Twee gewonden bij zwaar verkeersongeval in Niel

In de Tuinlei in Niel, vlakbij de grens met Schelle, zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Bij het uitkomen van een bocht, verloor de bestuurder de controle over het stuur. Hij kwam naast de rijbaan terecht en ging dwars door een omheining. De wagen ging over de kop en belandde in een veld. Een van de inzittenden moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Het andere slachtoffer zat niet gekneld. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. De Tuinlei bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer.


Read full article on: gva.be
Verhoging fiscaal voordeel voor giften kost meer dan het opbrengt
De verhoging van het fiscale voordeel op giften van 45 naar 60 procent heeft de staat meer geld gekost dan het de caritatieve organisaties heeft opgebracht, zo schrijft L'Echo vandaag op basis van cijfers van de FOD Financiën.
9 m
HLN.be
Doodsbedreigingen voor collega's van barman die verdacht wordt in verkrachtingszaak in Elsene: "Plots allemaal verkrachters”
“Violeur!” Twee jongemannen passeren het El Café bij het kerkhof van het Brusselse Elsene en schreeuwen richting het terras. De spanning is te snijden in de studentenbuurt nadat begin deze week een schandaal rond een barman van het café aan het licht kwam. De man zou verschillende vrouwelijke klanten gedrogeerd en verkracht hebben. We gingen langs op de plek waar vernielingen, verdenkingen en doodsbedreigingen uitgedeeld worden. “Deze heksenjacht moet stoppen, mijn 30 personeelsleden worden allemaal gezien als verkrachters”, reageert de manager.
HLN.be
Carl Devos: De ideeën van Vivaldi klinken soms beter dan hun intenties
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
HLN.be
Gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten per bruggepensioneerde
Mensen die met 'brugpensioen' zijn, hebben dit jaar gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten gekregen van de VDAB. Dat meldt Gazet van Antwerpen vandaag.
HLN.be
Belgische speurder wint prijs op prestigieuze Top Cops Awards in Washington
De Belg Olivier Hardy is in de prijzen gevallen op de 28ste uitreiking van de Top Cop Awards. Vrijdagavond mocht speurder Olivier Hardy van de federale gerechtelijke politie (FGP) de prijs in ontvangst nemen. De plechtigheid vond plaats in de Amerikaanse staat Washington DC.
HLN.be
Coups de couteau à l’Athénée de Chênée: les deux amies privées de liberté
Un conflit entre deux adolescentes a mal tourné ce vendredi à l’athénée de Chênée. Ces ados de 16 ans ont été blessées à coups de couteau et hospitalisées. Elles sont privées de liberté..
Lameuse.be
Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”
Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”
HLN.be
Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”
Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”
HLN.be
266 miljard euro betaald aan belastingparadijzen
Er gebeuren vanuit ons land veel meer betalingen aan belastingparadijzen dan gedacht. Honderden Belgische bedrijven deden in een jaar bijna 266 miljard euro aan betalingen, zo schrijft De Tijd zaterdag.
1 h
Knack.be
COLUMN. Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het experiment waarbij Dina Tersago twee weken ziekenhuiskost nuttigde, waarbij haar gezondheid niet echt vooruit ging, brengt herinneringen terug. Klinieketen is nu eenmaal een categorie apart. De puree in ronde bollen, de ondefinieerbare vis, het knalgele puddingkje.... Moet men dààrvan genezen? Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?
1 h
HLN.be
Le covid n'est jamais que le dernier clou sur le cercueil de la mondialisation
04:30 Plusieurs facteurs ont mis fin à la dynamique de la mondialisation. Ce glissement du global vers le local risque d'alimenter l'inflation.
1 h
www.lecho.be
Braziliaanse senaat wil vervolging Bolsonaro wegens coronabeleid
Een onderzoekscommissie van de Braziliaanse senaat wil dat president Jair Bolsonaro strafrechtelijk wordt vervolgd wegens zijn beleid tijdens de corona-epidemie. Senator Renan Calheiros, die het onderzoek leidt, zei vrijdag op de Braziliaanse radio dat de commissie voldoende bewijs heeft voor elf criminele aanklachten tegen de radicaal-rechtse president.
1 h
HLN.be
Les monnaies digitales sauveront-elles le système financier?
04:00 Il n’est pas possible d’envisager de solutions durables à l’échelle planétaire sans passer par une restructuration du système monétaire.
2 h
www.lecho.be
‘Fietsen tussen de wolven, dat zou aanslaan’
04:00 Brengt de wolf in Limburg alleen angst en dood vee, of zijn er ook kansen verbonden aan de aanwezigheid van de tienkoppige roedel roofdieren? Op zoek naar de ontluikende wolveneconomie. ‘Er bestaat ge...
2 h
www.tijd.be
Voici les réelles taxes qui sont appliquées sur les produits que vous achetez
On parle beaucoup de la hausse des accises sur le tabac, mais la TVA joue aussi un rôle non-négligeable sur le prix que vous payez. Mais connaissez-vous les différents taux qui sont appliqués. De rares produits ne tombent même pas sous le coup de la Taxe sur la valeur ajoutée. Mais au fait, sommes-nous mieux ou moins bien lotis que nos voisins de l’étranger?
2 h
Lameuse.be
Il a déjoué l'attentat visant l'ambassade américaine à Bruxelles: le policier fédéral belge Olivier Hardy reçoit le Top Cops Award à Washington
En 24 heures, le 1er inspecteur et son équipe ont arrêté Matthew Govaert qui s'apprêtait à passer à l'acte.
2 h
www.dhnet.be
Chinese taikonauten aangekomen in ruimtestation
De Chinese raket Shenzhou-13 is aangekomen aan het ruimtestation Tiangong, zo heeft het agentschap Nieuw China vannacht gemeld.
2 h
HLN.be
Peter paste voor beroepsrichting en werd directeur ICT
In het tweede middelbaar van het Atheneum in Tongeren kreeg Peter Laenen, vandaag 58, te horen dat hij best zou kiezen voor een beroepsrichting.
2 h
www.hbvl.be
Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verwachten tweede kindje
Er is gezinsuitbreiding op komst bij tv-makers Jonas Geirnaert (39) en Julie Mahieu (37). Het koppel verwacht hun tweede kindje. Vorig jaar kregen ze een zoontje, Jonah.
2 h
www.hbvl.be
Patrick Van Gompel zwaait af met boek: “Ik heb de VRT-collega’s wel eens gekloot”
Op 1 februari gaat VTM-reporter Patrick Van Gompel (64) met pensioen na een journalistieke carrière van bijna 44 jaar. Zijn boek ‘Van onze reporter ter plaatse’ is een onderhoudend zelfportret, maar ook een blik achter de schermen.
2 h
www.hbvl.be
Voyeur: de pijp van Magritte in de rebus van Broodthaers
Voyeur ontsluit iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week ‘Modèle:la pipe’ van Marcel Broodthaers.
2 h
www.hbvl.be
Recensie: ‘Een Europees pandemonium’ van Luuk van Middelaar
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke week een boek waar u slimmer van wordt. Deze aflevering ‘Een Europees pandemonium. Kwetsbaarheid en politieke kracht’ van Luuk van Middelaar.
2 h
www.hbvl.be
Profiel van ‘De Slimste Mens’: dertiger, journalist en minstens zeven afleveringen
Erik Van Looy zet vanaf maandag de deuren van zijn ‘De Slimste Mens’-studio opnieuw open. 34 kandidaten proberen de eretitel op hun naam te schrijven. Wie dat wordt, weten we in december. Maar op basis van de achttien voorbije seizoenen kan er al een berekende gok op tien favorieten gemaakt worden. Dit is het profiel van de Slimste Mens.
2 h
www.hbvl.be
Stromae verrast met nieuwe single: “Hij is zoals Jacques Brel of René Magritte”
Dat was prettig schrikken. Net als Adèle, die het wel had aangekondigd, is er plots ook een nieuwe single van Stromae (36): ‘Santé’. Zijn eerste in zes jaar. Alle Vlaamse muziekkenners zijn enthousiast. “Dat vertragend effect dat erin zit, maakt het liedje zo bezwerend”, zegt Miguel Wiels.
2 h
www.hbvl.be
Zonder Hollerbach, Suzuki en De Ridder
2 h
www.hbvl.be
overwinningen voor de Zebra’s
2 h
www.hbvl.be
doelpogingen na tien wedstrijden
2 h
www.hbvl.be
Z. Waregem-antwerp
Zaterdag, 18.30 uur Scheidsrechter: Jonathan Lardot
2 h
www.hbvl.be
Oostende - Cercle
Zaterdag, 18.30 uurScheidsrechter: Wim Smet
2 h
www.hbvl.be
Démocratie, stop ou encore ?
03:00 Limiter l’analyse des causes du désamour démocratique au seul besoin citoyen de redéfinir la place du politique relève du sommaire. Le malaise est plus profond.
3 h
www.lecho.be
De balans | Illustratrice Fatinha Ramos
03:00 De Portugees-Belgische illustratrice Fatinha Ramos (44) won deze week een prestigieuze World Illustration Award voor ‘The Other US Epidemic’. Hier maakt ze haar persoonlijke balans op.
3 h
www.tijd.be
Dirigent Paul Van Nevel: ‘The Beatles heb ik compleet gemist’
03:00 50 jaar geleden richtte Paul Van Nevel het Huelgas Ensemble op en dat wordt in Bozar gevierd met een concert. Van Nevel is nog altijd de drijvende kracht en na een halve eeuw is de ontroering om de sc...
3 h
www.tijd.be
Recensie | Schrijven tot het pijn doet
03:00 In de 'Verzamelde verhalen' van Ingeborg Bachmann is een virtuoze auteur aan het woord die schrijft op het scherp van de snee.
3 h
www.tijd.be
Tot eer en glorie voor zichzelf en de herinnering
03:00 De portretkunst maakte in de 16de eeuw een stormachtige ontwikkeling door. Het Rijksmuseum toont die evolutie in de expo ‘Vergeet me niet, portretten uit de renaissance’.
3 h
www.tijd.be
Wat de uitspraak ook zal zijn, de impact van het proces zal groot zijn: voor Bart De Pauw, voor de vrouwen én voor de samenleving
Op 25 november weten we of Bart De Pauw schuldig wordt bevonden aan belaging en elektronische overlast. Er staat veel op het spel, zowel voor De Pauw als voor de negen vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld. Maar ook los van de uitspraak is de impact van de zaak niet te onderschatten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Premier Alexander De Croo na een week vol (bijna) akkoorden, twijfels en chaos: “Ik ben over veel dingen van gedacht veranderd”
Luttele uren voor zijn State of the Union verloor Alexander De Croo (Open VLD) even de controle over de onderhandelingen: een vicepremier die het aftrapte, een andere die een gemaakt akkoord weer op de helling plaatste… Drie dagen later neemt de premier niemand iets kwalijk. “Eén telefoon heb ik gepleegd om een aantal dingen te verduidelijken. Eén. En het was opgelost.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Vincent Kompany maakt zich ondanks nieuwe RSZ-regeling geen zorgen over toekomst Belgisch voetbal: “Er is ontzettend veel talent aanwezig”
Her en der werd de afgelopen dagen aan de alarmbel getrokken als zouden de nieuwe RSZ-regels het niveau van het Belgisch voetbal naar beneden halen. Maar Vincent Kompany maakt zich geen zorgen. “Ons voetbal kan hier sterker van worden”, aldus de coach van Anderlecht.
3 h
www.nieuwsblad.be
Ben Segers heeft eerste rol beet in peperdure Amerikaanse reeks: “Hadden me vorig jaar al gevraagd, maar toen had ik bedankt”
Acteur Ben Segers (47) heeft een rol te pakken in de Amerikaanse oorlogsreeks Masters of the air, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga, de man die ook de Bond-film No time to die draaide.
3 h
www.nieuwsblad.be
Iedereen kan zomaar binnenlopen, en dat is niet zonder gevaar: Brits parlementslid overleeft steekpartij niet
David Amess, een van de langst zetelende leden in Britse parlement, heeft een steekpartij tijdens zijn wekelijkse spreekuur met kiezers niet overleefd. Het roept de vraag op of Britse politici niet te veel risico’s nemen.
3 h
www.nieuwsblad.be