Vrees voor coronaprotest: noodbevel afgekondigd voor hele stad Apeldoorn

Burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts heeft voor de hele Nederlandse stad een noodbevel en zogenoemd aanwijzingsbesluit afgekondigd. Dat betekent dat de politie bij alle toegangswegen naar Apeldoorn en in de stad preventief kan fouilleren, meldt de gemeente. Ook kunnen mensen die geen geldige reden hebben om in de stad te zijn worden tegengehouden of weggestuurd. De maatregelen komen er uit vrees voor protest tegen de coronamaatregelen.


Read full article on: hbvl.be
LIVE. Eerste kans is voor Italië: Immobile kopt over!
• Groep A • Aftrap: 21u • Ref: Sergei Karasev (Rus) • Rome
HLN.be
Le ministre de la Justice expose son méga-plan d’investissement (Mise à jour)
Vincent Van Quickenborne mise sur un budget de plus de 2 milliards d’euros et l’engagement de près de 1 400 personnes.
www.lalibre.be
Méto: Activation du numéro 1722 dès ce soir en prévision de fortes précipitations
Le SPF Intérieur a activé le numéro 1722 mercredi soir en prévision des fortes précipitations et des risques d’inondations annoncés au cours des prochains jours par l’Institut royal météorologique de Belgique (IRM).
www.7sur7.be
Belgisch herstelplan krijgt volgende woensdag EU-fiat
21:10 'Nu kan ik naar de bank gaan', zei de Portugese premier Antonio Costa na de goedkeuring van 'zijn' Europees herstelplan, goed voor 16,6 miljard euro. België krijgt volgende woensdag verlossend nieuw...
www.tijd.be
Metroramp Mexico door fouten in constructie
De metroramp met 26 doden vorige maand in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad is te wijten aan constructiefouten.
HLN.be
Activering van nummer 1722 vanwege risico op storm of wateroverlast
Het KMI waarschuwt de komende dagen voor felle onweersbuien. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722.
HLN.be
Vlaamse regering blijft in eigen voet schieten in PFOS-zaak
21:05 De Vlaamse regering slaat door warrige communicatie een mal figuur in de PFOS-zaak, terwijl ze intern kibbelt over de voortzetting van de Oosterweelwerken. De oppositie kopt de voorzetten graag binnen...
www.tijd.be
Gianluigi Buffon (43) keert terug naar eerste liefde Parma
De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon keert terug naar Parma. Buffon was van 1995 tot en met 2001 actief bij Parma, maar koos daarna voor een avontuur bij Juventus. De wereldkampioen van 2006 speelde ook een jaartje bij het Franse PSG. Na twintig jaar zal hij nu opnieuw de kleuren van Parma verdedigen.
HLN.be
Noodnummer 1722 geactiveerd vanwege risico op storm of wateroverlast
Het KMI waarschuwt voor slecht weer. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722.
www.hbvl.be
Boris Johnson a qualifié son ministre de la Santé de "putain de nul", selon son ex-conseiller
Le Premier ministre britannique Boris Johnson a subi mercredi une nouvelle charge de son ex-conseiller Dominic Cummings, qui a affirmé, capture d'écran à l'appui, que le dirigeant avait qualifié son ministre de la Santé de "putain de nul" dans sa gestion de la pandémie.
www.7sur7.be
Experts denken dat stunt van Ronaldo en Pogba nog een staartje krijgt
Geen Coca-Cola voor Cristiano Ronaldo, geen Heineken voor Paul Pogba. De Portugese en Franse stervoetballers wilden de drankjes niet in beeld tijdens hun persconferenties op het EK voetbal. Daar sta je dan, als sponsor die een paar tientallen miljoenen ophoest voor die sponsoring. “Hier kunnen schadeclaims van komen. Of nieuwe clausules: verboden nog het flesje te verzetten”, zegt sportmarketeer Wim Lagae (KU Leuven).
www.hbvl.be
Tester les voyageurs en trente minutes dans les pharmacies? L'idée du gouvernement fait son chemin
Les pharmaciens pourraient effectuer les tests antigéniques rapides.
www.lalibre.be
Passé colonial: un an après les "regrets" du Roi Philippe, qu'est-ce qui coince?
Travail de mémoire, excuses, réparations...: un an après les "regrets" du Roi Philippe, où en est la Belgique dans son processus de "vérité et réconciliation" sur la colonisation? Quels obstacles rencontre la commission parlementaire? Pourquoi le gouvernement peine-t-il à répondre aux demandes des métis victimes de la colonisation? Et quelle forme prendra l'engagement officiel de restituer le patr...
Levif.be
Live - Aftrap is gegeven: Italië ontmoet Zwitserland in Rome
De Rode Duivels zijn het EK voetbal 2021 goed begonnen. Volg het belangrijkste nieuws over het de nationale voetbalploeg van België in de liveblog hieronder, onder de resultaten.
www.demorgen.be
Applications de rencontres: quelques conseils pour bien mettre son profil en ligne à jour pour le retour des rendez-vous dans la vie réelle
Les célibataires belges n’ont pas vu leur recherche du grand amour aboutir. La faute aux confinements! Une situation «idéale» pour écrire… à son ex. Et ça, on n’en veut plus! Pour ne plus retomber dans vos travers, voici quelques conseils.
Sudinfo.be
LIVE. Aftrap! Italië gaat tegen Zwitserland op zoek naar 6 op 6
• Groep A • Aftrap: 21u • Ref: Sergei Karasev (Rus) • Rome
HLN.be
Live - Aftrap in Rome is gegeven: Italië-Zwitserland
De Rode Duivels zijn het EK voetbal 2021 goed begonnen. Volg het belangrijkste nieuws over het de nationale voetbalploeg van België in de liveblog hieronder, onder de resultaten.
www.demorgen.be
Quand le protocole fait de la rencontre Biden-Poutine un casse-tête
Ce mercredi, les présidents américain et russe sont arrivés à Genève, dans le splendide cadre du lac Léman. C’est là que l’avenir des relations entre les deux pays pourrait se décider et pour que tout se passe bien, il faut que tout soit parfait. Et quand on dit «tout», c’est «tout»! Du choix des plantes à la répartition des pièces accordées à telle ou telle délégation en passant par un joyeux bal d’avions dans le ciel suisse, les deux chefs d’État ont donné du fil à retordre aux Genevois.
www.lavenir.net
Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rusland-strategie voor
De Europese Unie moet weerwerk bieden aan Rusland als het de mensenrechten schendt en de pogingen van het land bemoeilijken om de Europese belangen te ondermijnen, maar tegelijk ook de dialoog aangaan als Brussel daar zelf mee gebaat is, bijvoorbeeld voor het wegwerken van handelsbelemmeringen. Dat is in een notendop de nieuwe Rusland-strategie van de Europese Commissie. Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders de strategie zullen goedkeuren.
HLN.be
Kanye West blij met nieuwe vlam: “Hij is altijd al in haar geïnteresseerd geweest”
Dat Kanye West (44) aan het daten is met het Russische topmodel Irina Shayk (35), verbaast zijn omgeving niets. Meer nog: Kanye zou al een tijdje geïnteresseerd zijn in haar, vertelt een bron aan Page Six.
HLN.be
AvH s'allie à l'une des familles d'AB InBev pour investir en Inde
20:55 AvH devient l'un des principaux investisseurs du fonds de capital-risque Venturi formé autour notamment de Frédéric de Mévius, parmi les actionnaires de référence d'AB InBev.
www.lecho.be
Op dit wijndomein kan je een weekje meewerken in ruil voor kost en inwoon
Nog geen vakantieplannen voor de zomer? Wie liever in de buurt blijft, een beperkt budget heeft én het niet erg vindt om zijn handen vuil te maken, kan terecht op het wijndomein Marsnil in Heers. In ruil voor hulp op de wijngaard krijg je er kost en inwoon, inclusief een vleugje Toscaans vakantiegevoel.
www.hbvl.be
La Squadra veut continuer sur sa lancée face à la Suisse: suivez l'évolution du score en direct à 21h
L'Italie affronte la Suisse dans le dernier match du groupe A de cet Euro.
www.lalibre.be
Olieprijs op hoogste niveau in 2,5 jaar
De olieprijzen zijn tot het hoogste niveau in 2,5 jaar gestegen. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden verder waren afgenomen. Daarnaast neemt de vraag naar olie toe en dit zal naar verwachting ook nog even aanhouden.
HLN.be
Olieprijs op hoogste niveau in 2,5 jaar
De olieprijzen zijn tot het hoogste niveau in 2,5 jaar gestegen. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de Amerikaanse olievoorraden verder waren afgenomen. Daarnaast neemt de vraag naar olie toe en dit zal naar verwachting ook nog even aanhouden.
HLN.be
Rode Duivels zelfs bij zege tegen Denemarken mathematisch nog niet zeker van tweede ronde
Na de 3-0-zege van zaterdag in de openingswedstrijd in en tegen Rusland ligt de weg naar de achtste finales volledig open, maar door de 0-1-zege van Rusland in het duel tegen Finland kunnen de Belgen zelfs bij een zege tegen Denemarken morgenavond en een zes op zes nog geen mathematische zekerheid verwerven over een stek in de tweede ronde.
De Standaard
Curator eist 1 miljoen euro van Sihame El Kaouakibi
20:49 Nu de curator van hun failliete horecabedrijf hen persoonlijke aansprakelijkheid aanwrijft, hangt er Sihame El Kaouakibi en haar partner een schadeclaim van 1 miljoen euro boven het hoofd.
www.tijd.be
Conner Rousseau blij met Janssen-prik: “Net op tijd voor de zomer beschermd”
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau liet woensdagavond het wat omstreden Johnson & Johnson-vaccin zetten in het vaccinatiecentrum van Sint-Niklaas.
www.gva.be
Bezoekers Beekse Bergen getuigen over zware brand: “Je hoorde een gasfles ontploffen”
In het Nederlandse vakantie- en safaripark Beekse Bergen brak woensdagochtend een zware brand uit in het hoofdgebouw, waar onder andere het zwembad en restaurant zit. De vlammen zijn intussen onder controle, maar het gebouw is volledig verwoest. Bezoekers van het park zijn in shock door de gebeurtenissen. “Je hoorde een gasfles ontploffen”, vertelde een Nederlandse vrouw aan De Telegraaf. “Als de wind deze kant had opgestaan… Met je caravan ben je niet heel snel weg.”
www.hbvl.be
Afschaffing opkomstplicht blijft kritiek uitlokken: “Vrees bestaat dat vooral jongeren afhaken"
Vanaf 2024 zal u niet langer verplicht moeten gaan stemmen bij lokale en provinciale verkiezingen. De Vlaamse meerderheid, ook de twijfelende CD&V, zette daarvoor het licht op groen, ondanks luide kritiek.
www.hbvl.be
Les supporters danois toujours sous le choc pour Eriksen: “Un match que l’on oubliera jamais”
Les Danois, choqués par le malaise d’Eriksen, s’attendent à vivre une soirée très émouvante.
www.dhnet.be
Elise Mertens haalt kwartfinales dubbelspel op WTA Birmingham
Elise Mertens heeft zich woensdag met haar Taiwanese partner Hsieh Su-Wei geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA-toernooi van Birmingham (gras, 235.238 dollar). Het duo, dat het eerste reekshoofd vormt, haalde het met twee keer 6-4 van de Australische Samantha Stosur en de Amerikaanse CoCo Vandeweghe.
www.hbvl.be
Roberto Martinez ne veut pas prendre de risque avec Kevin De Bruyne: «La question est maintenant de savoir combien de temps il peut jouer»
Roberto Martinez a déclaré mercredi en conférence de presse, à la veille du duel entre Danois et Belges, que tous les Diables «sont aptes» pour cette rencontre. Le sélectionneur ne peut cependant pas encore confirmer que Jan Vertonghen et Kevin De Bruyne débuteront la rencontre.
Sudinfo.be
Conner Rousseau kiest voor omstreden Johnson & Johnson-prik: “Bijsluiter van Dafalgan vermeldt ook nierfalen”
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau liet woensdagavond het wat omstreden Johnson & Johnson-vaccin zetten in het vaccinatiecentrum van Sint-Niklaas.
www.nieuwsblad.be
Hulpdiensten speuren berm E17 af op zoek naar kind na zwaar verkeersongeval maar dat blijkt gelukkig bij grootouders te zijn
De brandweer heeft woensdagavond een zoekactie gehouden naar een zesjarig kind in de omgeving van de afrit van de E17 in Kruibeke. De vrees bestond dat het meisje bij een zwaar verkeersongeval uit het voertuig was geslingerd. Na een half uurtje volgde het verlossende bericht dat het ongedeerd bij de grootouders zat.
HLN.be
Hulpdiensten speuren berm E17 af op zoek naar kind na zwaar verkeersongeval maar dat blijkt gelukkig bij grootouders te zijn
De brandweer heeft woensdagavond een zoekactie gehouden naar een zesjarig kind in de omgeving van de afrit van de E17 in Kruibeke. De vrees bestond dat het meisje bij een zwaar verkeersongeval uit het voertuig was geslingerd. Na een half uurtje volgde het verlossende bericht dat het ongedeerd bij de grootouders zat.
HLN.be
La Squadra veut continuer sur sa lancée face à la Suisse: suivez l'évolution du score en direct à 21h
L'Italie affronte la Suisse dans le dernier match du groupe A de cet Euro.
www.dhnet.be
Fed verwacht renteverhoging al in 2023
20:37 Het sterk economisch herstel en de hogere inflatie vervroegen de voorziene timing van de eerste renteverhoging in de VS.
www.tijd.be
EN DIRECT: l’Italie peut assurer sa place en huitième contre la Suisse
L’Italie a déjà l’occasion d’assurer sa qualification pour le tour suivant. En cas de victoire contre la Suisse, mercredi soir à Rome, la Squadra Azzura sera assurée de faire partie des deux premiers et du groupe B.
www.7sur7.be
EN DIRECT: Italie-Suisse, c’est parti (0-0)
L’Italie a déjà l’occasion d’assurer sa qualification pour le tour suivant. En cas de victoire contre la Suisse, mercredi soir à Rome, la Squadra Azzura sera assurée de faire partie des deux premiers et du groupe B.
www.7sur7.be
EN DIRECT: la défense suisse sous pression (0-0)
L’Italie a déjà l’occasion d’assurer sa qualification pour le tour suivant. En cas de victoire contre la Suisse, mercredi soir à Rome, la Squadra Azzura sera assurée de faire partie des deux premiers et du groupe B.
www.7sur7.be
IRL, le réseau social qui propose de rencontrer des inconnus
Le réseau social IRL connait une nouvelle popularité à mesure que les pays entament leur déconfinement.
www.lesoir.be
Une voiture sur le toit à Haine-Saint-Pierre: la conductrice emmenée à l’hôpital
Ce mercredi, une collision entre deux véhicules s’est produite sur la Chaussée de Mons à Haine-Saint-Pierre. Suite au choc, une voiture s’est retournée sur le toit. La conductrice a été emmenée à l’hôpital.
Sudinfo.be
AA Gent treft Noorse Vålerenga in tweede voorronde Conference League: “Het wordt geen walkover”
AA Gent kent zijn tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League. De Buffalo’s treffen met het Noorse Valerenga zowat de sterkst mogelijke tegenstander. “Het wordt geen walkover”, waarschuwt Trond Sollied.
HLN.be
AA Gent treft Noorse Vålerenga in tweede voorronde Conference League: “Het wordt geen walkover”
AA Gent kent zijn tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League. De Buffalo’s treffen met het Noorse Valerenga zowat de sterkst mogelijke tegenstander. “Het wordt geen walkover”, waarschuwt Trond Sollied.
HLN.be
Steeds minder coronapatiënten op intensieve zorg: wie zijn de mensen die er nu nog liggen?
In steeds meer ziekenhuizen ligt er geen énkele coronapatiënt meer op intensieve zorg. Woensdag waren er in ons land in het totaal nog 256 ernstig zieke Covid-19-patiënten. Gaat het hier om oudere mensen met onderliggende aandoeningen of zijn het jonge mensen die voorheen kerngezond waren? “Eén van onze patiënten ligt al sinds het einde van de tweede golf op intensieve zorg. Dat is meer dan 125 dagen”, zegt topdokter Philippe Meersseman (45). Hij is pneumoloog-intensivist in het UZ Leuven en vertelt hoe het er nu aan toe gaat op zijn afdeling.
HLN.be
Scarlett Johansson over seksualisering Black Widow: “Op dat moment voelde dat misschien als een compliment aan”
Binnenkort kruipt Scarlett Johansson (36) opnieuw in de huid van haar superheldenpersonage Black Widow, die al te zien was in de ‘Avengers’-filmreeks. In een gesprek met Collider praat ze over de seksualisering van haar personage.
HLN.be
Scarlett Johansson over seksualisering Black Widow: “Op dat moment voelde dat misschien als een compliment aan”
Binnenkort kruipt Scarlett Johansson (36) opnieuw in de huid van haar superheldenpersonage Black Widow, die al te zien was in de ‘Avengers’-filmreeks. In een gesprek met Collider praat ze over de seksualisering van haar personage.
HLN.be