Vlaams Belang zit in een zetel tot 2024: “Het zal eindelijk gedaan zijn met de arrogantie”

Tot ernstige gesprekspartner gepromoveerd door de N-VA, alle rangen gesloten, jaarlijks vijf miljoen euro rijker en tientallen nieuwe personeelsleden: de komende vijf jaar zit Vlaams Belang in een zetel richting verkiezingsjaar 2024. “We zullen niet aarzelen om de zaken op de spits te drijven.”


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Tijd tikt voor Belgische Eurocommissaris: nu handelen of we krijgen overschotjes
De federale regeringsvorming zit muurvast, maar binnen één week moet ons land een Eurocommissaris voordragen. Geeft België te laat een naam door,...
HLN.be
Meer dan 250 gevangenen ontsnapt tijdens protestactie in West-Papoea
In de Indonesische provincie West-Papoea hebben minstens 258 gedetineerden van een protestactie tegen de onheuse behandeling van Papoease studenten...
HLN.be
Moskeeën werven vrouwen aan
De Moslimexecutieve gaat voor het eerst vrouwelijke ‘geestelijken’ aanwerven - en meteen achttien: negen theologes en negen predikantes. Ze zullen...
HLN.be
Le combat d’une mère boncelloise: ses trois enfants ont le cancer
Témoignage émouvant de la Liégeoise Nuccia Puccio, maman de trois enfants, tous atteints de cancers qui ont passé leur enfance au CHU. Salvio est décédé, Lionel est en rémission et Véronica est sauvée. Le papa n’a pas supporté et est parti. Nuccia, elle, continue son combat pour ses deux enfants.
Lameuse.be
Valt vandaag de Italiaanse regering?
Heeft Matteo Salvini zijn hand overspeeld? De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de rechts-populistische partij Lega Nord...
HLN.be
Meer dan 153.000 Vlamingen wachten op sociale woning
In 2018 stonden meer dan 153.000 Vlamingen op de wachtlijst voor een sociale woning. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor...
HLN.be
Racines remplace «Oh Miroir!» place Xavier-Neujean à Liège
Racines débarque sur la place Xavier-Neujean et remplace l’ancien «Oh Miroir». Il propose une carte typiquement de «brasserie» mais s’ouvre également à la culture coréenne. L’établissement ouvre ses portes dès ce mardi.
1 h
Lameuse.be
Inbrekers doen zich voor als kandidaat-kopers: “Hij kon enorm goed meepraten”
Een gezin uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) dat zijn villa particulier via woningensite Immoweb te koop heeft staan, kreeg afgelopen weekend inbrekers over de vloer. Enkele dagen voordien was een kandidaat-koper langsgeweest die een zeer grote interesse had getoond in de werking van het alarmsysteem. Politie Voorkempen onderzoekt nu of er een verband bestaat. Het gezin meent van wel. Een andere Schildenaar had een soortgelijke ervaring.
1 h
www.gva.be
Spelers Rupel Boom blijven verweesd achter na afspringen ‘United by 13’
Bij Rupel Boom verschenen de spelertjes maandag op de trainingen nog met ‘United by 13’ op hun shirt, verwijzend naar het ambitieuze project met Beerschot. Een ietwat bevreemdend beeld nadat afgelopen weekend bekend was geraakt dat Beerschot de stekker uit het project trekt.
1 h
www.gva.be
CD&V voelt hete adem van middenveld opnieuw in de nek
Een week na de publicatie van Bart De Wevers startnota ogen de reacties vanuit het christelijke middenveld niet fraai. Beweging.net, de Gezinsbond en een tak van het ACV zijn uiterst kritisch. 'Maar wij voeren de onderhandelingen op basis van ons programma', aldus CD&V.
1 h
Knack.be
Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor fiscale ommezwaai
Meer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen voor een beter beleid, waaronder een radicale hervorming van de fiscaliteit. Dat schrijft De Tijd vandaag. De brief is een initiatief van ex-Dexia-topman Karel De Boeck en Karel Cardoen, de ex-CEO van het autobedrijf Cardoen.
2 h
www.demorgen.be
Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor fiscale ommezwaai
Meer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen...
2 h
HLN.be
Geen Trump Hotel in Groenland, belooft Trump
De Amerikaanse president Donald Trump belooft dat hij geen gouden Trump Hotel laat neerzetten in Groenland. "Ik beloof dat ik Groenland dit niet...
2 h
HLN.be
Adil en Bilall steunen oproep om van frieten ‘Belgian fries’ te maken
Het Belgische diepvriesfrietenmerk Belviva (voordien Lutosa) lanceerde een maand geleden de petitie ‘voteforbelgianfries’ om in het Engels de...
2 h
HLN.be
Le dictionnaire américain remplacera-t-il enfin “French fries” par “Belgian fries”?
Belviva, la marque belge de frites surgelées, s’est donné une mission: celle d’introduire les “Belgian Fries” en Amérique. Une lettre ouverte a été adressée au “dictionnaire en ligne le plus fiable d’Amérique”, avec une demande: remplacer le mot “French fries” par “Belgian fries”.
2 h
www.7sur7.be
Erreur de 1,4 milliard à la Régie des bâtiments
03:30 La quasi-totalité des comptes annuels de la Régie des bâtiments n’est pas fiable.
3 h
www.lecho.be
Prins Laurent: “Filip kreeg meer aandacht en kansen”
BRUSSEL “Je weet niet wat dat doet met een kind, anders behandeld worden dan je oudere broer.” Ineen nieuw interview spreekt prins Laurent (55) over verwaarlozing in zijn kindertijd. Voor het eerst legt hij ook uit waarom hij premier Michel geen hand gaf op de jongste nationale feestdag.
3 h
www.hbvl.be
“We zeiden nog tegen haar: rij met niemand mee”
AsseChristophe Hazaer had zijn nichtje nog gewaarschuwd dat ze met niemand moest meerijden. Maar Kayleigh Leemans (14) uit Asse (Vlaams-Brabant) stapte maandagnacht toch bij een vriend in de auto. De Fiat reed frontaal in op een geparkeerde vrachtwagen. Kayleigh kwam om, twee anderen zijn zwaargewond.
3 h
www.hbvl.be
Ondanks klimaatimpact: meer mensen vliegen tussen Brussel en Amsterdam
3 h
www.hbvl.be
Split in partij Thierry Baudet
3 h
www.hbvl.be
Vijftien werkgroepen zijn gestart
3 h
www.hbvl.be
Huawei krijgt nog wat uitstel van Trump
NEW YORKDe aangekondigde beperkingen op handel met de Chinese techgigant Huawei worden in de VS opnieuw met 90 dagen uitgesteld. Dat heeft de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross gezegd in een interview met Fox.
3 h
www.hbvl.be
Een kijkje in het kantoor van Mathilde
3 h
www.hbvl.be
Dieven aan de haal met duiven
KortenakenEddy Claes kreeg vorige weekend dieven over de vloer die aan de haal gingen met... tien duiven. Grootse prijsvogels waren het niet, maar de dieven hadden wel veel voor hen over. Eddy hoopt dat de dieven de duiven weer vrijlaten.
3 h
www.hbvl.be
Salamanders spotten in de Bommekoeter
3 h
www.hbvl.be
Politie start grote zoekactie naar 19-jarige die bij vriend bleef slapen
3 h
www.hbvl.be
DE JACHT OP NAZISCHATTEN
75 jaar geleden, toen het Derde Rijk instortte, verstopten de nazi’s nog snel hun goud, diamanten en kunstschatten. Ze zouden verborgen zitten in holle bergen en diepe meren. Reporter Kristof Bohez en fotograaf Frank Bahnmuller trokken naar die plekken. Niet alleen op jacht naar goud, maar ook naar zij die geloven het ooit te vinden.
3 h
www.hbvl.be
Politiecombi botst frontaal tegen auto
3 h
www.hbvl.be
Aantal slachtingen tijdens Offerfeest met de helft gedaald
3 h
www.hbvl.be
6 op de 10 apothekers voelen zich onveilig
3 h
www.hbvl.be
Elektrische fiets gaat niet alleen sneller, je sport ook harder
HasseltAls je rijdt op een elektrische fiets werk je net zo goed aan je gezondheid als op een gewone fiets, want je legt langere afstanden af. “E-bikes zijn een zegen voor ouderen en hartpatiënten”, aldus experts.
3 h
www.hbvl.be
Gert Verhulst zingt voor het laatst Samson & Gert-nummer
3 h
www.hbvl.be
Miguel Wiels en Niels Destadsbader lanceren nieuwe Vlaamse boyband
3 h
www.hbvl.be
“De tv-serie deed het schrijfproces geen goed.”
3 h
www.hbvl.be
Onuitgegeven nummer George Michael in film ‘Last Christmas’
3 h
www.hbvl.be
Eén viert 70 jaar Raymond
3 h
www.hbvl.be
Christoff oefent voor ‘Dancing with the stars’
Zeven maanden nadat hij met spoed werd geopereerd aan een lekkende hartklep, is zanger Christoff (43) van plan zijn hart flink wat overuren te laten draaien: hij is sinds vorige week aan het repeteren voor ‘Dancing with the stars’, het dansprogramma op Vier. “Ik ben van plan tot het uiterste te gaan.”
3 h
www.hbvl.be
Un duo Nollet/Maouane se précise pour truster la coprésidence d'Ecolo
03:15 La jeune députée molenbeekoise favorite pour entrer en campagne interne avec un Jean-Marc Nollet fermement décidé à rester aux commandes des verts.
3 h
www.lecho.be
Le Belge moins dépensier quand la Bourse baisse
03:00 Une baisse des cours des actions a plus d’impact sur le comportement dépensier des particuliers en Belgique, qu’une hausse. C’est ce qu’observe ING en marge de son enquête mensuelle visant à établir s...
3 h
www.lecho.be
Kayleigh zou zondag 15 geworden zijn: “We zeiden nog: rij met niemand mee”
Christophe Hazaer had zijn nichtje nog uitgewuifd toen ze naar de kermis vertrok. En gewaarschuwd dat ze met niemand moest meerijden. Maar Kayleigh Leemans (14) uit het Vlaams-Brabantse Asse besloot maandagnacht toch naar huis te rijden met een vriend. En dat had fatale gevolgen. De Fiat, met vier mensen aan boord, reed frontaal in op een geparkeerde vrachtwagen. Kayleigh kwam om het leven, twee anderen raakten zwaargewond. “Waarom is ze in die auto gekropen?”
3 h
www.nieuwsblad.be
“Het gaat de hele tijd over die vlaggen. En niemand die zich verbaast over hoe onze dochters behandeld zijn”
Robert Kaerts is zijn dochter zaterdagavond vroeger dan voorzien op Pukkelpop gaan halen. Zij kampeerde er samen met onder meer Anuna De Wever op de festivalcamping. “’s Morgens stond een emmer urine langs hun tent en overal waar ze kwamen, kregen ze groene hoer naar hun hoofd geslingerd. Ik had meer verontwaardiging hierover verwacht, maar nu gaat het alleen nog over de kleur van een leeuwenvlag.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Prins Laurent klaagt over verwaarlozing in zijn kindertijd: “Filip kreeg meer aandacht en kansen”
“Je weet niet wat dat doet met een kind, anders behandeld worden dan je oudere broer.” Prins Laurent (55) wijt zijn Calimerocomplex in een nieuw interview aan verwaarlozing in zijn kindertijd. Voor het eerst legt hij ook uit waarom hij premier Michel geen hand gaf op de jongste nationale feestdag.
3 h
www.nieuwsblad.be
Waarom je niet mag neerkijken op elektrische fietsers: “Even gezond als gewoon fietsen”
Gebruikers van een elektrische fiets werken net zo goed aan hun gezondheid als wie op een ‘gewone’ fiets rijdt – omdat ze langere afstanden afleggen. Dat blijkt uit een nieuwe studie door een internationale groep onderzoekers. “De e-bike is een zegen voor ouderen en hartpatiënten”, klinkt het bij experts.
3 h
www.nieuwsblad.be
Rob Vanoudenhoven toont zijn zwembad: “Betaald door VTM”
Rob Vanoudenhoven (51) heeft thuis een zwembad met het logo van VTM groot in een boordsteen. In het tweede seizoen van Ge hadt erbij moeten zijn legt hij uit waarom.
3 h
www.nieuwsblad.be
Doorgewinterde duiker met verstomming geslagen wanneer dit reusachtige wezen uit de diepte opdoemt
Een man die al meer dan twintig jaar de oceanen verkent in zijn duikpak, werd zaterdag met verstomming geslagen voor de kust van het Indonesische eiland Bali. Hij en zijn partner waren van plan hun duik te beëindigen, toen ze plots iets gigantisch zagen opdoemen uit de duisternis. “Ik had slechts nog zo’n tien minuten lucht over”, aldus Fred Tan Chee Wei Lael. “Maar ik wilde toch een kijkje nemen.” Een goede keuze, want de duiker maakte meteen een unieke ervaring mee toen hij de twee en een halve meter maanvis van dichtbij zag. “Dit is de eerste keer in twintig jaar dat ik een mola mola zie.”
3 h
www.nieuwsblad.be