse haven: “Het is een strijd die we onmogelijk kunnen winnen”
Terwijl drugscriminelen in Antwerpen met granaten gooien en een straatoorlog uitvechten over gestolen cocaïne­ladingen, zit Vlaming Bob Van Den Berghe (49) wereldwijd aan ­tafel met ministers en hoge piefen van gerecht, politie en douane om iets aan het escalerende probleem te doen. De gewezen Antwerpse drugsflik reist de wereld rond als directeur van het Container Control Programme van de ­Verenigde Naties en van de Wereld Douane Organisatie. “Mijn ­missie: de coke tijdig uit de Latijns-Amerikaanse havens onderscheppen vóór het schip naar ­Antwerpen afvaart. Al geef ik toe: het is een onbegonnen strijd.”
www.nieuwsblad.be
Meet de Appeltansen: “Ratten in onze studentenkoten? U weet toch dat de Dijle door Leuven stroomt”
De kasteelheren van Schalkhoven, Arnold (67) en Manu Appeltans (37), zitten nog minstens een maand in de cel op verdenking van grootschalige huisjesmelkerij. Het leidt tot enige euforie in Leuven, want de Appeltansen zijn er al jaren een doorn in het oog van het stadsbestuur van de studentenstad. Lizzy Strauven (69), Arnolds vrouw – die zelf ook een nacht in de cel belandde –, is er het hart van in. “Ik heb het hem zo vaak gezegd: verhuur niet aan vrèmden. Ze zijn vuil, betalen slecht, troepen samen en gaan dan klagen. Maar Arnold, het arme schaap, deed het toch. Om goed te doen.”
www.nieuwsblad.be
Eerste Belgische supermarkt zonder winkels komt eraan
In het buitenland bestaan ze al, bij ons nog niet: online supermarkten zonder ook maar één winkel, die al je (voedings)producten aan huis leveren. De Limburgse ondernemer Stijn Martens wil daar met Hopr verandering in brengen.
www.nieuwsblad.be
Enig kind heeft groter risico op obesitas
Kinderen zonder broer of zus hebben meer kans op obesitas. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in de Journal of Nutrition Education and Behavior.
www.nieuwsblad.be
De bruidsschat van CD&V: Koen Geens en co willen huid duur verkopen om in een regering te stappen
Alles wijst erop dat 2020 ons een regenboogcoalitie brengt van paars-groen en CD&V, alleen hebben de Vlaamse christendemocraten daarvoor nog niet de bocht gemaakt. De partij heeft zich nog niet losgewrikt van N-VA en paars-geel en is sowieso van plan haar vel duur te verkopen. Paars-groen zal een flinke bruidsschat moeten betalen om CD&V over de brug te krijgen.
www.nieuwsblad.be
Sultan wou terug naar zijn land om te sterven, maar groot deel van zijn gevolg blijft in Leuven
Sultan Qaboes (79) van Oman is in het holst van de nacht vertrokken uit Leuven, waar hij werd behandeld tegen darmkanker. De terminaal zieke man heeft nog maar enkele dagen te leven, vernamen we uit goede bron. “Hij wou terug naar zijn land om thuis te sterven.” Een groot deel van zijn gevolg blijft voorlopig wel logeren in het chique hotel in het centrum dat helemaal afgehuurd was en voorlopig gesloten blijft voor het publiek.
www.nieuwsblad.be
Snelheidslimiet voor trams op komst nadat tramstel uit de bocht vloog
De tram die eind augustus uit de bocht vloog in Deurne en zich daarbij in de gevel van een gebouw boorde, reed veel te snel. Uit het onderzoek na het ongeval blijkt dat met de tram en de sporen alles in orde was, waardoor de overdreven snelheid ontegensprekelijk de oorzaak van het ongeval was. Om te voorkomen dat er nog eens een tram uit de bocht vliegt, werkt De Lijn aan een opvallende techniek.
www.nieuwsblad.be
Directeur Free Clinic heeft genoeg van Rode Neuzen en Warmste Weken: “Het is de taak van de overheid om de mensen te helpen”
Tino Ruyters, directeur van hulporganisatie Free Clinic, heeft het wat gehad met Rode Neuzen en Warmste Weken. “Natuurlijk weet ik dat al die liefdadigheidsacties met een groot hart worden opgezet, maar we mogen het niet aan de goodwill van schenkers overlaten om onze samenlevingsproblemen op te lossen. Dat is de taak van de overheid.”
www.nieuwsblad.be
Mike en zijn dochtertje overleefden motorcrash, maar hij zal nooit meer de oude zijn: “Blij dat papa thuis is, al is het maar voor even”
Het leven van Mike Hosten veranderde twee maanden geleden voorgoed. Terwijl zijn dochter achterop zat, belandde hij met zijn motor op een tractor. Sindsdien ligt hij in het ziekenhuis. Het schoolkoor van zijn dochter gaat straks aan de ingang van het ziekenhuis kerstliedjes zingen. “Ik zing vooral voor mijn papa.”
www.nieuwsblad.be
An Swartenbroekx: “Sinds Guido kanker had, staan we anders in het leven”
We leerden Bieke van ‘F.C. De Kampioenen’ kennen toen haar vertolkster, de Genkse An Swartenbroekx, twintig lentes telde. Ondertussen zijn dat er vijftig en heeft ze de rol van geestelijke adoptiemoeder van de franchise op zich genomen. “Vijftig is maar een getal”, zegt ze. “Ik wil altijd het jonge kieken zijn, ook in relaties.”
www.hbvl.be
Les Etats-Unis envisagent de taxer les gaufres belges
Les États-Unis envisagent d'appliquer des droits d'importation élevés sur les produits européens comme les gaufres et les fromages belges, ressort-il d'un document publié cette semaine par le gouvernement américain.
1 h
www.7sur7.be
Un homme condamné à quinze ans de prison pour le viol de son bébé de sept mois
Un homme a été condamné vendredi soir à quinze ans de réclusion criminelle par la cour d'assises de la Côte-d'Or, devant laquelle il comparaissait pour le viol en 2015 de son bébé de sept mois, a-t-on appris de sources concordantes.
1 h
www.7sur7.be
Veinsde baas van bankroete cryptobeurs zijn eigen dood? Advocaten willen dat zijn lichaam wordt opgegraven
Advocaten van de gebruikers van de bankroete cryptobeurs QuadrigaCX willen dat de Canadese autoriteiten het lichaam van Gerald Cotten, de oprichter...
1 h
HLN.be