Transfer Talk. KRC Genk laat verdediger gaan - STVV haalt Japanner met twee caps - OHL verhuurt overbodige spits

De tijd dringt, want tot en met 1 februari, morgen dus, loopt in België de wintertransferperiode. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk!
Read full article on: hln.be
Israël - Palestina: Noodtoestand uitgeroepen in de stad Lod
De Israëlische regering heeft de noodtoestand afgekondigd in Lod, ten zuidoosten van Tel Aviv. De situatie escaleerde er na een begrafenisstoet voor een Palestijn die maandag werd doodgeschoten tijdens een betoging. Er werd tijdens de meest recente protesten een Palestijnse staatsburger gedood en een synagoge en verschillende Joodse eigendommen in brand gestoken.
www.nieuwsblad.be
Un différend entre voisins a failli tourner au drame à Néchin: Ludovic a arraché et mangé le doigt de son voisin!
Quelques semaines après avoir écopé d’une peine de quatre ans de prison ferme pour avoir menacé de crever les yeux d’un policier, Ludovic encourt une peine de 37 mois pour avoir porté des coups à son voisin, aussi victime de menaces.
1 h
Sudinfo.be
Van VN tot Trump: hele wereld kijkt nerveus naar onrust in Midden-Oosten
De VN vreest dat Israël en Hamas op weg zijn naar een “oorlog op grote schaal”, en roept al voor de tweede keer in drie dagen de Veiligheidsraad samen voor een spoedvergadering. Ook de Verenigde Staten, traditioneel een bondgenoot van Israël, kijken met argusogen toe en hopen op een de-escalatie. Zelfs oud-president Donald Trump deelt zijn analyse van het conflict, dat volgens hem de schuld is van Joe Biden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Meer mieren in de keuken om voedselvoorraad aan te vullen na lange winterpauze
Verdelgers melden de laatste tijden een piek in het aantal aanvragen om mieren te bestrijden. Door de lange winter zijn de voedselvoorraden van de mieren uitgeput, en moeten ze extra werkkrachten uitsturen.
2 h
www.hbvl.be
In Japan groeit verzet tegen Spelen in Tokio
De weerzin van Japanse burgers tegen de Olympische Spelen stijgt naar een recordhoogte. Maar premier Suga verbond er zijn politieke lot aan en laat zich niet stoppen door volle ziekenhuizen.
2 h
www.hbvl.be
Pommelien Thijs op tournee met Jaap Reesema
2 h
www.hbvl.be
Dochter van Staf Coppens geband van Tiktok
2 h
www.hbvl.be
Sp.a-SPiL verandert naam dan toch in Vooruit-SpiL
Het Looise kartel sp.a-SPiL stapt na twee maanden dan toch mee in de naamsverandering van de socialistische partij Vooruit. “We staan achter de nieuwe naam”, zegt burgemeester Fons Verwimp (Vooruit-SPiL).
2 h
www.hbvl.be
Erfenis La Esterella bedraagt honderdduizenden euro’s
2 h
www.hbvl.be
Dan toch 18de seizoen voor ‘Grey’s anatomy’
2 h
www.hbvl.be
Harry en Oprah praten over mentale gezondheid in docureeks
2 h
www.hbvl.be
Siska Schoeters blaast ‘De droomfabriek’ nieuw leven in
Nostalgie troef voor wie opgroeide in de jaren negentig. ‘Iedereen beroemd’ wekt ‘De droomfabriek’ weer tot leven, al is het maar voor even. Siska Schoeters (39) graaft de komende weken tussen vergeelde briefkaarten uit het VRT-archief om onbeantwoorde wensen alsnog te vervullen. “In mijn tijd wilde iedereen hetzelfde: met dolfijnen zwemmen.”
2 h
www.hbvl.be
Stefan Everts blikt voor het eerst terug op moeilijke jaren na malariabesmetting
Jarenlang kon niemand in de motorsport op tegen Stefan Everts (48). Niet minder dan 10 WK-titels heeft de Maaseikenaar op zijn palmares. Nadat hij twee jaar geleden besmet raakte met malaria kende de gewezen sportman moeilijke jaren. “Ik heb nog altijd pijn”, vertelt hij aan Cath Luyten in Buurman wat doet u nu?
2 h
www.hbvl.be
Eén start opnames Bende van Nijvel-reeks
2 h
www.hbvl.be
Dag van de Cosmogolem in Labiomista
Op 13 mei vindt in Labiomista de ‘Dag van de Cosmogolem’ plaats. U kan de houten reus van Koen Vanmechelen uitwuiven en zo tegelijkertijd het goede doel steunen.
2 h
www.hbvl.be
Evenepoel beperkt schade
Geen roze trui voor Remco Evenepoel, wel een oerlastige dag in de uitgeregende vierde Girorit naar Sestola. Evene­poel verloor in zijn eerste echte test bergop elf seconden op topfavoriet Egan Bernal en enkele andere concurrenten. Al tilde hij daar niet te zwaar aan.
2 h
www.hbvl.be
Quel plan de relance pour l'enseignement à l'ère post-covid?
03:21 Cinq priorités se dégagent pour assurer la transition entre l’école d’aujourd’hui et l’école de demain.
2 h
www.lecho.be
Nordahl Lelandais veroordeeld tot 20 jaar cel voor doodslag op militair Arthur Noyer
Het assisenhof in het Franse Chambéry heeft Nordahl Lelandais dinsdag veroordeeld tot 20 jaar cel voor de doodslag op Arthur Noyer. Het parket had 30 jaar cel gevraagd.
2 h
De Standaard
Hoezo, thuis mogen we nog altijd maar vier personen zien? “Bizarre beslissing”, vindt motivatiepsycholoog
Vanaf 9 juni mogen we weer vier mensen uitnodigen bij ons thuis. Dat is zeker een versoepeling ten opzichte van nu, maar het verschil met de bezoekersaantallen op events is wel heel groot. Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) noemt het dan ook een bizarre beslissing.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Het bescheiden familiefeestje thuis heeft natuurlijk geen eigen lobbygroep”
Het perspectief voor de zomer krijgt nu echt vorm. Lobbygroepen kunnen winst en verlies uittellen. Maar wat met groepen die het zonder mondige woordvoerders moeten stellen?
2 h
www.nieuwsblad.be
Meer terugkeerders laten zich testen, maar niet genoeg om gevaarlijke varianten tegen te houden: dan toch verplicht op hotelquarantaine?
Het aantal reizigers dat zich bij terugkeer uit een rode zone laat testen, is in enkele weken tijd verdubbeld, naar intussen 8 op de 10. Maar dat moet “nóg beter” willen we gevaarlijke virusvarianten effectief buiten de deur houden, waarschuwen zowel justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) als viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Daarbij wordt zelfs gepleit voor een strikte hotelquarantaine voor wie van een verre bestemming komt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vandenbroucke eenzaam en alleen op Overlegcomité: “Er zit al een tijdje wat zand in de zwembroek”
Moederziel alleen stond minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dinsdag op het Overlegcomité. Terwijl tot nu toe premier Alexander De Croo (Open VLD) vaak achter zijn vicepremier stond, was er van de federale tandem deze keer geen sprake meer. De versoepelingstrein walste over de immer voorzichtige Vandenbroucke, die vindt dat het allemaal te snel gaat en Pukkelpop in augustus niet ziet zitten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Gerecht blundert en dagvaardt verkeerde Kenny V. voor aanranding minderjarige: “Een hel, mijn vrouw vertrok meteen met mijn zoontje”
Een onwaarschijnlijke blunder. Het Leuvens gerecht heeft gisteren Kenny V. (28) voor de rechter laten verschijnen voor de aanranding van een minderjarige jongen. Bleek dat ze de foute hadden gedagvaard, een naamgenoot die niets te maken heeft met de zaak.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tom Waes werkt aan prestigieus tv-programma over geschiedenis van Vlaanderen
Naast een seizoen van Reizen Waes over Nederland werkt Tom Waes (52) aan een fonkelnieuw programma: Het verhaal van Vlaanderen. Dat is een documentairereeks over de Vlaamse geschiedenis van de prehistorie tot nu, in tien afleveringen van een uur.
2 h
www.nieuwsblad.be
Erfenis La Esterella bedraagt honderdduizenden euro’s
De enige erfgenaam van La Esterella mag zich in de handen wrijven: de erfenis van zangeres Esther Lambrechts loopt namelijk in de honderdduizenden euro’s. Dat was dinsdag te zien in Erfgenaam gezocht op VTM, het programma waarin Axel Daeseleire op zoek gaat naar de erfgenamen van opvallende nalatenschappen.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Het is geen ramp voor Remco, maar hij moet beseffen dat de andere toppers hem nu vroeg in de Giro onder druk zullen zetten”
De grootste aller tijden en bovendien vijfvoudig Giro-winnaar fileert samen met zoon - opleider van verschillende toppers in het Giro-peloton - drie keer per week de gebeurtenissen in Italië.
2 h
www.nieuwsblad.be
Siska Schoeters blaast ‘De droomfabriek’ nieuw leven in: “Gele briefkaarten? Plots besef je weer hoe traag de wereld ooit was”
Nostalgie troef voor wie opgroeide in de jaren negentig. ‘Iedereen beroemd’ wekt ‘De droomfabriek’ weer tot leven, al is het maar voor even. Aan Siska Schoeters (39) de eer om in de voetsporen van haar vriend en jeugdheld Bart Peeters te lopen. Komende weken graaft ze vergeelde briefkaarten uit het VRT-archief om onbeantwoorde wensen alsnog te vervullen. “In mijn tijd wilde iedereen hetzelfde: met dolfijnen zwemmen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Nu vallen de bommen: minstens dertig doden bij escalerend geweld in Israël
Eindeloze barrages van raketten uit Gaza én Israëlische bommen op Gaza namen gisteren de plaats in van de woelige protesten in Jeruzalem. Er vielen minstens 28 Palestijnse en twee Israëlische doden.
2 h
www.nieuwsblad.be
Van iPhones tot generische geneesmiddelen: hele wereld begint Indiase coronaramp te voelen
In India kreunt de industrie onder het hoge aantal besmette werknemers. Van iPhones en generische geneesmiddelen tot staal: overal dreigt de productie gedeeltelijk stil te vallen.
2 h
www.nieuwsblad.be
D’Onofrio wuift gerucht over Seraing weg, Wim De Decker en Olivier Renard genoemd als opvolger bij Antwerp
Luciano D’Onofrio (65) is niet langer sportief directeur bij Antwerp. Na vier jaar lagen de visies van D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens te ver uit elkaar. Gheysens wil de club op een ‘modernere’ leest schoeien. D’Onofrio wilde geen macht inleveren.
2 h
www.nieuwsblad.be
Nethys attaque le réviseur PwC en justice
03:00 Par son action en référé, l'intercommunale liégeoise veut contraindre le cabinet de réviseur PwC à collaborer dans le cadre de l'approbation des comptes 2020.
2 h
www.lecho.be
De Lijn verandert van koers: is de reiziger de dupe?
Zowat één bushalte op vijf zou volgend jaar verdwijnen. Dat lijkt bijzonder veel. Is de busreiziger de dupe van de hervorming van het aanbod? Of gaat hij er net op vooruit?
2 h
De Standaard
L'Europe cherche son équilibre face à la taxe mondiale de Biden
02:45 L’Europe cherche à rester unie en vue d’un accord sur la taxation des multinationales. En proposant un taux minimum à 21%, Joe Biden a donné un coup dans la fourmilière.
2 h
www.lecho.be
Le grand bond en avant du microlearning
02:30 Avec le télétravail généralisé, les formations en entreprise ont largement été chamboulées. Pour garder les employés à la page malgré la distance, le microlearning s'installe de plus en plus dans les ...
3 h
www.lecho.be
Voici votre horoscope de ce mercredi 12 mai 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce mercredi 12 mai 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
Vers un "reset global" de notre manière de faire et d’être en entreprise
01:39 Dans les prochains mois, entrepreneurs, indépendants, chefs d’entreprise vont devoir repenser totalement leur manière de fonctionner et changer la vision de leur quotidien. Ils vont devoir innover à ...
3 h
www.lecho.be
Dua Lipa domineert zeer vrouwelijke editie van de Brit Awards
De Londense zangeres Dua Lipa heeft dinsdagavond twee Brit Awards gewonnen, waaronder de zeer gegeerde award voor het beste Britse album. Bij de 41ste editie van de Brit Awards vielen bijna alleen maar vrouwen in de prijzen.
4 h
De Standaard
Synagoge in brand gestoken bij rellen in de buurt van Tel Aviv
In de Israëlische stad Lod, waar Joden en Arabieren samenleven, is het gisteravond tot zware rellen gekomen. Volgens mediaberichten staken Arabieren een synagoge in brand. Er werden ook tientallen auto's in brand gestoken en ruiten van winkels ingegooid.
4 h
HLN.be
‘Minimumbelasting moet er komen’
01:25 ‘Niet de 0,4 procent was het probleem bij het loonoverleg, maar de boosheid over de Amazons.’ Peter Wouters (Beweging.net) wil dat België meewerkt aan een Europese digitaks en een minimumbelasting voo...
4 h
www.tijd.be