Tom Dumoulin breekt onder prestatiedruk: wat zorgt ervoor dat een renner zich leegtrapt? “Slachtoffer van zijn mentale sterkte”

“Ik weet het even niet meer. Ik heb me te lang aangetrokken wat mensen van mij vinden.” Het was niet zomaar ‘een frêle ziel’ die de uitspraak zaterdag deed. De Nederlandse profwielrenner Tom Dumoulin (30) deed de mededeling, en hing daarbij meteen zijn koersbroek voor onbepaalde tijd aan de haak. Girowinnaar, een ijzeren topatleet, en toch gevloerd door prestatiedruk. “Mensen onderschatten dat”, waarschuwen experts. “Zelfs de sterkste arm kan pijn krijgen.”


Read full article on: nieuwsblad.be
Uitstel tweede dosis van vaccin ligt op tafel
www.hbvl.be
“Ik brouw mijn eigen bier, omdat het hier niet lekker is”
In 2019 ruilden Ine De Smedt en Davy Schrijvers hun hele hebben en houden in voor twee éénrichtingstickets naar Nieuw-Zeeland. Hoe kijken ze vandaag terug op die sprong? “De beste beslissing van ons leven”, klinkt het in koor.
www.hbvl.be
Moloch heeft altijd de bovenhand
“Dan rijst de vraag hoelang die molochen - brede verzameling van Vlaamse politieke partijen - standhouden zonder nieuwe concurrentie.” HBvL 15/02/2021
www.hbvl.be
Club Brugge Dinamo Kiev
Vanavond 21 uurScheidsrechter: S. Jovanovic (Ser)TV: Live op Sporza
www.hbvl.be
Rangers Antwerp
Vanavond 18.55 uurScheidsrechter: P. Raczkowski (Pol)TV: Live op Sporza
www.hbvl.be
Bitcoins delven is lucratief, maar vreet energie
De politie heeft tijdens een actie tegen wietplantages woensdag computerhardware in beslag genomen die bedoeld was om bitcoins te minen. Daar is niks mis mee, het is perfect legaal. Maar het vreet wel energie.
www.hbvl.be
Nieuwe regeling voor leerkrachten: Sneller vast benoemd, sneller ontslagen
Binnenkort zullen leerkrachten na een volledig schooljaar zicht krijgen op een vaste benoeming. Tegelijkertijd kunnen ook vastbenoemden sneller worden ontslagen.
www.hbvl.be
Saga rond zonnepanelen kon mogelijk vermeden worden
www.hbvl.be
Scania Parts start met transport via binnenvaart
Scania Parts Logistics, het wereldwijde logistieke centrum van vrachtwagenbouwer Scania, is gestart met het transport van onderdelen via de binnenvaart. Dat gebeurt na een grondige analyse door Multimodaal.Vlaanderen.
www.hbvl.be
Firma uit Heusden-Zolder wil Europa veroveren met Poolse laadpalen
België heeft een nieuwe speler op de markt van laadpalen voor elektrische voertuigen. Blue World Charger wil vanuit Heusden-Zolder zes Europese landen veroveren met laadpalen van de Poolse producent PRE Biel.
www.hbvl.be
“Wij willen portefeuille Integrale een helpende hand reiken”
www.hbvl.be
Ageas boekt voor het eerst meer dan een miljard euro winst
www.hbvl.be
“Nu mensen alleen nog hun huis hebben, moet je hen laten dromen”
Tv-programma’s over bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit. Op Play4 komt er een nieuw seizoen van Blind gekocht en bij VTM staan behalve Huis gemaakt nog twee programma’s in de steigers. “Net als eten, wat een golf aan kookprogramma’s opleverde, is wonen essentieel”, luidt het.
www.hbvl.be
Ketnet-reeks ‘Nachtwacht’ krijgt derde bioscoopfilm
www.hbvl.be
Lommelaars en Disney-fans Roy en Thomas strijden voor titel van LEGO Master 2021
Vanaf 6 maart worden de blokjes bovengehaald voor een tweede seizoen van LEGO Masters. Acht duo’s uit België en Nederland zullen de meest creatieve bouwsels in elkaar steken om de titel van LEGO Master 2021 te veroveren.
www.hbvl.be
‘Lisa’, daar zit muziek in
www.hbvl.be
Horrorjaar van horeca en Sergio Herman in beeld
www.hbvl.be
Einde van “tortelduiven” in ‘Big Brother’
Einde verhaal voor het favoriete “koppel” van de Big Brother-kijkers. Thomas (24) en Jill (22) zijn genomineerd door hun medebewoners. Eén van hen moet donderdagavond het huis verlaten.
www.hbvl.be
Anouck Luyten alomtegenwoordig: “De mensen willen mij al dood”
Fans van De kotmadam kennen haar al. Nu ze op VTM te zien is als Katja in Lisa en Olga in Fair trade, leert ook het grote publiek actrice Anouck Luyten (30) kennen. In al haar facetten, al zit de voorliefde voor comedy er wel in.
www.hbvl.be
Veerle en Nick uit ‘Blind Getrouwd’ verwachten tweede kindje
“Na ons eerste, nu ook een tweede wondertje op komst.” Veerle Van Den Eynde en Nick Wijns, die elkaar het jawoord gaven in het tweede seizoen van Blind getrouwd, verwachten een tweede kindje. Dat nieuws deelde het koppel op Instagram.
www.hbvl.be
Club blijft positief
Club Brugge weigert te plooien voor corona. Charles De Ketelaere en Simon Mignolet testten woensdag als zesde en zevende speler positief, maar kregen meteen een ‘controletest’. Ook als die ongunstig is, gelooft blauw-zwart in de kwalificatie tegen Dinamo Kiev na de 1-1 uit de heenmatch.
www.hbvl.be
Rouwende Stybar rijdt vandaag weer 800 km naar België
www.hbvl.be
Ex-adviseur New Yorkse gouverneur Cuomo: “Hij kuste mij en stelde een potje strippoker voor”
De Amerikaanse Lindsey Boylan, voormalig medewerkster van de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo, zegt dat de Democratische politicus haar ooit zonder toestemming op de mond kuste. Boylan beschuldigde Cuomo al eerder van seksuele intimidatie, maar komt nu met ontluisterende details.
HLN.be
Les Vingt-Sept veulent accélérer la campagne de vaccination contre le Covid-19
03:00 Alors que les 27 dirigeants de l'UE discuteront ce jeudi de la lutte contre la pandémie, la Belgique et quatre autres États proposent de créer "un pilotage stratégique" de la production de vaccin.
www.lecho.be
De Meilandjes keren deze zomer terug naar Frankrijk
Op televisie hebben ze nog maar net hun Franse chateau achter zich gelaten, maar het zou best kunnen dat het gezin van Martien Meiland (59) komende zomer weer gewoon naar Frankrijk afzakt. Het kasteel staat inmiddels negen maanden te koop en voorlopig dient er zich geen koper aan.
www.nieuwsblad.be
‘Telefacts NU’ volgt Sergio Herman voor het horrorjaar van de horeca
Telefacts NU zet de spotlight op de horeca, die het sinds het begin van de coronacrisis amper de deuren mocht openen. Ze volgen sterrenchef Sergio Herman (50), die ondanks het feit dat ook zijn vijf restaurants al maandenlang gesloten zijn, niet heeft stilgezeten.
www.nieuwsblad.be
Rekenmodel loodst zwaardere schepen naar Antwerpen
03:00 De Belgische rivierloodsen hebben een rekenmodel uitgewerkt waarbij schepen bij een grotere diepgang naar Antwerpen kunnen varen. Daardoor kunnen ze meer lading aan boord nemen. Dat is goed voor de re...
www.tijd.be
Hij mocht niet naar de nachtwinkel en toen sloegen de stoppen door: agent had triviale ruzie met zijn vrouw vlak voor familiedrama
Politie-inspecteur Werner M. (49) uit Balen heeft gisterenochtend met zijn dienstwapen een familiedrama aangericht. De man schoot eerst zijn vrouw Cennet (41) en haar dochter Jasmien (13) neer, en beroofde nadien ook zichzelf van het leven. Cennet was op slag dood, Jasmien overleed in het ziekenhuis. Wat de man bezield heeft is niet helemaal duidelijk maar enkele uren voor de feiten was er thuis nog een hoogoplopende ruzie geweest tussen Werner en zijn vrouw.
www.nieuwsblad.be
Kamer onderzoekt financiële hulp van Open VLD voor Sihame El Kaouakibi, uitkomst is cruciaal voor toekomstige campagnes
Toen Sihame El Kaouakibi actief werd bij Open VLD, kreeg ze van de partij 20.000 euro voor persoonlijke campagne-uitgaven. Maar daarnaast ontving ze van de partij ook 33.000 euro om tijdens de kiescampagne voor de verkiezingen van mei 2019 een persoonlijke medewerker te betalen. Die uitgave werd niet aangegeven als verkiezingsuitgave, en de bevoegde Kamercommissie gaat nu onderzoeken of dat wel had moeten gebeuren.
www.nieuwsblad.be
Verkeersclown stopt ermee nadat politierechter overtreder vrijspreekt: “Te ontgoocheld”
Clownspak aan, gekleurde pruik op en fluohelm en hesje daarover: zo hielp gemachtigd opzichter Stefaan Vergaerde (56) jarenlang lagereschoolkinderen in Brugge het zebrapad over. Maar na een recente vrijspraak door een politierechter over een overtreder, stopt clown Fieto ermee.
www.nieuwsblad.be
NMBS plaatst speciale ramen in treinen om één van de grootste ergernissen van reizigers te verhelpen
“Ik zit op de trein dus ik zal waarschijnlijk wegvallen.” De NMBS hoopt komaf te maken met één van de grootste ergernissen van treinreizigers - slechte GSM-ontvangst - door speciaal gelaserde ramen te gebruiken.
www.nieuwsblad.be
Hoe ga je om met overspel en wat als je nooit seks wil? Kat Kerkhofs gaat op zoek naar unieke liefdesverhalen
Binnenkort zal Kat Kerkhofs een nieuw programma presenteren op Play4. In Kat zonder grenzen gaat ze op zoek naar opmerkelijke liefdesverhalen en daarvoor gaat ze het gesprek aan met zowel Bekende Vlamingen als minder bekende gezichten.
www.nieuwsblad.be
Torhout schaft betaald parkeren af om leegloop tegen te gaan. Is dat de toekomst voor kleine steden?
Het West-Vlaamse Torhout haalt tegen 2023 alle parkeermeters weg uit de stad en schaft betaald parkeren af. “Het wekt te veel ergernis op en het werkt de leegloop van ons centrum in de hand”, zegt schepen Elsie Desmet. Goed idee, vinden het NSZ en Buurtsuper.be. “Vooral in kleinere steden dreigt het centrum dood te bloeden ten voordele van de baanwinkels in de rand”, zegt Luc Ardies.
www.nieuwsblad.be
Hoe Nederlandse prins Bernhard na zijn dood zijn gram haalde: het testament als ultieme vernedering voor zijn familie
Wijlen prins Bernhard had in zijn laatste levensjaren een aparte hobby. Tot zes dagen voor zijn dood prutste hij aan zijn laatste wilsbeschikking. Wie wat moest krijgen, nam hij zeer ter harte, zo blijkt uit de publicatie van het geheime document in het weekblad Privé. De verdeling van zijn persoonlijke bezittingen illustreert duidelijk wie de prins genegen was of van wie hij een afkeer had. En voor enkele familieleden betekent het testament de ultieme vernedering.
www.nieuwsblad.be
Jaloezie steekt de kop op in ‘De bachelorette’: “Het mag er wat minder warm aan toegaan”
Vorige week bleef het nog bij een aftastende kennismaking, maar donderdagavond schakelen de vrijgezellen een versnelling hoger in De bachelorette. Elke Clijsters kiest Django uit voor een date van 24 uur, waardoor die in de ogen van zijn tegenstanders al een voorsprong heeft. “Je hebt de hele nacht, meer heb je niet nodig.”
www.nieuwsblad.be
Hoe een eenvoudige regel ons brein in de val weet te lokken: waarom het zo vaak misgaat met de dt-regel
’t Kofship, of het werkwoord vervangen door ‘smurfen’. Het zijn trucjes die ervoor moeten zorgen dat we nooit meer een dt-fout schrijven. En toch slagen velen er niet in om ‘ik wordt’ of ‘het is gebeurt’ te vermijden in een tekst. En dat heeft allemaal te maken met ons brein.
www.nieuwsblad.be
Macron verliest weddenschap van YouTubers en dus is hij de klos (maar tegenstanders kunnen er niet mee lachen)
Net als bij ons zijn meer en meer Franse jongeren de strikte coronamaatregelen zo beu als kouwe pap. Om hen te motiveren, sloot de Franse president Emmanuel Macron een opmerkelijke weddenschap af met Mcfly & Carlito, twee razend populaire YouTube-influencers : ‘Maak een filmpje over afstand houden, handen wassen, mondmaskers dragen, telewerken, enz. Als het 10 miljoen keer wordt bekeken, dan mogen jullie in het Elysée komen filmen.’ Dat liet het duo zich geen twee keer zeggen. In nog geen twee dagen was het doel bereikt. Intussen staat de teller al flink boven de 11 miljoen views. En dus mogen de twee YouTubers binnenkort een clip draaien met Macron.
www.nieuwsblad.be
Anouck Luyten alomtegenwoordig als zus van drugsbaron in‘Fair trade’ en als bitch in ‘Lisa’: “De mensen willen mij al dood”
Fans van De kotmadam kennen haar al. Nu ze op VTM te zien is als Katja in Lisa en Olga in Fair trade, leert ook het grote publiek actrice Anouck Luyten (30) kennen. In al haar facetten. Al zit de voorliefde voor comedy er wel in. “De hele dag de onnozelaar mogen uithangen, daar ga ik goedgezind van naar huis.”
www.nieuwsblad.be
Is de Chinese invasie op onze wegen nog te stoppen?
Grote verrassing bij de verkiezing van de VAB-gezinswagen van het jaar: met MG valt voor het eerst een Chinees merk in de prijzen. Hebben de Chinese constructeurs eindelijk een voet tussen de deur? “Die hadden ze al, maar het zullen uiteindelijk de consumenten zijn die beslissen of er straks meer Chinese auto’s op onze wegen rijden”, zegt autokenner Tony Verhelle.
www.nieuwsblad.be
Puigdemont dreigt opnieuw Belgisch probleem te worden
De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement raadt de plenaire vergadering aan om de onschendbaarheid van de Catalaanse Europarlementsleden Carles Puigdemont, Antoni Comin en Clara Ponsanti op te heffen. In maart velt het voltallige halfrond het definitieve verdict. Volgens de drie “speelt Europa daarmee Spanje in de kaart. Europa heeft de taak om minderheden te verdedigen. Elke keer wanneer een Europese instelling dit mandaat negeert, verliezen we democratie in Europa.”
www.nieuwsblad.be
‘Nachtwacht’ krijgt derde film: “De fans blijven maar vragen naar nieuwe verhalen”
Na ‘De poort der zielen’ en ‘Het duistere hart’ krijgt de populaire jeugdreeks ‘Nachtwacht’ een derde bioscoopfilm. Met onder meer 80.000 verkochte verkleedpakjes en 100.00 encyclopedieën zit nog steeds geen sleet op het Studio 100-merk.
www.nieuwsblad.be
Vande Lanotte: 'Voor Conner was het sneu'
Dat oud-SP.A-politicus Johan Vande Lanotte maandag het woord voerde voor Sihame El Kaouakibi betekent niet dat de socialisten iets te maken (willen) hebben met de belaagde politica van de Open VLD. Wel integendeel.
Knack.be
Wat was de sterkte van ‘Kimye’?
Kim Kardashian en Kanye West gaan scheiden. De influencer en de rapper hebben vier kinderen samen en waren bijna zeven jaar getrouwd.
De Standaard
DE GROTE WIELERENQUÊTE DEEL 2. Grote twijfels bij Chris Froome en Mark Cavendish, uitkijken naar “toptransfer” Jasper Philipsen
Hij wordt volgende week 23, zijn transfer was allesbehalve vanzelfsprekend, maar Jasper Philipsen wordt massaal als de beste Belgische wintertransfer getipt. Zelfs internationaal moet hij alleen Marc Hirschi laten voorgaan. Zijn grootste fans zien Philipsen straks al Gent-Wevelgem winnen.
www.nieuwsblad.be
D’une avalanche destructrice à un océan d’opportunités
02:59 Si nous voulons remédier à la destruction économique, l’analyse des données est essentielle.
www.lecho.be
Van den Brande werkt '2+2-staatsmodel' Verlinden uit
02:20 Als het zwaartepunt bij de twee deelstaten Vlaanderen en Wallonië komt te liggen, kan volgens voormalig Vlaams minister-president Luc Van den Brande (CD&V) het 'gefragmenteerde staatsbestel' worden do...
1 h
www.tijd.be