Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
La série du jour: J’ai menti
Diffusion le 15 août à 20h50 sur La Une En 2003, Audrey (Camille Lou) est agressée par un tueur en série auquel elle parvient à échapper. Interrogée par le policier Layrac (Thierry Neuvic), l’ado ment, terrifiée par le vol qu’elle a commis juste avant.
1m
www.lavenir.net
Comment Francis Ford Coppola est devenu le parrain du Nouvel Hollywood
En 1972, "Le Parrain" devient le troisième record de recettes du cinéma et fixe un nouveau modèle commercial.
7 m
www.lalibre.be
Minstens 24 militairen komen om bij aanval van Boko Haram in Tsjaad
In Tsjaad zijn woensdag zeker 24 militairen omgekomen bij een aanval van Boko Haram in de regio van het Tsjaadmeer. Er vielen ook vele gewonden. Dat melden de lokale autoriteiten.
7 m
HLN.be
Ook in Duitsland zware kritiek na de watersnood: grote solidariteit, maar “organisatie en coördinatie laat te wensen over”
In de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen vielen na de overstromingen van midden juli 177 doden en zijn nog 26 mensen vermist. Ondanks de Duitse ‘Gründlichkeit’, zijn de pijnpunten daar dezelfde als bij ons. Twee inwoners getuigen over de vele hulp, maar ook de gebrekkige organisatie ervan voor én na de fatale ramp.
9 m
HLN.be
JO 2020: Nafi Thiam sacrée championne olympique de l’heptathlon, Noor Vidts prend la 4e place
La tenante du titre a réitéré son exploit de 2016 ce jeudi aux Jeux olympiques de Tokyo.
www.lesoir.be
JO 2020: Nafissatou Thiam sacrée championne olympique de l’heptathlon
La tenante du titre a réitéré son exploit de 2016 ce jeudi aux Jeux olympiques de Tokyo.
Lameuse.be
Live - Nafi Thiam pakt goud en verlengt haar olympische titel in de zevenkamp
Na een jaar uitstel zijn de Olympische Spelen in Tokio eindelijk bezig. Twee weken lang staat alles in het teken van topsport. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
www.demorgen.be
‘De bijnaam van doelman Vanasch is niet voor niets ‘The Wall’’: Hans Vandeweghe over zenuwslopende gouden hockeyfinale
De Red Lions zijn olympisch kampioen. Na een spannende wedstrijd en zenuwslopende shootouts haalden de Belgische hockeymannen het van Australie. Helemaal verdiend, zag onze journalist in Tokio Hans Vandeweghe.
www.demorgen.be
Inwoners Beiroet clashen met politie bij herdenking explosie
Op 4 augustus was het een jaar geleden dat er in de haven van Beiroet een enorme explosie plaatsvond. Vandaag proberen de Libanezen nog steeds hun leven herop te bouwen, maar de pandemie, financiële crisis en brandstof- en voedseltekorten maakt het hen bijzonder moeilijk. Duizenden van hen kwamen op straat om tegen hun nalatige regering te betogen. Kijk mee in bovenstaande video.
De Standaard
Red Lions zijn olympisch kampioen na bloedstollende hockeyfinale tegen Australië
De Belgische hockeymannen zijn olympisch kampioen. De Red Lions versloegen donderdag in een zinderende finale van het olympische toernooi op de Spelen in Tokio Australië na shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Doelman Vincent Vanasch was de held bij de Belgen.
www.demorgen.be
Drietal weken na overstromingen kan politie van Pepinster weer aan de slag gaan in mobiel kantoor
Na de overstromingen van 14 en 15 juli is het politiebureau in Pepinster nog steeds niet heropend. Er moeten nog controles en werken worden uitgevoerd voordat de agenten naar het gebouw kunnen terugkeren en burgers kunnen ontvangen.
HLN.be
OVERZICHT. Thiam aan de leiding in zevenkamp, gouden Lions en Belgian Cheetahs in stijl naar finale: dit hebt u de voorbije uren gemist
Dag 13 op de Olympische Spelen alweer. En of het een belangrijke is. De Red Lions pakten als eerste Belgische teamsporter hockeygoud in Tokio. Straks is het nog de beurt aan Nafi Thiam en Noor Vidts om voor extra eremetaal te zorgen. Maar tot dan: een overzicht van wat u vannacht tot dusver gemist heeft!
HLN.be
Succescoach Shane McLeod neemt afscheid van zijn Lions met olympisch goud: “Ik hou van deze jongens”
“Ik hoop op een sprookjesachtig einde van een heel mooi sprookje.” De belangrijkste match van de Red Lions werd tegelijk het laatste ‘kunstje’ – al is dat oneerbiedig uitgedrukt – van Shane McLeod (52). De Nieuw-Zeelander zet een stap opzij als bondscoach en neemt een sabbatjaar met zijn familie. “Mijn laatste speech geven, is heel moeilijk”, zei hij vooraf. Lees hier het interview dat onze man vlak voor de gouden match met de architect van de Red Lions had.
www.hbvl.be
JO 2020: les images de joie des Red Lions après leur médaille d’or (photos et vidéo)
Les Red Lions se sont imposés aux shoot-out face à l’Australie en finale Olympique. La Belgique remporte son premier titre olympique en hockey.
Sudinfo.be
Insolite: découvrez ce nouveau produit totalement fou en édition limité chez IKEA
Les bougies parfumées laissent une grande place à la créativité… parfois même un peu trop. Le célèbre magasin de meubles en kit vient d’ailleurs de sortir une bougie aux boulettes suédoises.
Sudinfo.be
L'ex diable rouge Geoffrey Mujangi Bia, libéré pour 30.000 euros
Le joueur est toujours inculpé dans le cadre d'un dossier de trafic de stupéfiants.
www.dhnet.be
Augmentation des cyberattaques en Europe: +36% au premier semestre 2021
Les cyberattaques visant les entreprises européennes ont augmenté de 36% depuis le début de l’année, avec 777 attaques hebdomadaires par organisation.
Sudinfo.be
L’or olympique pour son dernier match avec les Red Lions: les larmes de Shane McLeod
L’apothéose. Shane McLeod a enfilé la médaille d'or olympique au terme de son dernier match à la tête des Red Lions. Le coach néo-zélandais n’a pu contenir ses larmes après la victoire de la Belgique face à l’Australie. Il avait déjà empoché l’argent à Rio en 2016 avant de conquérir des titres mondial (2018) et européen (2019).
www.7sur7.be
HET THUISFRONT. Ontlading enorm bij verzamelde familie van Red Lions: “Ambitie uitspreken en dan winnen? Dan ben je het waard”
Geen (of toch weinig) publiek op de Spelen, en dus moeten de familieleden en vrienden van de Belgische atleten hun prestaties vanop het thuisfront bekijken. Voor de Red Lions verzamelden de familieleden in de tuin van het BOIC. Daar zagen ze hun jongens het goud pakken in een bloedstollende finale. “Dit is de kers op de taart.”
HLN.be
Athlétisme: Le Bahaméen Steven Gardiner champion olympique du 400 m
Le Bahaméen Steven Gardiner, champion du monde en titre et invaincu depuis 2017, est devenu champion olympique du 400 m pour la première fois de sa carrière, jeudi à Tokyo.
www.dhnet.be
Op één na warmste julimaand ooit gemeten in Europa
Juli 2021 was in Europa de op een na warmste julimaand die sinds 1979 door het Europese aardobservatieprogramma Copernicus werd gemeten. Dat blijkt uit het maandelijkse klimaatoverzicht van de EU-dienst.
De Standaard
Une troisième dose en France pour «les plus âgés et les plus fragiles»? C’est oui pour Macron, qui répond aux questions des citoyens sur TikTok!
Le président français répond aux questions des internautes via le réseau social à succès TikTok.
Sudinfo.be
Les Belgian Cheetahs en finale du relais 4X400m en athlétisme avec un record de Belgique
Les Belgian Cheetahs se sont brillamment qualifiées pour la finale du relais 4X400m en athlétisme aux Jeux Olympiques de Tokyo, jeudi avec un record de Belgique.
www.7sur7.be
Van bierbuik tot sixpack: hoe het Belgisch hockey de wereld veroverde en zichzelf beloonde met olympisch goud
Als een stel charmante hobbyisten – overgewicht en dronken nachtjes incluis – begonnen de Red Lions vijftien jaar geleden aan hun traject naar de absolute top. Als een stel afgetrainde superprofs zijn ze daar nu aanbeland. Hoger dan olympisch goud bestaat niet. Dit is hun verhaal.
www.gva.be
IN BEELD. De immense ontlading bij de Red Lions na de beslissende shoot-out tegen Australië
De Belgische hockeymannen zijn olympisch kampioen! De Red Lions versloegen donderdag in een zinderende finale van het olympische toernooi op de Spelen in Tokio Australië na shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Doelman Vincent Vanasch was de held bij de Belgen.
www.nieuwsblad.be
IN BEELD. De immense ontlading bij de Red Lions na de beslissende shoot-out tegen Australië
De Belgische hockeymannen zijn olympisch kampioen! De Red Lions versloegen donderdag in een zinderende finale van het olympische toernooi op de Spelen in Tokio Australië na shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Doelman Vincent Vanasch was de held bij de Belgen.
www.hbvl.be
Vive émotion à Vyle-Tharoul: l’école Saint-Joseph pleure son ancien directeur Bernard Kinet, décédé des suites d’une maladie ce mercredi
Très apprécié, Bernard Kinet est décédé à l’âge de 61 ans des suites d’une maladie.
Sudinfo.be
Des milliers de tonnes de déchets des inondations entassées à Wandre, les riverains sont à bout: “C’est abominable”
Machines à laver, meubles, appareils électroniques, matelas, albums photos: des milliers de biens appartenant aux familles sinistrées par les inondations en Wallonie s’accumulent sur une énorme décharge située dans une zone industrielle de Wandre, dans la province de Liège. Cette montagne de déchets se trouve entre une rangée de maisons et la boucle de l’autoroute. Pour les riverains, c’est l’enfer: la puanteur devient insupportable et les camions font des aller-retour jour et nuit.
www.7sur7.be
Van bierbuik tot sixpack: hoe het Belgisch hockey de wereld veroverde en zichzelf beloonde met olympisch goud
Als een stel charmante hobbyisten – overgewicht en dronken nachtjes incluis – begonnen de Red Lions vijftien jaar geleden aan hun traject naar de absolute top. Als een stel afgetrainde superprofs zijn ze daar nu aanbeland. Hoger dan olympisch goud bestaat niet. Dit is hun verhaal.
www.hbvl.be
Podcasttips | Waarom is alcoholvrij bier toch zo populair?
Beïnvloeden maatschappelijke trends werkelijk wat we in ons lichaam gieten? ‘Decoder Ring’ legt uit hoe het komt dat alcoholvrij bier alsmaar populairder en populairder wordt. In ‘De Stemmen’ maak je dan weer kennis met een opera-docu die eigenlijk niet over opera gaat. En ‘Floodlines’ helpt je reflecteren op de gevolgen van natuurlijke rampen.
De Standaard
La deuxième saison de «Devils», avec Patrick Dempsey, maintenant sur Be TV
www.lesoir.be
Onschuldig of ongepast? Deze grappen uit ‘The Prince’ op HBO doen veel stof opwaaien
De nieuwe HBO-animatieserie ‘The Prince’ valt niet bij iedereen in goede aarde. De satirische reeks over het Britse koningshuis kan op sociale media op veel kritiek rekenen, vooral omdat kijkers de gemaakte grappen “ongepast” of “respectloos” vinden. ‘The Prince’ vertelt met een knipoog het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George (8), maar ook de andere leden van de Britse royals blijven niet gespaard.
HLN.be
IN BEELD. Nagelbijten tot het einde, en dan de ontlading wanneer Red Lions (in twee keer) goud pakken
Wat een thriller! Vanasch bezorgt ons land het goud, maar de VAR beslist dat de bal hernomen moet worden. Een beslissing die wel heel lang op zich laat wachten. Uiteindelijk volgt de ontlading en pakken de Red Lions alsnog goud. Op de terreinen van het BOIC in Brussel maakten honderden fans het live mee. Bekijk hier hun reactie.
www.gva.be
JO 2020: Les Red Lions exultent après leur médaille d’or aux Jeux Olympiques de Tokyo (photos et vidéos)
Les Red Lions se sont imposés aux shoot-out face à l’Australie en finale Olympique. La Belgique remporte son premier titre olympique en hockey.
www.lesoir.be
Afvalberg van Waalse wateroverlast neemt monsterlijke proporties aan: stank niet te harden voor buurtbewoners
Wasmachines, meubels, matrassen of fotoalbums: bezittingen van duizend gezinnen uit de overstroomde gebieden in Wallonië komen op een industrieterrein in Wandre, in de provincie Luik, op een enorme afvalberg terecht. Voor de buurtbewoners is de stank amper te harden. En vrachtwagens rijden dag en nacht af en aan.
www.demorgen.be
Biontech fait cavalier seul et prépare son prochain coup d’éclat
Biontech souhaite utiliser les importants bénéfices réalisés avec son vaccin contre le covid pour lancer la prochaine étape du plan ARN messager. Cette fois, l’entreprise veut faire cavalier seul et devenir l’un des grands acteurs du secteur. Cependant, l’agent pathogène contre lequel un vaccin doit être développé représente un défi majeur.
www.lesoir.be
Vaccin et transmission du virus: que sait-on?
Des données récentes jettent un doute sur le niveau d'efficacité des vaccins à empêcher l'infection par le variant Delta et sa transmission. Quelles conséquences pour la gestion de l'épidémie ? Et pourquoi les vaccins restent malgré tout le meilleur rempart ?
www.7sur7.be
Important trafic de drogue à Liège: douze personnes condamnées et 3 millions d’euros confisqués
En novembre 2020, la police de Liège avait mené une importante opération anti-drogue dans le quartier Sainte-Marguerite, à Liège. Plusieurs personnes avaient été placées sous mandat d’arrêt pour trafic de drogue. Le jugement est désormais tombé pour douze personnes, condamnées à la prison et à la confiscation d'importantes sommes d’argent. En tout, le montant confisqué s’élève à 3 millions d’euros.
www.7sur7.be
De villa in Cadzand van Vanessa (47) en Wim (49) bleek een hele slimme investering: "Dit bedrag overtreft onze stoutste verwachtingen”
Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Samen met Peter Tak van Tak Makelaardij & Taxaties bezoekt hij een vrijstaande woning in het Roompot Vakantiepark in Cadzand. De eigenaars zijn Wim (49) en Vanessa (47), die het pand eind 2013 kochten. Een verkoop zou hen 40 procent winst kunnen opleveren.
HLN.be
Brussel: applaus in uitgesteld relais
14:00 Beleggers zijn pas in tweede lezing in hun nopjes met het kwartaalrapport van KBC. Ook Umicore vertaalt pas deze week de vorige week vrijgegeven recordresultaten in recordkoersen.
www.tijd.be
Jean-Luc Crucke, ministre wallon du Budget: "Ne nous leurrons pas, sinon nous serons déçus"
Pour Jean-Luc Crucke (MR), ministre wallon du Budget, c'est d'abord sur la Région wallonne que pèsera la charge, énorme, de la reconstruction. Mais le fédéral devra assumer sa promesse de "ne pas laisser tomber la Wallonie". "Je rappellerai cette promesse à Alexander De Croo à chaque fois", assure-t-il.
Levif.be
Chômage: effet Covid limité puis baisse dès fin 2022
Le Bureau fédéral du Plan, en collaboration avec les services des études et de la statistique des trois Régions, projette "une hausse temporaire du chômage, avant une baisse plus structurelle à partir du deuxième trimestre 2022"
Levif.be
Steeds minder groen op Europese coronakaart: Zweden en Finland oranje, Frankrijk en Italië roder
De coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ziet steeds meer oranje en rood. Uit de nieuwe update blijkt dat nu ook Zweden en Finland oranje kleuren. En ook steeds meer regio’s in Frankrijk kleuren rood.
www.hbvl.be
Mysterieuze kattenziekte treft het Verenigd Koninkrijk
In het Verenigd Koninkrijk doet er een mysterieuze kattenziekte de ronde waardoor er veel dieren overlijden. Een reden werd nog niet gevonden, maar er wordt gedacht aan een link met bepaalde soorten kattenvoeding.
www.hbvl.be
Enorme trafic de coke à Ste-Marguerite: jusqu’à 6 ans de prison pour les trafiquants
Ce jeudi en début d’après-midi, la zone de police de Liège fait savoir aux médias, via un communiqué, qu’un jugement a été prononcé contre des trafiquants de drogue arrêtés à Sainte-Marguerite, par la section Stupéfiants de sa brigade judiciaire. Le dossier concernait notamment la vente quotidienne de 100 grammes de cocaïne. Les prévenus ont écopé de six ans à 7 mois de prison, mais on dénombre aussi des confiscations à hauteur de près de 3 millions d’euros.
Lameuse.be
Nouveau rebondissement dans l’affaire des tests Covid falsifiés avant Seraing-Standard: Peter Kerremans, le principal accusé, réagit!
L’affaire des tests Covid falsifiés avant la rencontre de Coupe de Belgique entre le RFC Seraing et le Standard a fait couler beaucoup d’encre.
Sudinfo.be
C’est historique! Les Red Lions remportent la médaille d'or après leur victoire aux shoot-outs contre l'Australie
Les Red Lions ont remporté la médaille d’or aux Jeux Olympiques de Tokyo après leur victoire aux shoot-outs (1-1, 3-2) contre l’Australie en finale. C’est le deuxième titre olympique pour la Belgique dans ces Jeux.
www.7sur7.be
Van bierbuik tot sixpack: hoe het Belgisch hockey de wereld veroverde en zichzelf beloonde met olympisch goud
Als een stel charmante hobbyisten – overgewicht en dronken nachtjes incluis – begonnen de Red Lions vijftien jaar geleden aan hun traject naar de absolute top. Als een stel afgetrainde superprofs zijn ze daar nu aanbeland. Hoger dan olympisch goud bestaat niet. Dit is hun verhaal.
www.nieuwsblad.be