Waarom de winnaar van ‘Belgium’s got talent’ geen verrassing zal zijn: “Niets universelers dan dit”

De hoogmis der talentenjachten, Belgium’s got talent, trapt vanavond z’n nieuwe seizoen af. Doet u al een gokje op de eindoverwinning, zet dan uw geld in op een zanger of een dansact. Zij gingen de vorige vijf edities telkens met het goud – en vooral een cheque van 50.000 euro – naar huis. Maken de komieken en goochelaars dan geen schijn van kans? “Zangers en dansers scoren bij iedere leeftijd. Ze zijn de gemene deler. En zullen dus nog vaak winnen.”


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le Pain Quotidien redevient entièrement belge
03:30 Les actionnaires historiques du Pain Quotidien ont racheté la participation (25%) du Français Norac. L’ex-CEO belge Vincent Herbert reprend temporairement le flambeau
www.lecho.be
R. Kelly aangeklaagd om valse identiteitskaart Aaliyah
De juridische problemen van R. Kelly blijven zich opstapelen. Volgens Billboard heeft de muzikant een extra aanklacht aan zijn broek gekregen in...
HLN.be
Informateur Magnette praat ook met cdH en CD&V
Federaal informateur Paul Magnette (PS) heeft donderdag cdH en CD&V ontvangen voor een gesprek. Woensdag had hij ook al met DéFI gesproken. N-VA is de enige van de 10 partijen die nog niet uitgenodigd is.
www.hbvl.be
Wie zoet is, krijgt lekkers
www.hbvl.be
Pelosi eist akte van beschuldiging tegen Trump
www.hbvl.be
Grondwettelijk Hof verwerpt klacht tegen nieuwe systeem van Vlaamse kinderbijslag
www.hbvl.be
Geen Instagram voor wie jonger is dan 13 jaar
www.hbvl.be
Helft van Belgische bijensoorten zit zwaar in problemen
www.hbvl.be
Jonge agenten zijn gelukkiger met hun job dan andere werknemers
Ook al worden ze vaak geconfronteerd met verbaal of fysiek geweld, toch zijn jonge politieagenten nog nooit zo gemotiveerd geweest als vandaag.
www.hbvl.be
Leerlinge (16) opgepakt nadat ze klasgenoot met mes in been steekt
www.hbvl.be
Studeren maakt dik
Jongeren verdikken gemiddeld bijna vier kilo tijdens hun studententijd. Vooral mannen kunnen niet van de pintjes en pitta’s blijven, want bij hen blijft zo’n 5,7 kilo plakken. En die extra kilo’s kunnen een hele leven worden meedragen.
www.hbvl.be
“Dúrf aan een stervende te vragen hoe het met hem gaat”
Hij trekt zaterdag nog één keer een schuif vol vermaak open, voor de laatste aflevering van De Battle op Vier, en daarna verlegt hij zijn focus. Met Leef! bereidt James Cooke een docureeks voor over mensen die de dood in de ogen kijken.
www.hbvl.be
Jeroom en Ben Segers gaan koekjes bakken
Altijd al Jeroom een kerststronk willen zien maken? Of Cath Luyten koekjes willen zien bakken? Dan kan u op 19 december afstemmen op Vier voor een speciale kerstaflevering van Bake off. Daarin nemen vier bekende Vlamingen het tegen elkaar op.
www.hbvl.be
Niet elke ‘bakkengemeente’ blij met komst afvalzakken
Niet alle Limburgse gemeenten zitten te wachten op Optimo, het inzamelsysteem waarbij zes verschillende fracties huisvuil in zakken tegelijk worden opgehaald. Een paar gemeenten waar men nog werkt met groen- of restafvalbakken roeren zich.
www.hbvl.be
Mogelijk nieuwe kans voor Zaroury en Aabbou
www.hbvl.be
Bocholt heeft rekening openstaan
Bocholt won twaalf van zijn dertien wedstrijden in de BeNeleague. De enige nederlaag kwam er tegen Bevo. Zaterdag krijgt Bocholt in Panningen de kans om die rekening te vereffenen.
www.hbvl.be
Uw krant viert feest, het cadeautje is voor u
Uw krant wordt vandaag exact 140 jaar. Vieren doen we met een extra bijlage én een cadeautje voor elke lezer.
www.hbvl.be
Een op de vijf Vlamingen is van buitenlandse afkomst
21,1 procent van de Vlaamse bevolking is van buitenlandse herkomst. Dat blijkt uit de Lokale inburgerings- en integratiemonitor van 2019. Genk is zelfs koploper voor heel Vlaanderen.
www.hbvl.be
De beste vriend van Ambiorix
Bilzen, Frits Berckmans, 1944-2019.Met een geheugen vol feiten en weetjes over de Romeinse tijd was Frits Berckmans, leraar Latijn en Grieks aan het Tongerse atheneum, de perfecte stadsgids. “Tongeren was zijn speeltuin.”
www.hbvl.be
Tongerse fotografeert u samen met overleden familielid of huisdier
Wilt u graag een foto laten maken met de schim van een gestorven familielid, vriend of huisdier? Dan kan u terecht bij de Tongerse Kirsten Dreesen (33). “Zo’n foto is de ideale aanzet om met elkaar te praten over verlies”, zegt ze.
www.hbvl.be
Jonge vrouwen laten minder uitstrijkjes nemen
Het aantal jonge vrouwen dat een uitstrijkje laat nemen daalt. Dat blijkt uit het jaarrapport van het Centrum voor Kankeropsporing. “Dit is de eerste generatie die gevaccineerd is”, zegt directeur Patrick Martens. “Ze denken misschien dat een uitstrijkje niet meer nodig is.”
www.hbvl.be
Frankrijk staakt en betoogt tegen pensioenplannen Macron
De massaal opgevolgde stakingen en vakbondsacties tegen de pensioenplannen van de Franse president Macron gaan ook vandaag en de volgende dagen verder. De president zelf liet weten dat hij “kalm en vastberaden” bij zijn hervormingsplannen blijft.
www.hbvl.be
Speel zelf Instagramwaakhond tussen de blote borsten
In de boezem van C-mine Genk opent een interactieve fototentoonstelling over blote vrouwenborsten. Op de expo Taboob kan u zelf gissen naar welke naaktkiekjes geweigerd zijn door Instagram.
www.hbvl.be
Fans beloven doelman warm onthaal
Peter Voets liet hem debuteren, Peter Delorge beleefde met hem in doel zijn mooiste jaren op Stayen en de fans zijn nog altijd fier dat hij STVV tot in Liverpool op de kaart zette. Simon Mignolet krijgt zaterdag ongetwijfeld een warm onthaal op Stayen. “Hij keert terug door de grote poort.”
www.hbvl.be
Clerfayt veut que toutes les offres d'emploi passent par Actiris
03:15 Au siège du Voka jeudi soir, le ministre bruxellois de l’Emploi et de la Formation, Bernard Clerfayt (DéFI), a déclaré que toutes les offres d’emploi devraient être transmises à Actiris.
www.lecho.be
Steven Defour over zijn moeilijke revalidatie: “Ik ben nog niet versleten. Écht niet”
Zoek vanavond niet naar Steven Defour op de Freethiel. ‘Deze match komt te vroeg. En ‘te vroeg’ doen we niet meer.’ Hij praat openhartig over zijn...
1 h
HLN.be
Zdenek Stybar maakt morgen rentree in het veld: “Goed dat Van der Poel niet mee doet, dan kan ik niet gedubbeld worden”
Daar is Zdenek Stybar (33) weer. Zaterdag begint de Tsjechische ex-wereldkampioen aan zijn jaarlijkse uitje in het veld. “Winnen zit er niet in”,...
1 h
HLN.be
Giorgi Chakvetadze is er weer klaar voor, na een ‘annus horribilis’: “Ik kom sterker terug”
AA Gent kan even geen beroep doen op Jonathan David, maar net nu lijkt Giorgi Chakvetadze (20) helemaal hersteld, na een ‘annus horribilis’. Wij...
1 h
HLN.be
La Flandre devient actionnaire de Brussels Airport
03:00 Suite à l’entrée de la société d’investissement flamande PMV au capital de Brussels Airport, le gouvernement flamand protège ses intérêts dans le deuxième moteur économique du pays.
1 h
www.lecho.be
Soms komen dromen uit: VTM draait opnieuw een telenovelle in het genre van razendpopulaire ‘Sara’ en ‘LouisLouise’
VTM knoopt in 2020 terug aan met de telenovelle. Bijna tien jaar na het einde van Ella, de laatste reeks in dat genre, begint de zender met nieuwe opnames. De casting is al in volle gang, en een script is in de maak.
1 h
www.nieuwsblad.be
VTM-talkshow ‘Wat een dag’ krijgt eind 2020 tweede seizoen ondanks bakken kritiek en tegenvallende kijkcijfers
Donderdagavond was het alweer de laatste aflevering van het drukbesproken Wat een dag op VTM. De voorlopig laatste aflevering, want de talkshow komt terug eind 2020. Dat bevestigt VTM.
1 h
www.nieuwsblad.be
Acteur Jeroen Krabbé kreeg de raad om een kogelvrij vest aan te trekken als Sinterklaas: “Dan sterf ik maar in mijn zadel”
Jarenlang trad de Nederlandse acteur Jeroen Krabbé (75) in Amsterdam op als Sinterklaas, maar dit jaar gaf hij de staf door. “Te druk”, aldus Krabbé, die onderstreept dat zijn beslissing niets te maken heeft met de hevige Zwart Piet-discussie die Nederland verdeelt.
1 h
www.nieuwsblad.be
Steven Van Herreweghe wordt de nieuwe presentator van de MIA’s
Steven Van Herreweghe (42) wordt de nieuwe presentator van de MIA’s. Op de jaarlijkse awardshow – voluit de Music Industry Awards – reiken de VRT en Kunstenpunt de Vlaamse muziekprijzen uit. De artiesten en muzikanten van eigen bodem worden deze keer gelauwerd op donderdag 6 februari. Als vanouds zendt Eén de hele avond live uit.
1 h
www.nieuwsblad.be
James Cooke maakt docureeks voor Vier over terminale mensen: “Dúrf aan een stervende te vragen hoe het met hem gaat”
Hij trekt zaterdag nog één keer een schuif vol vermaak open, voor de laatste aflevering van ‘De battle’ op Vier, maar daarna verlegt James Cooke (35) zijn focus. Met ‘Leef!’ bereidt hij een docureeks voor over mensen die de dood in het gezicht kijken. Daarvoor gaat hij zelfs een week bij hen inwonen. “Ik wil sterven bespreekbaar maken. Het staat ons allemaal te wachten.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Club Brugge haalt vervanger voor Diagne en nieuwe targetspits “mag iets kosten”
Club Brugge heeft de knoop doorgehakt. Het haalt in januari een nieuwe targetspits die meteen inzetbaar is en de afgeschreven Mbaye Diagne moet vervangen. De operatie mag iets kosten, want een kopbalsterke en kaatsende spits kan het verschil maken tussen kampioen spelen of niet, of doorgaan in Europa of niet.
1 h
www.nieuwsblad.be
Gwendolyn Rutten en co. gaan voor paars-groen, ondanks gevaar voor eigen partij
De halve Open VLD komt in opstand tegen de partijtop omdat die voor een paars-groene regering rijdt, maar voorzitster Gwendolyn Rutten houdt voet bij stuk. De liberale top gelooft niet meer dat N-VA in een regering wil en is van plan de informateursnota van rode Magnette nog een stuk blauwer te kleuren. Dat maandag de paarsgroene regeringsonderhandelingen al meteen worden opgestart – misschien zelfs met Rutten als formateur – is zeker niet onwaarschijnlijk. “Maar als de top haar wil doordrijft, komt de partij in gevaar,” zeggen sommige liberale voorstanders van paars-geel. Vier redenen voor de liberalen om toch voor paars-groen te gaan.
1 h
www.nieuwsblad.be
Jongeren verdikken gemiddeld bijna 4 kilo tijdens hun studententijd: “Op latere leeftijd wreekt zich dat”
Jongeren verdikken gemiddeld bijna vier kilo tijdens hun studententijd. Vooral mannen kunnen niet van de pintjes en pitta’s blijven, want bij hen blijft makkelijk 5,7 kilo plakken. “De studententijd is een kritische periode”, zegt gezondheidswetenschapper Tom Deliens (VUB). “De kilo’s die jongeren daar aankomen, kunnen ze hun hele leven meedragen. Op latere leeftijd wreekt zich dat.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Jonge politieagenten zijn gelukkiger in hun job dan leeftijdsgenoten met ander beroep
Ook al worden ze vaak geconfronteerd met verbaal of fysiek geweld, toch zijn jonge politieagenten nog nooit zo gemotiveerd geweest als vandaag. Uit een nieuw welzijnsonderzoek bij de lokale politie blijkt dat jonge inspecteurs – onder de 30 – een pak gemotiveerder zijn dan werknemers van dezelfde leeftijd met een ander beroep.
1 h
www.nieuwsblad.be
Wie jonger is dan 13 jaar mag niet meer op Instagram
Nieuwe Instagramgebruikers zullen vanaf nu hun geboortejaar moeten opgeven voor ze een account kunnen aanmaken. Wie jonger is dan 13 jaar zal zich niet meer mogen registreren. “De informatie zal jonge gebruikers beschermen en het zal ons helpen beter te kunnen bepalen wat gebruikers te zien krijgen”, liet Instagram woensdag weten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zo worden dierenbeulen ontmaskerd: minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt budget vrij voor lijkschouwingen op dieren
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt extra budget uit voor lijkschouwingen op dieren, in ware CSI-stijl. “Want wil je de dierenbeulen pakken, dan heb je nood aan gedegen onderzoek”, zegt hij. De kans is groot dat de kadavers eindigen op de autopsietafel van dr. Leen Van Brantegem, de Belgische autoriteit op dit terrein.
1 h
www.nieuwsblad.be
Met woorden alleen krijgt hij de pijn niet uitgelegd: gevangene Guantanamo Bay maakt tekeningen van hoe hij gefolterd werd
Vanuit zijn cel in de gevangenis van Guantanamo Bay heeft terreurverdachte Abu Zubaydah de munitie geleverd voor een bijzonder vernietigende paper over de manier waarop de VS met gevangenen omging. Zubaydah tekende zelfportretten waarop de folterpraktijken te zien zijn waaraan hij onderworpen werd. Zijn advocaat nam ze samen met getuigenissen en interne memo’s op in het dossier.
1 h
www.nieuwsblad.be
“Onrustwekkend, ze denken ten onrechte dat dat niet nodig is”: jonge vrouwen laten geen uitstrijkje meer nemen ter preventie van baarmoederhalskanker
Het aantal jonge vrouwen dat een uitstrijkje laat nemen om zich te laten screenen op baarmoederhalskanker, neemt af. “Onrustwekkend”, zegt Patrick Martens van het Centrum voor Kankeropsporing.“Ze denken ten onrechte dat dat niet meer nodig is, omdat ze gevaccineerd zijn.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Een ster is geboren: Rogine, de rusthuisbewoonster die iedereen aan het lachen brengt met… haar lach
“Nee, ik heb nog nooit in mijn broek gedaan van het lachen. Daar beneden werken alle afsluitingen nog goed”, zegt Rogine (70). Dan buldert haar lach weer door Groenhof, het woon-zorgcentrum in Menen. Voortaan kan heel de wereld mee lachen, want het rusthuis post lachsessie-filmpjes van Rogine op zijn Facebookpagina.
1 h
www.nieuwsblad.be
Opiniepodcast. Natuurlijk kunnen de jaren 30 ons veel leren
Een man brengt een Hitlergroet in Breendonk, in een asielcentrum wordt brand gesticht. Vergelijkingen met de jaren 30 zijn omstreden, weet historicus en opiniemaker Marc Reynebeau. Want de geschiedenis herhaalt zich nooit. Maar ze kan ons wel veel leren.
1 h
De Standaard
Geboren Amsterdammer vastgezet als illegaal. Deportatie dreigt voor 19-jarige Daniël
Geboren en getogen in Amsterdam, maar toch illegaal. De 19-jarige Daniël Buter kreeg bij het aanvragen van een nieuw paspoort te horen dat hij geen...
1 h
HLN.be
Uber kreeg vorig jaar ruim 3.000 meldingen van seksueel misbruik in VS
Uber heeft vorig jaar in de Verenigde Staten meer dan 3.000 meldingen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door chauffeurs of passagiers van de taxi-app. Dat staat in een langverwacht veiligheidsrapport dat het Amerikaanse bedrijf donderdag heeft gepubliceerd.
2 h
De Standaard