Trump veroordeelt geweld in videoboodschap, noemt impeachment niet

De Amerikaanse president Trump heeft in een videoboodschap die hij via de Twitter-account van het Witte Huis de wereld inbracht, opnieuw het geweld van de afgelopen week veroordeeld, zonder de impeachmentprocedure die tegen hem is opgestart te noemen. Ook weigert de president de verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn aandeel in de bestorming van het Capitool.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
La Commission de Développement rural de Bassenge est-elle trop politisée?
Nouveau rififi au sein de la Commission Locale de Développement Rural de Bassenge. Les deux représentants PS viennent de présenter leur démission, dénonçant la nomination d’élus sur le quota citoyen et l’instrumentalisation dans le choix des projets à réaliser.
Lameuse.be
Amerikaanse sterren eren president Joe Biden
Verschillende Amerikaanse beroemdheden hebben een eerbetoon gebracht aan hun nieuwe president Joe Biden in een online show. De spits werd woensdagavond (plaatselijke tijd) afgebeten door rockster Bruce Springsteen. Ook Jon Bon Jovi, John Legend, Foo Fighters, Demi Lovato, Katy Perry en Justin Timberlake namen deel aan het concert ter ere van Bidens inauguratie.
HLN.be
Fedex: des centaines d’emplois vont être créés cette année à Liege Airport!
Il n’aura fallu qu’un jour pour que l’opération «reclassement» démarre sur le site de l’aéroport liégeois afin de faire les yeux doux aux futurs 671 travailleurs licenciés de chez Fedex. De nombreux opérateurs et agences d’intérim ont déjà reçu des appels ce mercredi pour leur proposer de recaser en priorité ces travailleurs qui sont déjà formés aux métiers de la logistique. Même s’il ne s’agit que de glissements et pas d’emplois supplémentaires, c’est toujours bon à savoir.
Lameuse.be
Waar blijft dat feestje? 75 procent eventorganisatoren vreest pas in 2022 recht te krabbelen
Waar blijft da feestje? Drie op de vier eventbedrijven verwachten dat ze ten vroegste in 2022 weer op volle toeren draaien. Voor communiefeesten loopt het storm en er zijn ook wel wat koppels die hun trouwfeest niet meer willen uitstellen, maar vooral bedrijven willen eerst meer zekerheid voor er wat te vieren valt.
HLN.be
Pfizer levert minder flacons omdat we daar méér uit kunnen halen dan voorzien: “Het was een vergissing om te denken dat we een dosis konden ‘winnen’”
Dat het ziekenhuispersoneel langer moet wachten op een eerste prik, heeft niet alleen te maken met het aangepaste productieproces bij Pfizer. Nu blijkt dat er uit één flacon geen vijf maar zes dosissen gehaald kunnen worden, krijgen landen gewoon minder flacons geleverd voor dezelfde prijs.
HLN.be
OVERZICHT. Een hobbelige vaccinatiecampagne: al meer datums geprikt dan vaccins
Met ups en downs, met gas geven en dan weer afremmen, met euforie en dompers: zo verliep de vaccinatiecampagne de voorbije weken. Nooit eerder werd ons land geconfronteerd met de enorme uitdaging om een hele bevolking te beschermen tegen corona. Het parcours was - en is - dan ook vrij hobbelig. Een overzicht.
HLN.be
Wat is de toekomst van Trump: een eigen partij? Of een celstraf?
De naam 'Joe Biden' kreeg hij niet over zijn lippen, maar afscheidnemend president Trump wenste de nieuwe regering toch "veel geluk" en "veel succes". Dat we nog van de 74-jarige Donald Trump gaan horen, staat vast. Is het niet omdat hij een eigen partij begint, dan misschien wel omdat hij straks naar de gevangenis moet.
HLN.be
ONZE OPINIE. Dat wij ons vragen stellen bij de snelheid die leidt naar het rijk der vrijheid? Het zou er nog aan mankeren
De vaccinatie-aanpak in België lijkt wel de processie van Echternach. Drie stappen vooruit, twee achteruit. De ene dag juichen we omdat we meer vaccins uit de flacons van Pfizer kunnen vissen en daardoor kunnen 'accelereren'. De volgende dag duwt Pfizer de rem in omdat we dankzij het efficiënte gebruik van dat kostbare goed ons bestelde deel al kregen.
HLN.be
Pas terug uit rode zone en meteen weer crossen: Van Aert en co krijgen uitzondering op quarantaineregels
Tot morgen zijn ze nog in Spanje, maar zaterdag gaan Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout gewoon weer crossen. Spanje is rode zone. Maar de crossers genieten, zoals alle topsporters, van een uitzondering op de quarantainemaatregelen in de strijd tegen Covid-19.
HLN.be
Wat onthouden we van Bidens inauguratie? ‘Hij gaf de speech van zijn leven’
Joe Biden en Kamala Harris legden de eed af als president en vice-president van de Verenigde Staten. Biden was duidelijk: de eenheid moet worden hersteld in zijn land. Amerikakenner Steven De Foer legt uit welke boodschap de nieuwe president had voor de wereld. ‘Het was nu toch verbindender en toekomstgerichter dan vier jaar geleden.’
De Standaard
Al ruim 1 op de 3 organisatoren leggen data voor fysieke najaarsevenementen vast
Het gros van de evenementenbranche en zijn toeleveranciers verwachten dat hun omzet ook in 2021 veel lager zal liggen dan in 2019. Dat blijkt uit een bevraging van expertisecentrum Publieke Impact. Er is evenwel hoop: 36% van de organisatoren is bezig de eerste evenementen voor te bereiden. Het gaat vooral om bedrijfsevents.
www.gva.be
Eric Goens maakt docureeks over terrorist Abdeslam die toesloeg in Zaventem en Parijs
Tv-maker Eric Goens (51) wordt de komende maanden behoorlijk incontournable op de Vlaamse televisie, maar het programma waarnaar het meest wordt uitgekeken, is Salah. In die vierdelige Eén-documentaire gaat Goens op zoek naar wie Salah Abdeslam, een van de verdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, werkelijk is. “Ik ben in zijn kop geraakt, denk ik.”
www.gva.be
COMMENTAAR. KV Mechelen kijkt nog altijd meer achter zich dan voor zich
Geen historische vijfde over­winning op rij voor KV Mechelen. Fi Vanhoof blijft tot nader order de Mechelse zegekoning in ­eerste klasse, met zes over­winningen op rij in 1991. Tegen Standard begon KV nochtans niet slecht.
www.gva.be
Rubin Seigers (23) naar Westerlo: “Ik kijk ernaar uit”
De onderhandelingen met Genk sleepten een tijdje aan, maar gisteren zette de 23-jarige centrale verdediger Rubin Seigers dan toch zijn kribbel onder een contract tot 2024 bij Westerlo. “Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging”, zegt de Kempenaar die vorig jaar op huurbasis bij Beerschot voetbalde. Daar aanhoudend blessureleed kwam hij daar wel weinig aan spelen toe.
www.gva.be
Biden krijgt ‘genereuze’ brief van Trump, maar heeft geen telefoontje met hem gepland
Donald Trump lapte de meeste tradities die bij de machtsoverdracht horen aan zijn laars, maar een brief achterlaten voor zijn opvolger deed hij wel. President Joe Biden noemde die ‘heel genereus’, maar wat erin stond wilde hij niet vertellen tot hij met Trump heeft gesproken. Dat betekent niet dat een telefoontje tussen de twee gepland staat, temperde zijn nieuwe woordvoerster meteen de verwachtingen.
De Standaard
Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting
In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd donderdag.
Knack.be
Biden annuleert moslimban en schort financiering grensmuur op
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag, op zijn eerste dag als president, uiteindelijk vijftien decreten ondertekend. Dat heeft Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis, bevestigd. Daaronder ook de annulatie van de moslimban en het opschorten van de financiering van muur aan de Mexicaanse grens.
De Standaard
Bidens eerste telefoontje naar wereldleider zal met ‘teleurgestelde’ Canadese premier Trudeau zijn
De Amerikaanse president Joe Biden zal vrijdag naar de Canadese premier Justin Trudeau bellen, zijn eerste telefoontje naar een andere wereldleider. Dat heeft woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki woensdag aangekondigd tijdens haar eerste persconferentie. Ze gaf ook aan dat Biden ‘de stoel van de VS op het wereldtoneel opnieuw wil claimen’.
De Standaard
Voici votre horoscope de ce jeudi 21 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce jeudi 21 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Les jours des fournisseurs classiques d'énergie sont désormais comptés
03:32 Avec la transition énergétique en cours, les fournisseurs d’énergie prendront de plus en plus leurs responsabilités de "gestionnaires". Quant aux citoyens ils devront aussi s’adapter et modifier leur ...
2 h
www.lecho.be
Minstens 43 Afrikaanse migranten verdronken bij Libië
2 h
www.hbvl.be
Veel leed vraagt om veel soelaas
“­De afgelopen maanden is er veel ingezet op tijdelijke maatregelen, die brengen misschien wel wat soelaas, maar ...” HBvL 16/01/2021
2 h
www.hbvl.be
ZULTE WAREGEM - OH LEUVEN
DONDERDAG 18.45 uurSCHEIDSRECHTER: Jasper Vergoote
2 h
www.hbvl.be
“Onze club is een weerspiegeling van de Genkse maatschappij”
Kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen, op welk vlak dan ook. Dat is de filosofie van BC Lions Genk. “We zijn meer dan alleen maar een basketclub”, zegt voorzitster en duivel-doet-al Zehra Özmen.
2 h
www.hbvl.be
“Ondanks 30 miljard voor hernieuwbare energie halen we klimaatdoelstellingen niet”
Via onze energiefactuur betalen we tot 2030 nog zo’n 16 miljard aan hernieuwbare energie voor onder meer zonnepanelen, biomassa en windenergie. “En dan nog halen we onze klimaatdoelstellingen niet”, zucht Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Voorstel: afstandsonderwijs voor middelbare scholen in week voor krokusvakantie
De week voor de krokusvakantie gaan de middelbare scholen wellicht dicht. Het onderwijs is overeengekomen om scholieren in die week afstandsonderwijs te geven. Kleuter- en lagere scholen blijven wel open. Een algemene mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar komt er niet. Het voorstel van minister Weyts moet vrijdag wel nog passeren langs het Overlegcomité.
2 h
www.hbvl.be
“Vaccineren? Japan wil eerst zien hoe dat in Europa verloopt”
Dat Geerhardt in Leuven zou studeren, stond voor hem al lang vast. “Ik twijfelde tussen Sinologie en Japanologie, maar aangezien de Chinese intonatie en uitspraak me niet bevielen, koos ik ervoor om Japans te leren.” Een keuze met verstrekkende gevolgen, want Geerhardt woont en werkt intussen al 18 jaar in het land van de rijzende zon.
2 h
www.hbvl.be
Limburgers in de VS: “Na vier jaar leugens opnieuw een leider die verenigt”
Een terugkeer naar de redelijkheid, zo omschrijven onze Limburgers in de VS Bidens eerste speech als president van de Verenigde Staten van Amerika. “Na vier jaar leugens hebben we opnieuw een leider die verenigt.”
2 h
www.hbvl.be
Liese uit Halen al voor de tweede keer genomineerd in Big Brother
2 h
www.hbvl.be
Michaël R. Roskam over zijn ‘Lockdown’-kortfilm en het coronajaar: “2020 was te spannend voor mij”
Sinds zijn laatste project, een kortfilm voor 11.11.11 uit 2019, is het relatief stil geweest rond filmregisseur Michaël R. Roskam. Maar nu maakt de Truienaar een minicomeback met een andere kortfilm die deel uitmaakt van de Lockdown-serie voor Eén.
2 h
www.hbvl.be
‘Sensualité’ van Axelle Red in Netflix-hit ‘Lupin’: “We hebben maandelijks een miljoen luisteraars”
Sinds ‘Sensualité’ werd gebruikt in de Netflix-hit ‘Lupin’ bereikt de Hasseltse Axelle Red meer luisteraars dan ooit. “Haar streamingcijfers zijn uitzonderlijk voor een artiest van die generatie”, zegt haar echtgenoot Filip Vanes.
2 h
www.hbvl.be
Ben Hermans: “Als ik mag kiezen? Tokio boven Tour”
Tot maandag vertoeft Ben Hermans in het Catalaanse Gerona, voor zijn vierde winterstage in de kleuren van Israel Start-Up Nation. “Ik heb de ploeg jaar na jaar zien groeien. Van een Pro naar een WorldTour-team. En deze winter hebben ze bijna een volledige Tourkern in huis gehaald”, aldus de 34-jarige Diepenbekenaar.
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe school veilt straffe schatten
De gloednieuwe school Straf! op be-Mine, een samensmelting van vrije basisscholen Het Mozaïek en De Horizon, organiseert een online veiling van oud schoolmeubilair en educatief materiaal.
2 h
www.hbvl.be
Oude blauwe zak nog geldig tot eind dit jaar
2 h
www.hbvl.be
Parkeren binnenkort betalend in Portavida
Bezoekers van Portavida in Genk-Centrum zullen binnenkort 1 euro per uur moeten betalen om er te parkeren. Daarmee komt een einde aan het gratis parkeren op de welzijnssite.
2 h
www.hbvl.be
Achelse trappist is geen échte trappist meer
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.
2 h
www.hbvl.be
Uitbraak in woonzorgcentrum enkele dagen na vaccinatie
In het Achelse woonzorgcentrum Aan de Beverdijk hebben toen bewoners en één personeelslid positief getest op corona. Een opdoffer, want vorige week donderdag werden de bewoners en een deel van het personeel gevaccineerd. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden...”
2 h
www.hbvl.be
Project ‘Allemaal samen in Hasselt’ gaat inburgeraars beter begeleiden
Met het project ‘Allemaal samen in Hasselt’ wil Hasselt nieuwkomers beter begeleiden. “De specifieke begeleiding van mensen in hun inburgeringstraject diepen we zo verder uit”, zegt schepen Dymfna Meynen (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Vijftig waterlekken op 3 kilometer: “Schimpen lijkt wel een zeef”
“Wij zijn ongetwijfeld de Hasseltse buurt met het hoogste aantal storingen en defecten in de watervoorziening.” De inwoners van Schimpen zijn het beu. Maar De Watergroep belooft beterschap.
2 h
www.hbvl.be
La fusion entre distributeurs d'énergie wallons, une fausse solution
03:15 Questionné sur la question par la Cwape, le consultant Schwartz ne voit pas un gain d'efficacité dans une fusion entre acteurs wallons. Il privilégie des synergies.
2 h
www.lecho.be
Vakbonden testen hoe links Vivaldi wel is: loonoverleg opgeblazen, bal ligt in kamp van regering
De vakbonden hebben de loononderhandelingen opgeblazen en leggen zo een bommetje onder de regering van Alexander De Croo. Maar aangezien het dossier de ideologische tegenstellingen tussen de liberalen en de rest van de ploeg zou kunnen oppoken, speelt die de bal meteen terug naar de sociale partners. Werkgevers en syndicaten moeten tot midden maart proberen het eens te raken over hoeveel onze lonen mogen stijgen, zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). Maar de ruzie is een flinke domper voor Vivaldi.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zo lang lijden zij al aan corona: tientallen Belgen delen pijn in indrukwekkende fotoreeks
Tientallen Belgen hebben zichzelf gefotografeerd met een papier met daarop hoelang geleden ze besmet raakten met het coronavirus en welke symptomen ze nog steeds vertonen. Met de indrukwekkende fotoreeks willen ze aandacht vragen voor de lang aanslepende ziekteverschijnselen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Johnny Rotten moet niks weten van Sex Pistols-serie
Johnny Rotten (64), de frontman van de Britse punkband Sex Pistols, is absoluut niet te spreken over de nieuwe serie over zijn band. Ten eerste zegt hij niet op de hoogte te zijn gebracht van dit project. Hij heeft dus geen bijdrage geleverd en ook geen toestemming gegeven. “Hoewel geregisseerd door Oscarwinnaar Danny Boyle kijk ik niet uit naar de release”, zegt Rotten, die in het dagelijkse leven John Lydon heet. “Ze gaan proberen de reputatie van zoiets geweldigs te vernietigen. Het is ontzettend respectloos.”
2 h
www.nieuwsblad.be