Straks kennen we de nieuwe miss België, wie volgt Chayenne van Aarlen op?

Zaterdagavond zal miss België Chayenne van Aarlen haar kroontje doorgeven aan de nieuwe miss België. Wie gekroond zal worden tot het mooiste vrouw van België, kan je hier volgen vanaf 20 uur.


Read full article on: nieuwsblad.be
LIVE INTER-AC MILAN (20u45). Slechts 1 van 5 Belgen aan de aftrap verwacht - Milan-legende Kaká stoort zich aan vergelijking met De Ketelaere
Lees ook:
1m
HLN.be
Naar Ransart, waar de wieg van Delhaize stond: ‘Werk is hier echt een probleem, ondanks de luchthaven’
04:00 In drie grote Delhaizes bij Charleroi wordt nog gestaakt en misschien zijn ze in die winkels wel iets gemotiveerder. Want vlakbij, in Ransart, stond de wieg van Delhaize. Letterlijk.
www.tijd.be
Alexander De Croo, Premier ministre: "Pour la réforme fiscale, je ne crois pas aux doses homéopathiques"
03:55 Les prochains dossiers à l’agenda du Premier ministre? Engie, la réforme des pensions et la réforme fiscale. Tour d’horizon.
www.lecho.be
Une entreprise condamnée à un impôt record de plus d’un demi-milliard d’euros
03:50 L’ISI s’impose au terme d’une bataille procédurale de plusieurs années contre un négociant en or anversois. L'impôt réclamé s'élève à 558 millions d'euros.
www.lecho.be
Delhaize, un combat existentiel pour les syndicats?
03:45 Dans le dossier Delhaize, la hargne des syndicats serait-elle mue par leur peur de perdre un gros paquet d'affiliés? C'est la critique de leurs détracteurs. La réalité est plus complexe.
www.lecho.be
Geert Noels et Giuseppe Pagano: "La Belgique ne peut plus se permettre d'être si dépensière"
03:30 Geert Noels et Giuseppe Pagano ne partagent pas le même sentiment d'inquiétude ni d'urgence. Cela étant, ces fins connaisseurs des comptes de la maison Belgique se rejoignent sur ce constat: il va fal...
www.lecho.be
Ook Mega biedt opnieuw vast energiecontract aan
De Standaard
Alibaba en de vijf dochters
Een verplichte opsplitsing voor bedrijven die als te machtig worden gezien­: er wordt vaak over gepraat, maar het gebeurt zelden.
De Standaard
Een kwartaal vol plotwendingen
In een roerig eerste kwartaal sloeg de stemming drie keer compleet om. En de toekomst is in een dikke mist gehuld.
De Standaard
Ook kinderen op basisschool doen mee met ramadan
Een briefje met de toestemming van de ouders of een aparte tafel in de refter? Basisscholen zoeken naar manieren om kinderen die willen vasten te ondersteunen.
De Standaard
Profvoetballer vliegt met auto sporthal binnen
Een auto met voetballer Sofian Kiyine aan het stuur raakte met erg hoge snelheid een ­rotonde met een schuine boordsteen. Resultaat: een vlucht door de lucht, dwars door de muur van een sporthal. Daar raakte hij nét geen sportende jongeren.
De Standaard
Crisisplan voor jeugdhulp: 100 miljoen extra
De Standaard
Nooit meer examen speedpedelec met bromfiets
De Standaard
‘Een onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën’
Hij komt uit de absolute elite van dit land, maar Nicolas Ullens (57) werd als agent bij de Staatsveiligheid een buitenbeentje van zijn familie. Deze week schoot hij zijn stiefmoeder dood.
De Standaard
‘De nederlaag zal heilzaam zijn voor Rusland’
In al onze euforie over de opmars van vrijheid en democratie waren we uit het oog verloren dat een groot rijk zich niet zomaar neerlegt bij zijn val. De Britse historicus Timothy Garton Ash neemt de blindheid daarvoor ook zichzelf kwalijk. ‘Oekraïne bewapenen is de snelste weg naar vrede.’
De Standaard
Pasen is passietijd. De concerten van de week
Leven, lijden en dood vormen een trio dat op veel podia in de schijnwerpers staat deze week: zowel in muziek van Bach, Telemann en Couperin als in de woorden van hedendaagse schrijvers.
De Standaard
Afrikaanse folk. De albums van de week
Cécile McLorin Salvant bestrijkt een breed spectrum, met evenveel percussie als klasse.
De Standaard
Een wacko in Waco. De series van de week
Netflix toont nooit eerder geziene beelden van het bloedbad in Waco waarbij 86 mensen sterven. In The good mothers nemen drie vrouwen het op tegen de maffia, op Prime Video spoelen jonge vrouwen aan op een eiland.
De Standaard
Politici proberen altijd garen te spinnen bij geschiedenis en erfgoed. Dat mag een keer ophouden
Geschiedenis en erfgoed gebruik je niet om politieke munt uit te slaan, of om in te zetten in een cultuuroorlog, schrijft Jan Dumolyn. Daarvoor zijn ze te waardevol.
De Standaard
Aan Nabilla Ait Daoud, cultuurschepen van Antwerpen
Als de Antwerpse culturo’s het laten afweten, dan neemt de schepen van Cultuur zelf het initiatief, en wel met een prachtig lichtspektakel.
De Standaard
Uit verveling zijn we net zo medeplichtig als Laarmans was in Lijmen/Het been
Dankzij de ijdelheidsindustrie en moderne incarnaties van Boorman blijft Willem Elsschot springlevend, vindt Lodewijk Asscher. Maar waarom blijven we ‘Het huwelijk’ verkeerd interpreteren?
De Standaard
Bracke is een man van principes, en een van zijn principes luidt: gegeven is gegeven
Wie weet is Siegfried Bracke blut? ‘We weten toch niet welke alimentaties, hypotheken, gok- of andere schulden die arme Sieg inmiddels heeft veroorzaakt.’
De Standaard
Voor God en Groot-Israël
De aanval op de Israëlische rechtsstaat komt niet uit de lucht vallen, zegt Ruud Goossens. Het is de culminatie van een lange strijd die al begon bij de onafhankelijkheid.
De Standaard
Kunnen we ons wapenen tegen nepnieuws? ‘We moeten mensen blootstellen aan microdosissen misinformatie’
03:15 Als nepnieuws zich als een virus verspreidt, kunnen we er ons dan tegen wapenen met een vaccin? Ja, zegt de Nederlandse professor sociale psychologie Sander van der Linden.
1 h
www.tijd.be
Vernieuwde wandelgids voor het Vlaamse traject van de GR12: te voet van Amsterdam naar Parijs
Van Amsterdam, over Brussel tot in Parijs loopt een uitgestippeld wandelpad, meer dan duizend kilometer lang. Zopas verscheen een vernieuwde gids voor het parcoursonderdeel dat Vlaanderen doorsnijdt. “De verscheidenheid aan natuur en stadsdelen maakt deze route zo interessant”, horen we van een fervente wandelaar die het traject al op de teller heeft.
1 h
www.hbvl.be
ZO DOEN ZIJ HET. Geert en Eveline: “Dat heeft me fysiek gebroken, we hebben van ellende samen gehuild”
Elke week brengen we onze lezers in beeld en geeft een gezin ons een inkijk in hun leven. Deze week: Geert en Eveline uit Genk.
1 h
www.hbvl.be
Zo ga je goedkoper naar onze pretparken: “Meteen al 40% korting”
De paasvakantie barst los en dat betekent dat ook onze pretparken weer op volle toeren draaien. Voor wie er het geld voor over heeft tenminste, want de prijzen – bedankt, inflatie – van een toegangskaartje lopen bij ons op tot 48,50 euro per volwassene. Kan het echt niet goedkoper? Jawel: wij zochten én vonden trucs voor een minder prijzig dagje pret
1 h
www.hbvl.be
Onze tv-tips: een gevaarlijke haai, Oscarmateriaal en een sinister verhaal
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
1 h
www.hbvl.be
Wie is de verdachte van Molwatcher Manu? “Ik sta voor een tunnel, maar doe er alles aan om er nog niet in te belanden”
“Koud hé!” Na zeven maanden reizen in tropische temperaturen is Manu terug in eigen land. “Ik ben mijn dikke kleren moeten gaan zoeken”, zegt ze een dag na haar terugkeer in Genk. Zondag mengt ze zich voor het eerst in de debatten in Café De Mol, maar nu deelt ze al haar theorieën.
1 h
www.hbvl.be
Dementie bij honden en katten: op welke signalen moet je letten?
Dierenartsen stellen regelmatig dementie vast bij oudere honden en katten. Maar meer dan een kwart van de katten- en hondeneigenaars weten niet dat hun huisdieren ook dement kunnen worden. Hoe herken je de symptomen?
1 h
www.hbvl.be
Column. “Misschien is het in Frankrijk tijd voor een zesde republiek, waar de macht van de president wordt ingetoomd”
De echte reden waarom de Franse president Macron vasthoudt aan de pensioenhervorming is omwille van de schrijnende situatie van de Franse staatsfinanciën en de ernstige dreiging van de stijging van de rentetarieven waarmee de Fransen hun schuld financieren. Met een schuldgraad van 113 procent, een uitstaande schuld van 3.000 miljard euro, een toegenomen levensverwachting, een dalende demografische groei en een aanhoudende daling van de productiviteit staat Frankrijk voor een gigantische uitdaging. Voor de financiële markten, waar Frankrijk geniet van een bijzonder laag rentetarief, getuigen beleidsmaatregelen zoals het optrekken van de pensioenleeftijd van het noodzakelijke aanpassingsvermogen. Terecht of onterecht, zo werkt de financiële markt nu eenmaal. Als de rentevoet voor de Franse schuld zou stijgen met 1 procent, dan zou de te betalen rentelast stijgen met 2 miljard euro het eerste jaar en heel snel stijgen naar 10 miljard na 4 jaar. Geld dat niet zal kunnen gaan naar de echte noden in de samenleving zoals het voorspelbare gebrek aan verpleegsters, leerkrachten en politieagenten door de grijze uittocht. Het is deze analyse die de Franse president ervan weerhoudt om toe te geven aan de druk om de beslissing over te laten aan de normale democratische procedure. Zijn er alternatieven waar de president niet naar heeft gekeken of buiten beschouwing wil houden? Ongetwijfeld.
1 h
www.hbvl.be
Uw wekelijkse portie weetjes en praatjes uit economisch Limburg: Bert met de Botten
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
1 h
www.hbvl.be
Meer dan 12.000 Limburgers hebben hun jobbonus nog niet ontvangen
Van de 106.869 werkende Limburgers die recht hebben op de Vlaamse jobbonus - die kan oplopen tot 600 euro - hebben er 12.654 die premie nog niet ontvangen. Vooral omdat ze hun rekeningnummer nog niet hebben geregistreerd.
1 h
www.hbvl.be
Marc Warson (Warsco): “Het duurt nog jaar of tien voor mensen in onze units willen wonen”
Overgrootvader Warson had in de jaren dertig al een bouwbedrijf, met vrachtwagen én telefoon. Vandaag bouwt Marc Warson in Zutendaal duizend units – zeg nooit containers – per jaar waar we in werken, waar onze kinderen in naar school gaan en waar we in de toekomst misschien wel in gaan wonen.
1 h
www.hbvl.be
Realistisch, communicatief en tactisch sterk: deze troeven maken dat Union-coach Karel Geraerts de beste voetbaltrainer van België is
Union vat de laatste rechte lijn van het seizoen aan met uitstekende papieren: op drie punten van leider Genk in de Jupiler Pro League én in de kwartfinales van de Europa League. Daarvoor hebben de Brusselaars onder meer coach Karel Geraerts te danken: de 41-jarige Limburger doet het in zijn debuutseizoen uitstekend en werd afgelopen maandag dan ook beloond met de Raymond Goethals-trofee, de prijs voor de beste Belgische coach van het afgelopen jaar. Maar wat maakt van Geraerts nu eigenlijk zo’n goeie trainer?
1 h
www.hbvl.be
Limburg United-scherpschutter Jonas Delalieux: “Misschien wel de beste ploeg waarin ik ooit speelde”
De kilometerteller draait overuren bij Hubo Limburg United. Na Groningen en Leeuwarden reist het team van coach Raymond Westphalen zondag naar Zwolle. Landstede Hammers lijkt een haalbare kaart, maar het doel is vooral het team klaar te stomen voor de play-offs.
1 h
www.hbvl.be
Berre Peters na vijf jaar Leuven: “In het Maasland kom ik nog steeds thuis”
We zijn halverwege de Champion Play-Off en na vijf zeges kan Maaseik het finaleticket haast aanraken. Zondag kan outsider Leuven definitief uitgeteld worden. “Al hebben we al bewezen dat we het Maaseik moeilijk kunnen maken”, vertelt Dilsenaar Berre Peters (22).
1 h
www.hbvl.be
Alexander De Croo na begrotingsakkoord: “Dat politici zelf beslissen over hun loon en pensioen is niet gezond. Een apart comité zou dat moeten vastleggen”
De begroting is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar premier Alexander De Croo (Open VLD) is wel blij dat hij wat van het tekort heeft kunnen afpietsen. De opsteker geeft de burger en de Vivaldist moed voor de komende hervormingen. Voor De Croo eindigen die niet bij pensioenen en belastingen. De heisa rond de pensioenbonus van zijn eigen vader doet hem pleiten voor een nieuw verloningssysteem voor politici. “Het gevoel leeft dat men dingen wil verbergen en dat is niet goed.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Wie is Nicolas Ullens, de voormalige geheim agent die zijn stiefmoeder vermoordde? “Onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën”
Hij komt uit de absolute elite van dit land. Zijn leven leek een vrolijk ritje te worden. Toch werd Nicolas Ullens (57) een buitenbeentje van de familie en ging hij zijn eigen weg. De man werd agent bij de Staatsveiligheid en klaagde daarna zowat elk mogelijk complot aan. Maar het grootste complot in zijn leven, bleek nu zijn ‘boze’ stiefmoeder Mimi Ullens de Schooten die hij deze week vermoordde.
1 h
www.nieuwsblad.be
Onze man liet zich vrijwillig opsluiten in de ‘virusbunker’: “Het zijn spartaanse condities”
In Vaccinopolis zijn ze er klaar voor. In het gloednieuwe onderzoekscentrum van de Universiteit Antwerpen, het grootste van Europa, gaan ze nieuwe vaccins testen op proefpersonen die zich bewust laten besmetten met een afgezwakt virus of bacterie. Deze week vond de generale repetitie plaats met vijftien vrijwilligers én ik was een van hen. “We proberen het hier zo aangenaam mogelijk te maken, maar het zijn spartaanse condities.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Oud-winnaars Stijn Devolder en Nick Nuyens over wat de Ronde zo speciaal maakt: “Die kick... ik weet dat ik dat nooit meer ga meemaken”
Ze zijn allebei al een tijdje oud-renner, maar – zo betrappen zichzelf erop – nog altijd broeit er rond deze tijd iets in hun lijf. “Noem het verwachting”, knikt Nick Nuyens (42). “Weten dat de Ronde van Vlaanderen eraan komt. Dat zit voor eeuwig in je gestel.” Nuyens won de Ronde van Vlaanderen één keer, Stijn Devolder (43) liefst tweemaal. Samen beantwoorden ze die ene grote vraag: wat maakt de Ronde de Ronde? “Nog elk jaar denk ik bij de start: ongelooflijk, dat heb ik dus ooit gewonnen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
ZO DOEN ZIJ HET. Geert en Eveline: “Dat heeft me fysiek gebroken, we hebben van ellende samen gehuild”
Elke week brengen we onze lezers in beeld en geeft een gezin ons een inkijk in hun leven. Deze week: Geert en Eveline uit Genk.
1 h
www.nieuwsblad.be
Bekende ‘plantenschimmel’ duikt voor het eerst op bij de mens: “Dit roept ernstige vragen op”
In India werd een 61-jarige man besmet door de paarse korstzwam oftewel Chondrostereum purpureum. Deze schimmel komt wereldwijd voor bij bomen en struiken. Het is pas de eerste keer dat het opduikt bij de mens. “Het belang van schimmels wordt steeds meer erkend”, zegt professor Frank Pasmans, expert veterinaire mycologie aan de UGent.
1 h
www.nieuwsblad.be