Soyez très prudents si vous partez en vacances en France: la gendarmerie met en garde contre l’arnaque «à l’irlandaise» sur les aires d’autoroute!

La gendarmerie de Haute-Garonne a prévenu les automobilistes à propos d’une «escroquerie à l’irlandaise», en France.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nanny van de royals: als zelfs een discussie over een dessertje je ontslag kan betekenen
Aan de andere kant van het Kanaal was deze week niet alleen de Europese trip van Boris Johnson groot nieuws. Dat prins Archie – pas drie maanden oud – al aan zijn derde nanny toe is, was dat ook. Zijn eerste kinderjuf vertrok zelf, de tweede werd ontslagen door Meghan en Harry. Nanny’s aan het Britse hof wagen zich in een mijnenveld. Ze moeten op hun strepen staan, maar tegelijk nederig blijven. Ze mogen niet te streng zijn, maar ook niet te laks. Ze moeten een goede band hebben met de kleine royal, maar geen surrogaatmoeder worden. Zelfs een discussie over dessert kan hun ontslag betekenen.
www.nieuwsblad.be
Fedasil zoekt plaats voor asielzoekers op campings en in vakantieparken: "500 extra plaatsen per maand nodig als trend zich voortzet"
De federale overheid is op zoek naar vakantieparken en campings om er na de zomer containers te plaatsen voor de opvang van asielzoekers. Fedasil, dat instaat voor die opvang, heeft daarvoor vrijdag alle vakantiecentra aangeschreven.
www.nieuwsblad.be
Scouts hebben nu een eigen Tinder: “In één dag meer dan duizend daters tussen 16 en 30 jaar”
Wat begon als een flauwe aprilvis van Scouts en Gidsen Vlaanderen is nu werkelijkheid geworden. Sinds gisteren kunnen leden van de jeugdbeweging die op zoek zijn naar de liefde terecht op Scoutr, een datingapp specifiek voor leden van jeugdbeweging van 16 tot 30 jaar. “We hebben op minder dan 24 uur meer dan 1.000 registraties binnengekregen”, zegt initiatiefnemer Lode De Vlieger (19). Scouts en Gidsen Vlaanderen reageert “voorzichtig positief” en benadrukt dat de app niet van hen uitgaat.
www.nieuwsblad.be
Vlaming pleegt live zelfmoord op Facebook, experts en gerecht slaan alarm: “Zie je signalen? Zég iets”
Het gerecht reageert zeer bezorgd na een zelfdoding die live te volgen was via Facebook. Een trieste primeur in ons land. Ook specialisten pleiten voor meer assertief gedrag op sociale media wanneer vrienden verontrustende signalen uitsturen. “Facebook kan vaak ook een eerste stap richting hulp zijn.”
www.nieuwsblad.be
Gert Verhulst speelt de allerlaatste ‘Samson & Gert’-zomershow
Eerst nog eens de Samson rock zingen, dan een fles champagne, een ruiker bloemen en het dichtvallende doek. Zo heeft Gert Verhulst (51) zijn allerlaatste zomershow van Samson & Gert afgesloten in het Plopsa Theater in De Panne. Al is de kans groot dat er volgend jaar weer een zal zijn. “Er zijn plannen voor een nieuwe Gert.”
www.nieuwsblad.be
“Pukkelpop was ‘ne mindere’, maar door mij te bashen, gaan de problemen niet weg”
Het was een broeierig jaar voor Anuna de Wever. Het 18-jarige ‘klimaatmeisje’ kroop begin dit jaar vol vuur op de barricaden tegen ‘global warming’, maar sloot haar schooljaar in mineur af op Pukkelpop, met een kapotgescheurde tent. Niet dat dat haar kan tegenhouden: volgend schooljaar gaat ze nog een graadje straffer, door haar studies even op pauze te zetten en met de zeilboot naar Latijns-Amerika te trekken. “Door mij te bashen, gaat de klimaatproblematiek niet ineens verdwijnen.”
www.nieuwsblad.be
Vlaams Belang pompt nog eens 100.000 euro in online-propaganda
Vlaams Belang en zijn kopstukken blijven volop investeren in propaganda op Facebook.
www.nieuwsblad.be
Steeds meer gezinnen moeten zelf de dweil pakken want de kuisvrouw kan het niet meer aan
Het ziekteverzuim bij poetshulpen blijft jaar na jaar stijgen. Bijna 14 op de 100 Vlaamse gezinnen moesten volgens het hr-bedrijf Securex in 2018 zelf de dweil bovenhalen door (langdurige) afwezigheid van hun poetsvrouw. “Onderschat hun werk niet. Dit is op veel vlakken een zware job.”
www.nieuwsblad.be
Elke dag een alles-in-één-pil kan hartinfarcten vermijden
Elke dag een pil slikken die vier medicijnen combineert, kan helpen om zware hartproblemen te vermijden. Zelfs bij gezonde mensen. Dat blijkt uit een nieuwe internationale studie. Cardiologen bij ons zijn minder enthousiast. “We mogen niet van elke gezonde mens een patiënt maken.”
www.nieuwsblad.be
Politica krijgt op Keyserley pamflet in handen geduwd, ‘Zo moet je een hijab dragen’: “Onrustwekkend dat dit wordt verspreid”
Een pamflet uitgedeeld aan De Keyserlei spoort vrouwen aan geen hoofddoek te dragen maar wel een volledig bedekkende hidjab. Open VLD-politica Zelfa Madhloum kreeg het pamflet in de handen geduwd en bond de kat de bel aan. “We mogen dit niet laten passeren.”
www.nieuwsblad.be
Opnieuw leerling naar rechter tegen hoofddoekenverbod GO!
Dinsdag oordeelt ­opnieuw een rechtbank over het hoofddoekenverbod in een GO!-school, deze keer in Leuven.
www.nieuwsblad.be
RECENSIE. Taylor Swift overtreft zichelf op ‘Lover’
Weg rancune, weg cynisme. Op haar zevende album, Lover, zet Taylor Swift (29) de liefde centraal. Als de manier waarop zij in het leven staat, en de manier waarop de wereld vooruit moet. Dat klinkt melig, maar het levert haar beste plaat tot nog toe op.
www.nieuwsblad.be
“Prins Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in appartement Epstein”
Prins Andrew, de tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth, komt nogmaals in opspraak voor zijn vriendschap met de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Hij zou een voetmassage gekregen hebben van een jonge Russische vrouw in het appartement van Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov.
www.nieuwsblad.be
Indianenchef Raoni vraagt internationale gemeenschap om Bolsonaro te doen vertrekken
De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni heeft vrijdag de hulp van de internationale gemeenschap ingeroepen om de Braziliaanse president Jair Bolsonaro "zo snel mogelijk te doen vertrekken". Raoni houdt Bolsonaro verantwoordelijk voor de zware bosbranden die momenteel het Amazonegebied teisteren.
www.demorgen.be
Indianenchef Raoni vraagt internationale gemeenschap om Bolsonaro te doen vertrekken
De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni heeft vrijdag de hulp van de internationale gemeenschap ingeroepen om de Braziliaanse president Jair...
HLN.be
Braziliaanse indianenchef Raoni dringt aan op vertrek Bolsonaro
De bekende Braziliaanse indianenchef Raoni heeft vrijdag de hulp van de internationale gemeenschap ingeroepen om de Braziliaanse president Jair Bolsonaro 'zo snel mogelijk te doen vertrekken'. Raoni houdt Bolsonaro verantwoordelijk voor de zware bosbranden die momenteel het Amazonegebied teisteren.
Knack.be
Vrouw dacht dat ze water in haar oor had, maar de waarheid bleek veel enger
Een vrouw uit Kansas City in de Amerikaanse staat Missouri werd dinsdagochtend wakker met krakende en ruisende geluiden in haar oor. Zorgen maakte...
1 h
HLN.be
Noord-Korea vuurt opnieuw onbekende projectielen af
Noord-Korea heeft opnieuw twee onbekende projectielen afgevuurd. De projectielen werden vanochtend gelanceerd vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo en kwamen terecht in de Japanse Zee, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap, dat zich beroept op verklaringen van het leger in Seoul. Het is al de zevende lancering op minder dan een maand tijd.
1 h
www.demorgen.be
Noord-Korea vuurt opnieuw onbekende projectielen af
Noord-Korea heeft opnieuw twee onbekende projectielen afgevuurd. De projectielen werden vanochtend gelanceerd vanuit de oostelijke provincie...
2 h
HLN.be
‘Waarom geen twee dagen Waregem Koerse?'
01:14 De vips, de bookmakers en de obligate hoeden zijn dinsdag ongetwijfeld weer van de partij op Waregem Koerse. Maar de organisatoren willen ook een nieuwe generatie aanspreken. ‘We moeten meer naar de p...
2 h
www.tijd.be
'Succesrecept Red Lions werkt ook voor bedrijven'
01:10 De hockeyer Manu Stockbroekx richt samen met zijn broer Sander een start-up op die bedrijven digitaal helpt te transformeren. Daarbij wordt de succesformule van de Red Lions toegepast op het bedrijfsl...
2 h
www.tijd.be
Nooit zo veel pakjes met illegale medicijnen onderschept
01:05 Vorig jaar werden 5.702 postpakketten met illegale geneesmiddelen - van erectie- tot abortuspillen - onderschept in ons land. Dat is een record.
2 h
www.tijd.be
Sergio Herman: ‘Boven mijn bed hing een foto van U2, niet van Paul Bocuse'
01:04 Hij is kok, maar werd ook tv-figuur en ondernemer. Met de vijftig in zicht is van uitblazen geen sprake. Hooguit zoekt hij wat rust op Ibiza. Ontbijt met De Tijd.
2 h
www.tijd.be
‘Het werk is de ideale plaats waar je rust kan vinden'
01:02 Kan een werknemer zijn geluk op de werkplaats vinden? Pieterjan Desmet, de CEO van het West-Vlaamse Decospan, is daar rotsvast van overtuigd. Dus stak hij bijna 10 procent van zijn winst in welzijn op...
2 h
www.tijd.be
‘Dat andere, lichtere leven bestaat ook'
01:00 Het donkerste van de mens is hun werkterrein. En dat komt bij momenten stevig binnen. Maar suïcide-experte Gwendolyn Portzky en strafpleitster Christine Mussche kunnen goed loslaten als het moet.
2 h
www.tijd.be
Bank Degroof Petercam ligt aan de ketting
01:00 Het witwasdossier dat Bank Degroof Petercam al maanden in zijn greep houdt, heeft nu ook commerciële gevolgen. De bank is deels aan banden gelegd, wat haar inkomsten kan kosten.
2 h
www.tijd.be
Prijzenpot van 700 euro in koers in Rummen
Ter gelegenheid van de kermis wordt in Rummen de Grote Prijs Hendrickx Oil gehouden. Dat is een koers voor eliterenners zonder contract en de leeftijdsgroep U23.
3 h
www.hbvl.be
Kirsten Flipkens dreigt er voor het eerst sinds 2012 niet bij te zijn op een Grand Slam
Kirsten Flipkens (WTA-109) is er vrijdag niet in geslaagd zich op de hoofdtabel van het US Open te plaatsen. De 33-jarige Antwerpse verloor in de derde en laatste kwalificatieronde met 7-5 en 6-4 van haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson (WTA-172).
3 h
De Standaard
Kirsten Flipkens dreigt er voor het eerst sinds 2012 niet bij te zijn op een Grand Slam
Kirsten Flipkens (WTA-109) is er vrijdag niet in geslaagd zich op de hoofdtabel van het US Open te plaatsen. De 33-jarige Antwerpse verloor in de derde en laatste kwalificatieronde met 7-5 en 6-4 van haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson (WTA-172).
3 h
www.hbvl.be
Koers Rummen start onder nieuwe naam
In Rummen (Geetbets) is het doek gevallen over de koers met de naam Grote Prijs Georges Lassaut. Die wordt vervangen door de Grote Prijs Hendrickx Oil.
3 h
www.hbvl.be
Un accord commercial a été conclu entre le Mercosur et 4 pays européens non-UE
Cet accord est fort contesté par les agriculteurs, qui les place selon eux face à une concurrence déloyale et qu’ils dénoncent depuis des mois.
3 h
www.lesoir.be
LIVE (19u). Real Madrid-Valladolid: Courtois & co tegen promovendus op jacht naar 6 op 6
• Ref Pablo González • Santiago Bernabéu • Courtois lijkt meer dan ooit titularis in doel • Pakt Real 6 op 6?
3 h
HLN.be
Guerre commerciale: Trump annonce une hausse de taxes douanières sur les produits chinois
Le président américain a pris cette décision en représailles aux annonces de Pékin.
3 h
www.lesoir.be
LIVE (16u). Sheffield United-Leicester: kunnen Tielemans, Praet & co voor het eerst winnen?
• Ref Andy Madley • Bramall Lane • Start Praet voor het eerst in de basis? • Wint Sheffield voor een tweede keer?
3 h
HLN.be
LIVE (16u). Manchester United-Crystal Palace: breekt Benteke de ban voor Palace?
• Ref Paul Tierney • Old Trafford • Staat Bentekes kanon op scherp? • Trekt United goede start door?
3 h
HLN.be
LIVE (18.30u). Liverpool-Arsenal: clash tussen de twee leiders
• Ref Anthony Taylor • Anfield Road • Liverpool en Arsenal lieten als enige nog geen punten liggen • Mag Origi nog eens starten?
3 h
HLN.be
Fiscaliteit hervormen is sneller gezegd dan gedaan
00:03 In hun memorandum ‘Tips aan de politiek’ doen vijftig Vlaamse bedrijfsleiders fiscale aanbevelingen die vanuit hun hoek verrassend klinken maar niet helemaal nieuw zijn. De vraag is dus: waarom is van...
3 h
www.tijd.be
Trump verhoogt importtaksen op Chinese goederen
00:02 De handelsoorlog tussen de grootmachten VS en China escaleert verder.
3 h
www.tijd.be
LIVE (13.30). Norwich-Chelsea: Batshuayi reisde mee naar Norwich, maar speelt hij ook?
• Ref Martin Atkinson • Carrow Road • Batshuayi in de selectie • Kan Norwich eens winnen?
3 h
HLN.be
«Vous vous trompez lourdement»: Boris Johnson promet un Royaume-Uni «internationale» après le Brexit
Le Premier ministre britannique s’est engagé à ce que son pays sorte de l’Union européenne le 31 octobre, avec ou sans accord de retrait.
3 h
www.lesoir.be
Vandaag start Vuelta: wat u moet weten over de 74ste editie van de Ronde van Spanje
Straks begint de Ronde van Spanje. Hoe ziet het parcours eruit? Naar welke kleppers moeten we uitkijken? En hoeveel Belgen staan er aan de start?...
3 h
HLN.be
LIVE (20u). Wat kan ongeslagen KV Mechelen op veld van KV Oostende?
* Vijfde speeldag Jupiler Pro League
3 h
HLN.be
Deux voitures incendiées le long de la Basse-Sambre (vidéo)
Les pompiers de Jumet sont intervenus sur l’incendie de deux voitures, ce vendredi 23 août, aux alentours de 23h.
3 h
Sudinfo.be
Opstootjes voor start G7 in Frankrijk: 17 arrestaties en 4 politieagenten lichtgewond
In Frankrijk zijn vandaag vier politieagenten lichtgewond geraakt bij schermutselingen tussen manifestanten en de ordediensten in de marge van de...
3 h
HLN.be
Bolsonaro autorise l’envoi de l’armée pour lutter contre les incendies en Amazonie qui font rage au Brésil
L’annonce a été faite ce vendredi.
3 h
Sudinfo.be
Brésil: Jair Bolsonaro envoie l’armée pour lutter contre les incendies en Amazonie
De l’autre côté de l’Atlantique, l’Amazonie est devenue «une priorité» à la veille du G7 de Biarritz, dans le sud-ouest de la France.
4 h
www.lesoir.be
Anderlecht: la blessure de Kompany remet tout en question
Sorti en se tenant l’arrière de la cuisse, le capitaine du Sporting en saura plus endéans les 48 heures. Si sa blessure devait durer, ce serait une catastrophe pour l’équipe mais remettrait aussi en cause sa participation aux matches des Diables et à son jubilé.
4 h
www.lesoir.be
Presentatrice diep door het stof na belachelijk maken prins George (6) vanwege balletlessen
Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk...
4 h
HLN.be