Staatssecretaris De Bleeker: “Reis omboeken of geld terugvragen”

Mensen die een pakketreis hadden geboekt, doen er goed aan deze reis om te boeken naar een nieuwe reis of hun geld terug te vragen. Dat advies geeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker vrijdag nadat het Overlegcomité heeft besloten om niet-essentiële reizen tot 1 maart te verbieden.


Read full article on: hbvl.be
Jean-Marc Meilleur, procureur du Roi démissionnaire de Bruxelles: "C’était une fonction merveilleuse, mais j’avais envie d’autre chose"
Le numéro un du parquet de Bruxelles quitte la magistrature pour le conseil en stratégie et communication.
www.lalibre.be
Politie in Hong Kong zet veertig supersportwagens tegelijk aan de kant
De politie in Hong Kong heeft meer dan 40 supercars tegelijkertijd aan de kant gezet wegens massale snelheidsovertredingen. Enkele auto's werden later in beslag genomen vanwege illegale aanpassingen.
HLN.be
David Goffin sort enfin la tête de l'eau: mené, il a renversé Benjamin Bonzi
David Goffin (ATP 15/N.2) a dû lutter contre le Français Benjamin Bonzi (ATP 125) pour s'imposer au 2e tour du tournoi ATP 250 de Montpellier, joué en salle sur surface dure doté de 262.170 euros, mercredi en France.
www.dhnet.be
“Toen hij zei dat hij Tiger heette, herkende ik hem meteen”: Woods, die niet vervolgd wordt, bij bewustzijn na urenlange operatie
Golflegende Tiger Woods (45) heeft een spoedoperatie aan zijn been ondergaan na zijn zwaar auto-ongeval. Dat wordt bevestigd in een statement dat deze ochtend door het team rond Woods gedeeld is via de Twitterpagina van de Amerikaan. “Hij werd lang geopereerd aan zijn rechteronderbeen en -enkel. Tiger is nu wakker, aanspreekbaar en herstellende”, klinkt het. Woods zal niet vervolgd worden “voor gevaarlijk rijgedrag”.
HLN.be
Instagram-pagina Stephan Vanfleteren gehackt: “Ga vooral niet in op vragen van mij”
De erg populaire Instagram-pagina van de bekende fotograaf Stephan Vanfleteren is gehackt. Dat laat hij weten op Facebook. “Ga vooral niet in op vragen van mij”, waarschuwt hij.
www.nieuwsblad.be
Duitse rechter veroordeelt Syrische ex-agent voor foltering
21:42 Voor het eerst is een Syriër veroordeeld voor mensenrechtenschendingen tijdens de burgeroorlog in zijn land. Gewezen inlichtingenofficier Eyad al-Gharib stond terecht in Duitsland, waar hij als vlucht...
www.tijd.be
La BNB sort sa dernière carte dans le dossier Integrale
21:40 Depuis ce mercredi, la Banque nationale est seul maître à bord pour la vente d'Integrale. Il s'agit de la dernière étape dans l'interventionnisme croissant du régulateur face à la gestion de Nethys.
www.lecho.be
Gwyneth Paltrow krijgt wind van voren voor haar dieet om te herstellen van corona
Gwyneth Paltrow krijgt zware kritiek op het dieet dat ze voorstelt om te herstellen van Covid-19. “We wensen haar het best, maar wat ze zegt is niet goed. We moeten Covid ernstig nemen”, zegt de baas van de Britse gezondheidsdienst.
www.nieuwsblad.be
De Davidsons vinden een alternatief voor de kinesist: “Lekker ontspannend”
Dat je niet rijk moet zijn om gelukkig te zijn, bewijzen de mensen uit ‘Don’t Worry Be Happy’ elke week opnieuw. Ook shoppen doen ze op hun eigen, originele manier. “Ik mis het niet om veel geld uit te geven aan kledij."
HLN.be
Minister De Sutter: ‘China kan eventueel onze democratie in gevaar brengen’
Minister voor Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) heeft in de Kamer gereageerd op berichten over fakenewscampagnes van het Chinese techbedrijf Huawei. ‘China kan eventueel onze democratie in gevaar brengen’, citeerde De Sutter de Staatsveiligheid.
www.demorgen.be
Fietser overleden op veldweg in Voeren
Woensdag om 14 uur trof een toevallige voorbijganger een man bewusteloos aan naast zijn fiets. Dat was op een moeilijk te bereiken veldweg in de buurt van Kinkenberg in ’s-Gravenvoeren en Libeek.
www.hbvl.be
Quatorze personnes seront jugées à Bruxelles pour les attentats de Paris
Il s’agit de "petites mains" présumées complices des terroristes qui ont endeuillé la capitale française en novembre 2015.
www.lalibre.be
Mooi weer laat parken volstromen: burgemeesters moeten ingrijpen
De burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (sp.a) heeft beslist om het stadspark tijdelijk af te sluiten omdat er te veel mensen samenkwamen. Dat schrijft de burgemeester op Twitter. Ook op het Sint-Pietersplein in Gent, Het Ter Kamerenbos in Brussel en op de Scheldebocht in Antwerpen was het druk.
www.hbvl.be
ÉDITO – Remettre la bulle sociale au cœur des débats
La sortie de Jean-Marc Nollet, qui a reconnu avoir reçu un couple d’amis chez lui, a fait l’effet d’une bombe dans le monde politique. Mais la «confession» du coprésident d’Ecolo a au moins un mérite: avoir relancé les débats sur la limitation de la bulle sociale à une seule personne, qui ne semble pas près d’être remise en cause par les experts et le gouvernement fédéral…
Sudinfo.be
Golficoon Tiger Woods zal niet vervolgd worden voor “gevaarlijk rijgedrag”
Tiger Woods zal na zijn zwaar auto-ongeval van dinsdag niet vervolgd worden “voor gevaarlijk rijgedrag”. Dat bevestigde de sheriff van Los Angeles County, die het ongeval onderzocht, woensdag.
www.hbvl.be
Van Helden (STVV) zes maanden out met kruisbandletsel
Brute pech voor Rein Van Helden. De jonge Kanarie scheurde vrijdag op training de voorste kruisbanden van zijn rechterknie en ging woensdag onder het mes. De 18-jarige verdediger staat zes tot acht maanden aan de kant.
www.hbvl.be
Golflegende Tiger Woods zal niet vervolgd worden voor “gevaarlijk rijgedrag”
Tiger Woods zal na zijn zwaar auto-ongeval van dinsdag niet vervolgd worden “voor gevaarlijk rijgedrag”. Dat bevestigde de sheriff van Los Angeles County, die het ongeval onderzocht, woensdag.
HLN.be
Ondanks corona heeft kotenverhuurder die ook in Hasselt actief is, de handen vol
Campussen zijn dan wel gesloten, maar toch gaan studenten nog massaal op kot. Dat legt de grote verhuurders van koten, zoals het beursgenoteerde Xior, geen windeieren. Ook voor volgend academiejaar loopt de verhuur vlot.
www.hbvl.be
Dochter stuurde nog laatste bericht voor gezinsdrama: “Is die nu echt boos omdat mama hem niet dronken naar de nachtwinkel liet gaan?”
“Is die nu echt boos omdat mama die niet dronken naar de nachtwinkel liet gaan?” Dat was het laatste bericht dat een 13-jarige meisje dinsdagavond naar haar beste vriendin stuurde. Het begon als een banale ruzie maar eindigde dramatisch. Haar stiefpapa en politieagent Werner M. (49) schoot zijn partner Cennet C.(41) en de tiener neer met zijn dienstwapen waarna hij het op zichzelf richtte. Niemand overleefde het drama in Olmen. Voor de buitenwereld leek er niks aan de hand, maar buren en vrienden van de familie wisten van de problemen: “Hij kon zeer agressief zijn als hij gedronken had”, zegt een vriend van de familie.
HLN.be
Julien Courbet insulté, son journaliste agressé en direct, l'émission a failli partir en vrille (VIDEO)
L'incident s'est produit en direct ce mercredi 24 février, sur M6 dans l'émission présentée par Julien Courbet, Ça peut vous arriver.
www.dhnet.be
▶ Honderden studenten feesten op Gentse Sint-Pietersplein: ‘Toont dat avondklok nuttig blijft’
Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent. Woensdagavond barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: ‘Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft.’
www.demorgen.be
Coronavirus: la Sint-Pietersplein à Gand bouclée après le rassemblement d’un millier de personnes
La police a fermé mercredi soir les accès à la Sint-Pietersplein à Gand, alors qu’un millier de personnes s’y étaient rassemblées, pour y danser et faire la fête. La place s’est rapidement vidée à l’arrivée de la police.
Sudinfo.be
La fin du plan de vaccination pourrait être reportée à novembre
Selon un document confidentiel, le plan de vaccination belge pourrait durer plus longtemps que prévu. En cause: l’approvisionnement hésitant en vaccins, mais aussi des couacs au niveau des autorités.
www.lalibre.be
Nog eens vijf aanhoudingen in fraudeonderzoek naar criminele bendes
De onderzoeksrechter liet woensdag nog eens vijf personen aanhouden in het onderzoek naar twee criminele bendes die zich verrijkten in een zwendel rond luxueuze sportwagens en witwaspraktijken.
www.hbvl.be
NMBS kan voorlopig niet voldoen aan ambitie regering voor meer toegankelijke stations
Spoorwegmaatschappij NMBS zal er met de huidige middelen niet in slagen om tegen 2024 alle grote station volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat bleek woensdag uit een hoorzitting in de Kamer.
www.hbvl.be
Eli Iserbyt dan toch geopereerd aan elleboog na val in december: vier weken rust
Veldrijder Eli Iserbyt werd woensdag in AZ Monica in Antwerpen geopereerd aan de rechterelleboog. De 23-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal blesseerde die op 26 december tijdens de cross in Heusden-Zolder. Nu het crosseizoen voorbij is (hij won zaterdag nog de cross in Sint-Niklaas), ging de Europese kampioen onder het mes. De gewrichtsband werd opnieuw gehecht. Iserbyt moet nu drie tot vier weken rusten.
www.hbvl.be
Barcelone se reprend contre Elche (3-0) et repasse à la 3e place
Le FC Barcelone a remporté mercredi son match d'alignement de la 1re journée du championnat d'Espagne contre Elche (3-0).
www.dhnet.be
La Sint-Pietersplein à Gand bouclée après le rassemblement d'un millier de personnes
La police a fermé mercredi soir les accès à la Sint-Pietersplein à Gand, alors qu'un millier de personnes s'y étaient rassemblées, pour y danser et faire la fête.
1 h
www.dhnet.be
Le défi ultime de Tiger Woods
Victime d’un accident de voiture, l’icône du golf mondial interroge quant à un énième retour. Le monde de la petite balle blanche veut encore y croire. Et lui?
1 h
www.lesoir.be
Lionel Messi leidt Barcelona voorbij Elche met twee goals en is opnieuw topschutter in La Liga
FC Barcelona heeft woensdag in een inhaalduel in La Liga met 3-0 de maat genomen van Elche. Lionel Messi was eens te meer de uitblinker bij de thuisploeg met twee goals.
1 h
www.hbvl.be
Schaap zeult maar liefst 35 kilogram wol met zich mee: “Dier kon nauwelijks nog zien”
Reddingswerkers in Australië hebben een schaap in het wild aangetroffen met een ontzettend dikke vacht. Het dier zeulde maar liefst 35,4 kilogram wol met zich mee.
1 h
HLN.be
Melding van gestolen crossmotor in Lommel
De politie van Lommel kreeg dinsdag twee meldingen van inbraken binnen. Aan een huis op de Luikersteenweg verdwenen volgens de oproep gereedschappen, materiaal om te vissen en onder meer een crossmotor. Op de Koningin Astridlaan werd een aanhangwagen gestolen. De feiten werden om respectievelijk 17.40 en 18.30 uur gemeld.
1 h
www.hbvl.be
Pour Franky Vercauteren, l'Antwerp "doit prendre l'initiative" aux Glasgow Rangers jeudi
L'Antwerp est à Glasgow pour y affronter les Rangers jeudi en match retour des 16es de finale de l'Europa league de football. Avec une défaite encaissée à l'aller la semaine dernière (3-4), la tâche des hommes de Franky Vercauteren s'annonce compliquée mais l'entraineur des Anversois veut encore y croire.
1 h
www.dhnet.be
Accident de voiture de Tiger Woods: le golfeur ne sera pas poursuivi pour «conduite dangereuse»
La star du golf Tiger Woods ne sera pas poursuivie «pour conduite dangereuse» après la sortie de route dans laquelle il a été grièvement blessé aux jambes.
1 h
Sudinfo.be
EN DIRECT: Atalanta-Real Madrid, c’est parti (0-0)
Zinédine Zidane, privé de Karim Benzema, blessé, a choisi de titulariser Isco à la pointe de l’attaque contre l’Atalanta pour le huitième de finale aller de Ligue des champions. Isco est chargé de faire oublier le Français aux côtés d’Asensio et de Vinicius. Benzema, touché à une cheville, n’est qu’un des très nombreux absents madrilènes du jour. Le Real est privé pour ce déplacement en Lombardie de Rodrygo, Fede Valverde, Alvaro Odriozola, Eden Hazard, Eder Militao, Marcelo, Dani Carvajal etdu capitaine emblématique Sergio Ramos.
1 h
www.7sur7.be
Vandenbroucke recommande de ne pas utiliser les masques Avrox pour le moment
20:59 Le cabinet du ministre de la Santé recommande à ceux qui portent un masque gratuitement proposé par les autorités fédérales l'an dernier via les pharmaciens de ne plus les utiliser.
1 h
www.lecho.be
Le cabinet Vandenbroucke recommande de ne pas utiliser les masques Avrox pour le moment
Le cabinet du ministre de la Santé Publique Frank Vandenbroucke a recommandé mardi à ceux qui ont pris possession d'un masque gratuitement proposé par les autorités fédérales l'an dernier via les pharmaciens de ne plus les utiliser, dans l'attente de résultats d'une enquête complémentaire sur leur toxicité potentielle.
1 h
www.dhnet.be
Encore un serpent récupéré par la zone de secours de Wallonie picarde
C'est la deuxième intervention de ce type en deux jours pour les équipes du poste de Tournai.
1 h
www.dhnet.be
Delfine Persoon terug in België na opzichtig bestolen kamp in Sofia
En u vond dat Delfine Persoon bestolen werd in haar titelkamp bij de profs tegen Katie Taylor? Dan zou u nu helemaal verontwaardigd zijn over het resultaat van haar amateurkamp in Sofia gisteravond. Persoon domineerde de drie rondes en toch bestond de jury het om de zege aan de Oekraïnse Iuliia Psyplakova toe te kennen. Of hoe het (amateur)boksen zijn reputatie van corrupte sport weer alle eer aandeed. Persoon arriveerde vanavond terug in België.
1 h
HLN.be
Le Codeco approche, mais les experts “ne préconisent aucun assouplissement”
Le rapport du Gems ne préconise ni assouplissement ni reprise des voyages.
1 h
www.dhnet.be
Drie inbraken in naast elkaar gelegen huizen in Lanaken
Dinsdag stelde de politie inbraken vast in drie naast elkaar gelegen huizen in de Bessemerstraat in Lanaken. De inbraken moeten hebben plaatsgevonden tussen 11 uur en 16 uur. In een woning was de buit nog niet gekend. In een tweede huis werd geld gestolen en in de laatste woning geld en documenten. De daders stichtten overal wanorde.
1 h
www.hbvl.be
Le parlement de la FWB veut la libération par la Chine d'une lanceuse d’alerte sur le virus, le PTB s’abstient
Le parlement de la Fédération Wallonie-Bruxelles a approuvé mercredi une résolution appelant à la libération inconditionnelle de la journaliste Zhang Zhan, condamnée par la justice chinoise pour avoir diffusé des informations sur les débuts de la pandémie de coronavirus à Wuhan.
1 h
www.7sur7.be
Les administrateurs d’Integrale se souciaient surtout… de "leur responsabilité personnelle"
C’est un des reproches faits par la BNB dans le courrier qui annonce sa prise de pouvoir.
1 h
www.lalibre.be
La Sûreté de l’État veille sur le Collectif contre l’Islamophobie, promet «Van Quick»
L’association est suspectée d’avoir joué un rôle dans l’attentat contre l’enseignant français Samuel Paty.
1 h
www.lesoir.be
Faute politique ou honnêteté ? Jean-Marc Nollet ne voulait “surtout pas mentir”, déconstruction du tollé du jour
Le président d’Ecolo savait que la question lui serait posée mais "a refusé de mentir".
1 h
www.dhnet.be
Messi dirigeert Barcelona naar 3-0 overwinning tegen Elche
Barcelona heeft Elche met 3-0 verslagen. Messi stal opnieuw de show met twee doelpunten, ook Jordi Alba pikte zijn doelpuntje mee. Barcelona komt zo tot op vijf punten van leider Atletico Madrid. De Madrilenen hebben wel een match minder gespeeld.
1 h
HLN.be
Un verdict historique visant l’État syrien: "Le temps de l’impunité est révolu"
Un ex-agent du régime Assad a été condamné en Allemagne pour complicité de crimes contre l’humanité. Ce premier arrêt crée un précédent judiciaire pour d’autres procès.
1 h
www.lalibre.be
Le cabinet Vandenbroucke recommande de ne pas utiliser les masques Avrox pour le moment: ce sont ceux gratuitement proposés par le fédéral l’an passé
Le cabinet du ministre de la Santé Publique Frank Vandenbroucke a recommandé mardi à ceux qui ont pris possession d’un masque gratuitement proposé par les autorités fédérales l’an dernier via les pharmaciens de ne plus les utiliser, dans l’attente de résultats d’une enquête complémentaire sur leur toxicité potentielle.
1 h
Sudinfo.be