Van Grieken is kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft de ambitie om van Vlaams Belang in 2024 de grootste partij van Vlaanderen te maken. Dat heeft Van...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le pape prône une “conversion écologique intégrale”
Dans son traditionnel message de paix qui sera lu dans toutes les églises le 1er janvier, le pape François appelle à une "conversion écologique intégrale" qui implique de nouvelles relations humaines et le respect de la "création".
7 m
www.7sur7.be
Lagarde: 'Inflatie is een kwestie van perceptie'
15:37 De beurzen richten hun vizier op het Verenigd Koninkrijk dat naar de stembus trekt. UCB krijgt groen licht voor zijn osteoporosemiddel. AB InBev lijdt onder een blaffende concurrentiewaakhond.
8 m
www.tijd.be
72 procent Vlaams gevangenispersoneel staakt
15:36 Het personeel in de Belgische gevangenissen staakt. De vakbonden willen onder andere het personeelstekort en de overbevolking in de gevangenis aankaarten.
8 m
www.tijd.be
Hugh Grant was geen fan van zijn beroemde dansscène uit ‘Love Actually’: “Het was de hel”
Wie herinnert zich de dansscène uit ‘Love Actually’ niet, waarin Hugh Grant (59) op de tonen van ‘Jump’ van The Pointer Sisters door Downing Street...
HLN.be
Belgische triatlete aan de klaagmuur: “Te weinig dopingcontroles”
Volgens de Belgische triatlete Claire Michel zijn er niet voldoende dopingcontroles in de triatlon van olympische afstand, zeker voor diegene die zoals haar in het buitenland verblijven. Dat verklaarde ze, tijdens een persbabbel over haar voorbereiding op de Spelen van Tokio 2020.
De Standaard
Belgische triatlete aan de klaagmuur: “Te weinig dopingcontroles”
Volgens de Belgische triatlete Claire Michel zijn er niet voldoende dopingcontroles in de triatlon van olympische afstand, zeker voor diegene die zoals haar in het buitenland verblijven. Dat verklaarde ze, tijdens een persbabbel over haar voorbereiding op de Spelen van Tokio 2020.
www.hbvl.be
Le MR en passe de faire échouer la candidature de Zakia Khattabi à la Cour constitutionnelle
Le MR devrait s’abstenir au moment de se prononcer sur la candidature de l’ancienne co-présidente d’Ecolo Zakia Khattabi à la Cour constitutionnelle, selon plusieurs médias. La désignation d’un nouveau juge francophone doit avoir lieu ce vendredi.
www.7sur7.be
Alexia Daval a-t-elle été empoisonnée?
Des proches d'Alexia Daval, dont le mari Jonathann a reconnu le meurtre, s'interrogent sur un éventuel empoisonnement de la jeune femme et ont demandé une nouvelle expertise, a indiqué jeudi le procureur de la République de Vesoul
www.7sur7.be
La nouvelle fonctionnalité Waze bien pratique en hiver
La célèbre application de navigation vous indique désormais les routes enneigées. Une fonctionnalité qui évitera peut-être aux automobilistes qui n’ont pas chaussée leurs pneus hiver d’avoir des sueurs froides.
www.7sur7.be
Benoeming Zakia Khattabi (Ecolo) tot rechter Grondwettelijk Hof hangt aan zijden draadje
De Senaat beslist morgen over de benoeming van voormalig Ecolovoorzitter Zakia Khattabi tot rechter van het Grondwettelijk Hof. De stemming wordt een dubbeltje op zijn kant. Iedereen kijkt naar de liberalen.
www.demorgen.be
Leuvense Al Ihsaan-moskee behoudt erkenning
Er is onvoldoende reden om de erkenning van de Al Ihsaan-moskee in Leuven op te heffen, maar de moskee wordt wel onder verhoogd toezicht geplaatst. Dat meldt minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) in een persbericht. De moskee lag onder vuur omdat er salafisme, een extremistische strekking binnen de islam, zou worden onderwezen.
www.demorgen.be
Voortvluchtige Belg verdacht van grootschalige drugshandel opgepakt in Spanje
Agenten van de Spaanse nationale politie hebben in Marbella (Malaga) een 39-jarige Belg gearresteerd die in ons land wordt gezocht voor grootschalige drugshandel. Dat hebben Spaanse media bericht op basis van politiebronnen. Tegen de man loopt een Europees aanhoudingsbevel. Voor die feiten riskeert hij een maximale gevangenisstraf van 20 jaar, aldus de kranten La Vanguardia en Sur.
www.hbvl.be
ECB stelt groeiverwachting voor 2020 naar beneden bij
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de groeivooruitzichten voor volgend jaar in de eurozone lichtjes naar beneden bijgesteld. Het rentebeleid blijft voorlopig onveranderd.
De Standaard
Socofe retire son recours contre le décret gouvernance
15:22 L'avant-projet de modification du décret de gouvernance par le gouvernement wallon résout, en partie, les points jugés fâcheux par Socofe. La société qui fédère les intérêts des actionnaires communaux...
www.lecho.be
Antwerpen plaatst eerste waarschuwingsborden voor snelle fietsers: ‘Pas uw rijgedrag aan’
De Stad Antwerpen heeft de eerste waarschuwingsborden voor snelle (elektrische) fietsen geplaatst. ‘Pas uw rijgedrag aan uw omgeving aan’, luidt het advies.
De Standaard
Vader ‘kelderkinderen’ Ruinerwold nog altijd niet verhoord: kan al jaren niet meer spreken
De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, is twee maanden na zijn arrestatie nog altijd niet verhoord door de politie. Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt donderdag berichtgeving van Dagblad van het Noorden dat de 67-jarige man enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daarbij zijn spraakvermogen volledig is kwijtgeraakt.
De Standaard
Na dood Celio (11): betrokken bedrijf zet parkeerwachters in
Na het ongeval met een vrachtwagen in Aalst waarbij een 11-jarige jongen woensdagmorgen om het leven kwam, heeft het betrokken bedrijf maatregelen genomen. De zetmeel- en glucoseproducent zet nu zelf begeleiders in om het parkeren van vrachtwagens veiliger te laten verlopen.
www.nieuwsblad.be
Duitsland en Europese Commissie niet opgezet met Amerikaanse sancties voor Russische pijplijn
Brussel en Berlijn reageren ontstemd op de Amerikaanse sancties voor projecten van Russische pijplijnen die woensdag in het Huis van Afgevaardigden...
HLN.be
Actievoerders verzamelen 400 handtekeningen tegen tractorsluis: “In drie maanden verkochten we één auto”
Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) kreeg donderdag uit handen van Karin en André Kerckhofs een petitie met meer dan 400 handtekeningen tegen de tractorsluis die sinds september in Rietbroek staat. De sluis moet het sluipverkeer weren op het baantje tussen de industriezone en de Lierseweg.
www.gva.be
Leuvense moskee behoudt erkenning
Minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) plaatst de Al Ihsaan-moskee wel onder verhoogd toezicht.
De Standaard
TV-TIPS. DiCaprio, Kaëll en een hoogbejaarde parachutesprong
Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Dit zijn de tips van vandaag.
www.hbvl.be
Le taux de redoublement reste un objet de préoccupation en Fédération Wallonie-Bruxelles
Les taux de redoublement dans les enseignements primaire et secondaire restent relativement stables depuis plusieurs années en Fédération Wallonie-Bruxelles mais constituent encore un objet de préoccupation important, selon les indicateurs de l'enseignement 2019 présentés jeudi.
Levif.be
Elections au Royame-Uni: «Je n’ai jamais vu autant de gens voter», témoigne une Britannique
Les bureaux de vote ont ouvert leurs portes jeudi matin au Royaume-Uni, pour la troisième élection générale en quatre ans.
www.lesoir.be
Jan Jambon respecteert beslissing van Aalst om afstand te doen van Unesco-erkenning, maar “dit had anders gekund”
Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon respecteert de beslissing van de carnavalisten in Aalst om zelf afstand te doen van de Unesco-werelderfgoederkenning. De Vlaamse regering heeft zich niet willen mengen in die kwestie, maar Jambon heeft wel vragen bij de houding van de Unesco. Dat heeft Jambon donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Filip Brusselmans (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen).
www.nieuwsblad.be
Ligue des champions: Timothy Castagne, buteur lors de l’exploit de l’Atalanta, repris dans l’équipe de la semaine
Le Diable rouge et l’Atalanta sont allés arracher leur qualification en Ukraine.
Sudinfo.be
Vitamine D werkt ontstekingsremmend
Voedingssupplementen met vitamine D en eiwitten kunnen helpen om chronische ontstekingen af te remmen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de...
HLN.be
La police espagnole arrête un fugitif belge pour trafic de drogue à grande échelle: il risque très très gros
La police espagnole a arrêté un Belge de 39 ans à Marbella (Malaga). L’homme était recherché en Belgique pour trafic de drogue à grande échelle, ont indiqué les médias espagnols sur la base de sources policières. Un mandat d’arrêt européen avait été dressé à l’encontre de B.B.
Sudinfo.be
Seraing: 19 peupliers abattus au home ougréen Domalus
Un éco-quartier où on abat des arbres, cela peut paraître surprenant mais c’est pourtant ce qu’il vient de se passer rue d’Ougrée à Seraing, un peu avant Boncelles. Cette intervention s’avérait en fait nécessaire. L’entreprise en charge des travaux, Thomas&Piron, a abîmé les racines des arbres en question.
Lameuse.be
Acht jaar cel voor koppel dat logé te lijf gaat met bijl en knuppel
Joeri V.d.K (26) en Shana J. (29) uit Nijlen werden door de rechter in Mechelen beide veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar voor de moordpoging op een logé. Eind juni sloeg het koppel de man, waarmee ze op gespannen voet leefden, bijna dood met een bijl en een knuppel.
www.gva.be
GAMEREVIEW ‘Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir’: mooie stijl, maar vooral tof in goed gezelschap
Een oude vriendin van druïde Panoramix zit in de nesten, en de schuldigen zijn die dekselse Romeinen. Dat is een klusje voor de dappersten aller...
HLN.be
Man neergestoken op Linkeroever, politie op zoek naar aanvaller
Op Linkeroever is donderdagnamiddag een man neergestoken. De politie is op zoek naar zijn aanvaller.
www.gva.be
Le taux de redoublement reste un objet de préoccupation en Fédération Wallonie-Bruxelles
Les taux de redoublement dans les enseignements primaire et secondaire restent relativement stables depuis plusieurs années en Fédération Wallonie-Bruxelles mais constituent encore un objet de préoccupation important, selon les indicateurs de l’enseignement 2019 présentés jeudi. La ministre de l’Education Caroline Désir (PS) souhaite diminuer le recours au redoublement, «inefficace sur le plan pédagogique», à l’aide du Pacte pour un Enseignement d’excellence et de l’accompagnement personnalisé des élèves.
Sudinfo.be
Nieuwsgierige ijsberen zitten drone achterna
In het Russische Ryrkaypiy deden twee ijsberen een verdienstelijke poging om een drone te ‘vangen’. Terwijl de camera over het ijs vloog, staken de beren hun kop af en toe door het ijs om te kijken wat er gebeurde. Als de drone te dicht bij de dieren kwam, vloog het toestel terug weg, maar de ijsberen bleven volgen.
De Standaard
Khattabi (Ecolo) dreigt naast Grondwettelijk Hof te grijpen
Oud-Ecolo-voorzitter Zakia Khattabi geniet onvoldoende parlementaire steun voor haar kandidatuur als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Na N-VA en Vlaams Belang steunt nu ook de MR haar niet.
De Standaard
BINNENKIJKEN. Eén jaar na hun huwelijk kopen Nick Jonas en Priyanka Chopra een indrukwekkende villa
Zanger Nick Jonas (27) en zijn vrouw, de Indiase actrice en zangeres Priyanka Chopra (37), zijn net een jaar getrouwd en daarom ‘trakteerden’ ze...
HLN.be
Moeder Juice Wrld openhartig over druggebruik: “Hopelijk helpt dit anderen”
De familie van Juice Wrld breekt de stilte na zijn dood en praat openhartig over de drugsverslaving waar de 21-jarige rapper mee worstelde. Moeder...
HLN.be
De Lijn stuurt alle 5.300 chauffeurs op cursus EHBO
Vanaf januari zit in de opleiding van nieuwe buschauffeurs van De Lijn een verplichte EHBO-cursus. Ook de ruim 5.300 chauffeurs die al aan de slag...
HLN.be
UGC-topman: 'Cinema is als drugs: wie gaat, blijft gaan'
14:58 De cinemagroep UGC pompte dit jaar 5 miljoen euro in de uitbreiding van het complex in Turnhout en in opfrisbeurten in Brussel. Maar ze greep naast de zes Euroscoop-cinema’s. ‘We zijn alert voor nieuw...
www.tijd.be
Drie verwaarloosde paarden in beslag genomen
De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft dinsdag drie verwaarloosde paarden in beslag genomen in Nieuwerkerken. Dat gebeurde tijdens een actie rond dierenwelzijn.
www.hbvl.be
Le pape prône une «conversion écologique intégrale», dans son message de paix annuel
Dans son traditionnel message de paix qui sera lu dans toutes les églises le 1er janvier, le pape François appelle à une «conversion écologique intégrale» qui implique de nouvelles relations humaines et le respect de la «création».
Sudinfo.be
'Nu gaat het om de knikkers': wie doet N-VA kleur bekennen?
Officieel zijn er twee pistes, maar de tandem van informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez lijkt vooral te fietsen richting paars-groen-oranje. Betrokkenen zien een hoofdrol weggelegd voor de kersverse MR-voorzitter.
Knack.be
Pourquoi Adeline Blondieau a voulu vendre la robe de son mariage avec Johnny
L’affaire avait fait polémique. En octobre 2018, près d'un an après le décès de Johnny Hallyday, Adeline Blondieau avait mis aux enchères sa robe de mariée. La star révèle aujourd'hui pourquoi elle a voulu vendre le symbole de son union avec le Taulier, qu’elle a fini par récupérer.
www.7sur7.be
Les films d'horreur maudits : lorsque le tournage vire au cauchemar
Attention, vous allez avoir froid dans le dos! Car c'est pour le moins troublant: certains films d'horreur sont victimes d'une malédiction...
www.lesoir.be
Bosbranden pompten dit jaar 6.375 megaton CO2 de atmosfeer in
Tijdens de eerste 11 maanden van dit jaar is wereldwijd ongeveer 6.375 megaton CO2 uit bosbranden vrijgekomen in de atmosfeer. Dat blijkt uit...
HLN.be
Is de nieuwe vuilniszak gemakkelijker te sluiten? Wij deden de test
Limburg.net heeft de nieuwe afvalzakken uitgerust met flappen om ze makkelijker te sluiten. Maar is dat wel zo gebruiksvriendelijk? Wij doen de test.
www.hbvl.be
Charline Van Snick: «Je dois trouver d’autres pistes pour 2020»
Charline Van Snick (IJF 8 en -52 kg) et Jorre Verstraeten (IJF 20 en -60 kg) n’ont pas franchi le premier tour du Masters à Qiangdao (Chine) qui réunit les 32 meilleurs judokas de l’année.
Lameuse.be
"Le ralentissement de la croissance en zone euro se stabilise" selon la BCE
14:50 Christine Lagarde tient ce jeudi sa première conférence de presse en tant que nouvelle patronne de la Banque centrale européenne (BCE). Si les analystes n'attendent aucun changement dans la politique ...
www.lecho.be
Israël voor derde keer in jaar naar stembus
14:49 Israël gaat op 2 maart voor de derde keer in twaalf maanden naar de stembus. Het Israëlische parlement heeft zichzelf woensdag ontbonden nadat het er niet in geslaagd was voor de deadline van midderna...
www.tijd.be