Steven Defour met Antwerp wellicht nog niet tegen ex-ploeg Anderlecht: “Dat wordt een moeilijke zaak”

Antwerp kreeg twee weken de tijd om te bekomen van de mokerslagen tegen AZ en Zulte Waregem. Geen overbodige luxe, want zondag wacht de topper op het veld van Anderlecht (aftrap om 14u30). Bij The Great Old is het uitkijken naar welke nieuwe namen de basis halen.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Gewonden bij vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland
Voor de kust van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland is het vulkaaneiland White Island/Whakaari tot uitbarsting gekomen. Het gaat om een onbewoond...
HLN.be
Democraten prijzen hun ‘ijzersterk dossier’ tegen Trump in impeachmentonderzoek
‘We hebben een ijzersterk dossier. Als dit dossier aan een jury voorgelegd zou worden, zou hij binnen de drie minuten schuldig bevonden worden.’ Dat heeft de voorzitter van de commissie voor Justitie van het Huis van Afgevaardigden, Jerry Nadler, over het impeachmentonderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump verklaard op CNN.
De Standaard
Politiek volgens Lega-leider Matteo Salvini, het rechtse boegbeeld dat vaak radicaal van standpunt verandert
Matteo Salvini stapte eerder dit jaar uit de Italiaanse regering. Nu probeert hij verkiezingen te forceren en premier te worden.
De Standaard
Jean (87) neemt afscheid van oudste woonboot van Hasselt
Vandaag verliest Hasselt een monument. Even na de middag brengt Jean Lavallee aan de Kaai de laatste groet aan zijn woonboot Alidor. Jean (87) gaat naar het rusthuis, Alidor (98) naar de sloopdienst.
www.hbvl.be
“Al vijftien jaar wacht ik op de juiste post”
Al vijftien jaar krijgt Ivo Janssens de post aan van de firma waarvoor hij werkt, en vice versa. Vaak ook krijgt noch hij, noch het bedrijf verwachte post aan. Ivo was het vijf jaar geleden beu. Maar nu is het is erger. Hij is er gelaten bij geworden.
www.hbvl.be
“België is een schoothond van VS”
www.hbvl.be
Tientallen doden bij brand in fabriek
www.hbvl.be
Modeontwerper heeft lak aan zijn klanten
Zenn Ulenaers (17, Helchteren) houdt van trendy kledij. Zo bestelde Zenn een trui op de website van Kofi Von Ohene. De jonge Brusselaar maakt mooie sier op Instagram, maar dat maakt hem nog niet tot betrouwbare winkelier.
www.hbvl.be
Cultuur in Vlaanderen duurder en schaarser
De effecten van de besparingen worden zichtbaar: verschillende cultuurhuizen verhogen hun ticketprijzen en snoeien in hun aanbod.
www.hbvl.be
Drie keer meer kinderen krijgen hulp op school voor gedragsproblemen
Het aantal kinderen met recht op extra zorg in het onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename met telkens 30 procent. Vooral bij kinderen met ernstige emotionele en gedragsproblemen is de vraag explosief gestegen. In één jaar tijd gaat het om een stijging van 1.963 naar 5.691 leerlingen, bijna drie keer zoveel dus.
www.hbvl.be
120.000 euro voor Vlaamse duif die nog nooit vloog
In maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro.
www.hbvl.be
Vlaamse ministerraad zet de landing in van Zuhal Demirs Energie- en Klimaatplan
www.hbvl.be
Wind zorgt voor negatieve stroomprijzen
Het waait bijzonder hard in Europa, niet alleen in België maar vooral in Duitsland. En dat zorgde afgelopen weekend voor negatieve prijzen voor elektriciteit op de Belgische stroommarkt.
www.hbvl.be
Banaan van 120.000 dollar opgegeten als artistieke daad
www.hbvl.be
Film over Paula Sémer in de maak
Het productiehuis dat zowel Patser als Torpedo draaide, plant een film over Paula Sémer. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal.
www.hbvl.be
Finaleweek Slimste Mens van start
www.hbvl.be
Acht Europese Oscars voor ‘The Favourite’
www.hbvl.be
Zo ziet Schoenaerts er uit als Petrus
www.hbvl.be
Jordi Di Sancarlo lukt derde hattrick van het seizoen
www.hbvl.be
Stug Stevoort houdt hoofd koel
Verdiende zege van een stug verdedigend Stevoort dat van opworp tot affluiten leidde. STBB naderde in het slotquarter in een paar dolle minuten nog wel tot op twee punten (67-69), maar de bezoekers hielden het hoofd koel.
www.hbvl.be
De Keuster heerst onder de ring
www.hbvl.be
Velm springt naar tweede plaats
Jeugd Borgloon loopt weer wat verder uit, want zelf won het tegen Herk B, terwijl eerste achtervolgers Kortessem (1-0 bij Loksbergen) en Jong STVV (0-1 thuis tegen Heusden 06, goal van Tolga Ulupinar (foto)), verloren. Velm klopte Vliermaalroot en klimt naar de tweede plaats. (kj)
www.hbvl.be
Golden Boy Kenneth Vanderheyden flikt het weer
Bolderberg heeft het burentreffen tegen Heusden-Zolder naar haar hand gezet. Na de pauze kwamen de tien van Bolderberg helemaal onder stoom, met Kenneth Vanderheyden als exponent. Met een loepzuivere hattrick gaf hij de tegenstand letterlijk en figuurlijk het nakijken.
www.hbvl.be
Saudische mannen en vrouwen kunnen voortaan door dezelfde deur restaurant binnenkomen
Restaurants in Saoudi-Arabië hoeven voortaan geen aparte ingangen voor mannen en vrouwen meer te voorzien. Dat heeft het ministerie voor Gemeentelijke en Plattelandszaken zondag bekendgemaakt.
De Standaard
Zij belandden als jongere stomdronken op de spoed: “Niemand had me gewaarschuwd, terwijl alcohol even gevaarlijk is als drugs”
Een Chirofuif. Een uit de hand gelopen cafébezoek. Bij een vriend thuis iets te veel gedronken voor het uitgaan. Elke dag belanden zes tieners straalbezopen op spoed, maar wat daaraan voorafging, is vaak een doodgewone avond zoals zoveel jongeren er wel eens een beleven, zo vertellen Valerie, Amaury en Tim. “Dat maakt alcohol zo gevaarlijk”, zeggen ze. “Het is zó ingeburgerd. Zó deel van het normale leven. Pas toen ik met een zwart gat wakker werd in het ziekenhuis, begreep ik de risico’s.”
www.nieuwsblad.be
Aantal kinderen dat recht heeft op extra zorg neemt spectaculair toe en zet systeem onder druk
Het aantal kinderen met recht op extra zorg in het gewoon onderwijs is op één jaar tijd explosief toegenomen. In de kleuterklas en de lagere school gaat het om een toename met telkens dertig procent. Kinderen met ernstige emotionele of gedragsproblemen zijn de grootste stijgers. En dus moet één ondersteuner steeds meer kinderen begeleiden. “Het systeem staat onder druk”, zegt de topman van het katholiek onderwijs.
www.nieuwsblad.be
Helft van de Belgen wordt wees vóór z’n 52ste
Ons land telt anderhalf miljoen geregistreerde wezen. De helft van hen verloor beide ouders voor de leeftijd van 52 jaar. Voor de allereerste keer bracht Statbel, het Belgisch statistiekbureau, deze cijfers in kaart. Het wezenonderzoek leert ook dat meer dan 1 miljoen vijftig- en zestigplussers nog een of beide ouders heeft en vaak ook kleinkinderen. Dat is de zogenaamde sandwichgeneratie, die zowel voor jong als oud zorgt.
www.nieuwsblad.be
Maandenlang geschaduwd en gefotografeerd, broer opgepakt en gefolterd: net als in een film, maar het overkwam haar in Brussel
Maandenlang is ze geschaduwd, stiekem gefotografeerd. Valse politiemannen hengelden naar haar adres, plaatsten spyware op haar computer, observeerden haar appartement dag en nacht. Om haar onder druk te zetten, werd haar broer opgepakt en gefolterd. Een filmscenario, denkt u? Voor de Kazachse dissidente Botagoz Jardermalie (43) was het de keiharde realiteit. En die speelde zich niet af in Moskou of Washington, maar bij ons, in Brussel.
www.nieuwsblad.be
Prijsbeest Armando zorgt opnieuw voor record: 120.000 euro voor duif die nog nooit vloog
In maart dit jaar was de duif Armando wereldnieuws. De Chinees Kai Er kocht de West-Vlaamse kampioen voor 1,2 miljoen euro. Armando maakte vier maanden geleden met prijsduivin Nadine twee jongen. Zondag is een ervan geveild voor 120.000 euro. “Een zot risico, want niets garandeert dat dit duifje prijzen zal winnen”, zegt genetica-professor Jean-Jacques Cassiman.
www.nieuwsblad.be
Kapper maakt kleed met haar van klanten
Opmerkelijke etalage in een Oudenaardse kapperszaak: een pop draagt er een jurk gemaakt met haar van de klanten.
www.nieuwsblad.be
Zo ziet Matthias Schoenaerts er uit als Petrus
Op Instagram is een foto opgedoken van Matthias Schoenaerts (41) in zijn rol als Petrus in de nieuwe film van Terrence Malick.
www.nieuwsblad.be
Paula Sémer the movie: 94-jarig tv-icoon schrijft mee aan eigen speelfilm
Paula Sémer, een van de laatste nog levende radio- en televisiepioniers, krijgt haar eigen speelfilm. Het 94-jarige tv-icoon werkt mee met de scenaristen aan haar levensverhaal: “Ik bekijk dit als een groot avontuur.”
www.nieuwsblad.be
Dit Belgisch meisje had 30 jaar geleden een wereldhit, maar mocht niet op de cd-hoes of in de clip
Allicht zegt de naam Manuela Kamosi je niets. Maar als je Pump up the jam hoort, zing je gegarandeerd meteen mee. Exact dertig jaar geleden bestormde die Belgische danshit van Technotronic wereldwijd de hitlijsten en geraakte het nummer zelfs tot op de tweede plaats in de VS. De stem achter het nummer was die van de Antwerpse Manuela Kamosi. Ze zong het liedje, maar mocht niet op de hoes of in de clip. “Ik was niet mooi genoeg”, laat ze vanuit Nigeria weten. 30 jaar en zes kinderen later zingt Manuela (48) nog steeds.
www.nieuwsblad.be
HLN On Tour, onze vier analisten gingen naar de cross in Zonhoven: “Wow, dit is afzien”
Vier analisten, vier sporten, vier evenementen. Tom Boonen (39), Marc Degryse (54), Filip Dewulf (47) en Niels Albert (33) trokken gisteren samen...
HLN.be
Hoe Thorgan Hazard de vraagtekens overal wegspeelt: Rode Duivel is Belgische topschutter in de Bundesliga
Vergeet Marc Wilmots en Emile Mpenza. Sinds zaterdag scoorde geen enkele Belg meer goals in Duitsland dan Thorgan Hazard, de cactus van het...
HLN.be
Jamie Vardy, de boef op speed die op zijn tweeëndertigste zijn elftal nog altijd goals en vleugels geeft
Als, als, als. De Premier League kan met Kerst gespeeld zijn, maar de scenarioschrijvers rekenen op Leicester City en zijn topschutter, Jamie...
HLN.be
Vandevoordt kan deze week jongste doelman ooit worden in de Champions League
Maarten Vandevoordt is op weg om een plaatsje in de geschiedenisboeken van de Champions League te veroveren. Als hij dinsdag onder de lat staat...
HLN.be
BOIC hoopt op record van tien medailles in Tokio, maar is dat realistisch?
De delegatie die België naar Tokio 2020 stuurt, zal niet alleen in omvang, maar ook in ambities behoorlijk groot zijn. Het BOIC meldde vanuit zijn Turkse stage-oord dat het volgende zomer graag met tien medailles huiswaarts zou keren, een volume dat Team Belgium al sinds 1920 (!) niet meer gehaald heeft. Naïeve dagdromerij of gezonde eerzucht? Een analyse.
www.nieuwsblad.be
CLUBNIEUWS. Anderlecht droomt van snelle terugkeer Kompany, STVV vandaag rond de tafel met Hayen
Anderlecht weet nog steeds niet hoelang het zijn aanvoerder Kompany moet missen, maar paars-wit heeft er wel goede hoop op dat de schade meevalt. Ondertussen beraadt men zich bij STVV over de toekomst. Er wordt vandaag om de tafel gezeten met interim-trainer Nicky Hayen om de toekomst te bespreken. Uw dagelijkse portie clubnieuws.
www.nieuwsblad.be
Star Trek-acteur René Auberjonois (79) overleden
Acteur René Auberjonois, bekend van zijn rollen in onder andere Star Trek: Deep Space Nine, Benson en Boston Legal, is op 79-jarige leeftijd...
1 h
HLN.be
Voor 380 miljard euro aan wapens verkocht
In 2018 steeg de wereldwijde wapenverkoop met 4,6 procent. Ze had een omzet van zo'n 380 miljard euro. Amerikaanse bedrijven domineerden de markt.
1 h
De Standaard
Kampeerders schreeuwen het uit wanneer bliksemschicht hun tent raakt
Een familie kampeerde in de bossen van de Amerikaanse staat Vermont tijdens een familiereünie toen de bliksem plots hun tent raakte. “Het brandde voor altijd een herinnering in het brein van iedereen die er getuige van was”, klinkt het bij de maker, die de beelden enkele jaren geleden maakte.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wereldwijde wapenverkoop stijgt met bijna 5 procent
Vorig jaar is de wereldwijde wapenverkoop gestegen met 4,6 procent. In de top 100 van grootste wapenbedrijven staan 27 Europese ondernemingen, maar...
2 h
HLN.be
Aung San Suu Kyi met grote steun naar genocideproces in Den Haag.
Duizenden Myanmarezen scharen zich achter de voormalige Nobelprijswinnares die haar repressie tegen de Rohingya-moslims voor het Internationaal Strafhof moet verantwoorden.
2 h
De Standaard
Finland benoemt 34-jarige Sanna Marin als jongste premier ooit
De 34-jarige Sanna Marin staat op het punt de jongste premier van Finland te worden. De huidige minister van Transport en Communicatie is door de...
3 h
HLN.be
Sanna Marin wordt wellicht jongste premier in Finse geschiedenis
De Finse sociaaldemocratische partij SDP heeft zondag Sanna Marin naar voren geschoven als haar nieuwe kandidaat-premier.
3 h
De Standaard