Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutionair” nieuw productiesysteem?
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla is van plan om af te stappen van de lopende assemblageband, die na de introductie door Henry Ford zowat honderd jaar geleden de norm geworden is voor de autoproductie. Tesla wil een andere aanpak, waarbij onderdelen van een auto gelijktijdig in specifieke ruimtes gebouwd worden, om uiteindelijk samengevoegd te worden. Dat bericht het financiële persagentschap ‘Bloomberg’ donderdag. Tesla zelf spreekt van een “revolutionair” nieuw systeem.
4 m
HLN.be
Transvrouwen in de sport blijven voor controverse zorgen: Amerikaanse studentes klagen eigen sportorganisator aan
De poppetjes zijn weer aan het dansen in de Verenigde Staten: zestien atletes spanden een rechtszaak aan tegen de NCAA, dat de universitaire competities regelt. Ze zijn vooral boos dat de NCAA transvrouwen niet uit competities weert, terwijl veel andere sportfederaties dat wél doen. Een situatieschets.
6 m
HLN.be
Charlotte Casiraghi van Monaco gaat scheiden én heeft al een andere vlam: “De femme fatale van deze generatie Grimaldi’s”
Is Monaco het land van de twijfelachtige koninklijke huwelijken? Na al het drama tussen prins Albert en zijn Charlène, rommelt het nu ook tussen Charlotte Casiraghi (37) - de dochter van prinses Caroline - en haar echtgenoot Dimitri Rassam. Of moeten we zeggen ex-echtgenoot? Want hoewel de geruchtenmolen al langer op volle toeren draait, werd Charlotte nu ook aan de arm van een andere man gespot. Wat is er precies aan de hand?
6 m
HLN.be
Wordt het fokken van teckels in Duitsland verboden? “Zo'n vaart zal het niet lopen”
Komt er in Duitsland een verbod op het fokken van teckels? Een nieuw wetsontwerp, dat specifiek hondenrassen met ‘skeletafwijkingen’ viseert, lijkt daarop aan te sturen. Het Duitse ministerie van Landbouw verzekert echter dat het zo’n vaart niet zal lopen.
HLN.be
Une éclipse solaire totale va avoir lieu: voici tout ce qu’il faut savoir sur ce phénomène rare et impressionnant
Le lundi 8 avril, on pourra assister à une éclipse solaire totale. Mais seuls les habitants de certains pays pourront en profiter. ...
www.lalibre.be
Vers un mécanisme de votation comme en Suisse ? Nous n’y sommes pas encore en Wallonie
Les contours du futur comité mixte permanent composé de citoyens tirés au sort et de députés doivent encore être affinés. ...
www.lalibre.be
En France, une altercation entre un proviseur et une élève suscite une vague d'indignation, le monde politique réagit
Plainte et vague d'indignation après le départ d'un proviseur menacé de mort. ...
www.lalibre.be
PORTRET. Na de crash lag Wout Van Aert vannacht al op hun operatietafel: dit is het chirurgengeslacht Claes in het AZ Herentals
Eerst Wout Van Aert, daarna Jasper Stuyven: de twee wielrenners die gisteren zwaar ten val kwamen in Dwars Door Vlaanderen werden ‘s avonds al geopereerd in het AZ Herentals. Dat is geen toeval want die kliniek is al jaren hét toevluchtsoord voor renners en motorcrossers met gebroken botten. Ze worden er onder handen genomen door het chirurgengeslacht Claes: Toon (68) ging eind vorig jaar met pensioen, zonen Steven (42) en Tom (40) zijn er wel nog aan de slag. Een portret.
HLN.be
E34 afgesloten richting Antwerpen door gekantelde vrachtwagen
Op de E34 in Melsele is een vrachtwagen op zijn kant terechtgekomen. De snelweg is momenteel volledig geblokkeerd in de rijrichting van Antwerpen.
HLN.be
Johnny Depp keert dan toch niet terug als Jack Sparrow: reboot van 'Pirates of the Caribbean' in de maak
Er komt een ‘Pirates of the Caribbean’-reboot. Dat verklapte producent Jerry Bruckheimer in een interview met ‘ComicBook’. Hierdoor komt er ook een einde aan de geruchten dat Johnny Depp zou terugkeren als het favoriete personage Captain Jack Sparrow.
HLN.be
LIVEBLOG RONDE VAN VLAANDEREN. Pedersen, die zondag normaal gezien start, en Girmay niet mee op verkenning
Daags na een bewogen Dwars door Vlaanderen gaat de blik volledig op dé hoogmis van het voorjaar: de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert zal al zeker niet van de partij zijn, wat met de andere favorieten? Vanaf vandaag gaan er ook al enkele ploegen verkennen. Volg al het nieuws en alle interviews in aanloop naar de Ronde op de voet via onderstaande liveblog.
HLN.be
‘Temptation’ Megan Desaever neemt voor de tweede keer deel aan ‘Ex on the beach: double dutch’
Megan Desaever (23), vooral bekend van haar deelname aan ‘Temptation Island’, zal voor de tweede keer te zien zijn in het nieuwe seizoen van ‘Ex on the beach: double dutch’. Ze is namelijk meteen de eerste ex die aanspoelt in het zogenaamde ‘All Stars’-seizoen van de reeks.
HLN.be
KIJK. Kanye West-fan belandt plots in de VIP-ruimte naast Bianca Censori en flirt erop los
Afis Husnain beleefde de avond van zijn leven tijdens het Rolling Loud-festival in Los Angeles. De jongeman belandde plots in het vip-gedeelte van het festival tijdens het optreden van Kanye ‘Ye’ West. Hij mocht van de show genieten aan de zijde van Bianca Censori, Wests vrouw. Afis liet de kans niet liggen om met Censori te flirten. “Blijkbaar vallen naakte vrouwen wel uit de lucht”, zong hij toen Bianca hem passeerde. Er verscheen meteen een lach op haar gezicht aangezien het een verwijzing is naar het nummer ‘Back to Me’ van Kanye West.
HLN.be
Accident d’un Flixbus en Allemagne: on en sait un peu plus sur les circonstances du drame, une "dispute" évoquée
Les deux conducteurs d’un FlixBus, un Tchèque (62 ans) et son collègue slovaque (53 ans), se sont disputés peu avant le tragique accident près de Leipzig ce mercredi. ...
www.lalibre.be
Brief van anonieme medewerkers over mogelijke gevallen van “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap” bij VRT NWS
Een mail van drie anonieme (ex-)medewerkers van de VRT brengt mogelijk nieuwe gevallen van “grensoverschrijdend gedrag” en “toxisch leiderschap” aan het licht op de nieuwsdienst van de openbare omroep, meer bepaald bij de Redactie Jong. Die redactie is verantwoordelijk voor het kinderjournaal Karrewiet en het Instagram-kanaal nws.nws.nws. De mail kwam nét aan het licht tijdens het debat over de zaak-De Pauw in het parlement. “Dit is een etterbuil die is opengebarsten.”
HLN.be
Van Tigchelt in overleg met gevangenisvakbonden : “Er mogen geen grondslapers meer zijn”
Een overleg tussen minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) en de gevangenisvakbonden over de problematiek in de gevangenissen is van start gegaan. Van Tigchelt wil maatregelen voorstellen om de overbevolking in de gevangenissen terug te dringen en zo de agressie tegen te gaan. Dat zegt de minister in een korte verklaring.
HLN.be
Une dispute entre les deux chauffeurs à l’origine de l’accident du Flixbus en Allemagne?
L’accident s’est produit mercredi vers 09h45, non loin de la ville de Leipzig, un peu moins de deux heures après que le bus à un étage a quitté Berlin à destination de Zurich, en Suisse.
www.7sur7.be
Production record pour le vin belge en 2023: le nombre de viticulteurs augmente
Malgré une météo peu favorable, 2023 a de nouveau été une année viticole prospère. La production totale de vin belge a ainsi augmenté de près de 13% l’année dernière, tandis que le nombre de viticulteurs et d’hectares cultivés a crû de plus de 11%, indique jeudi le SPF Économie.
www.7sur7.be
Live - Extreem bloedige nacht met Israëlische luchtaanvallen en gevechten: minstens 66 doden • Dodentol Gaza stijgt naar 32.552
www.demorgen.be
Le CampusUCharleroi s'est transformé en base de lancement... de fusées fabriquées par des enfants!
Une journée spéciale Ciel et étoiles a attiré plus de 120 enfants sur le campus de Charleroi. Décollage de fusées au programme. ...
www.dhnet.be
VS scherpt gebruik van AI door overheidsinstanties aan
Vicepresident Kamala Harris maakte vandaag een lijst bindende voorwaarden bekend die overheidsinstanties moeten naleven als ze artificiële intelligentie (AI) gebruiken. Deze voorwaarden moeten de veiligheid en rechten van de bevolking beschermen. Zo zal je binnenkort gezichtsherkenning kunnen weigeren op een Amerikaanse luchthaven, zonder vrees voor vertraging.
HLN.be
Vladimir Poutine sur les craintes de l’OTAN : “Complètement absurde”
Le président russe promet par contre d’abattre les F-16 envoyés sur le champ de bataille. ...
www.lalibre.be
Steeds meer Belgische wijnboeren: 'België heeft nu min of meer ideale klimaat om wijn te verbouwen'
12:08 In ons land werd vorig jaar 3,5 miljoen liter wijn geproduceerd, 13 procent meer dan in het recordjaar 2022. Doordat er een pak nieuwe wijnboeren bijkwamen, kon de impact van het slechte weer geneutra...
www.tijd.be
”Je vais devoir déménager juste après mon dernier examen” : la détresse des étudiants expulsés pour les JO de Paris
À quelques mois des JO, ils n’ont pas encore toutes les informations. ...
1 h
www.lalibre.be
De wreedheid achter de productie van uw blikje Coca-Cola of Pepsi: bedrijven dragen bij aan de onnodige sterilisatie van duizenden vrouwen
De reclamespotjes van Coca-Cola mogen er dan mooi en teder uitzien, ze staan in schril contrast met de arbeids- en levensomstandigheden van de mensen die voor de suiker in de populaire drankjes zorgen. De New York Times en Fuller Project deden onderzoek naar moderne suikerslavernij in de Indiase regio Maharashtra, die meer dan een derde van de Indiase suikerproductie voor zijn rekening neemt. Mannen, vrouwen en hun kinderen werken dagelijks in de brandende zon. Dat doen ze niet voor een fatsoenlijk loon, maar om leningen terug te betalen.
1 h
HLN.be
LIVEBLOG. Jasper Stuyven verlaat ziekenhuis van Herentals na operatie, plan is dat Wout van Aert vandaag ingreep ondergaat
Wout van Aert en Jasper Stuyven zijn de zwaarste slachtoffers van de verschrikkelijke val in Dwars door Vlaanderen. De kopman van Visma-Lease a Bike brak zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. Ook Jasper Stuyven brak z’n sleutelbeen en werd met succes geopereerd. Hij heeft het ziekenhuis intussen verlaten, Van Aert zal vandaag normaal een ingreep ondergaan. Krijgen we nog meer informatie over de omstandigheden van de val? Volg het vandaag op deze pagina op de voet!
1 h
HLN.be
Pourquoi José Mourinho n'a jamais dirigé le Portugal
Il a gagné presque partout où il est passé et il est l’un les plus grands entraîneurs portugais de l’histoire et, pourtant, il n’a encore jamais entraîné sa sélection nationale. José Mourinho explique pourquoi dans un entretien accordé au journaliste italien, Fabrizio Romano.
1 h
www.7sur7.be
De la science-fiction à la réalité: une start-up dévoile des boucliers d'invisibilité destinés au grand public
La start-up londonienne Invisibility Shield Co. a passé quatre ans à transformer la science-fiction en réalité en développant un véritable bouclier d’invisibilité. L’entreprise a créé des boucliers légers et portables qui peuvent dissimuler des personnes et des objets d’une hauteur maximale de près de deux mètres grâce à une technologie d’illusion optique. L’équipe a lancé sa campagne Kickstarter mardi.
1 h
www.7sur7.be
Les soucis de Bart De Wever
En Flandre, "on voit très bien qu'il se passe quelque chose du côté de la N-VA", confie Ivan De Vadder. ...
1 h
www.lalibre.be
VRT sprak twee maanden met tv-maker Bart De Pauw zonder slachtoffers te betrekken
Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, overlegde twee maanden lang met Bart De Pauw zonder de slachtoffers daarbij te betrekken. Dat blijkt uit informatie die mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) donderdag gaf in het parlement na vragen van Meyrem Almaci (Groen) en Katia Segers (Vooruit).
1 h
HLN.be
Comment les playdowns perturbent la saison prochaine de Charleroi
L’option d’une demi-douzaine de joueurs en fin de contrat aurait pu être levée pour le 31 mars mais l’incertitude sportive bouleverse la donne. ...
1 h
www.dhnet.be
Is na Brazilië nu ook Thailand aan de beurt? Hoe Tomorrowland steeds meer op een wereldimperium begint te lijken
Nadat Brazilië vorig jaar opnieuw een eigen versie van het dancefestival Tomorrowland kreeg, lopen nu ook vergevorderde gesprekken met Thailand voor een Aziatische editie. En binnenkort strijkt het kleinere festivalzusje ‘Core’ voor het eerst in Colombia neer. Of hoe de Belgische festivaltrots steeds verder dan Boom kijkt. Op welke locaties strijken ze overal neer? En hoeveel geld brengt het de organisatie op?
1 h
HLN.be
Votre société a encore plus intérêt à payer ses impôts à l’avance
12:00 Cette année, les sociétés unipersonnelles, les dirigeants d'entreprise, les entrepreneurs individuels ou les conjoints aidants ont encore plus intérêt à payer leurs impôts à l'avance. S’ils s’abstienn...
1 h
www.lecho.be
“Mijn man kreeg een depressie van onze open relatie.” De wildste fantasieën vallen in het echt soms tegen
Welke fantasie viel in werkelijkheid goed mee en wat viel dik tegen? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (33) aan 46.800 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Het trio met mijn vrouw en haar zus was fantastisch.”
1 h
HLN.be
Surréalisme à la belge : formateur à l’IFAPME, Renny Jacquemart va devoir s’autodiplômer s’il veut garder sa pension canine ouverte
Les conditions pour obtenir l’agrément indispensable vont changer à partir du 1er janvier 2026. Renny Jacquemart va devoir réussir une formation… qu’il donne pour continuer à gérer sa pension canine. ...
1 h
www.dhnet.be
"Une journée noire", "un rêve brisé": la chute de Wout van Aert met le monde du cyclisme sous le choc
Wout van Aert a lourdement chuté avec un groupe composé de Pedersen, Stuyven et Girmay. ...
1 h
www.lalibre.be
La Belgique n'a jamais produit autant de vin de son histoire
La production de tous les types de vins et mousseux a augmenté, à l'exception de celle du vin rouge. ...
1 h
www.lalibre.be
L’inflation en Belgique se stabilise à 3,18% au mois de mars
11:58 Au mois de mars, les prix ont augmenté de 3,18% sur un an. L’inflation sous-jacente est descendue à 3,85%.
1 h
www.lecho.be
Une policière tabassée par son compagnon à Lessines : “J’ai dû faire appel à quelqu’un pour être suivie psychologiquement. C’est très dur”
Scènes de violence sur fond de relation toxique faite de jalousie et d’alcool. ...
1 h
www.dhnet.be
Vol de 14 Mercedes Sprinter en région namuroise : jusqu’à 5 ans de prison avec sursis
Les deux prévenus auteurs des vols avaient acquis sur Internet un dispositif permettant de déverrouiller et faire démarrer les véhicules de marque allemande sans aucune effraction. ...
1 h
www.dhnet.be
Britse man omgekomen bij skiongeval in Franse Alpen: “Hij wou een groepje ontwijken”
Een Britse man is omgekomen bij een tragisch skiongeval in het bekende skigebied Avoriaz, in de Franse Alpen. Volgens Franse media botste het slachtoffer met hoge snelheid tegen een boom toen hij op een skipiste moest uitwijken voor andere wintersporters.
1 h
HLN.be
”Une journée noire”, “Le Ronde amputé”, “Un rêve brisé” : la chute de Wout van Aert met le monde du cyclisme sous le choc
Wout van Aert a lourdement chuté avec un groupe composé de Pedersen, Stuyven et Girmay. ...
1 h
www.dhnet.be
Pascal Goemaere jugé pour le meurtre de la mère de ses 4 enfants: “Quinze minutes de rage destructive”
Pierre Hustin, avocat général à la cour d’assises du Hainaut, a demandé aux jurés et à la cour, réunis en collège, de prononcer une peine minimale de 18 ans de réclusion criminelle contre Pascal Goemaere, coupable du meurtre de son épouse commis à Mouscron, la nuit du 15 au 16 décembre 2021.
1 h
www.7sur7.be
Embarquez au Louvre-Lens pour 20.000 lieux sous la terre
Le Louvre-Lens balaie toute l’histoire de l’art pour montrer comment les artistes ont imaginé nos mondes souterrains. Envoyé spécial. ...
1 h
www.lalibre.be
Koppel van kattencafé MAU kan kinderwens eindelijk vervullen dankzij 'Andermans zaken’
In ‘Andermans zaken’ bezocht Kamal Kharmach Dries Clijsters en Yeliz Gijbels van het Genkse kattencafé MAU. Het jonge koppel droomde van een kindje, maar de rode cijfers van de zaak lieten dat niet toe. Dus besloot presentator Kamal alles op alles te zetten om de zaak te doen draaien en het resultaat loont. Want intussen zien ze niet alleen groene cijfers in de boekhouding, maar hebben ze op 26 maart ook hun eerste zoontje, Arden, verwelkomd.
1 h
HLN.be
Live | Minister Dalle over positie Delaplace: “Je beslissing bijsturen is ook een belangrijk teken van leiderschap”
De documentaire over Bart De Pauw brengt de VRT en ceo Frederik Delaplace in steeds nauwere schoentjes. Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) geeft vandaag uitleg. Volg het hier live.
1 h
De Standaard
Des affiches électorales du MR et de DéFi posent question dans la capitale à cause des langues utilisées: "C'est la réalité bruxelloise"
Ces deux affiches sont-elles communautaires ? “Non”, selon Vincent Laborderie, professeur et chercheur à l’UCL. ...
1 h
www.lalibre.be
Code bruxellois du Bien-être animal : Ecolo appelle à avancer et voter le texte en l’état
Le spectre du débat sur l’abattage rituel sans étourdissement plane toujours sur le parlement bruxellois. ...
1 h
www.dhnet.be