Tristan uit ‘Boer zkt vrouw’ debuteert als presentator

In Boer zkt vrouw kroop Tristan Swennen (25) vorig jaar al voor de camera’s als vrijgezel. Nu staat hij ook ervoor als presentator. De Limburgse koeienboer maakte zijn eerste reportage voor het programma Boerenstebuiten. Dat is deze week meermaals per dag te zien op de digitale zender PlattelandsTV.


Read full article on: nieuwsblad.be
Wie is Donald Muylle (69), de man van de reclamespotjes van Dovy Keukens? “Mijn vader heeft mij laten zitten. Ik wilde me bewijzen”
‘’t Is hier Donald Muylle, hé,” zegt hij in zijn nieuwste reclamespot op televisie, alsof we hem al jaren kennen. Dat we hem hèrkennen, dat is zeker. In de categorie Donald zijn enkel Trump en Duck nog bekender. Typetjes, alledrie, want van de echte Donald Muylle zien we op tv niet veel. Dat is een verstandige, bescheiden, allesbehalve naïeve selfmade man, die van het leven veel lessen heeft gekregen. “Mijn vader heeft mij laten zitten, ik heb kanker gehad, ik ben bijna failliet geweest, en dat is allemaal lastig geweest, maar omzien doe ik niet.”
HLN.be
Bedrijven knoeien met activiteiten om coronapremie te krijgen
Vorig jaar hebben meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken een andere bedrijfsactiviteit opgegeven, waardoor ze opeens coronapremies konden aanvragen. Ook 6.353 'spookbedrijven', die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, deden dat. Dat schrijft De Tijd zaterdag.
HLN.be
Intradel: avec les millions des condamnés, les poubelles pourraient coûter moins cher
Vingt mois après les condamnations prononcées par la cour d’appel de Liège, l’intercommunale liégeoise, Intradel, galère pour récupérer les 3,5 millions d’€ de confiscations ordonnées mais elle ne lâche rien…
Lameuse.be
Thibaut Courtois over Real, erkenning in België en de Rode Duivels: “Als we het EK winnen door 70 minuten te verdedigen, dan is het maar zo”
Je bent de grootste club voor iéts. Maandag aangevraagd, Real Madrid stelde zijn doelman woensdag ter beschikking van uw krant — dat moeten we niet proberen bij de persdienst van Club Brugge. Madrid moét winnen zondag in de stadsderby op Atlético om nog kampioen te kunnen worden, maar voor ons zat een erg relaxte Thibaut Courtois (28): “Ik kan wél een lamp indraaien, hoor.”
HLN.be
Gevangen everzwijn herenigd met baasje
Het everzwijntje dat donderdag door de brandweer gevangen werd op de oprit van een huis in de Polderstraat in Stekene, is herenigd met zijn baasje. Even was er sprake van dat het dier in het wild zou leven, maar dat bleek niet het geval te zijn.
www.gva.be
Kempens biostatisticus Niel Hens kijkt over coronavoorspellingen: “Ons model werkt”
Nostradamus is hij niet. Maar als het gaat over deze pandemie voorspellen, dan zat Niel Hens (43) er al boenk op. Het geheim van zoveel visie: een zwik gegevens in een computer gooien en de wiskundige wijsheid om daar conclusies uit te trekken. Dat heet dan biostatisticus zijn. Maar de boomlange Olenaar (twee meter en vier) is even graag voorzitter van basketbalclub KHBBC Herentals en vader van drie dochters. Dat heet dan gelukkig zijn. “Ik werk graag voor een ander.”
www.gva.be
Negen pedojagers opgepakt: “In België een nieuw en uitzonderlijk fenomeen”
Na onderzoek van de Antwerpse politie zijn deze week negen pedojagers opgepakt. Ze zouden actief naar pedoseksuelen speuren op sociale media om hen in de val te lokken. Bij twee van hen nam de politie een heus arsenaal aan wapens en munitie in beslag. ‘‘Pedojagers zeggen vaak dat ze seksueel misbruik willen voorkomen, maar het is de vraag of ze niet net het omgekeerde bekomen.’’
www.gva.be
Betty liep bekkenbreuk op na opmerking over social distance: “Achteraf ferme mentale dreun gehad”
Betty Staes loopt sinds twee weken zonder stok. Dat is een overwinning voor de kranige vrouw van 75. In oktober werd ze in elkaar geslagen na een opmerking over social distancing toen iemand te dicht kwam. “Ik herstel fysiek, maar het is pas achteraf dat ik een ferme mentale dreun heb gekregen.”
www.gva.be
Overlegcomité zet in op de openluchtsamenleving: is het buiten echt beter?
Buiten afspreken met vrienden. Buiten wandelen. Buiten sporten. Want het gevaar om besmet te raken met het coronavirus is er véél kleiner dan binnenskamers. Dat is de geest van de versoepelingen die door het Overlegcomité werden aangekondigd. “Superverspreiders komen zelden buiten voor”, luidt het. Hoe ‘safe’ ben je er dan juist voor corona? Dit is het oordeel van de belangrijkste studies en onze experts.
HLN.be
Waar liggen de overbelaste Natura 2000-gebieden?
Het stikstofarrest duwt overheid en bedrijfsleven met de neus op de feiten: de ruimte om nog meer stikstof uit te stoten boven kwetsbare natuur is op. Maar waar liggen die beschermde natuurgebieden precies? Bekijk het op deze kaart.
1 h
De Standaard
Brazilië in de greep van nieuwe coronavariant: 'Onze president helpt het hele land naar de knoppen'
Brazilië beleeft zijn dodelijkste periode sinds het begin van de coronapandemie. Oorzaak is wellicht de nieuwe variant P.1 die zich aan een razend tempo verspreidt en ook mensen lijkt te besmetten die al eerder corona opliepen. Wat ook een gevaar vormt voor de rest van de wereld.
1 h
Knack.be
Venezuela maakt bankbiljet voor ‘miljonairs’
Wie droomt er niet van, miljonair worden? In Venezuela is dat binnenkort een stuk makkelijker: de Centrale Bank van het Zuid-Amerikaanse land gaat namelijk een reeks nieuwe biljetten uitgeven. Het 'grootste’ biljet is maar liefst een miljoen bolivar waard. Maar wat je daarmee kunt kopen, valt tegen.
2 h
HLN.be
Priscilla, 14 ans, souffre d’une maladie très rare qui nécessite une opération coûteuse qui n’est pas remboursée par l’Inami: «Je veux garder espoir!»
Priscilla est une jeune fille de 14 ans et elle souffre d’une maladie très rare appelée la syringomyélie idiopathique qui touche sa moelle épinière. Elle doit se faire opérer dans une clinique spécialisée à Barcelone, car aucun chirurgien ne peut l’opérer en Belgique. Seulement, sa maman n’a pas les moyens de financer cette opération qui n’est pas remboursée par l’Inami.
2 h
Sudinfo.be
Voort
03:43 Omdat afstuderende creatievelingen dit jaar minder gelegenheid hebben om zich te tonen, maken we in De Tijd graag plaats voor zes fotografen in spe. Vandaag: Jeffrey Torremans.
2 h
www.tijd.be
Eupen - OH Leuven
Zaterdag 16.15 uurScheidsrechter: Bert Put
2 h
www.hbvl.be
Genk Ladies klopt Aalst met 3-0
2 h
www.hbvl.be
Stijn Meuris over de ondernemende Vlaming: “Tussen beetje slagen en beetje mislukken”
Vijftig jaar geleden kreeg Vlaanderen een eigen parlement. Maar hoe ervaart de Vlaming Vlaanderen? Als vertrouwd gebied of toch eerder als een vage constructie? In deze vierdelige reeks ga ik op zoek naar wat Vlaanderen precies is, en wat een Vlaming nu eigenlijk is. Wie zijn wij en waar willen wij met z’n allen naartoe? Deze aflevering: Zijn wij ondernemend (genoeg)?
2 h
www.hbvl.be
Maaseikenaar speurt naar wrakken in Noordzee: “Het zijn net tijdcapsules”
Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaat met een nieuwe wet alle scheepswrakken in de Noordzee die minstens honderd jaar zijn oud automatisch erkennen als erfgoed. “Het krioelt hier van de eeuwenoude wrakken. Zelfs uit de Romeinse tijd”, zegt Maaseikenaar Sven Van Haelst (46), science officer van het Vlaams Instituut voor de Zee.
2 h
www.hbvl.be
Eindelijk mogen we buiten meer
“Er kan meer: buiten, buiten, buiten”, zo vat premier De Croo de versoepelingen samen. Vanaf maandag mogen we mekaar buiten met tien personen ontmoeten. Ook outdoor jeugdactiviteiten kunnen weer, en begrafenissen mogen plaatsvinden met 50 aanwezigen. Reisverbod en avondklok blijven van kracht.
2 h
www.hbvl.be
Uitvaartsector opgelucht: “Kleinkinderen kunnen weer naar begrafenis oma of opa”
Vanaf maandag mogen er weer vijftig mensen aanwezig zijn op een begrafenis, tegenover vijftien nu. Bijkomende restrictie is wel dat er maximaal één persoon per tien vierkante meter toegelaten is.
2 h
www.hbvl.be
Clos St. Denis, nooit geziene grandeur in Limburg, al bleef derde ster uit
De kasteelhoeve van het legendarische tweesterrenrestaurant Clos St. Denis in Kortessem is verkocht en zal opnieuw een eventlocatie worden. De grandeur van de gastronomische tempel, waar de beau monde uit de Euregio kwam tafelen en waar zakelijke en politieke deals werden beklonken, was en is nog altijd ongezien in Limburg.
2 h
www.hbvl.be
Vlaanderen kandidaat voor Europees geld voor sneller militair transport doorheen Europa
De Vlaamse ­overheid dingt mee naar Europees geld om enorme militaire transporten door ons land ­vlotter te laten ­verlopen, waarbij concreet wordt ­gedacht aan “een extra rijstrook” langs delen van de E313.
2 h
www.hbvl.be
Plots stond bijna iedereen op lijst van risicopatiënten
Eens de 80-plussers zijn gevaccineerd, zou het aan hen moeten zijn: de risicopatiënten. Zou, want nog altijd weet de overheid niet wie ze moet uitnodigen. De software waarmee huisartsen de lijsten kunnen maken, werkt nog niet naar behoren.
2 h
www.hbvl.be
Family Justice Center gaat twee jaar werken rond “eergerelateerd” geweld
Het Family Justice Center van Limburg krijgt van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) 160.000 euro om twee jaar lang een proefproject uit te werken rond “eergerelateerd” geweld. Later wordt dit uitgerold over heel Vlaanderen.
2 h
www.hbvl.be
Vlaamse regering worstelt met regiovorming: wordt Limburg in drie verdeeld?
Voor de tweede week op rij is de Vlaamse regering het niet eens geworden over de opdeling van Vlaanderen in referentieregio’s. Dat Limburg als enige provincie één regio zou blijven, stuit op verzet.
2 h
www.hbvl.be
Topman en boekhouder van De Voorzorg en vastgoedmakelaar blijven in de cel
Hasselaar Tony Coonen (54), topman van De Voorzorg Limburg blijft in de gevangenis in het onderzoek naar corruptie en witwaspraktijken. Zo ook boekhouder Dirk M. (52) en de 39-jarige vastgoedmakelaar Daan M.
2 h
www.hbvl.be
Coronasneltests in de rekken bij Duitse supermarkten, verkoop in België blijft verboden
In Duitsland starten supermarkten Lidl en Aldi vanaf zaterdag met de verkoop van coronasneltests. De Belgische retailers hebben voorlopig geen plannen in die richting. “De wet staat verkoop aan particulieren niet toe.”
2 h
www.hbvl.be
Nu al een reis boeken voor de zomervakantie: goed idee?
Naar het buitenland trekken in de paasvakantie, zal wellicht nog niet gaan. Maar mogen we wel al beginnen dromen van een reisje in de zomer? En wanneer kan je dan het best boeken?
2 h
www.hbvl.be
Hoofdzetel Ethias in Hasselt wordt verbouwd
Verzekeringsmaatschappij Ethias gaat zijn hoofdzetel grondig renoveren. De verbouwing gaat nog dit jaar van start en past in het streven van de maatschappij naar koolstofneutraliteit.
2 h
www.hbvl.be
“Bijna een kwart van de werknemers voelt zich minder gewaardeerd”
2 h
www.hbvl.be
Roy en Thomas delen liefde voor LEGO, pretparken en elkaar
‘We doen eens gek’, dachten Roy Franssen (33) en Thomas Goelen (29) toen ze zich inschreven voor LEGO Masters. Gek of niet, vanaf zaterdag strijdt het Lommels koppel voor de titel en bijhorende trofee, 25.000 euro en een verblijf in LEGOLAND in Denemarken.
2 h
www.hbvl.be
Patrick Ster, vriendje van Spongebob, krijgt eigen serie
2 h
www.hbvl.be
Boekrecensie: ‘Eerste persoon enkelvoud’ van Haruki Murakami
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘Eerste persoon enkelvoud’ van Haruki Murakami.
2 h
www.hbvl.be
Longread. Zet stikstof Vlaanderen op slot?
Vlaanderen is de Europese koploper in stikstofvervuiling op natuurgebieden. Voor jarenlang schuldig verzuim betalen we nu de prijs. Een belangrijk stikstofarrest kan onze economie op slot zetten. Hoe zit dat precies? Welke regio’s komen in de problemen? Een simulatie van de impact laat weinig illusies: overal in Vlaanderen komen woningbouw, infrastructuurwerken, industrie- en stallenbouw op losse schroeven.
2 h
De Standaard
Personeel ING mag 50 procent thuis blijven werken: ook na pandemie en zelfs vanuit buitenland
De meer dan 7.000 werknemers van ING België mogen ook na de coronapandemie van thuis uit blijven werken. Vakbonden en directie van de bank kwamen overeen dat ze gemiddeld de helft van hun arbeidstijd thuis of elders in Europa mogen presteren. Ze krijgen ook een budget om hun werkplek op die plaats uit te rusten met ergonomisch bureaumateriaal.
3 h
HLN.be
“Alsof we nu al acht mensen kunnen laten samenkomen”, klonk het ’s ochtends nog: hoe Overlegcomité een bocht maakte
Met een week vertraging heeft het Overlegcomité dan toch versoepelingen aangekondigd. En zelfs meer dan er oorspronkelijk op tafel lagen. De federale regering wilde oorspronkelijk maar samenkomsten tot acht mensen toelaten, het werden er uiteindelijk tien. Elders bleef de blok erop. “Het is een compromis à la belge”, zegt een betrokkene.
3 h
www.nieuwsblad.be
Hoe werkt die buitenbubbel, mag ik barbecueën en is trainen met mijn sportclub toegestaan: vragen over de coronamaatregelen beantwoord
Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist enkele versoepelingen van de coronamaatregels aan te kondigen en een tijdskader te schetsen waarin bijkomende versoepelingen in de toekomst mogelijk zijn. Maar hoe werkt die buitenbubbel precies? Kunnen we weer barbecueën? En kan ik weer trainen met mijn basketbalploeg? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u hier.
3 h
www.nieuwsblad.be
“Je moet nog altijd durven zeggen dat de wereld grotere problemen heeft dan een flauw mopje in ‘Thuis’”
Elke zaterdag fileert hoofdredacteur LIESBETH VAN IMPE een opvallende uitspraak uit het nieuws van de afgelopen week. Deze week: “De VRT excuseert zich. Het grapje is door de mazen van het net geglipt.” Getekend: VRT-woordvoerder Hans Van Goethem namens ‘Thuis’, 2 maart.
3 h
www.nieuwsblad.be
(J)oehoe, Vlaanderen heeft zijn eigen ‘big five’
Voor wie op safari wil zonder naar Afrika te moeten vliegen: Vlaanderen heeft voortaan zijn eigen big five, de vijf zogezegd belangrijkste dieren die je moet gezien hebben. Op safari in Afrika zijn dat de leeuw, het luipaard, de neushoorn, olifant en Kaapse buffel. Naar Vlaamse normen zijn dat de wolf, vos, everzwijn, ree en de oehoe.
3 h
www.nieuwsblad.be
De docu die zelfs Netflix niet durft uit te zenden: grote streamingdiensten houden handen af van film over omstreden moord
De documentaire The dissident – over de moord op de Saudische dissident Jamal Khashoggi –draaien was een lijdensweg. Ze aan het grote publiek getoond krijgen is nóg lastiger. Nochtans draagt de docu het keurmerk van Bryan Fogel, de Amerikaanse regisseur die in 2018 een Oscar won met Icarus. Maar de grote streamingsites houden hun handen angstvallig af van zijn laatste film, uit schrik voor represailles van Riyad.
3 h
www.nieuwsblad.be
Als de huizen scheuren door de de krimpende kleigrond: De Bleeker zoekt oplossing voor klimaatslachtoffers
Het is een groeiend probleem: huizen die scheuren door de krimpende kleigrond waarop ze gebouwd zijn. De kosten voor de getroffen eigenaars bedragen al snel enkele tienduizenden euro’s, maar volgens de verzekeraars zijn die niet gedekt in hun polis. De voorbije maanden stapten steeds meer eigenaars daarom naar de rechtbank. Staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open VLD) is samen met de verzekeringssector op zoek naar een oplossing.
3 h
www.nieuwsblad.be
Wie iets wil opbiechten, belt naar Oprah: waarom Harry en Meghan hun interview geven bij de bekendste talkshowhost ter wereld
Lance Armstrong bekende bij haar zijn dopinggebruik. Whitney Houston vertelde over de mishandeling door haar ex-man. En zondag gaan de Britse prins Harry en Meghan Markle “geen onderwerp uit de weg”. Hebben wereldsterren een ontboezeming, dan komen ze naar Oprah Winfrey (67). De biechtmoeder van de celebrities, die het na een jeugd van armoede en seksueel misbruik schopte tot Queen van de televisie.
3 h
www.nieuwsblad.be
Kroniek van de week: verkiezingsfraude en politieke benoemingen
Het ging de voorbije week merkwaardig genoeg nog altijd niet over het vermoeden van verkiezingsfraude door een Vlaams Parlementslid. Wel was er wat aandacht voor allerlei postjes die de regering-Jambon moet verdelen. De politieke zelfbediening draait als vanouds op volle toeren. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
3 h
Knack.be