Vanden Borre lance un abonnement réparations illimitées

00:22 L'enseigne belge d'électroménager propose aux consommateurs un abonnement permettant de faire réparer leurs gros appareils ou de les remplacer prématurément.
Load more
Read full article on: lecho.be
McConnell staakt verzet tegen akkoord met Democraten over delen van de macht in de Senaat
De Republikeinse fractievoorzitter in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft zijn verzet opgegeven tegen een akkoord met zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer over het delen van de macht in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement. McConnell hield het akkoord dagenlang tegen, maar liet zijn belangrijkste eis maandag lokale tijd vallen.
8 m
HLN.be
7 jaar na ‘All I Want’ is Emma Bale klaar voor debuutalbum: "Mijn spaargeld steekt in mijn plaat, dat huisje moet nog even wachten"
Zeven jaar geleden weigerde ze nog over de liefde te schrijven wegens "geen ervaring". Vandaag schudt Emma Bale (21) de relatie met haar ex van zich af in haar nieuwe single 'mind games'. Het 14-jarige meisje dat van kanten kleedjes hield is nu een volwassen vrouw die weet wat ze wil. Een nieuw lief kan nog even wachten, maar haar debuutalbum verschijnt nog voor de zomer. Ook al moest ze daarvoor wel haar spaarcenten aanspreken.
8 m
HLN.be
WHO vraagt olympische atleten geen voorrang te geven bij vaccinatie
Olympische atleten behoren geen voorrang te krijgen bij de wereldwijde vaccinatie tegen het coronavirus. Dat heeft Mike Ryan gezegd, topman van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. "Op dit moment hebben we niet eens genoeg vaccins om de grootste risicogroepen te voorzien.”
9 m
HLN.be
PGA Championship golf vindt nieuwe locatie na breuk met Trump
Het PGA Championship, een van de vier majors in het golf, wordt volgend jaar in Southern Hills (Oklahoma) gespeeld. De organisatie zocht een nieuwe locatie nadat het contract met de golfbaan van voormalig president Donald Trump eerder deze maand werd beëindigd.
HLN.be
86 minderjarigen opgepakt bij betoging zondag in Brussel
Op de gemeenteraad van de stad Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond teruggeblikt op de niet-toegelaten betoging tegen klassenjustitie die zondag alsnog plaatsvond op de Brusselse Kunstberg. Van de 232 personen die administratief werden aangehouden, bleken er 86 minderjarig.
De Standaard
Zijn neuswissers voor corona-testen schadelijk voor uw gezondheid? Video onthult probleem, FAGG voert onderzoek
Hoe veilig zijn de neus- en keelwissers die al maanden gebruikt worden om corona-testen af te nemen? We konden opnames van een veiligheidstest bekijken waaruit blijkt dat minstens één wisser schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gaat om een veelgebruikte, Chinese wisser. Het FAGG voert een onderzoek.
HLN.be
COLUMN. “Kompany kleeft geen spelsysteem aan maar een filosofie. Wij, oningewijden, moeten geen domme vragen stellen”
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vincent Kompany, toekomstig succescoach van Anderlecht.
HLN.be
Peter Verbeke, de sportieve strateeg van Anderlecht, spreekt over ‘money time’ voor paars-wit: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”
RSC Anderlecht ligt er vredig bij op maandagmorgen. Dat heeft veel te maken met: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”, weet Peter Verbeke (37). De sportieve strateeg van paars-wit loodst de club doorheen de financiële steppe. De grootste rijkdom: Vincent Kompany. “’t Is ongelooflijk – kampioen worden is het enige wat telt voor Vincent.”
HLN.be
Peter Verbeke, de sportieve strateeg van Anderlecht, spreekt over ‘money time’ voor paars-wit: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”
RSC Anderlecht ligt er vredig bij op maandagmorgen. Dat heeft veel te maken met: “Het Anderlechtiaanse voetbal is terug”, weet Peter Verbeke (37). De sportieve strateeg van paars-wit loodst de club doorheen de financiële steppe. De grootste rijkdom: Vincent Kompany. “’t Is ongelooflijk – kampioen worden is het enige wat telt voor Vincent.”
HLN.be
Vermeende slachtoffers Maaike Cafmeyer en Ella-June Henrard parodiëren Bart De Pauw in nieuwe tv-serie: “Acteren is hun wérk. En ze hebben dat perfect weten te scheiden"
Een komische soap: dat moet ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ - vanaf 1 februari op Streamz - worden. Maar één scène van nog geen vijf minuten doet nu al stof opwaaien, want daarin imiteren de Maaike Cafmeyer (47) en Ella-June Henrard (27) niemand minder dan Bart De Pauw (52), de man die ze beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens scenariste Ilse Beyers (49) is de hele situatie puur toeval: “Toen ik de scène bedacht was er nog niemand gecast.”
HLN.be
Selena, het baasje van katje Lee, doet mee aan Miss Exclusive: “Als miss hoop ik mij nog meer te kunnen inzetten voor de dierenbescherming wereldwijd”
Selena Ali (23), die vorig jaar in het nieuws kwam met de hetze rond katje Lee, dingt mee naar ’t kroontje van Miss Exclusive. In de hoop dat ze kan doorstoten naar de verkiezing van Miss Earth. “Als ik die titel win, wil ik alle scholen afgaan om jongeren toe te spreken”, vertelt ze in Dag Allemaal.
HLN.be
Ook onderzoeken in België na gekraakte misdaadtelefoons
06:00 In België zijn onderzoeken geopend op basis van de gekraakte misdaadtelefoons van Encrochat. Of via de gelekte berichten in ons land corruptie is ontdekt bij de opsporingsdiensten wil minister van Jus...
www.tijd.be
Mag uw jongste nog naar de scouts? Vandaag valt de beslissing
Vandaag beslissen de ministers van Onderwijs, Sport en Jeugd van dit land of buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar nog kunnen doorgaan. Intussen klinkt de vraag om de scholen te sluiten elke dag luider.
www.hbvl.be
Nieuwe misdaadpodcast ‘Van Moord tot Verdict’: beluister hier aflevering 1
Vandaag lanceert Het Belang van Limburg de nieuwe podcast ‘Van Moord tot Verdict’, een true crime-serie waarin we iedere maand een ophefmakend Limburgs moorddossier analyseren.
www.hbvl.be
Anarchie in Nederland: jongeren en politie raken opnieuw slaags
In Nederland zijn er maandagavond opnieuw rellen uitgebroken op verschillende plaatsen uit onvrede met de avondklok die sinds dit weekend is ingevoerd. Onder meer in Rotterdam en de Limburgse steden Geleen en Helmond moest de politie ingrijpen.
www.hbvl.be
“Op een losse bui na blijft het de hele dag droog”
Vandaag blijft het in grote delen van Limburg heel de dag droog.
www.hbvl.be
Meer dan vijftig illegale weekendhuisjes moeten weg in de bossen van Lanklaar
Meer dan vijftig illegale weekendhuisjes in de bossen van Lanklaar zullen op termijn moeten verdwijnen. “Regularisatie is niet mogelijk, ze liggen allemaal in natuurgebied”, zegt schepen Kelly Issaris.
www.hbvl.be
Veertiger dood aangetroffen in zijn garage in Hoeselt
Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een ongewoon overlijden van een 40-jarige bewoner van de Kruisstraat in Hoeselt.
www.hbvl.be
Vaccinologe Corinne Vandermeulen: “Vaccineer jongeren voor hun ouders”
Voor 93 procent van de Limburgse studenten heeft de coronacrisis een kleine of grote impact op het mentale welzijn. Dat blijkt uit een bevraging bij 2.964 studenten door Het Belang van Limburg en Ipsos België in samenwerking met UHasselt en hogescholen UCLL en PXL. “Jongeren hebben sociale contacten nodig voor hun ontwikkeling.”
www.hbvl.be
Schokkende beelden: man filmt hoe zijn demente moeder mishandeld wordt in rusthuis
Deze verontrustende beelden tonen hoe het personeel van een verzorgingshuis een angstige en demente dame door haar kamer sleept en haar achterlaat in een met urine bevuild bed.
www.hbvl.be
COLUMN. Sil Janssen zoekt oplossing voor rietkikkertje uit Kenia
Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
www.hbvl.be
Drame évité à Fontaine-l’Evêque: un garçon de 3 ans saute dans ce qu’il croit être une flaque d’eau et tombe dans un trou, il a manqué de se noyer!
Le pire a pu être évité, ce dimanche après-midi, à la rue du Four à Verre, à Leernes (Fontaine-l’Evêque). Un enfant de 3 ans s’y promenait avec sa mère, quand il a sauté dans ce qu’il croyait être une flaque d’eau. L’enfant a en fait plongé dans une cavité profonde de 50 centimètres! Effrayé, frigorifié, ayant manqué de se noyer, il a pu être sauvé par sa maman et des riverains.
Sudinfo.be
Einde dreigt voor 1 op de 12 amateurvoetbalclubs
Acht procent van de amateurclubs in het voetbal denkt de coronacrisis niet te overleven, zo blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad vandaag heeft gepubliceerd.
HLN.be
Faillissementsrechter keurt 17 miljoen dollar voor slachtoffers Weinstein goed
Een Amerikaanse faillissementsrechter heeft ingestemd met de uitbetaling van 17 miljoen dollar (14 miljoen euro) aan vrouwen die de gevallen filmtycoon Harvey Weinstein van seksueel wangedrag hebben beschuldigd, zo berichten Amerikaanse media.
De Standaard
Opnieuw chaotische avond in veel Nederlandse steden: winkels geplunderd, brand gesticht, agenten belaagd, ziekenhuis uit voorzorg op slot
In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Zeker 151 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd.
HLN.be
Doelman Anthony Swolfs maakt radicale carrièreswitch: “In het voetbal moet je meer geluk hebben dan op de beurs”
Van de goal naar de beurs. Onze landgenoot Anthony Swolfs (23) stopt midden in het seizoen als keeper bij de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht en stort zich op zijn start-up. Hij gaat mensen leren beleggen. “Het voetbal kan lelijk zijn. Je hebt amper vrijheid, en je moet er meer geluk hebben dan op de beurs.”
HLN.be
Henri Huygen, l’ex-échevin d’Ans, au tribunal pour ses propos homophobes
L’ ancien échevin est renvoyé en correctionnelle suite à une scène que certains avaient jugé choquante. Il se défend d’avoir tenu les propos qui lui sont imputés par Thomas Cialone, mais des témoins confirment la version de ce dernier.
Lameuse.be
La pauvreté en hausse de 5,7% à Liège en 2020 et le phénomène va s’accélérer en 2021
Même si les chiffres n’ont pas véritablement explosé en 2020, leur accélération en fin d’année fait craindre le pire pour 2021, au moment où les aides aux personnes en difficulté vont disparaître les unes après les autres.
1 h
Lameuse.be
Klopjacht op agente uit racistische video: uit wraak zijn haar pas en bankkaart online gegooid
Er loopt een onderzoek wegens bedreigingen tegen Cindy B., de politievrouw die drie dagen te laat gestraft werd voor het uitmaken van burgers voor 'makakken'. Sinds de video van de racistische patrouille uitlekte, circuleren op internet foto's van haar identiteitskaart en andere persoonlijke spullen. Haar portefeuille werd vorig jaar uit haar dienstvoertuig in Anderlecht gestolen.
1 h
HLN.be
Decathlon wil jouw zonne-energie, jij krijgt sportgerief
Dan toch een opsteker voor eigenaars van zonnepanelen en een digitale meter. Sportketen Decathlon 'koopt' je overtollig opgewekte stroom en jij krijgt op je klantenkaart een bedrag waarmee je sportgerief kan aanschaffen. Dat marktmodel bestaat al in Duitsland en Denemarken. Decathlon heeft de Belgische primeur, maar ook de interesse van andere bedrijven is groot.
1 h
HLN.be
Buitenschoolse activiteiten: experts willen verbod binnen, groepjes van 8 buiten
De gewestregeringen buigen zich vandaag over het aan banden leggen van de buitenschoolse activiteiten. Deels dan toch, want niemand lijkt er voorstander van om alle hobby's zomaar te verbieden. Langs federale zijde blijft het voorlopig stil. "We zitten op een kantelpunt."
1 h
HLN.be
Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
1 h
HLN.be
Hoe Anderlecht gisteren in alle stilte zijn licentie redde: aandeelhouders vinden eerste akkoord, kapitaalsverhoging komt later
Op Anderlecht is een eerste stap in de goede richting gezet. De aandeelhouders hebben gisteren een akkoord gevonden over een eerste financiële inspanning, waardoor “de licentie verzekerd is”, dixit Etienne Davignon.
1 h
HLN.be
Wordt de Zuid-Afrikaanse variant het zorgenkind van onze vaccinatie? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.
1 h
HLN.be
Luc Van den hove, CEO d'Imec: "L’Europe peut retrouver une place centrale dans la course technologique"
05:00 L’Europe ne semble plus rêver de leadership technologique. Elle a pourtant de quoi tracer le futur de l’intelligence artificielle, assure Luc Van den hove, CEO d'Imec.
1 h
www.lecho.be
AstraZeneca in het oog van de Europese vaccinstorm
Waar gaat het geld dat de Europese Unie aan AstraZeneca gaf naartoe? En waar zijn de vaccins? De Brits-Zweedse vaccinproducent ligt onder vuur in Europa.
1 h
Knack.be
Bijna één op de tien Antwerpse amateurclubs vreest voor voortbestaan
Eindelijk hebben onze amateurclubs dus duidelijkheid. Geen voetbal meer in het seizoen 2020-2021. Maar wat nu? Al bijna een jaar ligt het amateurvoetbal (op uitzondering van enkele weken in de zomer) volledig stil. Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn? Zijn er clubs die kopje-onder dreigen te gaan? Ja, zo blijkt uit een rondvraag van onze redactie waarop 139 clubs (bijna tachtig procent van alle Antwerpse clubs) reageerden. Bijna tien procent van de clubs vreest voor zijn voortbestaan, een dikke tien procent overweegt wegens corona een fusie of denkt eraan te gaan samenwerken met andere clubs.
1 h
www.gva.be
Biostatisticus Wenseleers: “Keur alle vaccins onmiddellijk goed, of we redden het niet”
“Het rijk der vrijheid is in zicht.” Dat zei onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A), nog geen drie weken geleden. En nu stokt de levering van de vaccins, spoken angstaanjagende varianten rond, en kleuren alle cijfers weer rood. De enige uitweg uit die derde golf is vaccinatie, zegt professor biostatistiek Tom Wenseleers (KU Leuven). “Iedereen weet dat AstraZeneca uiteindelijk wel goedgekeurd zal worden. Waarop zitten we dan nog te wachten?”
1 h
www.gva.be
Doorbraak in historische fusie havens Antwerpen en Zeebrugge
Het lijkt erop dat de historische fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge eindelijk een feit wordt. Dat geven de burgemeesters van beide steden aan, zonder dat ze concreet willen vooruitlopen op de verdere afwikkeling.
1 h
www.gva.be
Taperen: zo bereiden Van Aert en Van der Poel zich voor op WK veldrijen
Wout van Aert heeft de zware trainingsarbeid richting het WK al achter de rug. “Voor Wout staat deze week in het teken van taperen”, zegt trainer Marc Lamberts. Taperen?
1 h
www.gva.be
Yannick Thoelen, talisman onder de lat bij Malinwa
Sinds Yannick Thoelen weer in doel staat bij KV Mechelen, is de club bezig aan een opmars in het klassement. Op de Freethiel gaat de 30-jarige doelman - in zijn 50ste wedstrijd in eerste klasse - op zoek naar zijn vierde clean sheet van het seizoen.
1 h
www.gva.be
Frank Vercauteren en Antwerp strijdvaardig voor trip naar Eupen
Anderhalve dag na het verlies tegen Oostende was Frank Vercauteren opnieuw te genieten. Van de interesse in aanvaller Adolfo Gaich tot de vorm van Jordan Lukaku, de Antwerp-coach ging geen thema uit de weg. “Een slechte wedstrijd spelen, kan gebeuren. Het overkwam mezelf vroeger zo vaak.”
1 h
www.gva.be
Standard: les Rouches resteront à Bruges pendant trois jours
C’est acté: entre les matches programmés jeudi à Ostende et dimanche au FC Bruges, le Standard a décidé de rester dans la Venise du Nord, histoire de s’épargner des déplacements, et donc de la fatigue, inutiles.
1 h
Lameuse.be
Waarom in Nederland verschillende nachten op rij rellen uitbreken tegen de avondklok
Terwijl aanstaande mama’s aan het bevallen waren, stonden boze betogers stenen te gooien naar de ruiten van het ziekenhuis in Enschede. In tien andere Nederlandse steden gingen auto’s in de fik en kwam het ook tot onlusten. En dat allemaal omdat er een avondklok wordt ingevoerd? Na de zware rellen van de voorbije nachten vraagt Nederland zich nog steeds af wat er precies gebeurd is en vooral: of het de komende dagen nog kan gebeuren.
1 h
www.gva.be
Beurstaks haalt recordbedrag op
Beleggers hebben ruim 3,8 miljard euro roerende voorheffing, beurstaks en effectentaks betaald in 2020. Vooral de opbrengst van de beurstaks steeg fors met liefst 40 procent. Dat melden De Tijd en De Standaard vandaag.
2 h
HLN.be
BeerSelect séduit Belfius et un fonds de private equity
04:00 Une brasserie de moins de trois ans réussit à lever 6 millions d'euros pour financer sa rapide expansion. Ces trois "gamins" sont à la tête de BeerSelect, à Gand.
2 h
www.lecho.be
Grens oversteken tijdens wandeling? Niet essentieel en dus verboden
Wie het gewoon is om tijdens wandel- of fietsuitjes de Nederlandse grens over te steken, bijvoorbeeld in de Kalmthoutse Heide of aan het Bels Lijntje, moet er rekening mee houden dat de politie er steekproefsgewijs controles zal houden. Een wandeling of fietstocht is geen essentiële verplaatsing en dus geldt het reisverbod. De medewerkers van het Grenspark geloven niet dat de strengere maatregelen voor minder bezoekers zullen zorgen in de Kalmthoutse Heide.
2 h
www.gva.be
Lachgas in de lift: “Eerst waren het kleine ampules, nu hele flessen”
De politie Mechelen-Willebroek nam bij verschillende controles afgelopen weekend 36 flessen lachgas in beslag. In Bonheiden werden er dan weer in een keer 49 flessen lachgas, 5.000 ballonnen en een grote som geld aangetroffen. Het roesmiddel zit duidelijk in de lift.
2 h
www.gva.be