Sprimont revoit tous ses règlements en matière de cimetières

Depuis plusieurs années, de nombreux changements se sont opérés en matière d’inhumation. La conception même du cimetière a évolué. Terminé ces grands espaces gris et lugubre pour lesquels il faut toujours acheter plus de passerelles, pour entasser des corps à la pelle. À présent, un seul mot d’ordre verdure! Pour être en accord avec toutes ces modifications, la commune de Sprimont a retravaillé l’ensemble des règles et taxes applicables en la matière.
Read full article on: lameuse.sudinfo.be
Avant que la démocratie ne devienne une pseudodémocratie
03:17 La démocratie est fragilisée dans de nombreux pays. Mais cela n’arrive pas qu’aux autres. Il est donc temps de le comprendre et réagir.
www.lecho.be
La Sofina partagera l'avenir des trottinettes Dott
03:15 Forte de son modèle de développement maîtrisé étape par étape, Dott a réussi une levée de fonds de série B de 85 millions de dollars menée par la Sofina.
www.lecho.be
Une petite tour wallonne redonne espoir au monde entier
03:00 La production de ciment est l'une des principales causes du réchauffement climatique. Dans le village de Lixhe, le géant cimentier HeidelbergCement cherche une solution. "Nous n’avons jamais eu autant...
www.lecho.be
Wilt u 20 euro betalen voor een paraplu of babyromper van Politie Antwerpen? Korps onderzoekt idee om merchandising op de markt te brengen
De politie van Antwerpen onderzoekt of ze babyrompers, paraplu’s, teddyberen en andere gadgets met haar logo erop kan verkopen. “We willen een sterk merk zijn”, klinkt het. Maar politievakbond VSAO vindt het idee om merchandising te verkopen alvast geen stap in de goede richting. “Sommigen vragen zich af of dit een grap is.”
www.nieuwsblad.be
Akkoord over minimumuitkeringen, maar loonakkoord is nog geen stap dichterbij door onenigheid over ‘aalmoes’
De sociale partners hebben een akkoord gesloten om de minimumuitkeringen op te trekken, maar of dat betekent dat ze elkaar ook kunnen vinden over een loonakkoord is nog maar de vraag. Het water tussen werkgevers en bonden is nog altijd heel diep. “We zijn er nog lang niet”, geeft een regeringsbron toe.
www.nieuwsblad.be
Wie strijkt het fortuin van La Esterella op? Axel Daeseleire gaat op zoek naar de rechtmatige eigenaars van vergeten erfenissen
Staat Axel Daeseleire (52) straks voor uw deur, laat hem dan binnen. Wie weet steekt hij u een smak geld toe. In ‘Erfgenaam gezocht’ zoekt de acteur en tv-maker naar de rechtmatige eigenaars van vergeten erfenissen. “Er staat meer dan een half miljard geparkeerd op een rekening van de staat. Mijn doel: dat geld bij de juiste mensen krijgen.”
www.nieuwsblad.be
Cruciale dagen voor Johnson & Johnson: wat staat er op het spel? En is de toekomst van het vaccin in gevaar?
Het is moneytime voor Johnson & Johnson. Vandaag geeft het Europees Geneesmiddelenagentschap zijn advies over het vaccin dat het “werkpaard” zou worden van de vaccinatiecampagne in ons land, vrijdag volgt de Amerikaanse FDA. En dan nog is de vraag of Johnson & Johnson zélf beslist om direct weer door te gaan. “Bij een Amerikaans bedrijf als J&J is de vrees voor schadeclaims enorm”, zegt professor vaccinologie Geert Leroux-Roels (UGent).
www.nieuwsblad.be
België mikt op 30-tal testevents, cultuursector heeft eigen exitplan opgesteld
Het coronacommissariaat is druk in de weer om protocollen op te stellen voor een dertigtal testevenementen, die vanaf maandag kunnen plaatsvinden. Een alliantie van de hele eventsector wil zich daar echter niet op fixeren. Vandaag leggen ze een eigen exitplan op tafel dat voor de komende maanden moet aangeven hoeveel mensen een trouw, een sportwedstrijd of een theatervoorstelling kunnen bijwonen.
www.nieuwsblad.be
‘De Verhulstjes’ verhuizen (even) naar Saint-Tropez
Changement de décor voor Gert Verhulst (53) en zijn gezin. Samen met dochter Marie (25), zoon Viktor (26) en vrouwlief Ellen (43) laat de pater familias binnenkort zijn villa in Oostduinkerke achter om de tweede reeks van De Verhulstjes te draaien in zijn buitenverblijf in Saint-Tropez.
www.nieuwsblad.be
Minister Van Peteghem wil fiscaal voordeel afschaffen voor diesel- en benzinewagens: straks zijn enkel de groene bedrijfswagens interessant
Met een exclusieve fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens en een fiscale stimulans om overal laadpalen neer te poten, hoopt minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat de elektrische bedrijfswagen vanaf 2026 de norm wordt. De bedrijfswagen op zich wordt voorlopig niet in vraag gesteld. “Dat is een ander debat.”
www.nieuwsblad.be
Filmdebuut van Angèle, met naast haar Hollywoodsterren, opent Cannes
Het filmfestival van Cannes start met een Belgische toets. De musical Annette, met Hollywoodsterren Adam Driver (37) en Marion Cotillard (45) in de hoofdrollen, opent op 6 juli de officiële competitie in de Franse badstad. De film werd niet alleen deels gedraaid in ons land – onder meer in Brussel, Brugge en Luik – maar heeft ook een landgenote in de rangen: Angèle.
www.nieuwsblad.be
Moeder van verongelukte Jens (20) houdt striemend pleidooi tegen ‘rampfotografen’: “Door die ene foto kan ik nu geen gelukkige zoon meer voor me zien”
“Denk toch na. Bied hulp. Toen die foto genomen werd, had mijn kind nog een hartslag.” Patricia, de moeder van de verongelukte Jens Hamerlinck (20), had maandag in de rechtbank een duidelijke boodschap voor de vijf ‘rampfotografen’ die kort na het ongeval van haar zoon beelden van hem namen en verspreidden via sociale media. “Dat beeld staat nu voor eeuwig op ons netvlies gebrand. De wetgever moet daar harder tegen optreden. Dat mag nooit meer gebeuren.”
www.nieuwsblad.be
Gedaan met eeuwige discussie of yoghurt na de houdbaarheidsdatum nog eetbaar is
In het leven heb je twee kampen: zij die zeggen dat yoghurt na de houdbaarheidsdatum slecht is, en zij die menen dat je er dagen later nog perfect van kunt eten. Marktleider Danone maakt een einde aan de discussie. “Het doel? Yoghurt redden van de vuilnisbak.”
www.nieuwsblad.be
Klein Waals torentje geeft de wereld CO2-hoop
03:00 De productie van cement is wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken voor de opwarming van de aarde. In het Waalse dorpje Lixhe sleutelt de cementreus HeidelbergCement aan een oplossing. ‘Nog nooit...
www.tijd.be
De echte winnaar van corona: uw smartphone
De digimeter van onderzoekscentrum IMEC toont ons elk jaar hoe het met het technologiegebruik in Vlaanderen gesteld is. Netflix, Spotify, Facebook, TikTok, ... u zegt het maar.
De Standaard
Le ciel s’est obscurci au-dessus des branches 23
02:48 Certains produits d’assurance-vie sont susceptibles d’être visés par la taxe Caïman, sans compter l'impact possible de la nouvelle taxe sur les comptes-titres...
www.lecho.be
Legt bidenomics de economie in nieuwe plooi?
02:30 40 jaar nadat Ronald Reagan de overheid verketterde en de sleutels aan de markt gaf, lijkt de slinger terug te slaan. Joe Biden wil het geloof in de overheid herstellen door de klimaatverandering en d...
1 h
www.tijd.be
L'hydrogène s'invite sur les locomotives européennes
02:30 Le train à hydrogène gagne en maturité. Alstom a des contrats en Allemagne et en France. Toyota travaille depuis Bruxelles à des modules à installer sur des rames existantes.
1 h
www.lecho.be
We leven meer online, en dat gaat voor velen te snel
02:15 De pandemie heeft onze digitale gewoonten danig versneld. Meer Vlamingen staan positiever tegenover nieuwe technologieën. Maar een deel dreigt af te haken omdat het te snel gaat en te complex is.
1 h
www.tijd.be
Apple laat omstreden app Parler terugkeren in App Store
Apple staat toe dat een aangepaste versie van de omstreden socialenetwerk-app Parler terugkeert in de App Store. Het Republikeinse congreslid Ken Buck heeft op Twitter een brief gedeeld waarin Apple dit nieuws bevestigt.
2 h
HLN.be
Wafers galore!
02:00 Bedrijven die dingen maken waar een tekort aan is, zijn nog geen garantie voor euforische kwartaalcijfers.
2 h
www.tijd.be
Vrouw (24) is ervan overtuigd dat ze hoofdpersonage in ‘Grey’s Anatomy’ is door pijnstillers: “Mijn patiënten zullen sterven!”
Zware pijnstillers kunnen niet alleen de pijn verlichten, ze kunnen je ook een tikje lichter in het hoofd maken. Dat bewijzen talloze video’s op internet van mensen die hallucinerend - zoals Tisha Heffron (24) - terug naar huis keren van het ziekenhuis. De boekhoudster had haar wijsheidstanden laten trekken maar was er door de medicijnen van overtuigd dat ze Meredith Grey uit de populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy was. “Mijn patiënten zullen sterven”, klinkt het als Tisha hoort dat ze niet kan terugkeren naar het ziekenhuis. Maar naar één ding kijkt ze uit: met Derek Shepherd trouwen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Voici votre horoscope de ce mardi 20 avril 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce mardi 20 avril 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Real Madrid-voorzitter Pérez geeft uitleg bij Super League: “Jeugd tussen 16 en 24 kijkt niet meer naar voetbal”
Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gaf om middernacht in de bekende Spaanse tv-voetbalshow ‘El Chiringuito’ uitleg bij de Super League. Pérez gaf aan dat de topclubs haast geruïneerd zijn door de pandemie: “De Champions League trekt geen aandacht meer. Het spektakel voor de jeugd moet omhoog.”
2 h
HLN.be
CDU kiest Laschet als kandidaat-bondskanselier voor verkiezingen
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier. Laschet wordt zo de beoogde opvolger van Angela Merkel.
2 h
HLN.be
Omstanders vallen Nederlandse persfotografen aan bij fotograferen autobrand
Een persfotograaf en zijn partner zijn in Lunteren in de Nederlandse provincie Gelderland aangevallen door omstanders tijdens het fotograferen van een autobrand. De auto van de fotograaf werd volgens getuigen opzettelijk in de sloot geduwd met een shovel. Dat meldt de regionale krant De Gelderlander.
2 h
HLN.be
CDU kiest voor Laschet als kandidaat-bondskanselier
De leiding van de Duitse christendemocratische partij CDU heeft maandagavond tijdens een interne stemming gekozen voor Armin Laschet als kandidaat-bondskanselier, voor de parlementsverkiezingen in september.
2 h
www.nieuwsblad.be
De identiteitscrisis van een Brits-Pakistaanse rapper
01:00 Niet aanvaard door de westerse wereld, afkerig van de eigen traditionele cultuur. Het energieke drama ‘Mogul Mowgli’ delft diep in de identiteitstrauma’s van jonge Britten met Pakistaanse roots. Te be...
3 h
www.tijd.be
Nepsollicitaties bij bedrijven in strijd tegen discriminatie
01:00 Bedrijven die vacatures uitschrijven, kunnen daar binnenkort fictieve sollicitaties op krijgen. De Vlaamse regering heeft daarover akkoorden gesloten met 33 sectoren, waaronder de horeca, kappers, ele...
3 h
www.tijd.be
Agent die bezweek na bestorming Capitool stierf natuurlijke dood
De agent die een dag na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool stierf, is aan een natuurlijke oorzaak overleden. Twee beroertes werden hem fataal, aldus de forensisch patholoog van Washington. Tot nu toe was aangenomen dat agent Brian Sicknick bezweek aan verwondingen die hij tijdens de stormloop door aanhangers van toenmalig president Trump opliep.
3 h
www.nieuwsblad.be
KCE: duidelijke opnamecriteria voor jeugdpsychiatrie nodig
Om van intensieve behandelingseenheden in de forensische jeugdpsychiatrie permanente voorzieningen te maken, moeten nog enkele struikelblokken weggewerkt worden. Dat stelt het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in een rapport.
3 h
HLN.be
Le Passage du Nord, version Cohabs, à l'enquête publique
00:40 Le projet mixte porté par le gestionnaire d’immeubles résidentiels Cohabs, au cœur du Passage du Nord à Bruxelles, est à l'enquête publique pour un mois.
3 h
www.lecho.be
Leeds maakt statement én speelt gelijk tegen Liverpool, James Milder: “Hopelijk komt er geen Super League”
Het Europese voetbal davert op z’n grondvesten nu twaalf grote clubs een ‘Super League’ willen oprichten. En dus waren alle ogen vanavond ook op het duel tussen Leeds United en Liverpool gericht. Er kwam een statement van Leeds, dat ook nog eens een gelijkspel afdwong. En ook James Milder, middenvelder van Liverpool, liet zich negatief uit over de plannen van zijn club.
4 h
HLN.be
Leeds United maakt statement én speelt gelijk tegen Liverpool, James Milner: “Hopelijk komt er geen Super League”
Het Europese voetbal davert op z’n grondvesten nu twaalf grote clubs een ‘Super League’ willen oprichten. En dus waren alle ogen vanavond ook op het duel tussen Leeds United en Liverpool gericht. Er kwam een statement van Leeds, dat ook nog eens een gelijkspel afdwong. En ook James Milner, middenvelder van Liverpool, liet zich negatief uit over de plannen van zijn club.
4 h
HLN.be
Coronavirus: appel à revoir le calendrier vaccinal des détenus
L’ensemble des personnes détenues doivent être prioritaires dans le programme de vaccination contre le Covid-19, au même titre que le personnel pénitentiaire, plaident les asbl I.Care et la section belge de l’Observatoire international des prisons (OIP) dans un communiqué diffusé lundi soir.
4 h
Sudinfo.be
Vandenhaute wil jongeren bij Anderlecht houden: “Maar ik kan niet garanderen dat pakweg Sambi Lokonga blijft”
Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute was vanavond te gast bij RTBF en Sporza. “We willen onze jongeren houden”, sprak hij. “We willen bijvoorbeeld dat Yari Verschaeren (contract tot 2023, red.) bijtekent. Ook met Lukas Nmecha zijn we bezig. Als we goeie play-offs afwerken, is het niet uitgesloten dat hij blijft. Maar ik kan niet garanderen dat pakweg Sambi Lokonga volgend jaar nog bij ons speelt.”
4 h
HLN.be
Tussen alle Super League-gedoe door: Liverpool laat belangrijke punten liggen op bezoek bij Leeds United
Liverpool, een van de stichtende leden van de nieuwe Super League, heeft maandagavond belangrijke punten laten liggen op bezoek bij Leeds United. Door de 1-1 laten The Reds een kans liggen om (tijdelijk) over Chelsea te springen.
4 h
www.hbvl.be
Metejoor heeft gouden plaat te pakken met ‘1 Op Een Miljoen’
Goed nieuws voor Metejoor aka Joris van Rossem. De zanger heeft een gouden plaat gekregen voor zijn nummer ‘1 Op Een Miljoen’. Dat maakten James Cooke en Gert Verhulst bekend tijdens de allereerste aflevering van ‘De Cooke & Verhulst Show’.
4 h
HLN.be
« Top chef 2021 », épisode 10 : il joue avec le feu et se brûle, après sa quatrième « dernière chance »
Le candidat éliminé ce lundi soir aimait se mettre en danger. Mais cette fois, ça n’a pas payé.
4 h
Sudinfo.be
Agent Capitoolpolitie stierf na beroertes
De agent die een dag na de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw Capitool stierf, is aan een natuurlijke oorzaak overleden. Twee beroertes werden hem fataal, aldus de forensisch patholoog van Washington. Tot nu toe was aangenomen dat agent Brian Sicknick tijdens de stormloop door aanhangers van toenmalig president Trump gewond was geraakt en daaraan bezweek.
4 h
HLN.be
Slotpleidooien in proces van George Floyd zijn afgelopen, nu moet jury zich buigen over schuldvraag
De pleidooien zijn rond. Nu moet de jury zich beraadslagen: is Derek Chauvin (45) verantwoordelijk voor de dood van George Floyd (46)? In zijn slotpleidooi vroeg zijn advocaat de vrijspraak. Maar de openbare aanklager opperde: “Wat de beklaagde deed, was geen politiewerk. Het was een moord.” Volgt de jury die redenering? In Minnesota staan alvast vierduizend manschappen paraat om eventuele straatprotesten op te vangen.
5 h
www.nieuwsblad.be
Enseignement: un expert belge plaide pour la réduction des vacances d’été
Comme l’année dernière, le pédagogue et expert de l’OCDE plaide dès lors pour un raccourcissement des vacances d’été.
5 h
www.lesoir.be
Dimitri Van den Bergh klopt Jonny Clayton met 7-3 en springt naar leiding in Premier League darts
Dimitri Van den Bergh is opnieuw naar de leiding gesprongen in de Premier League darts. De Belg klopte maandagavond op speeldag zes Jonny Clayton, de winnaar van de Masters. Van den Bergh haalde het met knappe 7-3-cijfers.
5 h
www.hbvl.be
Blijft Vooruit dan toch De Vooruit?
De socialistische partij Vooruit biedt het gelijknamige Gentse kunstencentrum aan om de onderlinge afspraken over de naam opnieuw te bespreken, mogelijk nog deze week.
5 h
www.nieuwsblad.be
Coronavirus: un expert de l’OCDE belge plaide à nouveau pour la réduction des vacances d’été
Le pédagogue belge Dirk Van Damme, expert au sein de l’Organisation de coopération et de développement économiques (OCDE), estime que le problème du déficit d’apprentissage dû à la crise du coronavirus constitue le moment idéal pour relancer le débat sur la réduction de la durée des vacances d’été. «Une interruption de neuf semaines est néfaste pour de nombreux élèves», a-t-il confié lundi sur la VRT.
5 h
Sudinfo.be
Un expert de l'OCDE belge plaide à nouveau pour la réduction des vacances d'été
Le pédagogue belge Dirk Van Damme, expert au sein de l'Organisation de coopération et de développement économiques (OCDE), estime que le problème du déficit d'apprentissage dû à la crise du coronavirus constitue le moment idéal pour relancer le débat sur la réduction de la durée des vacances d'été.
5 h
www.lalibre.be
Westerlo pakt volle buit in Deinze: Kyan Vaesen zorgt voor enige goal van de match
Westerlo heeft maandagavond in de slotwedstrijd van de 27e en voorlaatste speeldag in de 1B Pro League met 0-1 gewonnen bij Deinze.
5 h
www.hbvl.be
Enodia met la main sur 100% des parts de Brutélé
22:41 L'opération doit permettre à Enodia, ex-Publifin et maison mère de Nethys, de vendre l'opérateur VOO.
5 h
www.lecho.be