Van worstenbommen tot Freddie Mercury: waarom Bart Van Loo na drie jaar blijft scoren met ‘De Bourgondiërs’

In de Mechelse Stadsschouwburg, ooit het paleis van Margaretha van York, trapte Bart Van Loo donderdag zijn ‘Bourgondische tournee’ af. Op twee optredens na is die volledig uitverkocht. Daarmee blijft het succes van zijn historische bestseller na bijna drie jaar nog steeds groeien. Dat krijg je, als sappige verhalen gebracht worden door een enthousiaste verteller.


Read full article on: nieuwsblad.be
"Le moment est venu d’amplifier les actions en faveur de l’IA"
Si on parle aujourd’hui d’écosystème wallon dédié à l’intelligence artificielle (IA), on le doit, en partie, à Frédéric Peeters et Christophe Montoisy.
www.lalibre.be
Un temps d’automne calme et sec ce dimanche
Le temps sera d'abord ensoleillé dimanche matin, mais des nuages bas ou du brouillard seront également possibles localement, selon les prévisions de l'IRM.
www.7sur7.be
Artiesten ‘Liefde Voor Muziek’ vertrekken naar Marseille voor opnames
De artiesten van achtste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
HLN.be
Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoede: “Regeringen moeten actie ondernemen”
De Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
www.hbvl.be
Greta Thunberg gaat uit de bol op podium: “We zijn niet alleen boos”
Een goedgehumeurde Greta Thunberg (18) verraste de bezoekers vrijdag tijdens Climate Live in Stockholm. Samen met een 17-jarige klimaatactivist en een medeorganisator van het event zong ze de jaren 80-hit “Never Gonna Give You Up” van Rick Astley.
HLN.be
Vlaamse regering investeert meer dan 1,5 miljoen euro tegen dak- en thuisloosheid
De Vlaamse regering zet in op de aanpak van dak- en thuisloosheid en investeert meer dan 1,57 miljoen euro voor 2021 en 2022 in Housing First. Dat maakt minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) zondag bekend naar aanleiding van de Werelddag van het verzet tegen Armoede.
Knack.be
Rallye de Catalogne: Neuville gère la 1ère place, Ogier 4e
Le Belge se dirige tout droit vers la victoire en Catalogne.
Sudinfo.be
25 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel
'Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid.' Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend ...
Knack.be
Vlaamse regering investeert meer dan 1,5 miljoen euro tegen dak- en thuisloosheid
Voor 2021 en 2022 investeert de Vlaamse regering 1,57 miljoen euro in ‘Housing first’, een programma om dakloze mensen die kampen met gezondheidsproblemen of een verslavingsproblematiek. Dat maakt Vlaams minister van Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) bekend.
De Standaard
Onze analist Niels Albert ziet kloof in het veld nóg groter worden: “Mathieu, Wout en Tom zijn van totaal ander niveau”
Vanaf nu, bijna twintig weken lang vast dinsdagochtendvoer in uw krant en op HLN.be: de (h)eerlijk rechtdoorzeese mening van onze veldritanalist Niels Albert. Voorsmaakje alvast, in dit inleidend weekendinterview. “Van der Poel, Van Aert en Pidcock zijn op 80-90% nóg beter dan al de rest op 110%.”
HLN.be
Wim Lybaert neemt afscheid van ‘De Columbus’: “Jeroen Meus is een véél betere vriend geworden”
Na vier seizoenen parkeert Wim Lybaert (53) z’n Columbus vanavond definitief in de garage. Met een ietwat dubbel gevoel, maar vooral met veel trots en een valies vol mooie herinneringen. Speciaal voor ons blikt hij terug op het programma en deelt hij enkele memorabele momenten, en pionier Lieven Scheire getuigt over de allereerste aflevering. “Het zou ons op een miljoenenboete komen te staan, hoorden we in een strenge Duitse stem.”
HLN.be
Hoe giftig zijn paddenstoelen? Mag ik ze plukken en kan ik ervan eten? Experte waarschuwt: “Ook in tuinen zijn giftige soorten te vinden”
Is het je ook opgevallen dat er al veel meer paddenstoelen in de tuin en in het bos waren dan de voorbije jaren? En vraag je je dan ook af of die paddenstoelen eetbaar zijn? Roosmarijn Steeman, wetenschappelijk medewerker van Natuurpunt Studie, legt uit: “Bewonder de paddenstoelen, en maak foto’s. Maar pluk ze alleen maar digitaal.”
HLN.be
GOLDEN BOYS. Stanley Aborah, hoger ingeschat dan Seedorf bij Ajax, maar dan ging het bergaf: “Waarom maakte ik met iedereen ruzie?”
Zijn dalen waren diep, de krassen op de ziel zijn groot. Hij werd destijds hoger ingeschat dan Clarence Seedorf door Louis van Gaal. De visie op de dingen des levens door de Ghanese Belg Stanley Aborah (33), momenteel jeugdtrainer bij Beerschot en bezieler van een eigen voetbalschool. Over een carrière die er eigenlijk nooit één is geweest. Door toedoen van het zogenaamde oplichterssyndroom. “Het leek alsof ik mijn benen niet kon bewegen en mijn hersenen traag werkten.”
HLN.be
Quand l'évasion d'un coq déclenche une rébellion sur l'île de Yara...
Pour le nouvel opus de Far Cry, Ubisoft emmène les joueurs sur l'île de Yara, une terre paradisiaque au cœur d'une rébellion "gallinesque"... C'est la campagne de la semaine.
www.lalibre.be
La maladie de sa maman, le décès de son papa, ses relations amoureuses: Tatiana Silva se livre comme jamais dans un livre inspirant
Elle a été Miss Belgique, présentatrice météo sur RTL-TVI et désormais, elle s’épanouit dans plusieurs rôles au sein des chaînes TF1 et LCI. Tatiana Silva est incontestablement l’une des personnalités belges les plus appréciées dans notre pays. Mais au-delà de son large sourire et de sa douceur contagieuse, la femme de 36 ans cache des blessures du passé qu’elle a appris à accepter. Dans un livre intime et bouleversant, intitulé “Tout commence par soi”, elle évoque son long chemin vers la guérison dans l’espoir de nous inspirer dans notre propre quête du bonheur. Interview.
www.7sur7.be
Happy End à Hollywood : la grève du siècle n'aura pas lieu
Producteurs et syndicat des employés des industries du divertissement se sont entendus in extremis pour accorder à ces derniers de meilleures conditions de travail.
www.lalibre.be
Gejen pakt verkeerd uit: Lazio-speler springt na zege in rug van ex-ploegmaat, maar stapt uiteindelijk zelf in tranen van het veld
Inter heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren in de Serie A. Lazio was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ex-ploeg van Romelu Lukaku, al had Lazio-verdediger Luiz Felipe achteraf niet veel reden tot blijheid. De Braziliaan kreeg een vreemde actie als een boemerang terug in z'n gezicht.
HLN.be
Gejen pakt verkeerd uit: Lazio-speler springt na zege in rug van ex-ploegmaat en stapt uiteindelijk zélf in tranen van het veld
Inter heeft gisteravond voor het eerst dit seizoen een competitieduel verloren in de Serie A. Lazio was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ex-ploeg van Romelu Lukaku, al had Lazio-verdediger Luiz Felipe achteraf niet veel reden tot blijheid. De Braziliaan kreeg een vreemde actie als een boemerang terug in z'n gezicht.
HLN.be
Tiener vindt 43.000 euro op straat en brengt het netjes terug naar rechtmatige eigenaar
Een tiener uit Liberia is uitgegroeid tot een nationale held toen hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en dat bedrag niet voor zichzelf hield, maar teruggaf aan de rechtmatige eigenaar. Emmanuel Tuloe (18) is vanwege deze heldendaad uitgenodigd door de president van Liberia, George Weah, voor een ontmoeting.
www.hbvl.be
Weer een space race geslecht: Russische actrice en regisseur terug op aarde na buitenaardse filmopnames
De Russische actrice Yulia Peresild (37) is zondagochtend veilig teruggekeerd naar de aarde. Samen met haar regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde ze in Kazachstan na filmopnames in het ISS. Ook in deze space race troeven de Russen de Amerikanen af.
www.demorgen.be
Ook Wijshagen-Kolonie uitgesteld wegens corona
De wedstrijd Wijshagen-Kolonie in vierde provinciale D wordt uitgesteld. De thuisploeg wordt geplaagd door corona.
www.hbvl.be
Adil & Bilall vertellen over ‘Batgirl’, ‘The Flash’ krijgt eindelijk trailer: het belangrijkste nieuws uit DC Fandome
DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het belangrijkste nieuws.
HLN.be
Van ‘Batgirl’ tot ‘The Flash’ en ‘The Batman’: bekijk hier de eerste beelden van de nieuwste DC-reeksen
DC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het grootste nieuws dat is gevallen.
HLN.be
Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoede
De Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
HLN.be
Championnat irlandais: un gardien frappe son partenaire et se fait exclure après avoir encaissé un but (vidéo)
Aaron McCarey s’en est pris à l’un de ses défenseurs, coupable d’avoir perdu la balle qui a mené à l’égalisation.
Sudinfo.be
'China verrast VS met vooruitgang hypersonische raket'
09:34 China heeft een geheime test uitgevoerd met een hypersonische raket die kernkoppen kan dragen. Volgens de Britse krant Financial Times blijkt daaruit dat China verder staat in hypersonische technologi...
www.tijd.be
Dat had het sterrenmeisje graag gehoord: er bestaan nu tattoos die vervagen na 1 jaar
Inkt in je lijf, het is populairder dan ooit. Maar wie er stiekem van droomt, heeft één grote reden om het niet te doen: het staat voor áltijd op je lichaam. Of verandert dat binnenkort? In een shop in New York zetten ze sinds kort tattoos die na een jaar verdwijnen. En die zijn razend populair.
1 h
HLN.be
Tongeren houdt leider Lyra-Lierse in bedwang
Leider Lyra-Lierse heeft zijn tanden stuk gebeten op een goed georganiseerd Tongeren: 0-0. Jef Byloos: “De match was in evenwicht. Omdat beide teams zeer gedisciplineerd voetbalden, kwamen er weinig openingen en dito kansen.”
1 h
www.hbvl.be
Spielberg, Tintin et les spéculoos
Steven Spielberg l’avoue : La liste de Schindler est sans doute celui de ses films qui lui est le plus cher.
1 h
www.dhnet.be
Pour soulager l'arthrose, votre alimentation joue un rôle
Contre la destruction de la structure articulaire et les douleurs associées, il n’existe pas de remède miracle. Mais favoriser une alimentation saine peut permettre de ralentir l’évolution de la maladie et d’en atténuer les effets.
1 h
www.dhnet.be
Pourquoi vous devriez placer une boule de papier aluminium dans votre lave-vaisselle
Vous êtes “team lave-vaisselle”? On vous comprend. Vous pestez parfois contre les traces toujours apparentes sur vos couverts après le lavage? On est encore d'accord avec vous. Une mère de famille australienne propose une solution (très) simple et efficace pour éviter ce moment de déception quotidien.
1 h
www.7sur7.be
Nuit européenne sans accident: sept conducteurs sur dix s'en tiennent à la limite légale d'alcool
La 26e Nuit européenne s'est déroulée dans la nuit de samedi à dimanche.
1 h
www.lalibre.be
Luka Elsner frustré après sa première avec le Standard: "On doit être capable de récréer un leadership plus solide"
Luka Elsner est passé du rêve au cauchemar pour sa première à la tête du Standard.
1 h
www.lalibre.be
Nuit européenne sans accident: sept conducteurs sur dix s'en tiennent à la limite légale d'alcool
La 26e Nuit européenne s'est déroulée dans la nuit de samedi à dimanche.
1 h
www.dhnet.be
Dieven stelen prijsduivenkoppel bij topkweker in Halen: “Mijn levenswerk is weg”
Bij duivenkweker Roger Hermans (72) in Loksbergen (Halen) is in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn topkweekkoppel gestolen. “Mijn levenswerk ben ik kwijt”, zucht de zwaar aangeslagen kweker van het gekende duo Hermans-Bonné. “Dat moest er dit rampjaar 2021 nog bijkomen. De ene tegenslag volgde de andere op.”
1 h
www.hbvl.be
VS duiden vrachtschip aan dat mogelijk betrokken is bij groot olielek in Californië
Speurders van de Amerikaanse kustwacht zijn gisteren aan boord gegaan van een vrachtschip in Long Beach, in de staat Californië. Het vaartuig zou mogelijk een rol gespeeld hebben bij de breuk in een oliepijpleiding, waarbij zowat 95.000 liter olie is gelekt.
1 h
HLN.be
Sezoens Rally: Munster Jr remet cela
Deuxième succès en trois courses pour le pilote Hyundai.
1 h
www.dhnet.be
“Jamais en jupe”, “Tenue pas sexy”: Faustine Bollaert victime de commentaires sexistes
Sur Instagram, Faustine Bollaert, célèbre présentatrice de France 2, a dévoilé un aperçu des commentaires déplacés et sexistes qu’elle reçoit au quotidien. En effet, certains internautes n’hésitent pas à commenter ses tenues, les jugeant “pas assez sexy”.
1 h
www.7sur7.be
“Jamais en jupe”, “Tenue pas sexy”: Faustine Bollaert victime de commentaires sexistes
Sur Instagram, Faustine Bollaert, célèbre présentatrice de France 2, a dévoilé un aperçu des commentaires déplacés et sexistes qu’elle reçoit au quotidien. En effet, certains internautes n’hésitent pas à commenter ses tenues, les jugeant “pas assez sexy”.
1 h
www.7sur7.be
Is Belg echte dader van oude moordzaak en zit andere man al 30 jaar onterecht vast?
Mogelijk heeft een man onterecht dertig jaar cel gekregen voor de moord op de Nederlander Sven Prins in 2015. Tijdens de rechtszaak in hoger beroep riep plots iemand de naam uit van wie het volgens hem dan wél gedaan zou hebben. Dat spoor leidt naar België.
1 h
www.hbvl.be
La crise de l'énergie se fait sentir lourdement en Europe
09:16 Les industries en Europe sont de plus en plus confrontées à une baisse de production voire une fermeture d'activités en raison de la crise de l'énergie.
1 h
www.lecho.be
Première de Noé Dussenne sur le banc: "On me manquait de respect"
Noé Dussenne est revenu sur sa mise à l’écart avant son retour.
1 h
www.dhnet.be
Dessers betrokken bij bizarre fase: spits krijgt geen overtreding, maar wel... een intiem moment met opponent
Geen fijne zaterdag voor Cyriel Dessers. De spits, uitgeleend door Racing Genk, kwam met Feyenoord op eigen veld niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen RKC Waalwijk. En Dessers, die niet tot scoren kwam, raakte bovendien betrokken bij meest bizarre fase van de match.
1 h
HLN.be
Belgische vrouwen en mannen zeker van brons op EK snooker voor ploegen
In het Portugese Guia hebben zowel de vrouwen als de mannen zich weten te plaatsen voor de halve finale op het Europees kampioenschap snooker voor landenteams.
1 h
www.hbvl.be
Les vacances en famille virent au drame pour ces quatre touristes: ils meurent étouffés dans le sauna d’un hôtel cinq étoiles en Albanie
Les quatre vacanciers ont été retrouvés morts dans le sauna du complexe cinq étoiles.
1 h
Sudinfo.be
Basilashvili vervoegt Norrie in verrassende finale in Indian Wells
De Georgiër Nikoloz Basilashvili heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1000-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells. Hij versloeg de Amerikaan Taylor Fritz met 7-6 (7/5) en 6-3.
1 h
www.hbvl.be
Luka Elsner frustré après sa première avec le Standard: "On doit être capable de récréer un leadership plus solide"
Luka Elsner est passé du rêve au cauchemar pour sa première à la tête du Standard.
1 h
www.dhnet.be
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “Als socialisten zondags niet willen werken, blijven ze maar thuis”
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou je eerder met een pitbull associëren, maar kijk: hij is de trotse baas van een dwergkeeshondje. Toch heeft Liloo iets gemeen met Bouchez. “Ze blaft naar socialisten.”
2 h
www.gva.be