Tristane Banon: "Le néo-féminisme reste inutilement agressif, radical et extrémiste"

00:19 La journaliste et romancière Tristane Banon, qui porta plainte contre Dominique Strauss-Kahn pour tentative de viol en 2011, publie un essai dans lequel elle plaide pour la "paix des sexes" en proposa...
Read full article on: lecho.be
Kirsten Flipkens éliminée au premier tour de l’Open d’Australie
Kirsten Flipkens a été éliminée au premier tour de l'Open d'Australie, première levée du Grand Chelem de la saison, lundi à Melbourne, battue en entrée par sa partenaire de double l'Espagnole Sara Sorribes Tormo, 25 ans, 35e mondiale.
3 m
www.7sur7.be
Énergie, pension...: voici les grandes priorités des partis en 2022
Nous avons demandé leurs trois priorités, au niveau fédéral, aux sept présidents et coprésident(e)s des partis francophones: la réforme fiscale est également dans le peloton de tête.
8 m
Lameuse.be
Eerste hoofdrol voor Zonhovense Charlotte Timmers: “Laat 2022 mijn jaartje worden”
Vanaf 17 januari op Streamz: ‘Billie vs Benjamin’ met de Zonhovense Charlotte Timmers (33) in haar eerste hoofdrol. “Ik heb het voorbije jaar fijn mogen werken”, zegt ze. “Dat heeft een therapeutisch effect op me gehad: ik werd er blij van.”
www.hbvl.be
Onze clubwatcher na de prelude onder Schreuder: “Het wordt bijzonder interessant”
Een nieuw systeem (3-5-2). Andere accenten. Een bevrijde Dost. Een herboren Vormer ook. En zowaar nog eens een clean sheet, dankzij een stabiele defensie. Kortom: de prelude onder Alfred Schreuder was interessant. Te meer omdat Lang nog moet ingepast worden.
HLN.be
KRC Genk zet 2022 in met afgetekende zege
De kop is eraf in 2022 en hij smaakt naar meer. KRC Genk pakte tegen een machteloos Beerschot (4-1) zijn derde zege in vier wedstrijden en staat op een gedeelde zevende plaats weer tussen de mensen. De kloof met de top vier bedraagt nog zeven punten.
www.hbvl.be
“Kinderen vaccineren druist in tegen het buikgevoel, maar het kan wel degelijk helpen”
Het afgelopen weekend werden in Limburg de eerste kinderen onder de 12 jaar gevaccineerd. Uit de eerste cijfers blijkt de bereidheid voor die vrijwillige vaccinatie relatief hoog te liggen, maar tegelijk sluimert er ook al langer maatschappelijke weerstand tegen het inenten van vaak erg jonge kinderen.
www.hbvl.be
Man die vrouw op metrospoor duwde in Brussel is aangehouden
Niemand, zelfs zijn naaste familie niet, begrijpt wat Fransman Benjamin P. (23) vrijdagavond om 19.43 uur bezielde toen hij in hartje Brussel een hem onbekende vrouw op de sporen duwde. Het slachtoffer, een vrouw van 55, komt er als bij wonder - met dank aan een alerte metrobestuurder - vanaf met een gebroken schouder. “Benjamin moet dringend zijn problemen aanpakken”, reageert zijn familie.
www.hbvl.be
Regering onderzoekt of ze maatregelen kan betalen met geld van Engie en co.
Tegen het einde van deze week wil de federale regering met een pakket maatregelen komen om de energiefactuur te verlichten. Op tafel liggen onder meer een eenmalige premie van 200 euro en de verlaging van accijns en btw. Om dat betaald te krijgen, laat de regering onderzoeken hoe ze de extra winsten van Engie Electrabel en andere leveranciers kan afromen.
www.hbvl.be
De boosterprik werkt ook tegen omikron
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is
www.hbvl.be
Grensoverschrijdend gedrag bij ‘The voice of Holland’: extra auditie op hotelkamer
Het razendpopulaire muziekprogramma ‘The voice of Holland’ – dat vorige week nog 1,7 miljoen kijkers lokte – werd afgevoerd bij onze noorderburen. Reden is en schandaal rond grensoverschrijdend gedrag dat afgelopen weekend losbarstte. Bandleider Jeroen Rietbergen, schoonzoon van mediamagnaat én The voice-bedenker John de Mol, heeft intussen toegeven dat hij seksueel getinte berichten heeft uitgewisseld met deelneemsters én werkneemsters. En ook tegen een van de coaches loopt een klacht.
www.hbvl.be
Strijd voorzitterschap Limburgse afdeling wielerbond gaat tussen twee Lonenaren
Het leek erop dat Alex Onclin als enige kandidaat de nieuwe algemene voorzitter van de Limburgse afdeling van Cycling Vlaanderen zou worden. Intussen is echter ook Freddy Lowette op de proppen gekomen. En dus moet er vrijdag gestemd worden wie van de twee het wordt.
www.hbvl.be
PROVINCIAAL BASKETBAL. Stevoort verslaat gehavend Bilzerse
Leider Stevoort won van een verdienstelijk Bilzerse. Optima won voor de vijfde keer op rij. Lummen behaalde een tweede zege. Hades ging andermaal onderuit en zoekt een nieuwe coach.
www.hbvl.be
Lommel maakt verschil met driepunters
Lommel trok naar Ieper, dat samen met de Noord-Limburgers de leiding in Top Divisie 1 deelde. Het werd een close game, waarin Ieper slechts één keer op voorsprong kwam (49-48). In het slotquarter nam Lommel echter definitief de wedstrijd in handen doordat de afwerking bij Ieper sputterde. Bij Lommel scoorden alle spelers en ze maakten vooral het verschil met de driepunters: Lommel 10 en Ieper 5. Vooral Chiel Koonings was zeer bedrijvig en scoorde 22 punten waarvan 4 op 6 bommen.
www.hbvl.be
Lanaken heeft eerste zege van 2022 beet
Na de pijnlijke nederlaag in Thimister heeft Lanaken de puntjes op de i gezet tegen Waremme. Sparvoc blijft zo uitstekend meedraaien in de subtop.
www.hbvl.be
LVL flirt met tiebreak, maar Gent houdt stand: “Deze nederlaag was ingecalculeerd”
VDK Gent tegen de rest. Dat lijkt het scenario van de Liga dames te worden. LVL kon Gent de derde set van het seizoen afsnoepen, maar de zegereeks afstoppen zat er voor de Limburgse fusieclub net niet in. Door de nederlaag van Oudegem tegen Asterix AVO blijft LVL wel alleen tweede.
www.hbvl.be
Van kletsnatte Baskische cross naar Limburgse titel
Fien Peusens (ATLA) en Laurens Vanderlinden (SACN) zijn in Lommel Limburgse kampioen veldlopen geworden. Toevallig of niet: beide atleten waren vorig week nog actief op een kletsnatte veldcross in het Spaanse Baskenland.
www.hbvl.be
Waarom u best niet de eerste schoorsteenveger inhuurt die Google toont
390 euro moest Hilde Daenen uit Tongeren betalen aan de man die haar schoorsteen had gereinigd. “Een uur werk”, zegt Hilde. “En toen belde zijn baas ook nog, om hem te controleren.”
www.hbvl.be
Moeder radeloos: zoon dreigt Graspop te missen door lichte beperking… tot Voor U Opgelost tussenkomt
Wie komende zomer een populair festival wil bijwonen, zal snel moeten zijn. Ze zijn in een mum van tijd uitverkocht. Door een lichte beperking dreigde Bart ‘den Berre’ Lebegge Graspop te missen.
www.hbvl.be
Carmina Burana twee uur korter dan beloofd, Gabriëlle wil deel geld terug
Gabriëlle Bouveroux kocht 24 tickets voor ‘Carmina Burana’, de opera van Carl Orff. Het concert werd een sof. Er was drie uur spektakel beloofd, maar al na één uur viel het doek. Gabriëlle eist een compensatie.
www.hbvl.be
“Grijze dag met maxima rond 7 graden”
Vandaag blijft het in vele regio’s grijs. Hoe meer naar het westen hoe groter de kans dat de zon er in de loop van de dag doorkomt.
www.hbvl.be
60 jaar priester: hoe Don Claudio al decennia op de barricaden staat voor de mijnwerker
60 jaar priester waarvan 55 in België. De uit Trente afkomstige don Claudio Pellegrini (85) blikt terug op een bewogen leven in de kerk en op de barricades. “Ooit is er een traangasgranaat in mijn hand ontploft”, zegt de Italiaanse Daens.
www.hbvl.be
Cambriolages dans les habitations en région liégeoise: -44,5% en cinq ans
Depuis quelques années, le nombre de cambriolages commis dans les habitations est en baisse. En cinq ans, ils ont quasiment diminué de moitié. Sur l’arrondissement en 2020, les villes de Liège et de Seraing restent logiquement les plus touchées.
Lameuse.be
Gespot in Hasselt. De duurste aankoop van Sara: “Daar durf ik wel wat geld aan uitgeven”
Onze fotografe speurt naar bijzondere outfits op straat. In de Demerstraat in Hasselt spotten we Sara Mispoulier (30) uit Heusden-Zolder, coördinator in het volwassenenonderwijs.
www.hbvl.be
Alweer drie nieuwe bewoners in ‘Big Brother’-huis, ook Genkse Hanne is erbij
Er zijn alweer drie nieuwe bewoners in het ‘Big brother’-huis aangekomen. We stellen ze voor.
www.hbvl.be
Prinses Delphine is uitgedanst op tv: “Verbaasd dat ik er nog zo lang in zat”
Delphine van Saksen-Coburg (53) moet ‘Dancing with the stars’ verlaten. De prinses werd als derde deelnemer uit de Play4-wedstrijd gestemd. “Ik ben droevig, ja. Maar ook verbaasd dat ik er nog zo lang in gezeten heb.”
www.hbvl.be
Onze TV-tips: Een koninklijke documentaire, warenhuishumor en eilandhoppen met Waes
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
www.hbvl.be
Loena Hendrickx met MRI-scan, advies van mental coach en extra vertrouwen naar Peking
Net geen eerste medaille, wel een historische vierde plaats voor Loena Hendrickx op het EK kunstschaatsen in Tallinn. Tijdens haar vrije kür zaterdag kwam ze wel twee keer ten val. Een MRI-scan aan de rug en een bezoek aan haar mental coach moeten ervoor zorgen dat dit over drie weken in Peking niet opnieuw gebeurt.
www.hbvl.be
Omikron minder dramatisch dan gevreesd: hoe hebben we pessimistische scenario’s vermeden?
Het zou een golf zonder weerga worden, die ons leven en onze samenleving een paar weken plat zou leggen. Maar de somberste voorspellingen van de omikrongolf zullen op veel vlakken totaal niet uitkomen. Hoe komt het dat we de pessimistische scenario’s vermeden hebben?
www.hbvl.be
Etienne (76) uit Lokeren krijgt absurde flitsboete: met 77 km/u door Opitter op tuinbouwtractor
De 76-jarige Etienne Dierick uit Lokeren heeft een onmogelijke snelheidsboete gekregen. De man is op uren rijden van huis op de Maaseikerweg in Opitter geflitst met een snelheid van 77 km/u... op zijn tuinbouwtractor. “Die is nog nooit van mijn hof geweest, die kan niet zo snel en ik rijd zo ver niet meer.”
www.hbvl.be
Open Vld wil verblijf in sociale woning beperken tot 9 jaar voor arbeidsgeschikte huurders
Mensen die arbeidsgeschikt zijn, zullen na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open Vld vandaag voor in De Morgen.
HLN.be
Salon de l’Auto: de nombreuses très bonnes affaires à saisir, les marques automobiles concèdent de belles réductions!
Même si le Heysel n’accueille pas la Salon pour la seconde année de suite, les marques automobiles concèdent de belles réductions.
Sudinfo.be
Twee tieners opgepakt in Manchester na terreurdaad in Amerikaanse synagoge
In de Britse stad Manchester zijn zondag twee tieners opgepakt nadat een Brit naar de VS was gevlogen, daar een wapen had gekocht en zaterdag tien uur lang mensen had gegijzeld in een synagoge in de staat Texas. Dat meldt het Britse nieuwsagentschap PA.
De Standaard
België haalt nog tientallen Afghanen weg
België heeft een geheime missie opgezet om een zeventigtal mensen alsnog uit Afghanistan te evacueren. Dat bericht De Morgen vandaag. Sinds de evacuatiemissie Red Kite van deze zomer waren nog heel wat mensen die recht hadden op een evacuatie er achtergebleven.
HLN.be
België haalt nog tientallen mensen weg uit Afghanistan
België heeft een geheime missie opgezet om een zeventigtal mensen alsnog uit Afghanistan te evacueren. Dat bericht De Morgen vandaag. Sinds de evacuatiemissie Red Kite van deze zomer waren nog heel wat mensen die recht hadden op een evacuatie er achtergebleven.
HLN.be
Slangen op maandag. Maak Diependaele morgen minister van Zorg en de budgetten gaan voortaan naar wie gezond is
Noël Slangen overschouwt in zijn gastcolumn de politieke week.
HLN.be
Noord-Macedonië heeft nieuwe premier
Het parlement van Noord-Macedonië heeft zondag de sociaaldemocraat Dimitar Kovacevski verkozen tot de nieuwe premier, na twee maanden politieke crisis.
De Standaard
België haalt nog tientallen Afghanen weg
België heeft een geheime missie opgezet om een zeventigtal mensen alsnog uit Afghanistan te evacueren. Dat bericht De Morgen maandag. Sinds de evacuatiemissie Red Kite van deze zomer waren nog heel wat mensen die recht hadden op een evacuatie er achtergebleven.
1 h
Knack.be
Vlaams Belanger laat zijn dancing illegaal bewaken door veroordeelde terrorist
Tomas Boutens, de rechtsextremist die tot twee keer toe veroordeeld is voor terrorisme en wapenbezit, klust illegaal bij als bewakingsagent. Dat blijkt uit een onderzoek van deze krant in samenwerking met de nieuwssite ‘Het Observatorium’. De op de OCAD-lijst genoteerde oud-militair liep tegen de lamp toen hij de security verzorgde aan een dancing in Wetteren — een job die hij door zijn strafblad absoluut niet mag verrichten. Opmerkelijk is dat één van de uitbaters het plaatselijke kopstuk is van Vlaams Belang.
1 h
HLN.be
Licentie van zes 1A-clubs in gevaar door Propere Handen: moeten Mannaert & co straks opstappen om hun club niet in gevaar te brengen?
Kost ‘Propere Handen’ één of meerdere clubs uit 1A hun licentie? Die kans zit erin, want als een verdachte effectief veroordeeld wordt én in dienst is van de betrokken club, staat in het nieuwe bondsreglement dat die club geen licentie krijgt. Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Michel Louwagie en/of Bruno Venanzi die opstappen om hun club niet in gevaar te brengen? Het kán.
1 h
HLN.be
Balans na bijna twee jaar telewerken: hybride werken werkt, maar verbondenheid blijft klappen krijgen
Waar we in april 2020 nog afwachtten tot het allemaal voorbij zou zijn, leerden we in de loop van de pandemie op een andere manier te werken. Terugkijken op bijna twee jaar telewerken, aanpassen en afstand houden op de werkplek: wat is er dan veranderd, hoe zijn wij veranderd? Professoren organisatiepsychologie Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos van de Antwerp Management School bevroegen bijna 2.300 werkende Vlamingen en ruim 300 werkgevers. Vier conclusies, een constante: de grootste onzekerheid is verdwenen, wat ons ook tijdens het (thuis)werk iets meer rust bezorgt.
1 h
HLN.be
Le chauffard qui avait tué Denis la veille de Noël à Liège s’est livré à la police
Fin de cavale: Abel, 22 ans, s’est livré à la police de Liège, le 3 janvier dernier. Il a reconnu avoir percuté Denis Wanet et ne pas s’être arrêté après le choc. Il a été placé sous mandat d’arrêt pour homicide involontaire avec délit de fuite.
1 h
Lameuse.be
Regering viseert extra winsten van Engie en co. om energiefactuur te verlichten
Tegen het einde van deze week wil de federale regering met een pakket maatregelen komen om de energiefactuur te verlichten. Op tafel liggen onder meer een eenmalige premie van 200 euro en de verlaging van accijns en btw. Om dat betaald te krijgen, laat de regering onderzoeken hoe ze de extra winsten van Engie Electrabel en andere leveranciers kan afromen.
1 h
www.gva.be
Vrouwen getuigen over intimidatie op straat: “Soms word ik ’s avonds achtervolgd tot aan mijn voordeur”
Deodorant, sleutels, zelfs suikerklontjes … Het zijn kleinigheden die vrouwen op zak hebben om zichzelf te verdedigen moest het nodig zijn. Nageroepen of lastiggevallen worden op straat, ook wel catcalling genoemd, is iets wat vrouwen bijna dagelijks meemaken. Vooral Antwerpen-Noord staat erom bekend. Onze reporter ging er de straat op.
1 h
www.gva.be
Namenmonument slachtoffers WOII op Antwerpse kaaien: gedenkmuren bij voormalige vlieten, tuinen als stilteplekken
Zes gedenkmuren tussen drie herinneringstuinen vormen de basis van het toekomstige namenmonument dat naast het Loodswezen op de Scheldekaaien komt. Het monument herdenkt alle overleden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen.
1 h
www.gva.be
Huis huren in Vlaanderen en Brussel was nooit eerder zo duur
De gemiddelde huurprijs voor een huis is op de Vlaamse en Brusselse huurmarkt in 2021 met 4,70 procent of 38 euro gestegen, tot 846 euro. Dat was nooit eerder zoveel, zo blijkt maandag uit een analyse van Dewaele Vastgoedgroep van zowat 12.000 verhuringen in Vlaanderen en Brussel.
1 h
Knack.be
UPDATE Chine: croissance de 8,1% en 2021, au plus haut depuis une décennie (2)
Chine: croissance de 8,1% en 2021, au plus haut depuis une décennie (2) La croissance chinoise a toutefois ralenti au quatrième trimestre (+4%), contre 4,9% au précédent, a indiqué lundi le Bureau national des statistiques (BNS).  L'économie chinoise fait face à "une triple pression", à savoir une contraction de la demande, des tensions sur les chaînes d'approvisionnement et des objectifs revus à la baisse, a reconnu lundi lors d'une conférence de presse Ning Jizhe, un responsable du BNS. Le chiffre officiel du produit intérieur brut (PIB) pour 2021 est supérieur aux prédictions des analystes sondés par l'AFP (+8%). Il s'agit de son rythme le plus rapide depuis 2012. Pékin s'était fixé pour 2021 une croissance de 6%. Au dernier trimestre 2021, la croissance du géant asiatique s'est toutefois essoufflée. Au premier trimestre, la croissance s'inscrivait encore à 18,3%. Un taux élevé du fait d'une faible base de comparaison avec début 2020 lorsque l'épidémie paralysait l'activité. Bien que sujet à caution, le chiffre officiel de la croissance est toujours scruté, vu le poids de la Chine dans l'économie mondiale. Le pays apparaît ainsi comme un baromètre de la reprise. En 2020, la Chine avait l'une des rares économies à afficher une croissance positive (+2,3%), au moment où le Covid-19 terrassait le reste du monde -- ce rythme était toutefois le plus faible depuis quatre décennies. Le pays s'est largement remis du choc initial de la pandémie mais des foyers sporadiques de Covid-19 continuent à perturber l'activité. La politique du "zéro Covid", qui a permis d'endiguer rapidement l'épidémie en 2020, s'accompagne d'un coût social et économique élevé. Le secteur des services (loisirs, tourisme, hôtellerie-restauration, transports...) n'a toujours pas retrouvé son niveau pré-pandémie.  Les ventes de détail, principal indicateur de la consommation, ont ainsi signé en décembre leur plus mauvaise performance (+1,7%) depuis septembre 2020. La reprise est également fragilisée par une flambée du prix des matières premières et une crise dans l'immobilier avec les déboires du promoteur Evergrande, au bord de la faillite. De son côté, la production industrielle chinoise a rebondi en décembre (+4,3% sur un an) contre +3,8% le mois précédent, avec une progression de 9,6% sur un an. Le taux de natalité  du pays le plus peuplé du monde  a aussi atteint un plus bas historique en 2021. Le taux de natalité était de 7,52 naissances pour 1.000 personnes en 2021, d'après le Bureau national des statistiques. Il était de 8,52 pour mille en 2020. La Chine a dégagé en 2021 une croissance annuelle de 8,1%, au plus haut depuis près d'une décennie, malgré une crise dans l'immobilier et un rebond épidémique qui pèsent sur la reprise du géant asiatique. Mis à jour le 17/01/2022 à 04:46
1 h
www.lesoir.be
Huis huren in Vlaanderen en Brussel was nooit eerder zo duur
De gemiddelde huurprijs voor een huis is op de Vlaamse en Brusselse huurmarkt in 2021 met 4,70 procent of 38 euro gestegen, tot 846 euro. Dat was nooit eerder zoveel, zo blijkt maandag uit een analyse van Dewaele Vastgoedgroep van zowat 12.000 verhuringen in Vlaanderen en Brussel.
1 h
HLN.be
Regering viseert miljardenwinst van Engie om energiefactuur te verlichten, maar kan dat wel?
Tegen het einde van deze week wil de federale regering met een pakket maatregelen komen om de energiefactuur te verlichten. Op tafel liggen onder meer een eenmalige premie van 200 euro en de verlaging van accijns en btw. Om dat betaald te krijgen, laat de regering onderzoeken hoe ze de extra winsten van Engie Electrabel en andere leveranciers kan afromen.
2 h
De Standaard