Thibaut Courtois parmi les dix prétendants au Trophée Yachine du meilleur gardien (vidéo)

Le lauréat 2021, qui succèdera au Brésilien Alisson Becker, sera connu le lundi 29 novembre prochain.
Read full article on: sudinfo.be
Covid: bien au-delà des 5.000 contaminations par jour en moyenne
Entre le 18 et le 23 octobre, une moyenne de 5.555 personnes ont été contaminées chaque jour par le Covid-19, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano publiés mercredi. Il s'agit d'une hausse de 76% par rapport à la semaine précédente.
Levif.be
Na een turbulente romance van zes maanden: André Hazes zet Sarah aan de deur
Zes turbulente maanden. Zo lang mocht Sarah van Soelen zich de nieuwe vriendin van André Hazes noemen. De vrouw voor wie hij zijn grote liefde Monique Westenberg aan de kant schoof, is inmiddels zélf aan de deur gezet door de zanger, die momenteel vecht tegen een burn-out. Opmerkelijk: gisteren maakte een zichtbaar vermagerde Dré wel z’n rentree op Instagram, met een foto gepost door... Monique.
HLN.be
Piepjonge Rosalie Charles maakt acteerdebuut in ‘Red Sandra’: “Ik besefte eerst niet dat Sandra ongeneeslijk ziek was”
“Verschillende kindjes wilden de hoofdrol spelen, maar ik werd gekozen.” En dus is het piepjonge toptalent Rosalie Charles te zien in het waargebeurde ‘Red Sandra’, de prent van regisseursduo Lien Willaert en Jan Verheyen die vandaag z’n Belgische première kent. Actrice Darya Gantura kroop in de huid van mama Olga, en kreeg er meteen een surrogaatdochter bij. “Ik heb haar zelfs Russisch geleerd.”
HLN.be
Kitir maakt 50 miljoen euro vrij voor klimaatprogramma in de Sahel
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 50 miljoen euro vrij voor een Belgisch klimaatprogramma in de Sahel. Dat maakte ze gisteren bekend tijdens een ontmoeting met de minister van Leefmilieu van Burkina Faso, Siméon Sawadogo. Het programma moet zowat 10.000 hectare land - of zo'n 20.000 voetbalvelden - opnieuw vruchtbaar maken in Burkina Faso, Senegal, Niger en Mali.
HLN.be
1.312 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen, 260 op intensieve zorgen
De coronaparameters blijven voorlopig stijgen. Elke dag zijn er gemiddeld 121 nieuwe hospitalisaties. Er liggen nu iets meer 1.300 mensen met covid in de ziekenhuizen, waarvan 260 opo intensieve zorgen. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.
De Standaard
“De narco's zitten bij ons”: gerecht deelt drugshandel stevige tik uit na 114 huiszoekingen en 64 arrestaties
Met de privéjet of via containerschepen gingen tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Brussel. Onze hoofdstad speelde zo een cruciale rol in een immens drugsnetwerk. Dat blijkt na een grootschalige operatie - die voortvloeit uit het Sky ECC-dossier - waarbij 64 personen werden opgepakt bij 114 huiszoekingen. "We dachten altijd dat de narco's in Latijns-Amerika zaten, maar ze zitten hier ook", aldus federaal procureur Frédéric Van Leeuw.
HLN.be
Wout van Aert heeft goesting in cross maar denkt al aan klassiek voorjaar: “WK veldrijden? Wordt moeilijk”
Wout van Aert (27) is aan zijn trofeeënjacht begonnen. Als kroon op een weergaloos seizoen. Straks lonkt het veld weer. Zijn vierde liefde, na Sarah, Georges en de weg. Pure passie. Zó groot, dat hij luidop twijfelt over dat WK, eind januari 2022 in de States. Goh, dan toch? “‘t Is niet zomaar eventjes een regenboogstrijd in Oostende, hé.”
HLN.be
Vooruit wil komaf maken met vele letsels door de e-step: “Onder de 16 niet rijp genoeg voor zulke krachtige voertuigen”
Nadat onze krant de gevaren van de elektrische step in kaart bracht, wil de partij Vooruit de e-steps weren op voetpaden. Ook wil men een minimumleeftijd van 16 jaar invoeren.
HLN.be
Georges-Louis Bouchez, voorzitter van MR en Francs Borains: “In het voetbal heb ik geen vijanden, denk ik”
“Zou u over Francs Borains schrijven mocht ik niet de voorzitter zijn? Neen, toch?” Bullseye. Georges-Louis Bouchez (35) weet dat hij de media als een magneet aantrekt nu ‘zijn’ club in de zestiende finale van de beker vanavond Beerschot treft. “Uiterlijk probeer ik rustig te zijn maar vanbinnen...”
HLN.be
Bent u binnenkort ook aan de beurt voor een derde prik? De 7 meest prangende vragen over het boostervaccin voor u beantwoord
Komt er een derde boostervaccin voor iedereen? Daar buigen de verschillende ministers van Volksgezondheid in dit land zich morgen over. In totaal kregen 515.049 Belgen al een boosterprik. Krijgen we binnenkort allemaal een derde prik? En zijn de centra daar klaar voor? Werkt uw Covid Safe Ticket dan nog wel? Experten beantwoorden voor u de meest actuele vragen.
HLN.be
Le réseau de scooters partagés Go Sharing débarque à Bruxelles
06:00 A partir de ce mercredi, l’entreprise proposera quelque 500 scooters électriques partagés, ce qui, selon elle, doublera l’offre en la matière doublant dans la capitale.
www.lecho.be
Waar komen extensions vandaan? En hoe stoom je een korte coupe eigenlijk klaar voor langere lokken?
Welke weg leggen haarverlengingen af voor ze je eigen lokken een extraatje geven, wat moet je weten voor je eraan begint en hoe voorkom je fiasco’s met slecht geplaatste verlengingen zoals Angelina Jolie? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit.
www.hbvl.be
Recensie ‘Staat van Terreur’ van Hillary Rodham Clinton & Louise Penny: Beter dan Bill
“Wat Bill kan, kan ik ook, en beter”, moet voormalig VS-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Rodham Clinton gedacht hebben toen ze de vraag kreeg of ze met de Canadese misdaadauteur Louise Penny een politieke thriller wilde schrijven.
www.hbvl.be
Recensie ‘Reservation dogs’ op Disney+: Levenslessen van een geest
Met ‘Reservation dogs’ bewijst regisseur-scenarist Taika Waititi andermaal dat hij weet hoe je ernst en humor met elkaar kunt verzoenen. Daarnaast leveren de vier jonge hoofdrolspelers een puik visitekaartje af. Iedereen blij.
www.hbvl.be
Recensie: Parquet Courts tonen dansend hun sympathie voor het leven
Toen Parquet Courts tien jaar geleden debuteerde, leek dat Amerikaanse viertal zich te profileren als muzikale nazaten van Pavement en Sonic Youth. De noisy punkrock van weleer is gaandeweg gemuteerd.
www.hbvl.be
De donkere zijde van Swinging London in ‘Last Night in Soho’
Brit Edgar Wright, vooral bekend van komedies zoals Shaun of the Dead, heeft nu eens een echte huiverfilm gemaakt. Maar dan een waarin hij zijn cinefiele roerselen kon uitleven.
www.hbvl.be
Limburgse magnetometer in de ruimte: “Hij werkt beter dan verwacht”
De kwantummagnetometer OSCAR-QUBE van de UHasselt-studenten blijkt in de ruimte beter te werken dan op vaste grond. En er is nog goed nieuws: het staaltje spitstechnologie komt in augustus 2022 terug naar de aarde.
www.hbvl.be
België trekt 50 miljoen uit voor strijd tegen extreme droogte in Sahel: “Ook wij worden hier beter van”
Ons land trekt de komende vijf jaar 50 miljoen euro uit voor de strijd tegen de klimaatverandering in de Sahelregio. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) aangekondigd tijdens haar bezoek aan Burkina Faso. Het is de eerste keer dat ons land op regionaal niveau investeert in klimaatactie.
www.hbvl.be
Na enkele weken schijnbaar totaal herwonnen vrijheid zijn de nieuwe maatregelen voor niemand fijn. Maar who cares?
Vanaf vrijdag moet u in winkels en andere publieke binnenruimten opnieuw een mondmasker dragen. En als u op café of restaurant gaat, zal u vanaf maandag een Corona Safe Ticket (coronapas) moeten voorleggen. Telewerk wordt ook opnieuw sterk aanbevolen. Dat hebben de verschillende regeringen van dit land dinsdagavond op een vervroegd Overlegcomité beslist. Met deze drie ‘beschermingsmuren’ willen onze regeringsleiders de vierde coronagolf de kop indrukken. Want die is wel degelijk uit de startblokken geschoten. De cijfers bevestigen dit:
www.hbvl.be
COLUMN. De menselijke geschiedenis blijkt meer divers dan gedacht
Kunstenaar Koen Vanmechelen schrijft over wat hem bezighoudt in leven en werk
www.hbvl.be
Limburgse start-up Metaphysic rondt succesvolle kapitaalronde af
De Limburgse start-up Metaphysic heeft een succesvolle kapitaalronde afgesloten. Het bedrijf van medeoprichters Kevin en Chris Umé, dat gespecialiseerd is in deepfake en artificiële intelligentie, wil daarmee zijn technologie verder ontwikkelen.
www.hbvl.be
BMX-Zolder derde keer op rij Vlaams kampioen
BMX-Zolder heeft in Aarschot voor de derde keer op rij het Vlaams kampioenschap voor clubs gewonnen. Dat is een bijzonder hoog aangeschreven competitie, waarin de Vlaamse clubs het een keer per jaar tegen elkaar opnemen.
www.hbvl.be
Irem (19) speelt al vijf jaar basket met een hoofddoek: “Enige negatieve reactie kwam van een ref”
Een van de sterkhouders bij de vrouwen van Lummen B in tweede landelijke is Irem Degirmen. De 19-jarige Zolderse valt niet alleen op door haar aanvallende capaciteiten, maar ze speelt ook al vijf jaar met een hoofddoek.
www.hbvl.be
Thomas Dreesen wordt Academy Manager bij Limburg United
Hubo Limburg United bouwt voort aan de professionalisering van zijn Academy en stelt Thomas Dreesen aan als manager van het opleidingsproject. Dreesen gaat samen met Christoff Janssens ook de C-ploeg in 1ste landelijke coachen.
www.hbvl.be
“In de ochtend nog wolken, maar zachte namiddag met temperaturen tot 17 graden”
Woensdagochtend kunnen er van tijd tot tijd lage wolkenvelden passeren. Het blijft overal droog. Naarmate de dag vordert worden de wolken uitgedund en blijven er uiteindelijk nog slechts dunne hoge sluierwolken over.
www.hbvl.be
Sociaal contact, de rode draad door het leven van PC-voorzitter Eric Hoogewys
Op weekdagen fietst hij door Pelt om de post te bedelen, tijdens het weekend is de kans groot dat je hem naast een Limburgs voetbalveld aantreft. De rode draad? “Sociaal contact. Ik kom héél graag onder de mensen”, zegt Eric Hoogewys, sinds 2017 voorzitter van PC Limburg.
www.hbvl.be
Burgemeester Oudsbergen geeft interview aan TVL, maar moest in isolatie zitten: gouverneur start onderzoek
Gouverneur Jos Lantmeeters start een onderzoek naar burgemeester van Oudsbergen, Marco Goossens (CD&V). Dat meldt Radio 2 Limburg. De burgemeester gaf gisteren een televisie-interview in zijn tuin, terwijl hij eigenlijk in isolatie zit omwille van een coronabesmetting.
www.hbvl.be
Geen bezoek meer toegelaten in ziekenhuis Diest: “We willen het zo veilig mogelijk houden”
In het regionaal ziekenhuis AZ Diest geldt sinds dinsdag een bezoekverbod. Enkel op de afdelingen materniteit, pediatrie en palliatieve zorg kunnen bezoekers nog langskomen.
www.hbvl.be
De glimlach moet weer achter het mondmasker: “Ik betwijfel of het veel zal helpen”
De mondmaskers zijn vanaf volgende week weer terug. In cafés, restaurants, supermarkten en de detailhandel. Niet iedereen is daar even blij mee, maar in de getroffen sectoren kijken ze alvast vooruit. “We zullen weer even door de zure appel moeten bijten.”
www.hbvl.be
Eerste tekenen van vierde golf in Limburgse ziekenhuizen: “Patiënten minder ziek, maar ze liggen er wel”
Afgelopen week raakten 3.366 Limburgers besmet met het coronavirus, het hoogste aantal in een week tijd sinds de uitbraak van de pandemie. Ook de ziekenhuizen zien de eerste tekenen van een vierde golf. “In een week tijd is het aantal covidpatiënten verdubbeld”, klinkt het in het ZOL.
www.hbvl.be
Anass Zaroury ontvangt met Charleroi ex-club Lommel: “Al plaagstootjes uitgedeeld”
Met Anass Zaroury komt Lommel in Charleroi een bekend gezicht tegen. De 20-jarige middenvelder, vorig jaar goed voor acht goals in Lommelse loondienst, kijkt uit naar het weerzien met zijn ex-club.
www.hbvl.be
Benny Liebens gidst Belisia door Ghelamco Arena: “Dezelfde voorbereiding als tegen STVV”
“Ik heb de jongens gezegd dat ze in het mooiste stadion van België mogen voetballen”, zegt Benny Liebens. In de aanloop naar het bekerduel tegen AA Gent gidst de T3 van Belisia de jonge garde van coach Luc Nilis naar en door de Ghelamco Arena.
www.hbvl.be
Van den Brom gaat stevig roteren: Leysen in doel tegen Winkel Sport, rust voor Lucumi
John van den Brom zal stevig roteren in West-Vlaanderen. Het is nog afwachten voor welke elf hij zal kiezen maar het ziet er alvast naar uit dat Tobe Leysen (19) mag debuteren onder de lat.
www.hbvl.be
Winkel Sport voorgesteld: opletten voor… stilstaande fases
Net geen 200 kilometer scheiden de Genkse Cegeka Arena van het ‘Ter Schueren Park’ van Winkel Sport. Daar wordt woensdagavond, ongeacht het resultaat, een feestje gebouwd.
www.hbvl.be
Kanaries starten bekeravontuur met Steppe, Buatu en Pius aan de aftrap: “Zij verdienen dit”
Voor het eerst dit seizoen mag Kenny Steppe het STVV-doel verdedigen. De Antwerpenaar krijgt in de beker het vertrouwen van Hollerbach, die voor de trip naar Seraing ook Buatu en Pius van de bank haalt. Dat betekent niet dat de Duitse trainer ambitieloos aan het bekeravontuur begint. “Want ik wil altijd en overal winnen.”
www.hbvl.be
Woensdagavond twee inhaalwedstrijden: KMR Biesen en Wijshagen hervatten na corona
Met Membruggen-KMR Biesen A (3A) en Wijshagen-Kolonie (4D) worden woensdagavond twee wedstrijden uit de Limburgse voetbalreeksen ingehaald, die eerder wegens corona uitgesteld werden.
www.hbvl.be
Bilan mi-mandat à Herstal: «Je sais quand agir seul et quand appeler Fredo»
Un an après les élections, Frédéric Daerden a endossé le rôle de ministre du Budget à la Fédération Wallonie-Bruxelles, nommant son 1er échevin comme ff. Un mandat occupé par 18 mois de crise sanitaire. On fait le point en Cité des Armuriers.
Lameuse.be
Mieke (61) speelt 200.000 euro kwijt aan gewiekste oplichters: “Het klonk zo mooi, maar ik heb niks meer”
Van de hemel naar de hel. Het overkwam een 61-jarige vrouw uit Kortrijk de voorbije maanden. “Op een moment dat ik emotioneel zwak was, werd ik benaderd via Facebook. Ik genoot van de aandacht, de lieve woordjes. Maar ze bleken afkomstig van oplichters. Ze kwamen zo geloofwaardig over dat ik te laat besefte dat het foute boel was. Waar ik me heel mijn leven voor heb kromgewerkt, is verdwenen. Gestolen.”
HLN.be
Françoise préfère renoncer à sa table d’hôtes à Haneffe que d’imposer le Covid Safe Ticket: «Il n’est pas question pour moi de trier mes clients»
Plutôt que d’imposer le Covid Safe Ticket (CST) à sa clientèle à partir du 1er novembre, Françoise Singer (51) a pris la décision de rester portes closes. «Ce n’est pas mon rôle de trier mes clients en fonction de leur état de santé», dit-elle.
Sudinfo.be
Gevangeniswaakhond: minimumnormen voor isoleercellen vaak niet gerespecteerd
De isoleercellen in de 36 Belgische gevangenissen beantwoorden vaak niet aan de wettelijke minimumnormen. Dat blijkt uit een rapport van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTG), de gevangeniswaakhond, waarover Le Soir vandaag bericht.
HLN.be
Eén jaar na moord op juf Mieke houden speurders spreekuur in pastorie: politie hoopt dat moordenaar komt biechten
Bijna één jaar na de moord op juf Mieke, tast de politie nog steeds in het duister. De 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk werd op klaarlichte dag in haar eigen huis gedood met liefst 101 messteken. Door wie, dat blijft een raadsel. Grootschalig DNA-onderzoek waarbij aan 435 mannen uit het dorp een staal werd gevraagd, leverde niets op. Daarom gooien de speurders het zaterdag over een andere boeg. Dan houden ze een spreekuur in de pastorie, in de hoop dat de moordenaar - of iemand die hem kent - bij hen op de biecht komt.
HLN.be
Deliveroo voor uw hond: Belgisch bedrijf levert verse maaltijden aan huis. “Maar toch”, zegt de dierenarts, “is er niks beter dan hondenbrokken”
Verse maaltijden voor uw hond aan huis, het bestáát: het Belgische bedrijf Dog Chef verkoop zo’n hondenmaaltijden nu al in vier landen - of hoe het deliveroo-business model ook voor dieren opgang maakt. Maar is dat goéd, voor uw trouwe viervoeter, zo’n prakje met verse kip en worteltjes en rijst? En als u dat kan laten leveren, kan u dat dan niet voor een tiende van de prijs zélf maken? En is er eigenlijk iets mis met de klassieke hondenbrokken?
HLN.be
40 millions pour agrandir et moderniser le vieil hôpital des Bruyères à Chênée
L’ancien bâtiment datait de 1967 et ne correspondait plus aux normes de confort actuelles. Trois nouveaux étages vont accueillir les hospitalisations sur l’aile des urgences. Un nouveau hall d’accueil et quelques commerces sont également prévus.
Lameuse.be
Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover
Vandaag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.
HLN.be
Foutje van fiscus: niet gehandicapt, wel extra betalen
27.000 burgers kregen door een fout van de fiscus de voorbije drie jaar onterecht een belastingvermindering toegekend. Allemaal waren ze ooit een tijdje invalide, maar de belastingdienst beschouwde hen verkeerdelijk als 'permanent' invalide. En dat kost de betrokkenen nu een smak geld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
HLN.be
Personen met een beperking kunnen voortaan tegemoetkoming combineren met inkomen uit arbeid
Het federale actieplan 'Handicap' laat personen met een beperking voortaan toe om hun tegemoetkoming te combineren met een inkomen uit arbeid. Bijna 50.000 Belgen zullen op deze manier een ­hoger inkomen genieten. Dat schrijft De Standaard vandaag.
1 h
HLN.be
Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Met maximumtermijn van drie maanden wordt noodsituatie over de feestdagen getild”
Hoe lang zitten we weer vast aan maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo worden de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Toch blijft hij optimistisch en is hij alvast de familiefeesten met Kerst en Nieuwjaar op een normale manier aan het inplannen.
1 h
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Digitaal overleg ontaardt in ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: met geroep, getier en veel verwijten
De Vlaamse regering is dan toch geplooid voor de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen naar de horeca en de fitness. En daarvoor heeft de federale regering niét de arm van Jambon moeten omwringen: het feit dat Horeca Vlaanderen zélf de voorkeur gaf aan het Covid Safe Ticket, eerder dan opnieuw mondmaskers in te voeren, gaf de doorslag. Toch werd er bij momenten flink geroepen door de microfoons. Jambon kreeg het op zijn heupen van de volgens hem “paniekerige” Vandenbroucke, maar die beet terug.
1 h
HLN.be