Read full article on: dhnet.be
LIVE. Wie volgt in Waregem Dries De Bondt op als kampioen van België?
Vandaag staat het BK wielrennen op het programma. De renners starten in Waregem voor een rit van 221,3 kilometer om er ook weer te finishen. De wedstrijd bestaat uit drie lussen, die elk een eigen naam mee kregen: de Briek Schotte Ronde (18,2 km), de André Defoort Ronde (20,7 km) en de finaleronde (16,1 km) die meerdere keren worden afgewerkt. Wie verovert de felbegeerde driekleur en mag zich een jaar de beste renner van België noemen? Volg alle actie hier LIVE!
HLN.be
Toxicoloog over schipbreuk Sri Lanka: ‘Dit is een wake-upcall’
Eind mei heeft het containerschip X-Press Pearl voor de westkust van Sri Lanka twaalf dagen lang in lichterlaaie gestaan na een chemische explosie aan boord. Het schip is inmiddels gezonken en op de stranden spoelen nu tonnen plastic bolletjes aan die het schip vervoerde. Gevreesd wordt ook dat de lading gevaarlijke chemische stoffen zal vrijkomen in het water. Professor Ecotoxicologie Colin Janssen wikt en weegt in bovenstaande video hoe groot de impact van de schipbreuk op het milieu zal zijn.
De Standaard
Un nouveau pôle communal à Wandre en 2024
La Ville de Liège a décidé de créer un véritable pôle communal à Wandre. L’ancienne maison communale et la mairie de quartier seront en effet reliées entre elles grâce à des extensions. Ce nouveau bâtiment accueillera toutes les activités jusqu’à présent réparties sur les quatre sites wandruziens.
Lameuse.be
Automobilist rijdt in op menigte tijdens Pride-parade in VS, zeker één dode
De chauffeur van een pick-uptruck is zaterdag (lokale tijd) ingereden op een menigte die zich verzamelde voor een Pride-parade in Zuid-Florida. Volgens Amerikaanse media is minstens één man om het leven gekomen. Onduidelijk is of het om een ongeluk gaat of dat de automobilist doelbewust de mensenmassa heeft proberen te raken.
www.hbvl.be
Topvrouw Ovam reageert voor het eerst: “We mochten niet communiceren van de minister”
Administrateur-generaal Henny De Baets ijvert in het 3M-Oosterweel-dossier voor een onderzoek met volledige kennis van zaken. “In dit voor de burger essentieel debat is geen ruimte voor fragmentaire informatie, noch voor onoordeelkundige verdachtmakingen die een grondig onderzoek door het Vlaams parlement zouden kunnen bedreigen.” Dat stelt de topvrouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM.
www.hbvl.be
Entraînement, départ pour la Russie, conférence de presse: le programme du jour des Diables rouges
J-1 avant la dernière rencontre de la phase de poules pour les Diables rouges.
Sudinfo.be
Le pilote d'un drone arrêté à Munich peu avant Portugal-Allemagne
La police de Munich a arrêté samedi le pilote d'un drone peu avant le coup d'envoi de la rencontre du groupe F de l'Euro entre l'Allemagne et le Portugal pour avoir survolé une zone interdite au-dessus de l'Allianz Arena.
www.7sur7.be
Zeker 15 doden bij schietpartijen in noorden van Mexico
In het noorden van Mexico zijn bij schietpartijen zeker 15 mensen om het leven gekomen. Mannen in terreinwagens hebben 14 mensen in verschillende wijken van de stad Reynosa, aan de grens met de Verenigde Staten, doodgeschoten. Dat meldt de krant Milenio zaterdag op basis van bronnen bij de veiligheidsdiensten.
www.hbvl.be
Coronacijfers blijven verder afnemen
Er werden in de week van 13 tot en met 19 juni gemiddeld nog 33 coronapatiënten per dag in het ziekenhuis opgenomen. Dat is 37 procent minder dan een week eerder. Dat blijkt zondag omstreeks 5 uur uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
www.hbvl.be
Spanje kan wéér niet winnen: 1-1 tegen Polen
Volg het belangrijkste nieuws over de nationale voetbalploeg van België en nieuws over EK 2021 in de liveblog hieronder, onder de resultaten.
www.demorgen.be
Tiental gewonden door stormweer in Wallonië, ook vandaag nog onweer in de lucht
Het onweer dat zaterdagavond over België getrokken is, heeft voor heel wat schade gezorgd in het zuiden van het land, voornamelijk in Namen. Daken werd afgerukt, bomen vielen om en er raakte een tiental mensen gewond. Ook zondag wordt er nog onweer verwacht.
www.gva.be
Tiental gewonden door stormweer in Wallonië
Het onweer dat zaterdagavond over België getrokken is, heeft voor heel wat schade gezorgd in het zuiden van het land, voornamelijk in Namen. Daken werd afgerukt, bomen vielen om en er raakte een tiental mensen gewond.
www.hbvl.be
De grapjassen van het EK: Oranje-fans nemen op hilarische wijze hun buren te grazen
“Wanneer de buren een livestream met een halve minuut vertraging volgen”, luidt het bijschrift bij bovenstaande video gepost door enkele snoodaards van Oranje-fans. Het groepje jongens had besloten de buren een flinke peer te stoven door toch te juichen alsof het doelpunt was bij de levensgrote kans die Memphis Depay vlak voor de pauze tegen Oostenrijk nog de nek omwrong. Gevolg: de buren, die de wedstrijd via een groot scherm maar wel met dertig seconden vertraging volgden, dachten dat ze zo meteen de 2-0 van Nederland gingen te zien krijgen. Het feestje werd al ingeluid, de sfeer ging crescendo... alleen maar om Memphis op pass van Weghorst nog te zien missen. Tot jolijt van de jongens, meer dan geslaagd in hun stoute opzet.
HLN.be
Les chiffres toujours en baisse: moins de 600 nouveaux cas par jour, une première depuis neuf mois
Tous les chiffres du Covid-19 continuent de baisser. Le nombre moyen de nouvelles infections par jour est passé sous la barre des 600, une première depuis neuf mois, indique dimanche Sciensano dans sa mise à jour quotidienne.
www.7sur7.be
Grote brand maakt negen gewonden en legt meer dan dertig woningen in de as in Polen
Bij een grote brand in Nowa Biala, een dorp in het zuiden van Polen, zijn negen mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Meer dan dertig gebouwen zijn gedeeltelijk of volledig vernield. Dat bericht het persagentschap PAP zaterdagavond op gezag van de hulpdiensten, die massaal ter plaatse zijn.
www.hbvl.be
Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen duikt na meer dan 9 maanden onder 600
Alle coronacijfers blijven verder dalen. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan negen maanden weer onder de 600. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
www.demorgen.be
Giannis stoot door, Durant druipt af ondanks nieuw record: Bucks verrassen Nets na overtime in allesbepalende game 7
De eerste finalist in de Eastern Conference is bekend. De Milwaukee Bucks hebben de gedoodverfde favoriet Brooklyn Nets nipt geklopt in de allesbepalende game 7, ondanks een nieuwe knalprestatie van Kevin Durant. Vanavond vechten de Philadelphia 76ers en de Atlanta Hawks op hun beurt uit wie de tegenstander van de Bucks wordt in die EC finale.
HLN.be
Ovam-topvrouw: ‘Ovam heeft niet gecommuniceerd over PFOS door ministeriële beslissing’
Henny De Baets, de administrateur-generaal Ovam, ijvert in het 3M-Oosterweel-dossier voor een onderzoek met volledige kennis van zaken. ‘In dit voor de burger essentieel debat is geen ruimte voor fragmentaire informatie, noch voor onoordeelkundige verdachtmakingen die een grondig onderzoek door het Vlaams parlement zouden kunnen bedreigen.’ Dat stelt de topvrouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) zaterdagavond in een mededeling die via haar advocaat werd verspreid.
De Standaard
Automobilist rijdt in op menigte tijdens Pride-parade in VS, zeker één dode
De chauffeur van een pick-uptruck is zaterdag (lokale tijd) ingereden op een menigte die zich verzamelde voor een Pride-parade in Zuid-Florida. Volgens Amerikaanse media is minstens één man om het leven gekomen. Onduidelijk is of het om een ongeluk gaat of dat de automobilist doelbewust de mensenmassa heeft proberen te raken.
De Standaard
Axel Witsel is amper 5 maanden na zijn gescheurde achillespees helemaal terug: “In de achtste finale wil ik er helemaal staan”
Na de getuigenissen van zijn ploegmaats en vrienden, en de medische uiteenzetting over z’n gezwinde comeback: de protagonist zelf. Axel Witsel (32) in vier bedrijven. “Ik, een mirakel? Jullie zouden eens het werk moeten zien dat ik in die vijf maanden gedaan heb.”
HLN.be
Werken met PFOS in de grond: geen pretje. En het verwerken nog minder
Lantis, de beheerder van de Oosterweel-werf, gaat onverminderd door met de werken aan de Antwerpse ring. Met respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen, klinkt het. Al is PFOS natuurlijk een forever chemical.
HLN.be
Betaalt OVAM-topvrouw rekening voor discutabele communicatie over PFOS? "Ze vormt een gigantisch probleem”
Volgens de ene is ze gewoon een handige bliksemafleider voor de Vlaamse regering, volgens de andere draagt ze een loodzware verantwoordelijkheid in de PFOS-crisis. Hoe dan ook: de positie van OVAM-topvrouw Henny De Baets is erg wankel.
HLN.be
Maison Noppius, charme liégeois et spa privatif pour un séjour sans tracas
Aller à l’hôtel ou profiter de quelques heures de bien-être dans un spa? Et pourquoi pas les deux? À la Maison Noppius, à Liège, pas de compromis.
www.7sur7.be
Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Beauraing na kleine tornado, noodweer maakt 17 lichtgewonden
In Beauraing, in de provincie Namen, is zaterdagavond het gemeentelijk rampenplan afgekondigd, na de passage van een kleine tornado. Dat melden de autoriteiten in een persbericht. Zeventien mensen raakten lichtgewond en een vijftigtal gebouwen liep schade op.
1 h
De Standaard
OVERZICHT. Coronacijfers nemen verder af: gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan 9 maanden weer onder 600
Alle coronacijfers blijven verder dalen. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan negen maanden weer onder de 600. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
1 h
HLN.be
OVERZICHT. Coronacijfers nemen verder af: gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan 9 maanden weer onder 600
Alle coronacijfers blijven verder dalen. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag duikt na meer dan negen maanden weer onder de 600. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
1 h
HLN.be
Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien
Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.
1 h
HLN.be
440 kinderen gestorven onderweg naar Europa
Sinds januari 2018 zijn minstens 440 kinderen gestorven terwijl ze probeerden Europa te bereiken. Dat is berekend door United, een netwerk van 550 ngo’s in 45 Europese landen, dat sinds 1993 bijhoudt wanneer mensen op doorreis naar Europa sterven, bijvoorbeeld in een grensrivier op het Europese vasteland, in een detentiecentrum voor migranten, of op de Middellandse Zee.
1 h
De Standaard
Nog steeds onweer in de lucht
Zondag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans toe op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land.
1 h
De Standaard
Out for The Summer de retour à Huy pour une seconde édition 100% belge
L’Atelier Rock revient cet été avec la deuxième édition consécutive de son événement “Out For The Summer”. Du 25 juin au 10 septembre, les organisateurs donnent rendez-vous aux spectateurs dans le magnifique cloître du Couvent des Frères Mineurs, à Huy, pour onze rendez-vous “feel good”.
1 h
www.7sur7.be
Les carnets du baroudeur
Diffusion le 20 juin à 20h50 sur La Une Tourner un nouveau programme d’évasion au quatre coins du monde en pleine pandémie, telle a été la récente et délicate mission du journaliste, qui combine ici son métier à sa passion de voyageur. Car, entre autres comme bénévole dans l’associatif, Mazure a déjà sillonné une soixantaine de pays. “La chaîne tenait à moderniser l’offre découverte-aventure.
1 h
www.lavenir.net
Meer dan 400 kinderen en 35 baby’s kwamen om op hun tocht naar Europa
Tussen januari 2018 en juni 2021 zijn minstens 440 kinderen en minderjarige vluchtelingen omgekomen op hun tocht naar Europa, met inbegrip van 35 baby's. Ook 33 zwangere vrouwen kwamen om. De overgrote meerderheid van de kinderen stierf in de Middellandse Zee, voor de kusten van Libië, Turkije en Marokko.
1 h
HLN.be
Minstens 440 kinderen gestorven op weg naar Europa afgelopen 3,5 jaar
Tussen januari 2018 en juni 2021 zijn minstens 440 kinderen en minderjarige vluchtelingen omgekomen op hun tocht naar Europa, met inbegrip van 35 baby's. Ook 33 zwangere vrouwen kwamen om. De overgrote meerderheid van de kinderen stierf in de Middellandse Zee, voor de kusten van Libië, Turkije en Marokko. Dat blijkt uit een databank van open bronnen samengesteld door het non-profit netwerk UNITED en geanalyseerd door het journalistencollectief Lost In Europe, waarvan Knack, VRT Nieuws en De Standaard de Belgische partnermedia zijn.
1 h
HLN.be
Minstens 440 kinderen omgekomen op hun tocht naar Europa in de afgelopen 3,5 jaar
Tussen januari 2018 en juni 2021 zijn minstens 440 kinderen en minderjarige vluchtelingen omgekomen op hun tocht naar Europa, met inbegrip van 35 baby's. Ook 33 zwangere vrouwen kwamen om. De overgrote meerderheid van de kinderen stierf in de Middellandse Zee, voor de kusten van Libië, Turkije en Marokko.
1 h
HLN.be
Beth Martínez (39) supportert samen met de kinderen vanop afstand voor de Rode Duivels: “Het is zo lastig om Roberto enkel op tv te zien”
Terwijl Roberto Martínez (47) gefocust naast het veld staat, supportert zijn wederhelft vurig vanop afstand. Beth Martínez (39) en dochters Luella (7) en Saffiana (bijna 2) volgen het EK bij familie in Engeland. Het huis kleurt er tricolor en de zenuwen staan strak gespannen als ‘daddy’ op tv komt. “Ik hoop oprecht dat ik hem pas terug zie half juli, na de finale.”
2 h
HLN.be
Van meeslepend boek tot multifunctionele lamp: de favorieten van de Billie-redactie
Deze hebbedingen shopten de redactieleden de voorbije week bij elkaar.
2 h
www.hbvl.be
“Warm met afwisselende zon en stapelwolken”
Zondag blijft het overwegend droog met afwisselend zon en stapelwolken. Op sommige plaatsen kan er eens een bui vallen.
2 h
www.hbvl.be
Solferinostraat in Beringen: van omstreden fusie naar de val van Rome
Elk weekend brengen we het opmerkelijke verhaal achter de herkomst van een straatnaam in Limburg. Deze week: de Solferinostraat in Paal (Beringen).
2 h
www.hbvl.be
Genoom nu echt (bijna) helemaal in kaart
Ruim twintig jaar na de baanbrekende publicatie van het Human Genome Project zijn de laatste uithoeken van ons DNA goeddeels ontsloten. “Het is alsof de kleine puzzelstukjes van de blauwe lucht zijn gelegd.”
2 h
www.hbvl.be
Vrouw test antiblafband voor honden, het effect is... schokkend
Een Amerikaanse vrouw wilde graag weten hoe de nieuwe antiblafband voor haar hond werkt en kreeg het lumineuze idee om de halsband om te doen. Aanvankelijk voelde zich heel weinig op een lage stand, dus zat er niets anders op de het ding volledig open te draaien en opnieuw te proberen. Het resultaat van het experiment was op z’n zachtst gezegd schokkend waardoor Kahla Gilmore stuiptrekkend op de grond eindigde. De beelden deelde ze met haar half miljoen volgers op TikTok.
2 h
www.hbvl.be
Les Crocs se déclinent en modèle à pointes ou à talons aiguilles
Depuis le premier modèle, les Crocs sont au centre de nombreuses discussions. Les camps sont partagés: soit on adore, soit on déteste. Mais une chose est sûre, les Crocs se vendent comme des petits pains, et les marques du monde entier veulent avoir leur part du gâteau. C’est pourquoi elles lancent régulièrement de nouvelles versions, toutes plus folles les unes que les autres, à l'instar des Crocs à talons.
2 h
www.7sur7.be
«Des toitures envolées»: les orages causent de très gros dégâts en province de Namur
Pas mal de dégâts sont à signaler suite aux pluies et orages de ce samedi soir. Les communes de Rochefort et Beauraing sont les plus touchées.
2 h
Sudinfo.be
Jani over zijn trouwe viervoeter Qozmo: “Mensen willen niet met mij, maar met hem op de foto. Een echte ster”
Laurence Van Tongerloo krijgt elke week een BV over de vloer. Ze hebben allemaal één ding gemeen: net zoals Laurence zijn ze trots op hun trouwe viervoeter(s). Qozmo, de Franse bulldog van stylist Jani Kazaltzis, heeft zelfs zijn eigen realityshow: ‘Keeping up with Qozmo’. “Mensen op straat nemen een foto met Qozmo. Een echte ster, maar wel met een karaktertje.”
2 h
HLN.be
Tientallen gewonden door stormweer in Wallonië, ook vandaag nog onweer in de lucht
Het onweer dat zaterdagavond over België getrokken is, heeft voor heel wat schade gezorgd in het zuiden van het land, voornamelijk in Namen. Daken werd afgerukt, bomen vielen om en er raakte een tiental mensen gewond. Ook zondag wordt er nog onweer verwacht.
2 h
www.nieuwsblad.be
440 kinderen gestorven op weg naar Europa
Sinds 2018 zijn minstens 440 minderjarige vluchtelingen en migranten omgekomen op hun tocht naar Europa. Dat blijkt uit een databank van open bronnen samengesteld door het non-profit netwerk UNITED en geanalyseerd door het journalistencollectief Lost In Europe.
2 h
Knack.be
Dode nadat automobilist inrijdt op menigte tijdens Pride-parade in Florida
De chauffeur van een pick-uptruck is zaterdag (lokale tijd) ingereden op een menigte die zich verzamelde voor een Pride-parade in Zuid-Florida. Volgens Amerikaanse media is minstens één man om het leven gekomen. Onduidelijk is of het om een ongeluk gaat of dat de automobilist doelbewust de mensenmassa heeft proberen te raken.
2 h
HLN.be
Op Lanzarote hebben Vlaamse restaurantuitbaters het zelfs beter dan voor coronacrisis: “Mensen lijken bewuster te reizen”
In België had het coronavirus een zware impact op de horeca. Maar hoe is het met Belgen die in het buitenland een horecazaak runnen? Voor Miet Vaes (41) en Davy Wolfs (45) bracht de crisis nieuw cliënteel naar hun lokale vegetarische restaurant op Lanzarote. "We doen het beter dan voor de pandemie, in tegenstelling tot alle all-in-formules."
3 h
HLN.be
Tien keer logeren bij de boer: “Dit is geen job, maar een levenswijze”
Nog niet zo lang geleden waren boerderijen gesloten erven. Vaak met een blaffende hond aan de ketting die uithaalde naar al wie passeerde. Dat is verleden tijd. Boeren openen volop hun poorten, ze zijn trots op hun stiel en tonen je graag waar ze mee bezig zijn. Drie boerenfamilies aan het woord over hun erf en de boerenstiel anno 2021. En dat is al lang niet meer boeren alleen. Van vakantiewoning en glampingstek over B&B tot openluchtsupermarkt en hoevewinkel. Er valt wat te beleven op een boerderij.
3 h
HLN.be