Trudeau op de vingers getikt voor schenden van regels rond belangenvermenging

De Canadese premier Justin Trudeau heeft de federale wetgeving rond belangenvermenging geschonden in het corruptieonderzoek naar ingenieursbedrijf SNC-Lavalin, toen hij druk probeerde uit te oefenen op een voormalige minister. Zo luidt de conclusie van het rapport van de Commissaris voor ethiek, twee maanden voor de parlementsverkiezingen in het land.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Netflix past nazidocumentaire aan na Poolse woede over “verschrikkelijke fout”
Netflix gaat een documentaire aanpassen die in Polen tot woede had geleid. Een aantal passages uit The Devil Next Door krijgt een update die...
7 m
HLN.be
Sous les pavés, les braises des gilets jaunes couvent encore
10:43 Un an après son "acte I", le mouvement des gilets jaunes s’est mis en veille. Exutoire d’un mécontentement protéiforme, il aura fait vaciller le macronisme avant de s’essouffler. Mais certains tentent...
7 m
www.lecho.be
Le temps pour jeter les pierres
« Il est probable que le temps est venu maintenant pour les actions décisives, pour les réformes et les transformations, pour les batailles et nos victoires. » Cette phrase du jeune artiste ukrainien Roman Minin explique sans doute le titre de cette exposition : «Le temps pour jeter les pierres» initiée par l’Ambassade d’Ukraine en Belgique, en coopération étroite avec le Grand Curtius, à l’occasion du 28e Anniversaire de l’Indépendance de l’Ukraine.
Lameuse.be
Berchem Sport trekt verplichting naakt douchen (voorlopig) in
De komende twee weken doucht iedereen bij Koninklijke Berchem Sport hoe hij of zij dat wil. Dat heeft het bestuur beslist na een overleg met enkele bezorgde ouders gisterenavond.
De Standaard
Bob Iger, de Disney-CEO die Netflix het vuur aan de schenen legt
10:39 ‘De gevestigde orde slaat terug.’ Zo verwoordden waarnemers de komst van Disney+, het streamingplatform van de gelijknamige media- en entertainmentreus, verwijzend naar de Star Wars-episode ‘The Empir...
www.tijd.be
Campagne Boris Johnson dreigt in het water te vallen
De verkiezingscampagne van Boris Johnson is obsessief geregisseerd, maar één factor is onbeheersbaar: het Britse weer. De epische overstromingen in Midden- en Noord-Engeland hebben de boodschap ‘Get Brexit Done’ tijdelijk weggespoeld.
www.demorgen.be
Geëmigreerde Vlamingen houden vast aan eigen taal en cultuur
Vlamingen en Nederlanders die emigreren naar een ander land nemen hun taal en cultuur mee, en blijven daar ook aan vasthouden. Dat blijkt vandaag...
HLN.be
Europa stopt met financieren fossiele energie
Klimaatactivisten halen opgelucht adem. De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf 2021 met het verstrekken van leningen voor fossiele energie, inclusief klassieke gasprojecten.
De Standaard
Cambodja verbiedt olifantenritten bij tempels Angkor Wat
Cambodja gaat olifantenritten verbieden bij de tempels van Angkor Wat. Het tempelcomplex bij de stad Siem Reap is erg populair onder toeristen, die...
HLN.be
VS: Zuid-Korea moet vijf keer zo veel betalen voor Amerikaanse troepen
De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper heeft Zuid-Korea opgeroepen meer te betalen voor de aanwezigheid van Amerikaanse troepen. Esper zei...
HLN.be
Hartverscheurend moment op StuBru: Wannes uit ‘The Voice’ schrijft lied voor overleden zoontje
Wannes Beernaert, die je misschien nog herkent van zijn deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’, en zijn partner Julie werden twee weken geleden...
HLN.be
La Marc Moulin Music n’a pas pris une ride
Lameuse.be
Ongehoord. ‘Roken is een mengeling van troost en zelfvernietiging, het equivalent van jezelf snijden’
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
De Standaard
Sioen krijgt tik na gelijkblijvende omzet
10:28 De Europese beurzen gaan hoger nadat de economische adviseur van het Witte Huis heeft gezegd dat de 'laatste rechte lijn' is ingezet voor een 'eerstefasedeal'. Bekaert ziet het businessklimaat verslec...
www.tijd.be
Mens en klimaat wakkeren bosbranden aan
10:27 Wereldwijd woeden honderden bosbranden. De opwarming van de aarde speelt een rol maar vuurzeeën ontstaan ook door menselijk toedoen.
www.tijd.be
Parlements: ne plus permettre aux députés de valider eux-mêmes les élections?
Le PTB traîne l’Etat belge devant la CEDH
www.lesoir.be
Dronken chauffeur botst tegen politiewagen
Een dronken chauffeur is donderdagavond op de Leuvensesteenweg in Mechelen met zijn bestelwagen tegen een politievoertuig gebotst. De inspecteurs hadden hun wagen aan de kant gezet om enkele jongeren te controleren.
www.gva.be
Nog Hongaarse en Britse horde voor Europese Commissie
10:22 De nieuwe Europese Commissie is nog altijd niet klaar voor de start. De Hongaarse kandidaat-commissaris moet naar een herexamen. Een Commissie zonder Brit leidt tot extra kopzorgen.
www.tijd.be
Wannes schrijft emotioneel nummer voor overleden zoontje van 8 maanden
Wannes Beernaert en zijn vrouw Julie hebben twee weken geleden hun zoontje Foss verloren. De kleine Foss was nog maar 8 maanden oud. Wannes bracht z’n verlies onder woorden met het prachtige nummer ‘Fly Young Bird’ dat hij vandaag, vrijdag, kwam brengen bij Studio Brussel.
www.nieuwsblad.be
Selfie op Thais eiland loopt fataal af: Franse toerist (33) glijdt uit en valt in waterval
Een Franse toerist die een selfie probeerde te nemen aan de Na Muang waterval op het Thaise eiland Koh Samui is uitgegleden en naar beneden...
HLN.be
Mohamed Boughaiout, accusé d’avoir tué sa mère, passe aux aveux!
Mohamed Boughaiout, accusé du meurtre de sa mère, a formulé des aveux vendredi matin devant la cour d’assises de Liège avant le début des plaidoiries des avocats des parties civiles. Il a donné une version qui explique pourquoi il a tué sa mère. Il a ajouté qu’il ne souhaitait pas être défendu pour ces faits.
Lameuse.be
Man met camera zorgt voor commotie: belt aan, zegt niks en filmt reactie
Een onbekende man heeft de afgelopen dagen voor commotie gezorgd bij inwoners van enkele steden en dorpen in Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren,...
HLN.be
Chutes de neige en France: 300.000 foyers privés d’électricité
La neige a semé la pagaille, provoquant un mort dans l’Isère et bloquant même partiellement le trafic ferroviaire à Grenoble.
www.lesoir.be
Op lieslaarzen door een verdronken stad: ‘Ik dacht echt: dit is het einde van Venetië’
‘We zitten op onze knieën’, zei de burgemeester van Venetië, waar het water het op een na hoogste peil ooit bereikte. Hij riep de noodtoestand uit. De Venetianen leggen hun spullen te drogen en vloeken op de politiek.
www.demorgen.be
Duitser Hannes Wolf (38) een van kandidaten om Felice Mazzu op te volgen bij KRC Genk
De zoektocht naar de opvolger van Felice Mazzu kent tal van obstakels, maar inmiddels is één van de drie overgebleven kandidaten op de shortlist van het Genkse bestuur bekend: de 38-jarige Duitser Hannes Wolf.
www.nieuwsblad.be
Het motto van Sieg De Doncker: “Er zijn altijd ergere dingen in de wereld”
Op Vitaya helpt Sieg De Doncker momenteel Vlamingen verhuizen naar hun droomwoning in Een frisse start met vtwonen. In NINA vertelt de acteur en...
HLN.be
Un automobiliste roule sur la piste cyclable pour remonter un embouteillage
On connaissait déjà les automobilistes qui doublaient les files sur l’autoroute par la bande d’arrêt d’urgence, voici l’automobiliste qui remonte la file par la piste cyclable. Cela se passe sur l’A12 à hauteur de Aartselaar.
Sudinfo.be
COLUMN. De week van Andy Peelman: “Feline was niet bang van de Sint. Helemaal haar papa!”
Andy Peelman smeedt het ijzer als het heet is. Dat betekent dat de agenda van de ster uit ‘De Buurtpolitie’ eivol zit, net nu hij vader is...
HLN.be
Nethys : Enodia ne se porte pas (encore) partie civile
Le conseil d'administration d'Enodia, la maison-mère de Nethys, s'est terminé jeudi soir vers 22h00, après près de 8 heures de réunion. Les indemnités accordées à l'ancien management ont été au coeur des discussions. L'intercommunale s'est également choisie une nouvelle présidente: Julie Fernandez Fernandez (PS).
Levif.be
La Wallonie empêtrée dans ses filets antigrêle
Les changements climatiques entraînent la multiplication de chutes de grêle. Les agriculteurs sont amenés, de plus en plus souvent, à protéger leurs plantations fruitières avec des filets antigrêle.
Levif.be
Rapport van de heenronde in 1B: Beerschot en Lokeren gebuisd, Westerlo scoort goed
Beerschot en OH Leuven bijten vrijdagavond de spits af in de tweede periode, maar wij kijken eerst even terug op de afgelopen veertien speeldagen in 1B. Wie kan doorgaan op zijn elan en/of wie heeft werk aan de winkel? Op basis van enkele treffende statistieken. En die zijn duidelijk voor de Antwerpse clubs: Beerschot en Lokeren scoren slecht, Westerlo hoort bij de besten van de klas.
www.gva.be
Opnieuw dodelijk slachtoffer na confrontaties in Hongkong
In de marge van de aanhoudende antiregeringsprotesten in Hongkong is een nieuw dodelijk slachtoffer gevallen. De overheid in Hongkong communiceert dat een zeventigjarige man aan zijn verwondingen is overleden.
www.hbvl.be
Duitser Hannes Wolf (38) een van kandidaten om Mazzu op te volgen bij KRC Genk
De zoektocht naar de opvolger van Felice Mazzu kent tal van obstakels, maar inmiddels is één van de drie overgebleven kandidaten op de shortlist van het Genkse bestuur bekend: de 38-jarige Duitser Hannes Wolf.
www.hbvl.be
Anniversaire des «gilets jaunes»: plus de 200 actions prévues en France
Il y a longtemps qu’un week-end de «gilets jaunes» n’avait pas connu autant d’appels à mobilisation.
www.lesoir.be
400 costumes uniques créés pour Don Carlos
Si l’Opéra Royal de Wallonie-Liège a coutume de réaliser la quasi-totalité des costumes utilisés dans ses spectacles, le travail à produire pour «Don Carlos, prévu en janvier prochain, est colossal. Ce sont 400 costumes qui doivent être réalisés: tous différents, à la main et sur mesure. Un petit tour dans les coulisses de ces ateliers hors-normes, à Ans.
Lameuse.be
New York Knicks pakken volle buit tegen Dallas, George (LA Clippers) verliest bij debuut
De New York Knicks hebben donderdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) nipt de volle buit veroverd tegen Dallas (106-103). Paul George ging bij zijn debuut met de LA Clippers ten onder tegen New Orleans (132-127).
De Standaard
New York Knicks pakken volle buit tegen Dallas, George (LA Clippers) verliest bij debuut
De New York Knicks hebben donderdag in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) nipt de volle buit veroverd tegen Dallas (106-103). Paul George ging bij zijn debuut met de LA Clippers ten onder tegen New Orleans (132-127).
www.hbvl.be
Bruxelles envisage de s'attaquer aux SUV
09:54 La ministre Elke van de Brandt travaille à une réforme de la taxe de mise en circulation qui encouragerait les voitures les moins polluantes et les moins encombrantes. Les SUV sont dans le viseur du g...
www.lecho.be
‘Familie vermiste Théo Hayez kreeg berichten waarin om 300.000 dollar losgeld werd gevraagd’
Familie en vrienden van de verdwenen Théo Hayez (18) kregen berichten waarin werd beweerd dat de Belgische backpacker werd ontvoerd. Er werd ook om 300.000 Australische dollar (zo’n 185.000 euro) losgeld gevraagd. Dat is te horen in de podcast ‘The Lighthouse’ van de krant The Australian.
www.demorgen.be
New York pakt volle buit tegen Dallas, George (LA Clippers) verliest bij debuut
De New York Knicks hebben in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) nipt de volle buit veroverd tegen Dallas (106-103). Paul George ging...
1 h
HLN.be
Opnieuw dodelijk slachtoffer na confrontaties in Hongkong
In de marge van de aanhoudende antiregeringsprotesten in Hongkong is een nieuw dodelijk slachtoffer gevallen. De overheid in Hongkong communiceert dat een zeventigjarige man aan zijn verwondingen is overleden.
1 h
www.nieuwsblad.be
NBA: Portland gooit reddingsboei naar Carmelo Anthony - Porzingis verliest met Dallas bij terugkeer naar New York
Meer dan een jaar is hij weggeweest, maar Carmelo Anthony zal sneller dan verwacht weer op het NBA-parket staan. De tienvoudige NBA-All Star gaat...
1 h
HLN.be
Geen Netflix-scenario, maar bittere realiteit: spits die het aan de stok kreeg met legendarische doelman voorkwam dat huurmoordenaar wraak nam
Het Zuid-Amerikaanse voetbal is in de jaren negentig aan een immens drama ontsnapt. Faustino Asprilla, spits op rust, deed in een documentaire uit...
1 h
HLN.be
«Un bon flic est un flic mort»: 4000 euros d’amende
Le 9 septembre, le policier Maxime Pans était grièvement blessé lors d’un banal contrôle à Jupille. Alors même qu’il luttait contre la mort, un internaute postait un message particulièrement choquant: «Un bon flic est un flic mort». Identifié, il a d’abord été privé de liberté. aujourd’hui, il vient d’écoper d’une sérieuse amende.
1 h
Lameuse.be
6 pistolen en 300 dumdumkogels gestolen uit kantoor Zweedse premier
De veiligheidsdiensten in Stockholm zijn in verlegenheid gebracht door de opmerkelijke diefstal van zes pistolen en 300 dumdumkogels uit het gebouw...
1 h
HLN.be
Les Belges ont fait grève durant 422.249 jours l’an dernier
Ce qui en fait l’un des gouvernement les plus contesté.
1 h
www.lesoir.be
"Targets" relevés pour KBC et Kinepolis | Déception pour Bekaert, Sioen et Jensen (+Briefing)
09:37 Des déclarations rassurantes sur le front du conflit commercial entre la Chine et les USA donnent de l'élan ce vendredi matin aux principaux marchés européens.
1 h
www.lecho.be
Les forces spéciales réclament plus de souplesse pour l’achat de matériels
Le «patron» des forces spéciales de l’armée belge souhaite mieux répondre dans l’urgence à certains besoins exprimés par les troupes déployées en opérations.
1 h
www.lesoir.be