TUI demande plus que la levée de l’interdiction des voyages et moins de “tracasseries administratives”

TUI demande aux autorités des assouplissements supplémentaires pour accompagner la levée de l'interdiction des voyages non essentiels, prévue normalement la semaine prochaine. “Voyager ne sera pas très sexy si tout un tas de tracasseries administratives attendent le voyageur à son retour”, avertit un porte-parole du tour-opérateur.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Georganiseerde misdaad floreert dankzij corona
De Belgische antiwitwascel speelde vorig jaar 1.228 nieuwe dossiers door aan de parketten, meer dan de vorige jaren. Die gingen over ruim 1,63 miljard euro aan verdachte geldstromen uit alle vormen van criminaliteit. Dat zijn honderden miljoenen euro's meer dan de vorige jaren, schrijft De Tijd zaterdag.
Knack.be
Toch geen nieuw opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen
Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). De beslissing komt er na onderling overleg tussen de eigenaar en alle betrokken partijen. Er worden wel extra lokale opvanginitiatieven voorzien. 'Brandstichters zullen niet winnen', klinkt het.
Knack.be
La Suisse, source d’inspiration intarissable pour réformer la Belgique
04:36 Si nous devions prendre la Suisse comme modèle, ne nous limitons pas à sa structure étatique mais inspirons-nous aussi de sa gouvernance, de son système fiscal et de la sobriété des politiciens.
www.lecho.be
Stephanie Kelton: ‘Er wordt te veel gepraat over de noodzaak om voor alles te betalen’
04:30 Over de hele wereld spenderen overheden miljarden om uit de coronaput te geraken. Schulden en tekorten stapelen zich op. Maar daar hoeven we volgens Stephanie Kelton niet wakker van te liggen. ‘Een be...
www.tijd.be
Fabian paye 7,50 euros pour une bière à «La Grande brasserie» à Huy: «En augmentant les prix pour remonter la pente, ils perdront leurs clients»
Sur les réseaux sociaux, un Amaytois s’est étonné de devoir payer 7,50 euros le verre de Tongerlo à «La Grande Brasserie» sur la Grand-Place de Huy. Quelques jours plus tard, nous nous sommes rendus dans ce café et nous avons payé le même prix. Alors la crise du Covid a-t-elle fait exploser les prix en terrasse? Force est de constater que, dans les établissements voisins, le prix des bières spéciales est beaucoup plus raisonnable…
1 h
Sudinfo.be
Ronald Gaastra maakt tussenbalans op bij start EK in post-Timmerstijdperk: “Nu hebben we geen bliksemafleider”
Het EK zwemmen in Budapest luidt voor België andere tijden in: geen boegbeeld Pieter Timmers meer, maar wie weet manifesteert het jonge toppertje Roos Vanotterdijk zich al. Hoofdcoach Ronald Gaastra maakt de tussenbalans op bij de laatste keuring voor de Spelen.
1 h
HLN.be
Chinese verkenner succesvol geland op Mars
Een onbemande Chinese verkenner is succesvol geland op Mars, melden Chinese staatsmedia. De landing van de Zhurong, zoals het karretje heet, is een triomf voor het Aziatische land, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.
1 h
HLN.be
Perpétuer l’ambition
03:38 La crise actuelle, combinée à l’accélération de la transition numérique et l’incertitude sur le monde d’après, stimule singulièrement la cession-reprise d’entreprises.
1 h
www.lecho.be
Israël zet aanvallen Gaza voort in vijfde nacht van beschietingen. Netanyahu: “Dit is nog niet voorbij”
Het geweld tussen Israël en de Palestijnen houdt ook in de nacht van vrijdag op zaterdag aan. Het is de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt. In een videoboodschap waarschuwt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Hamas “een zeer hoge prijs zal betalen”.
1 h
HLN.be
“Wie kun je hier nog vertrouwen?”
In gemengde Israëlische steden lopen frustraties dezer dagen uit op geweld tussen Joden en Palestijnen. Ook het doorgaans vreedzame Lod kent de hevigste confrontaties in meer dan 20 jaar. “Dit is een manier geworden om problemen op te lossen.”
2 h
www.hbvl.be
Producent van ramen en deuren Profel creëert 40 nieuwe banen
2 h
www.hbvl.be
Zijn er wel genoeg tests als we allemaal tegelijk op reis vertrekken?
Wie nog niet gevaccineerd werd en op reis vertrekt, zal zich in de laatste dagen voor vertrek moeten laten testen. Maar als we dat met tienduizenden tegelijk doen, stort ons hele testsysteem in elkaar. Huisartsen zien het met lede ogen aan, want nu al worden ze overstelpt met aanvragen. De overheid is van plan om ook de testcentra in te schakelen, maar ook dan dreigt de capaciteit niet te volstaan.
2 h
www.hbvl.be
Fluvius betrapt fraudeurs zonnepanelen vanuit de lucht
Distributienetbeheerder Fluvius heeft het voorbije jaar 5.300 installaties van zonnepanelen opgespoord die niet aangegeven waren. Dat deden ze aan de hand van luchtbeelden. Ook konden ze andere vormen van energiefraude vaststellen. Goed voor zo’n 18 miljoen euro.
2 h
www.hbvl.be
Hup Máxima hup
In 2001 kreeg het ingeslapen Huis Oranje-Nassau een boost met de verloving van de toenmalige prins Willem-Alexander met de exotische Argentijnse Máxima Zorreguieta. Maandag wordt Máxima, sinds 2013 koningin van Nederland, alweer 50. Wij zetten haar in de kijker met 50 weetjes.
2 h
www.hbvl.be
Het mysterie van ‘La Voiture Noire’
Wat het paneel van De Rechtvaardige Rechters is voor de kunstwereld, is de Type 57 SC Atlantic van Bugatti voor de autowereld: spoorloos verdwenen, nooit gevonden. Tot nu. Althans, dat hopen de fans van het Franse automerk. Aanleiding is een opmerkelijke actie van Bugatti op Instagram.
2 h
www.hbvl.be
Gert Voorjans, de interieurarchitect van Mick Jagger: “Meer rock-’n-roll dan hij”
Klanten als Mick Jagger en Dries Van Noten. Projecten van de VS tot China. Jurylid in VTM-programma Huis Gemaakt. Interieurarchitect Gert Voorjans (58) woont al 30 jaar in Antwerpen, maar: alles begon in de meubelzaak van zijn ouders in Stokkem.
2 h
www.hbvl.be
Pedro Elias en Erik Van Looy teamkapiteins in EK-quiz
Nog een kleine maand tot België zijn duivels mag ontbinden op het Europees kampioenschap voetbal. Erik Van Looy (59) en Pedro Elias (46) warmen de supporters al even op met Match van de Waarheid. Een voetbalquiz, die niet alleen op de doorwinterde voetbalfan mikt.
2 h
www.hbvl.be
Recensie: ‘De CODEkraker’ van Walter Isaacson
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘De CODEkraker’ over Nobelprijswinnaar Jennifer Doudna, van Walter Isaacson.
2 h
www.hbvl.be
Rock Herk verplaatst editie naar juli 2022
Een Rock Herk op volle capaciteit midden juli leek al een tijdje onhaalbaar, nu hakt de organisatie de knoop definitief door. De 38ste editie van het festival wordt verplaatst naar 15 en 16 juli 2022.
2 h
www.hbvl.be
VOYEUR: schoorsteen in Truiense stadhuis wijst politici op onkreukbaarheid
Voyeur ontsluiert iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week het schoorsteenstuk van Jean-Baptiste Coclers in het stadhuis van Sint-Truiden
2 h
www.hbvl.be
Manchester United liet spelers slapen in loges
Geen dutje in het spelershotel maar een bed in de loges voor de spelers van Manchester United voor aanvang van de topper tegen Liverpool.
2 h
www.hbvl.be
Eerste test bergaf sinds val in Lombardije: veertig kilometer dalen in volle finale
Bergop kan hij met de besten mee. Maar hoe zit het bergaf? Negen maanden geleden maakte Remco Evenepoel een doodsmak in een steile afdaling in Lombardije. Zaterdag gaan er van de laatste vijftig kilometer liefst veertig in dalende lijn. Wat is er in het hoofd van Evenepoel blijven hangen van die crash?
2 h
www.hbvl.be
Tweede ritzege voor “lastige” Ewan
2 h
www.hbvl.be
Wellens én Nys aan de start van GP Vermarc
2 h
www.hbvl.be
Nu dan wel roze Remco?
De Giro trekt dit weekend opnieuw de Apennijnen in. En dan weet u op wie de schijnwerpers gericht zullen zijn. Amper elf seconden scheiden Remco Evenepoel van de geschiedenis. Krijgt België straks waar het al dagen op hoopt: Remco Evenepoel in de roze trui? “Wij krijgen zeker een gevecht om het klassement”, aldus de hoofdrolspeler.
2 h
www.hbvl.be
Vanaf nu mogen mensen met hoofddoek werken bij stad Beringen, maar niet achter loket
Op de gemeenteraad van vorige maandag werd beslist dat voortaan ook mensen met een hoofddoek mogen werken bij de stad Beringen. Het is nog steeds verboden om met hoofddoek een loketfunctie uit te oefenen.
2 h
www.hbvl.be
UHasselt krijgt afdeling van Anima Research Center voor onderzoek naar vaccins
Op de Health Campus in Diepenbeek (UHasselt) opent Anima Research Center uit Alken een afdeling voor het testen van vaccins. Vanaf 1 juni zal daar het onderzoek en de ontwikkeling gebeuren van het Chinees-Amerikaanse coronavaccin.
2 h
www.hbvl.be
De balans | Linda De Win
03:00 In juli moet de Wetstraatjournaliste Linda De Win (64) van de VRT met pensioen. Dat is dik tegen haar zin, liet ze blijken in interviews. Hier maakt ze haar persoonlijke balans op.
2 h
www.tijd.be
Clandestiene liefde achter het IJzeren Gordijn
03:00 In zijn gloedvolle debuut ‘Zwemmen in het donker’ schildert Tomasz Jedrowski de onmogelijke liefde tussen twee jongens in het communistische Polen van de jaren tachtig.
2 h
www.tijd.be
Erik Van Looy en Pedro Elias leven zich uit als teamkapitein in EK-quiz ‘Match van de waarheid’: “We voelen ons net in de speeltuin, met Gilles De Coster als onze kleuterleider”
Nog een kleine maand tot België zijn duivels mag ontbinden op het Europees kampioenschap voetbal. Erik Van Looy (59) en Pedro Elias (46) warmen de supporters al even op met ‘Match van de waarheid’. Een voetbalquiz, die niet alleen op de doorwinterde voetbalfan mikt. “Er heerst een ‘De slimste mens’-sfeer, ik heb nog nooit zo ontspannen in een programma gezeten.”
2 h
www.nieuwsblad.be
1 miljard euro voor sociale woningen wordt niet aangeraakt: waarom blijft dat geld liggen?
Een miljard euro voor sociale woningen raakt niet gebouwd, berekende Vooruit. De budgetten zijn er, maar die raken niet volledig ingevuld. Dus blijft de Vlaamse pot maar aandikken. De socialisten pleiten voor een noodprogramma om die renovaties en nieuwbouwprojecten sneller van de grond te krijgen. “Want betaalbare en kwalitatieve huurwoningen zijn steeds schaarser”, zegt Vlaams Parlementslid Maxim Veys (Vooruit).
2 h
www.nieuwsblad.be
Zelfs de voorzichtigste van alle experts is gematigd positief: “Maar in Israël en Chili is het ook nog misgelopen”
Biostatisticus Geert Molenberghs, één van de voorzichtigste onder de corona-experts, vindt dat de cijfers “de goede richting uitgaan”. Eind deze maand liggen er volgens hem zo goed als zeker minder dan 500 patiënten op intensieve zorg, een graadmeter voor verdere versoepelingen. Maar we moeten toch voorzichtig blijven, beklemtoont hij. “In Israël en Chili is het midden in de vaccinatiecampagne ook nog misgelopen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Zijn er wel genoeg tests als we allemaal tegelijk op reis vertrekken? “Het wordt nog rekenen”
Wie nog niet gevaccineerd werd en op reis vertrekt, zal zich in de laatste dagen voor vertrek moeten laten testen. Maar als we dat met tienduizenden tegelijk doen, stort ons hele testsysteem in elkaar. Huisartsen zien het met lede ogen aan, want nu al worden ze overstelpt met aanvragen “en het is nog maar half mei”. De overheid is van plan om ook de testcentra in te schakelen, maar ook dan dreigt de capaciteit niet te volstaan.
2 h
www.nieuwsblad.be
Stan, de broer van Sofie Muylle, zag deze week de foto’s en filmpjes van zijn stervende zus: “Ik heb het gevoel dat mijn zusje een trofee voor hem was”
Stan, de broer van Sofie Muylle, heeft deze week voor het eerst de filmpjes en foto’s bekeken die Alexandru Caliniuc maakte van zijn stervende zus. “Als dit geen moord is, weet ik het niet. Hij was op zoek naar een slachtoffer die nacht en toevallig kruiste hij het pad van mijn zus.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Contactloos betalen volledig ingeburgerd door corona: zo weinig cash heeft de gemiddelde Belg nog op zak
Steeds meer landgenoten laten de bankbiljetten en muntstukken voor wat ze zijn en halen bij het winkelen de bankkaart of de smartphone boven. De coronacrisis heeft in amper één jaar tijd ons betaalgedrag grondig gewijzigd, klinkt het bij bankenkoepel Febelfin.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe komt het dat meer dan 10.000 Belgen zich laten vangen door oplichtings-sms van ‘Bpost’? “Ik ben nochtans goed met computers”
“Ik had spullen besteld en dan PING. Een bericht van Bpost.” Jeanne* is een twintiger en naar eigen zeggen “goed met computers”. Toch trapte ze in de massale sms-fraude die momenteel de ronde doet. Alle waarschuwingen voor phishing, hacking en andere malafide personages op het internet ten spijt. 10.000 andere Belgen overkwam hetzelfde. Hoe komt dat toch?
2 h
www.nieuwsblad.be
De zangeres, haar vader en zijn beursfraude
03:00 De vader van St. Vincent zat zeven jaar in de gevangenis voor beursfraude. Op ‘Daddy’s Home’ gaat de Amerikaanse zangeres dat trauma met veel grooves te lijf.
2 h
www.tijd.be
Wanneer worden complottheorieën echt gevaarlijk?
Complottheorieën kunnen levens kosten, soms door het vertrouwen in de geneeskunde te ondermijnen, soms door terroristen te inspireren tot aanslagen. Elke vorm van extremisme heeft zijn eigen complottheorie. Maar is elke complotdenker gevaarlijk?
2 h
De Standaard
Ria en Jos. Over zorgen voor elkaar
Ria (65) en Jos (53) Peeters zijn zus en broer. Jos heeft een meervoudige handicap – zijn mentale leeftijd is twee, drie jaar maar hij weet wél alles van The Beatles, van grasmaaiers en van snooker. Ria, de tweede oudste van acht kinderen, zorgt voor hem. Sinds een tijd houdt de vraag ‘Wat met Jos?’ de familie bezig. Recent is de kwestie héél erg op scherp gesteld voor Ria en Jos…
2 h
De Standaard
Remco Evenepoel klaar voor historisch weekend in de Apennijnen: “Zondag heeft de Giro een nieuwe leider”
History in the making. De Giro trekt vanaf vandaag opnieuw de Apennijnen in. En dan weet u op wie de spotlights gericht zullen zijn. Amper elf seconden scheiden Remco Evenepoel van de geschiedenis. Krijgt België straks waar het al dagen op hoopt: Remco Evenepoel in de roze trui? “Wij krijgen zeker een gevecht om het klassement”, aldus de hoofdrolspeler.
2 h
www.nieuwsblad.be
ONZE OPINIE. Bijna geruisloos voltrekt zich het belangrijkste nieuwsfeit van het jaar: onze vaccinatiecampagne
Wanneer het fout loopt, valt de halve wereld over je heen. Wanneer je een klein mirakel verricht, mag je al blij zijn dat af en toe iemand het opmerkt. De campagne kende dan wel een moeilijke start, maar laat ons duidelijk zijn: het tempo waaraan België nu vaccins in armen prikt, ís zo’n wonder. Volgende week wordt - met een record van 500.000 spuitjes - bijna één Vlaming op tien ingeënt. Daarmee staan we nu een week voor op het schema dat tot voor kort nog onhaalbaar werd geacht. De award voor “valse trage van het jaar” mag nu al naar Dirk Ramaekers: de man die de vaccinatiecampagne coördineert en België stilaan in het internationale koppeloton brengt.
2 h
HLN.be
Suez en Veolia ondertekenen “definitieve fusieovereenkomst”
De Franse afval- en waterzuiveringsreus Veolia en zijn concurrent Suez hebben vrijdag een “definitieve fusieovereenkomst” ondertekend. Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijk persbericht.
2 h
HLN.be