Topman rechtse Twitter-variant Parler voorziet einde van app

Microblogplatform Parler, dat geliefd is bij aanhangers van scheidend Amerikaans president Donald Trump, komt mogelijk niet meer terug online. Dat heeft topman John Matze woensdag gezegd. Het sociale medium, dat door webhost Amazon offline is gehaald na de bestorming van het Capitool vorige week, heeft er woensdag bij de rechter op aangedrongen dat Amazon de webhosting hervat.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Elke dag worden er nu gemiddeld 135 patiënten opgenomen, dat is een stijging met 17 procent. Dagelijks komen er gemiddeld 2.120 nieuwe besmettingen bij, een stijging van 5 procent.
4 m
HLN.be
Les investisseurs ont rapporté 3,8 milliards au Trésor
En 2020, les investisseurs ont payé à l'État, sous la forme du précompte mobilier, de la taxe de bourse et de la taxe sur les comptes-titres, plus de 3,8 milliards d'euros, relate mardi L'Echo sur la base de chiffres du SPF Finances.
4 m
www.7sur7.be
Le profil de Milan Corryn (ex-Anderlecht) intéresse le Standard
Après avoir recruté Joo Klauss à Hoffenheim, le Standard s’intéresse à Milan Corryn, un milieu de terrain belge de 21 ans évoluant à l’AS Trencin, en Slovaquie, club qu’il avait rejoint en 2018 en provenance d’Anderlecht.
6 m
Lameuse.be
Une Wanzoise porte plainte contre une agence immobilière: sa maison, pas en vente, apparaissait sur des images prises… par un drone!
Dernièrement, une Wanzoise a contacté la police Meuse-Hesbaye car sa maison figurait sur une des images prises par cet engin volant. L’agence immobilière a été contrainte de supprimer les photos.
6 m
Sudinfo.be
Mercato: le SC Charleroi tient un guerrier avec Vranjes et discute pour Radovanovic
Le Sporting de Charleroi réfléchit à renforcer sur la durée sa défense.
6 m
Sudinfo.be
Bioracer fietst acht vrijdagen op rij voor ROND-JE Limburg
Bioracer start op vrijdag 5 februari met fietstochten die acht vrijdagen op rij rond de Limburgse provinciegrenzen leiden, altijd met andere deelnemers. Het initiatief maakt deel uit van ROND-JE Limburg, een actie van Een Hart voor Limburg.
7 m
www.hbvl.be
L’ULiège plaide pour le retour des cours en présentiel dès le premier mars
Face aux demandes pressantes des étudiants, de plus en plus frustrés de contacts sociaux, mais aussi pour la qualité de leur formation, le recteur de l’université de Liège plaide pour un retour aux cours en présentiel dès le premier mars «suivant des modalités à définir et selon l’évolution de la pandémie.»
7 m
Lameuse.be
Zoon van gouverneur Roppe legt eed af als Hasselts gemeenteraadslid
Marc Roppe legt dinsdag zijn eed af als gemeenteraadslid voor N-VA in Hasselt. Hij volgt Lies Jans op, die directeur werd bij de gemeente Diepenbeek. Na broer Louis (CD&V) en zus Annemie (Spirit-SLP) is Marc het derde kind van eregouverneur Louis Roppe in de Hasseltse politiek.
9 m
www.hbvl.be
VIER wil 70ste verjaardag Jacques Vermeire groots vieren
Jacques Vermeire, Vlaanderens grootste smoelentrekker aller tijden, viert op 27 mei zijn zeventigste verjaardag. Een heuglijke gebeurtenis die, gezien alle mogelijke varianten van de coronapandemie en de toch al lichte risicoleeftijd van de jarige, wellicht niet met massa's volk gevierd zal kunnen worden.
HLN.be
Coronavirus: les contaminations amorcent une nouvelle hausse
L’incidence du 9 au 22 janvier s’élève à 252,6 nouveaux cas pour 100.000 habitants (+14%), tandis que le taux de reproduction est à 1,08.
www.lesoir.be
Pierre Drouguet lancé dans le grand bain, avec le RFC Liège, face à Anderlecht
S’il y en a bien un pour qui le FC Liège-Anderlecht de ce 3 février ravive de vieux souvenirs, c’est bien Pierre Drouguet. Le 25 août 1982, au Stade vélodrome de Rocourt, les «Rouge et Bleu», guère à la fête en championnat, offrent l’hospitalité au grand Anderlecht!
Lameuse.be
La maison de l'ex-bourgmestre de Maasmechelen visée par un cocktail molotov
La police locale de la zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) a lancé une enquête sur un jeune homme qui a lancé un cocktail Molotov, lundi soir, en direction de la maison de l'ancien bourgmestre de Maasmechelen, Georges Lenssen (Open Vld).
www.7sur7.be
Achter de schermen van ‘Over De Oceaan’: "Constant misselijk, op van de stress en 3 uur slaap per nacht"
Dat zeilen van Lanzarote naar Guadeloupe een loodzware opdracht is, ziet u elke week in 'Over de oceaan' op VIER. Dat was zo voor de zes BV's, maar misschien nog meer voor de crewleden áchter de - in totaal 27 - camera's. Er waren acht bedden voor twaalf passagiers en douchen moest in 17 seconden. "Toen ik van boord kwam, zei ik: 'Dit nooit meer.'"
HLN.be
AstraZeneca ontkent dat vaccin maar bij 8 procent van 65-plussers effectief is: “Compleet onjuist”
De hoge verwachtingen van het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca zijn mogelijk niet gerechtvaardigd. Duitse regeringskringen stellen volgens de krant Handelsblatt dat het middel maar bij 8 procent van de 65-plussers effectief is. De vrees is dat dit vaccin, dat mogelijk deze week goedkeuring van de EU krijgt, niet in de buurt komt van de ruim 90 procent effectiviteit van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. AstraZeneca zelf weerlegt de berichten.
HLN.be
Les contaminations amorcent une nouvelle hausse, les admissions augmentent également
Le nombre moyen d'infections au Sars-Cov-2 semble repartir à la hausse, avec 2.119,7 nouveaux cas quotidiens sur la période du 16 au 22 janvier (+5% par rapport à la période de calcul précédente). Les hospitalisations, en hausse de 17%, sont en moyenne de 135,3 par jour entre le 19 et le 25 janvier, selon les chiffres provisoires de l'Institut de santé publique Sciensano publiés mardi matin.
www.7sur7.be
Ziekenhuisopnames en coronabesmettingen zetten stijgende trend voort
Het aantal besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijven toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
www.hbvl.be
McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.
HLN.be
7 jaar na ‘All I Want’ is Emma Bale klaar voor debuutalbum: "Mijn spaargeld steekt in mijn plaat, dat huisje moet nog even wachten"
Zeven jaar geleden weigerde ze nog over de liefde te schrijven wegens "geen ervaring". Vandaag schudt Emma Bale (21) de relatie met haar ex van zich af in haar nieuwe single 'mind games'. Het 14-jarige meisje dat van kanten kleedjes hield is nu een volwassen vrouw die weet wat ze wil. Een nieuw lief kan nog even wachten, maar haar debuutalbum verschijnt nog voor de zomer. Ook al moest ze daarvoor wel haar spaarcenten aanspreken.
HLN.be
Ziekenhuisopnames en besmettingen zetten stijgende trend voort
Het aantal besmettingen met het coronavirus en de opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft toenemen, zo blijkt dinsdagochtend uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
WHO vraagt olympische atleten geen voorrang te geven bij vaccinatie
Olympische atleten behoren geen voorrang te krijgen bij de wereldwijde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft Mike Ryan gezegd, topman van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. "Op dit moment hebben we niet eens genoeg vaccins om de grootste risicogroepen te voorzien.”
HLN.be
PGA Championship golf vindt nieuwe locatie na breuk met Trump
Het PGA Championship, een van de vier majors in het golf, wordt volgend jaar in Southern Hills (Oklahoma) gespeeld. De organisatie zocht een nieuwe locatie nadat het contract met de golfbaan van voormalig president Donald Trump eerder deze maand werd beëindigd.
HLN.be
86 minderjarigen opgepakt bij betoging zondag in Brussel
Op de gemeenteraad van de stad Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond teruggeblikt op de niet-toegelaten betoging tegen klassenjustitie die zondag alsnog plaatsvond op de Brusselse Kunstberg. Van de 232 personen die administratief werden aangehouden, bleken er 86 minderjarig.
De Standaard
Zijn neuswissers voor corona-testen schadelijk voor uw gezondheid? Video onthult probleem, FAGG voert onderzoek
Hoe veilig zijn de neus- en keelwissers die al maanden gebruikt worden om corona-testen af te nemen? We konden opnames van een veiligheidstest bekijken waaruit blijkt dat minstens één wisser schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gaat om een veelgebruikte, Chinese wisser. Het FAGG voert een onderzoek.
HLN.be
COLUMN. “Kompany kleeft geen spelsysteem aan maar een filosofie. Wij, oningewijden, moeten geen domme vragen stellen”
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vincent Kompany, toekomstig succescoach van Anderlecht.
HLN.be
Peter Verbeke, de sportieve strateeg van Anderlecht, spreekt over ‘money time’ voor paars-wit: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”
RSC Anderlecht ligt er vredig bij op maandagmorgen. Dat heeft veel te maken met: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”, weet Peter Verbeke (37). De sportieve strateeg van paars-wit loodst de club doorheen de financiële steppe. De grootste rijkdom: Vincent Kompany. “’t Is ongelooflijk – kampioen worden is het enige wat telt voor Vincent.”
HLN.be
Peter Verbeke, de sportieve strateeg van Anderlecht, spreekt over ‘money time’ voor paars-wit: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”
RSC Anderlecht ligt er vredig bij op maandagmorgen. Dat heeft veel te maken met: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”, weet Peter Verbeke (37). De sportieve strateeg van paars-wit loodst de club doorheen de financiële steppe. De grootste rijkdom: Vincent Kompany. “’t Is ongelooflijk – kampioen worden is het enige wat telt voor Vincent.”
HLN.be
Vermeende slachtoffers Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard parodiëren Bart De Pauw in nieuwe tv-serie: “Acteren is hun wérk. En ze hebben dat perfect weten te scheiden"
Een komische soap: dat moet ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ - vanaf 1 februari op Streamz - worden. Maar één scène van nog geen vijf minuten doet nu al stof opwaaien, want daarin imiteren de Maaike Cafmeyer (47) en Ella-June Henrard (27) niemand minder dan Bart De Pauw (52), de man die ze beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens scenariste Ilse Beyers (49) is de hele situatie puur toeval: “Toen ik de scène bedacht was er nog niemand gecast.”
HLN.be
Selena, het baasje van katje Lee, doet mee aan Miss Exclusive: “Als miss hoop ik mij nog meer te kunnen inzetten voor de dierenbescherming wereldwijd”
Selena Ali (23), die vorig jaar in het nieuws kwam met de hetze rond katje Lee, dingt mee naar ’t kroontje van Miss Exclusive. In de hoop dat ze kan doorstoten naar de verkiezing van Miss Earth. “Als ik die titel win, wil ik alle scholen afgaan om jongeren toe te spreken”, vertelt ze in Dag Allemaal.
HLN.be
Ook onderzoeken in België na gekraakte misdaadtelefoons
06:00 In België zijn onderzoeken geopend op basis van de gekraakte misdaadtelefoons van Encrochat. Of via de gelekte berichten in ons land corruptie is ontdekt bij de opsporingsdiensten wil minister van Jus...
www.tijd.be
Mag uw jongste nog naar de scouts? Vandaag valt de beslissing
Vandaag beslissen de ministers van Onderwijs, Sport en Jeugd van dit land of buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar nog kunnen doorgaan. Intussen klinkt de vraag om de scholen te sluiten elke dag luider.
www.hbvl.be
Nieuwe misdaadpodcast ‘Van Moord tot Verdict’: beluister hier aflevering 1
Vandaag lanceert Het Belang van Limburg de nieuwe podcast ‘Van Moord tot Verdict’, een true crime-serie waarin we iedere maand een ophefmakend Limburgs moorddossier analyseren.
www.hbvl.be
Anarchie in Nederland: jongeren en politie raken opnieuw slaags
In Nederland zijn er maandagavond opnieuw rellen uitgebroken op verschillende plaatsen uit onvrede met de avondklok die sinds dit weekend is ingevoerd. Onder meer in Rotterdam en de Limburgse steden Geleen en Helmond moest de politie ingrijpen.
www.hbvl.be
“Op een losse bui na blijft het de hele dag droog”
Vandaag blijft het in grote delen van Limburg heel de dag droog.
www.hbvl.be
Meer dan vijftig illegale weekendhuisjes moeten weg in de bossen van Lanklaar
Meer dan vijftig illegale weekendhuisjes in de bossen van Lanklaar zullen op termijn moeten verdwijnen. “Regularisatie is niet mogelijk, ze liggen allemaal in natuurgebied”, zegt schepen Kelly Issaris.
www.hbvl.be
Veertiger dood aangetroffen in zijn garage in Hoeselt
Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een ongewoon overlijden van een 40-jarige bewoner van de Kruisstraat in Hoeselt.
www.hbvl.be
Vaccinologe Corinne Vandermeulen: “Vaccineer jongeren voor hun ouders”
Voor 93 procent van de Limburgse studenten heeft de coronacrisis een kleine of grote impact op het mentale welzijn. Dat blijkt uit een bevraging bij 2.964 studenten door Het Belang van Limburg en Ipsos België in samenwerking met UHasselt en hogescholen UCLL en PXL. “Jongeren hebben sociale contacten nodig voor hun ontwikkeling.”
www.hbvl.be
Schokkende beelden: man filmt hoe zijn demente moeder mishandeld wordt in rusthuis
Deze verontrustende beelden tonen hoe het personeel van een verzorgingshuis een angstige en demente dame door haar kamer sleept en haar achterlaat in een met urine bevuild bed.
www.hbvl.be
COLUMN. Sil Janssen zoekt oplossing voor rietkikkertje uit Kenia
Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
www.hbvl.be
Druk om scholen te sluiten neemt toe: ‘Ingrijpen om ramp te vermijden’
Moeten de scholen opnieuw gesloten worden? Die vraag dringt zich nadrukkelijk op, nu steeds meer scholen in quarantaine moeten door een corona-uitbraak.
www.demorgen.be
Speurders Bende van Nijvel willen DNA van ex-Kamerlid. ‘Schandalig. De politie leidt het onderzoek steeds naar de nationalisten’
Verschillende leden van de begin jaren ’80 buiten de wet gestelde extreemrechtse groep Front de la Jeunesse zijn opgeroepen voor een DNA-afname in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Een van hen is gewezen Kamerlid Patrick Cocriamont.
www.demorgen.be
Medicijntekorten stapelen zich op: ‘Ik functioneerde nog op 20 procent van mijn kunnen’
‘Uw medicatie is momenteel niet beschikbaar’, klinkt het steeds vaker in de apotheek. Drie op de tien Belgische huishoudens kregen de voorbije twee jaar met een tijdelijk medicatietekort te maken, zo blijkt uit een bevraging van Test-Aankoop.
www.demorgen.be
Robin-pas moet 20.000 kinderen helpen schoolfactuur te betalen
Via een zogenaamde Robin-pas wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 20.000 leerlingen volgend schooljaar de mogelijkheid geven om schoolmateriaal te kopen via een afbetalingsplan. Hij geeft daarvoor een subsidie van 100.000 euro aan Stichting Robin.
www.demorgen.be
Covid: les contaminations amorcent une nouvelle hausse
Le point sur les chiffres publiés ce mardi matin par Sciensano.
Levif.be
Drame évité à Fontaine-l’Evêque: un garçon de 3 ans saute dans ce qu’il croit être une flaque d’eau et tombe dans un trou, il a manqué de se noyer!
Le pire a pu être évité, ce dimanche après-midi, à la rue du Four à Verre, à Leernes (Fontaine-l’Evêque). Un enfant de 3 ans s’y promenait avec sa mère, quand il a sauté dans ce qu’il croyait être une flaque d’eau. L’enfant a en fait plongé dans une cavité profonde de 50 centimètres! Effrayé, frigorifié, ayant manqué de se noyer, il a pu être sauvé par sa maman et des riverains.
Sudinfo.be
Einde dreigt voor 1 op de 12 amateurvoetbalclubs
Acht procent van de amateurclubs in het voetbal denkt de coronacrisis niet te overleven, zo blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad vandaag heeft gepubliceerd.
HLN.be
Faillissementsrechter keurt 17 miljoen dollar voor slachtoffers Weinstein goed
Een Amerikaanse faillissementsrechter heeft ingestemd met de uitbetaling van 17 miljoen dollar (14 miljoen euro) aan vrouwen die de gevallen filmtycoon Harvey Weinstein van seksueel wangedrag hebben beschuldigd, zo berichten Amerikaanse media.
De Standaard
Opnieuw chaotische avond in veel Nederlandse steden: winkels geplunderd, brand gesticht, agenten belaagd, ziekenhuis uit voorzorg op slot
In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Zeker 151 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd.
HLN.be
Doelman Anthony Swolfs maakt radicale carrièreswitch: “In het voetbal moet je meer geluk hebben dan op de beurs”
Van de goal naar de beurs. Onze landgenoot Anthony Swolfs (23) stopt midden in het seizoen als keeper bij de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht en stort zich op zijn start-up. Hij gaat mensen leren beleggen. “Het voetbal kan lelijk zijn. Je hebt amper vrijheid, en je moet er meer geluk hebben dan op de beurs.”
1 h
HLN.be