Vliegtuig breekt landing op Duitse luchthaven af nadat auto door omheining breekt

Een auto is door een hek bij de landingsbaan van de Duitse luchthaven Weeze gereden. Een passagiersvliegtuig moest daardoor de landing afbreken. Politie en hulpdiensten rukten massaal uit omdat ze een mogelijke aanslag niet konden uitsluiten. Maar de reden van het incident was een medische, maakte de politie van Kleef vanochtend vroeg bekend. Een 59-jarige autobestuurder reed zaterdag voorbij het vliegveld, raakte door een medische oorzaak van de weg en knalde door het hekwerk.
Read full article on: hln.be
Meer dan duizend covidpatiënten in het ziekenhuis
Het aantal dagelijkse hospitalisaties is met de helft gestegen ten opzichte van een week eerder. Er liggen weer meer dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Weer meer dan duizend covidpatiënten in Belgische ziekenhuizen
Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
HLN.be
La moitié des ambulants de la Batte déménage dès ce dimanche pour le chantier du tram
Avec retard certes, mais le chantier du tram débarque dès cette semaine sur le quai de la Batte et 130 marchands ambulants ont été priés de déménager, sans doute pour une bonne année. Ils iront se placer dans les espaces vides et sur le parking devant la Grand Poste.
Lameuse.be
RFC Seraing : Benjamin Boulenger tient sa revanche
Benjamin Boulenger avait rejoint Charleroi des rêves plein la tête. L’échec fut au rendez-vous. Il signe au RFC Seraing dans la foulée, bien déterminé à réussir. Aujourd’hui, s’il ne fait pas l’unanimité dans les tribunes du Pairay, il enchaîne les titularisations en Jupiler Pro League et s’apprête à affronter ses anciennes couleurs.
Lameuse.be
Les lourdes sanctions qui menacent le Standard et Bruno Venanzi
Dans une semaine, la chambre du conseil d’Hasselt doit décider du renvoi en correctionnelle du Standard et de Bruno Venanzi. Pour «faux en écriture» dans le cadre du transfert d’Edmilson Junior au Qatar, le président des Rouches risque une peine d’emprisonnement, tandis que la Fifa pourrait sanctionner le club d’une interdiction de transferts, mais aussi d’une exclusion des compétitions européennes.
Lameuse.be
Biden: VS zullen Taiwan verdedigen bij aanval door China
De Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied.
HLN.be
Chelsea vreest Romelu Lukaku weken kwijt te zijn
Chelsea zal pas de komende dagen meer duidelijkheid hebben over de enkelblessure van Romelu Lukaku. De medische staf gaat voorlopig uit van een onbeschikbaarheid van minstens 2 tot 3 weken. Het wordt touch and go voor de interlandperiode, half november. Het is wachten op een definitieve tijdsbepaling.
1 h
HLN.be
Standard: William Balikwisha est reparti chez les Espoirs
Mauvaise nouvelle pour William Balikwisha, le joueur du Standard.
1 h
Lameuse.be
Arendonkse priester geschorst na klachten over aanranding: “Schuldig of niet, het verhaal stopt zolang de zaak loopt”
Het bisdom heeft beslist om pater L.V. uit Arendonk (58) te schorsen. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar L. na drie klachten van aanranding aan meerderjarige, kwetsbare personen. Hij mag niet meer actief zijn in de parochie en moet ook zijn pastorijwoning in Arendonk verlaten. Voor de huwelijken en uitvaarten die gepland staan, nemen andere voorgangers de taken over. “Schuldig of niet, het verhaal van pater L. stopt zolang deze rechtszaak loopt. Mensen voelen zich gekwetst en hebben veel vragen.”
1 h
www.gva.be
Toch gelukt: elf gewiekste Antwerpfans sluipen “met Turkse identiteit” het stadion van Fenerbahçe binnen
Ook al waren er officieel geen uitsupporters toegelaten in het stadion van Fenerbahçe trokken er toch naar schatting zo’n 150 supporters vanuit België naar Istanboel, hopend om toch via een of andere weg aan een ticket te geraken voor de belangrijke Europese wedstrijd van hun club. Voor het gros bleek dat een hopeloze zaak. Maar onderschat nooit de vindingrijkheid van een Antwerpfan. Elf Antwerpsupporters raakten toch binnen. “Door de identiteiten van bestaande Turken te ‘gebruiken’”, glunderen Mike en Jasper, twee van de gelukkigen.
1 h
www.gva.be
Antwerps loodsbedrijf Brabo gaat olievervuiling in de haven bestrijden met “twee nieuwe werkpaarden”
Het Antwerpse loodsbedrijf Brabo heeft donderdag de aankomst gevierd van twee nagelnieuwe boten om de restanten van olierampen in de Antwerpse haven op te ruimen. Ze kosten samen zo’n 6,5 miljoen euro. “Dit zijn echt twee werkpaarden in de natte aannemerij.”
1 h
www.gva.be
Paul Lembrechts (65) kan fluiten naar 1.800 euro per dag: het laatste kunstje van de Antwerpse zakenman?
Coup de théâtre woensdag op de aandeelhoudersvergadering van FNG. Het loonvoorstel van Paul Lembrechts, de CEO van de noodlijdende groep, werd weggestemd, waarop de topman prompt zijn ontslag indiende. Is dit de laatste akte in het woelige professionele leven van de Antwerpenaar?
1 h
www.gva.be
Slecht onderhouden voetpaden en wegen blijven Antwerpenaar mateloos ergeren
De Antwerpenaar is niet onder indruk van het onderhoud van straten en pleinen. Uit de peiling die Gazet van Antwerpen liet uitvoeren blijkt dat ruim 41% van de ondervraagden het onderhoud van wegen en voetpaden in de stad ondermaats vindt.
1 h
www.gva.be
Ondanks heisa spijbelen deze jongeren voor klimaatmars: “Wat moet ik op school doen als er geen toekomst is?”
De politieke heisa rond het spijbelen leggen deze vijf klimaatjongeren naast zich neer. Zij gaan vrijdag naar de klimaatmars in Gent, met dezelfde motivatie als inmiddels anderhalf jaar geleden. “De toekomst staat op het spel. We moeten een sterk signaal geven.”
1 h
www.gva.be
Tim (34) raakte verlamd nadat hij sms’te achter het stuur: “Ik ga wat later zijn”, stuurde hij. Zes weken later werd hij uit coma gehaald
We leren het maar niet af: met het tegelijk rijden en sms’en scheren we opnieuw Europese toppen. Nochtans zorgt de afleiding achter het stuur voor minstens 50 doden per jaar. Ook Tim Pieters (34) uit Kruibeke flirtte met de dood nadat hij zijn gsm bovenhaalde. “Ik stuurde naar mijn vriendin dat ik wat later thuis ging zijn, maar toen werd het plots zwart. Zes weken later werd ik half verlamd uit coma gehaald. En dat door één stommiteit.”
1 h
HLN.be
Energiewaakhond vermoedt onderschatting kosten uitbreiden windenergie op zee
De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aldus zakenkrant De Tijd.
2 h
HLN.be
Energiewaakhond vermoedt onderschatting kosten uitbreiden windenergie op zee
De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aldus zakenkrant De Tijd.
2 h
HLN.be
Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec Baldwin
Op de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende.
2 h
De Standaard
Vrouw overlijdt in VS na incident met vuurwapen op filmset ‘Rust’ met Alec Baldwin
Een vrouw is om het leven gekomen bij een incident met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Het gaat om opnames voor de film Rust, een western waar ook acteur Alec Baldwin bij betrokken is.
2 h
HLN.be
Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec Baldwin
Op de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wetstraat panikeert nog niet: “Draag mondmasker vaker, maar extra maatregelen zijn niet nodig”
Paniek is er niet in de Wetstraat, nu de vierde coronagolf in het land is. Het mondmasker zou weer wat meer gedragen worden, vindt premier Alexander De Croo (Open Vld), maar extra maatregelen zijn voorlopig niet nodig. Ondertussen legt de Vlaamse regering zich als een blok voor een uitgebreidere coronapas, voor in de horeca bijvoorbeeld. “Twee weken geleden was het niet nodig. Waarom nu opeens wél?”
2 h
HLN.be
René (87) bestookt met telefoontjes van boze Bol.com-klanten: “‘Ik wil mijn geld terug’, kreeg ik maandenlang te horen”
Drie maanden lang durfde René Janssens (87) amper zijn gsm te beantwoorden. Want de kans was groot dat het wéér een boze telefoon was van een onbekende. Google had immers per ongeluk zijn nummer gelinkt aan de pagina van Bol.com in Antwerpen. “Klanten klaagden over een geleverd product of eisten hun geld terug”, zucht de man vermoeid. Van die ongewenste stroom aan telefoontjes werd hij vandaag verlost, maar hoe gemakkelijk kan dit gebeuren?
3 h
HLN.be
Trump lanceert nieuw sociaal netwerk
3 h
www.hbvl.be
Regeling 5G-veiling kan goed uitdraaien voor Citymesh
3 h
www.hbvl.be
Vijfde album van The Sore Losers is af: “Goesting om te rocken”
Op de vijfde plaat van The Sore Losers rocken de Limburgers harder dan ooit. “We zijn geen twintig meer, maar we willen nog altijd door een muur lopen.”
3 h
www.hbvl.be
Jean-Marc Mwema amuseert zich in ‘De Slimste Mens’: “Plots stond helft van mijn ploeg in wc”
In 2012 stak Tomas Van Den Spiegel al eens de titel van ‘Slimste Mens ter Wereld’ op zak en opnieuw stoomt een basketter stevig door. Na twee keer winst is Jean-Marc Mwema (31) al zeker van drie deelnames, “maar de schoenen van Tomas zijn groot om te vullen. Figuurlijk en letterlijk.”
3 h
www.hbvl.be
‘Belgium’s Got Talent’ gooit extra reddingsboei uit: de Golden buzzer van álle juryleden
Eén act uit de komende vier studioshows van Belgium’s Got Talent mag meteen door naar de grote finale. De juryleden mogen voor het eerst in de geschiedenis van de talentenjacht een groeps-Golden Buzzer uitdelen.
3 h
www.hbvl.be
Code van Coppens tussen de griezelige beesten
3 h
www.hbvl.be
Limburgse acteurs in kern Toneelhuis
3 h
www.hbvl.be
Canvas giet de hoge vlucht en diepe val van Sabena in documentairereeks
3 h
www.hbvl.be
Seraing - charleroi
vrijdag, 20.45 uurScheidsrechter: Wesli De Cremer
3 h
www.hbvl.be
Nieuwe variant duikt ook op in ons land
De nieuwste mutatie van het coronavirus, die de naam AY4.2 kreeg, werd ook in ons land al vastgesteld. “Sinds 25 augustus gaat het om 61 gevallen”, zegt professor virologie Piet Maes (KU Leuven).
3 h
www.hbvl.be
Unilever verhoogt prijzen met 4 procent
Axe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal... Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in een klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.”
3 h
www.hbvl.be
Drijft emissiehandel energiefactuur nog verder op?
Volgens Zuhal Demir zal de mogelijke uitbreiding van de Europese emissiehandel naar gebouwen en transport onze uitgaven voor vervuilende brandstof fors de hoogte injagen. “Demir vertelt er niet bij dat het geld terugvloeit naar België”, reageert de Bond Beter Leefmilieu.
3 h
www.hbvl.be
En plots wil CD&V ook hier coronapas in horeca
CD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord.
3 h
www.hbvl.be
Jonge weduwes en weduwnaars krijgen meer geld
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS, foto) heeft bij de recente begrotingsbespreking 7 miljoen euro binnengehaald om de overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars uit te breiden. Die uitkering kan je als -48-jarige krijgen om het verlies aan inkomen van je overleden partner wat te compenseren.
3 h
www.hbvl.be
Merkel predikt verzoening op haar 107de en laatste (?) top
Kom met een oplossing voor de Commissie sancties moet nemen. Die raad kreeg de Poolse premier van zijn EU-collega’s na het arrest van het Poolse Grondwettelijk Hof, dat het nationaal recht boven het Europees recht plaatste. Een harde clash bleef uit.
3 h
www.hbvl.be
COLUMN. “Kernenergie steeds minder gezien als probleem maar als deel van oplossing”
Economiejournalist Guido Cloostermans geeft elke week zijn persoonlijke kijk op een actueel thema.
3 h
www.hbvl.be
Plaats bij laatste zestien wenkt nu al
AA Gent is op weg om voor de derde keer in zes seizoenen door te stoten naar de achtste finales van een Europees toernooi. Kums schonk de Buffalo’s tegen het Servische Partizan Belgrado een verdiende zege.
3 h
www.hbvl.be
Gerkens kopt gelijkmaker binnen
Het eerste puntje is binnen. Met goals van Ally Samatta en Pieter Gerkens speelde Antwerp 2-2 gelijk op Fenerbahce. Het houdt zo de hoop op Europese overwintering levend.
3 h
www.hbvl.be
Hattrick van Wullaert leidt naar monsterscore
De Red Flames (FIFA-19) hebben zich niet laten verrassen door Kosovo (FIFA-115) in de WK-kwalificaties. Via een hattrick van Tessa Wullaert, twee goals van Justine Vanhaevermaet en eentje van Cayman en De Caigny werd het 7-0.
3 h
www.hbvl.be
Eden Hazard lijkt klaar voor zijn eerste clasico
Eden Hazard (30) staat mogelijk voor een primeur. De Rode Duivel van Real Madrid kan zondag voor het eerst in zijn carrière in actie komen tijdens de clasico. Hazard kon donderdag een volledige training afwerken met de groep.
3 h
www.hbvl.be
Sweeck veegt de nul weg
Laurens Sweeck verkoos een tiendaagse stage in Spanje boven de drie wereldbekercrossen in Amerika. Dat loonde meteen. In Ardooie liet de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal iedereen achter zich.
3 h
www.hbvl.be
Dubbel zilver: Dens stunt, Kopecky heeft revanche beet
Tweede dag van het WK baanwielrennen en meteen twee keer zilver voor België. Dat Lotte Kopecky (25) daarvoor zorgde in het slotnummer, de afvalling, was geen verrassing. Maar de tweede plaats van Tuur Dens (21) in de scratch was een ware stunt.
3 h
www.hbvl.be
“Slachtoffers worden in hun gezicht uitgelachen. Alweer”
Hockeycoach Shane McLeod werd dan wel uitgeroepen tot Topsportcoach van het Jaar, maar dat de omstreden gymcoach Marjorie Heuls bij de drie genomineerden hoorde leidde tot ongenoegen bij de slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag in het Belgische topturnen.
3 h
www.hbvl.be
Voeren krijgt eerste bedrijventerrein
De POM Limburg en de gemeente Voeren gaan samen een nieuw kmo-zone van 2,6 ha realiseren in ’s-Gravenvoeren. Het wordt meteen het eerste bedrijventerrein voor Voeren.
3 h
www.hbvl.be
EU-leiders hebben ‘sereen, maar duidelijk’ debat over Polen
De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel gesproken over de stand van de rechtsstaat in Polen en het geruchtmakende arrest van het Grondwettelijk Hof in Polen over de relatie tussen het Europese en nationale recht. ‘Een serene, maar ook een duidelijke discussie’, vatte premier Alexander De Croo na afloop samen.
3 h
De Standaard
Paul Lembrechts wou 1.800 euro per dag verdienen, maar kreeg zijn zin niet. Terecht volgens expert
Paul Lembrechts, ex-CEO van wat rest van in elkaar gestuikte modebedrijf FNG, wilde graag 1.800 euro verdienen per werkdag. Te veel vonden de aandeelhouders. Professor Xavier Baeten van het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School bestudeert al vele jaren de salarissen van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Vindt hij dit ook? En wat verdienen andere Belgische CEO’s?
3 h
HLN.be