Weekend wordt prachtig met veel zon en tot 18 graden, vanaf maandag alweer kouder en regenachtig

Het weekend wordt vaak vrij zonnig bij maxima van 14 tot 18 graden. Dat meldt het KMI.


Read full article on: gva.be
Brian Laundrie, copain de Gabby Petito, retrouvé mort dans une réserve naturelle
Les restes humains retrouvés mercredi dans une réserve naturelle de Floride correspondent bien au petit ami de la jeune voyageuse assassinée Gabby Petito, a annoncé jeudi la police fédérale américaine.
www.7sur7.be
Patrick, victime d'un Covid grave à seulement 49 ans: «Sans le vaccin, j’étais mort»
Il a été hospitalisé durant une dizaine de jours tant la maladie avait attaqué ses poumons.
Lameuse.be
Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “U hebt geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”
Het is genoeg geweest voor mijnheer doktoor. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan de deur van een huisartsenpraktijk in Antwerpen. Voor de orde van geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man dit bericht op sociale media deelde.
HLN.be
EU-leiders schuiven langetermijnmaatregelen tegen hoge energieprijzen voor zich uit
De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten zijn het nog niet eens over wat de Europese Unie op langere termijn kan doen tegen hoge energieprijzen. Dat bleek donderdag na afloop van de eerste dag van een top in Brussel, waar ze ongeveer vijf uur over de huidige piek van de energieprijzen hebben gepraat.
De Standaard
Lalieux voorziet gegarandeerd minimumbedrag als overgangsuitkering
De overgangsuitkering voor jonge weduwen en weduwnaars zal voortaan minstens 1.383 euro per maand bedragen voor een volledige loopbaan. Dat meldt minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
HLN.be
À nouveau plus de 1.000 patients Covid hospitalisés, une première depuis début juin
Le nombre de patients Covid dans les hôpitaux belges a de nouveau dépassé le millier, pour atteindre 1.032, selon les chiffres mis à jour vendredi matin par Sciensano, l’institut de santé publique. C’est presque un tiers (30%) de plus qu’une semaine auparavant. Le cap du millier n’avait en outre plus été atteint depuis le 4 juin dernier. Il y a en outre 230 patients en soins intensifs, soit un cinquième (19%) de plus qu’une semaine auparavant.
www.7sur7.be
Drie jaar na kankerdiagnose is Stijn Coninx terug: “Ik wil geen tijd meer verliezen”
Stijn Coninx (64) liep de voorbije jaren tegen wat obstakels aan, maar nu hij met ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’ weer een film in de bioscoop heeft, is hij terug. “Ik heb mijn prioriteiten bijgesteld”, zegt hij.
www.hbvl.be
Que se passe-t-il à Grâce-Hollogne/Awans? Personne ne veut diriger la zone de police
Les postes de chef de zone sont généralement plutôt prisés par les policiers titulaires du brevet de commandement. Étrangement, les candidats ne se bousculent pas pour diriger la zone de Grâce-Hollogne/Awans.
Lameuse.be
Recordtransfer Kamal Sowah vindt maar moeilijk zijn draai, maar Club Brugge maakt zich geen zorgen
Negen miljoen euro, maar veel plezier heeft Club Brugge er nog niet aan beleefd. Recordtransfer Kamal Sowah (21) mag stilaan in actie schieten, al maakt blauw-zwart zich weinig zorgen. Los van hoe Sowah zich de komende tijd zal ontwikkelen, is er wel één duidelijk duidelijk. De de stap van een Belgische middenmotor naar de absolute topclub in ons land blijkt geen gemakkelijke.
HLN.be
L’État doit pouvoir prouver son engagement pour le climat
06:00 Le contrat de gestion de la SFPI, bras financier du gouvernement fédéral, n’impose qu’à minima de veiller à la vocation environnementale de ses investissements. Une timidité qui tranche avec les propo...
www.lecho.be
Te zuur of te zoet? Gloire de Duras laat ‘moeilijke druif’ riesling net schitteren
Riesling is bezig aan een opmars in Limburg. Op het jongste concours voor de beste Belgische wijn wonnen de rieslings van Gloire de Duras en Aldeneyck respectievelijk een gouden en bronzen medaille.
www.hbvl.be
Op derde album ‘The Shimmer’ houdt Oscar And The Wolf de rustige vastheid aan
Of er onder het glimmende oppervlak van The Shimmer iets nieuws te leren valt over Oscar And The Wolf? Nee, hoor. Ook op Max Colombie’s derde album blijft hij leuren met elektronische knuffelpop waarop het heerlijk wegdromen is gelegen op je oosters tapijt. Rustige vastheid, zou een tsjeef zeggen. Toch veren we bij het beluisteren geregeld recht. Zoals bij een hübsch riedeltje als Your Choice, een fris stukje discopop dat aanzet tot keurig heen en weer wiegen. Of bij Oliver, latinpop na een valiumpje of drie. Of, als we zowaar een refrein spotten! Bij Colombie ooit even uitblinkend in hun afwezigheid als wolvin Naya, maar in hoogtepuntje Livestream en Nostalgic Bitch vindt hij het weerhaakje. Een euvel evenwel dat nooit helemaal verdwijnt: wie Ghost of You kan uitzitten zonder een uiltje te knappen, slaapt ’s nachts duidelijk als een roosje.
www.hbvl.be
Recensie ‘Ultra Elektric’ van The Sore Losers: versterker op 11
The Sore Losers hebben nog eens goed gekeken naar hun versterkers en tevreden vastgesteld dat de volumeknop nog tot 11 gaat. ‘Ultra Elektric’ is hun meest harde plaat, met een merendeel aan nummers die schreeuwen om live gehoord te worden.
www.hbvl.be
COLUMN. Wanneer zijn pikante sms’jes politiek relevant?
De eigenzinnige kijk van columnist Noël Slangen op de actualiteit.
www.hbvl.be
“Als we Polen volgen, krijgen we een Unie à la carte en bestaat er straks geen EU meer”
De Europese top van donderdag en vrijdag had in het teken moeten staan van het herstel van de coronacrisis, digitalisering, stijgende energieprijzen en migratie. Maar andermaal wordt het Brusselse momentum gekaapt door een interne kwestie. Na de tenenkrullende passage van de Hongaarse premier Viktor Orban in juni, is het nu de Poolse premier Mateusz Morawiecki die de EU uitdaagt.
www.hbvl.be
Opnieuw mondmaskers en coronapas op café: zo willen experten vierde golf afremmen
Meer thuiswerk, opnieuw mondmaskers en de invoering van het Covid Safe Ticket in de horeca. Zo hopen experten de vierde golf te kunnen afremmen. Voor dat laatste vinden ze alvast politieke steun.
www.hbvl.be
Dit zijn de pijnpunten bij Limburg United, dat einde wil maken aan zes nederlagen op rij
Hubo Limburg United probeert vrijdagavond tegen Phoenix Brussels een einde te maken aan een reeks van zes nederlagen op rij. Bij de hoofdstedelingen debuteert Jean-Marc Jaumin als nieuwe coach. Wij legden intussen enkele pijnpunten bij United voor aan coach Raymond Westphalen.
www.hbvl.be
Bram Franssen: libero bij Maaseik B en radiomaker bij Tomorrowland
Met dertien op vijftien heeft Maaseik B zijn start in nationale 3D niet gemist. De Maaslanders moeten in de stand enkel Genk laten voorgaan. Zaterdag komt notoire onbekende Bouillon op bezoek. Met libero Bram Franssen, in het dagelijkse leven content coördinator voor Tomorrowland One World Radio blikken we even vooruit.
www.hbvl.be
“Een wisselvallige vrijdag, rukwinden blijven mogelijk”
Vrijdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen aanwezig. Voormiddag blijft het dan ook droog. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten met soms nog rukwinden tussen 40 en 50 km/u.
www.hbvl.be
Ongevallen met fietsers zorgen voor stijging aantal zwarte punten
In 2021 zijn er in Limburg 15 zwarte verkeerspunten bijgekomen, wat het totale aantal op 35 brengt. Die stijging is voornamelijk veroorzaakt door ongevallen met zwakke weggebruikers.
www.hbvl.be
Buso Sint-Elisabeth in Peer en Pelt verplicht opnieuw mondmaskers
Leerlingen en leerkrachten van buso Sint-Elisabeth in Peer en Pelt zullen vanaf maandag opnieuw een mondmasker moeten dragen. Dat heeft de directie donderdagavond aan de ouders laten weten.
www.hbvl.be
536 besmettingen op één dag in Limburg, amper effect op ziekenhuizen
Afgelopen maandag testten in Limburg 536 mensen op één dag positief. Het is al geleden van november vorig jaar, in volle lockdown, dat dat aantal nog zo hoog was. De druk op de ziekenhuizen blijft beperkt. Limburg telt in totaal slechts zeven covidpatiënten op intensieve.
www.hbvl.be
Drie keuringen checken Belgische stadions op veiligheid: “Maar je kan niet op alles voorbereid zijn”
Het Nederlandse voetbal werd afgelopen weekend opgeschrikt toen een volle tribune in het stadion van NEC zomaar instortte. Op de Antwerpse Bosuil rukte de storm van afgelopen nacht een stuk van het dak naar beneden. Veilige stadions zijn plots een ‘hot topic’. Hoe staan de Limburgse eersteklassers ervoor? En hoe worden ze gecontroleerd? We zochten het uit.
www.hbvl.be
Hernán Losada vanuit Washington: “Volledig aangepast aan het Amerikaanse leven”
Hoe zou het nog zijn met Hernán Losada? Heel goed, zo blijkt. De 39-jarige Argentijn is aan een sterk debuutseizoen bezig bij DC United uit Washington. Als jongste coach in de MLS is hij met zijn ploeg nog volop in de running voor een play-off ticket. En uiteraard volgt Losada zijn ex-ploegen Anderlecht en Beerschot nog op de voet.
www.hbvl.be
John van den Brom na verlies tegen West Ham: “Eerste tegengoal was zware klap voor spelers”
Geen stunt maar een ijskoude douche voor KRC Genk in Londen. John van den Brom was na afloop realistisch. “Het blijft moeilijk als wij het de tegenstander zo makkelijk blijven maken”, zei de Genkse T1.
www.hbvl.be
ANALYSE. Onze Genk-watcher na verlies op West Ham: “Het stond in de sterren geschreven”
“Dit mag geen eigen leven leiden”, zei John van den Brom nog voor de wedstrijd. Maar daarvoor is het is dus al te laat, besefte de Genkse coach ook zelf na de match. De kwetsbaarheid van KRC Genk op stilstaande fases heeft de ploeg in een neerwaartse spiraal getrokken.
www.hbvl.be
Initia Hasselt stelt verhalenboek voor
Vrijdag wordt op het Hasseltse stadhuis het verhalenboek ‘Initia Hasselt: 50 jaar hart en handbal’ voorgesteld.
www.hbvl.be
Nieuwkomer DHC Overpelt trekt als leider naar landskampioen Sint-Truiden
Dat DHC Overpelt zondag als leider aan de derby in Sint-Truiden mag beginnen, had voor de start van de competitie niemand verwacht. “Ook hier in Overpelt niet”, geeft T2 Conny Schepers toe.
www.hbvl.be
Houthalens jeugdproduct Vanhove ontbolstert na zware knieblessure
Bij tweedeklasser Houthalen wrijven ze zich in de handen bij de ontbolstering van jeugdproduct Guust Vanhove. Een 20-jarige groeibriljant met nog wat slijpwerk. Zo mist Vanhove de topper tegen Grace-Hollogne vrijdagavond (21.15u) na een overbodige gele kaart.
www.hbvl.be
Groep vrienden op boot stomverbaasd wanneer ze verdwaalde hond zien rondzwemmen in oceaan
Een groep vrienden op een boot in de Amerikaanse stad Fort Lauderdale deed vorig weekend een wel heel vreemde ontdekking. Op een bepaalde ogenblik zagen ze hoe een kleine hond verdwaald rondzwom in de oceaan. Ze aarzelden gelukkig niet lang om in actie te schieten: een van de mannen dook het water in, kreeg de viervoeter te pakken en kon het dier in veiligheid brengen. Uiteindelijk werd de hond herenigd met zijn baasje.
www.hbvl.be
Tous les vaccins contre le Covid sont-ils efficaces? Marius Gilbert, Emmanuel André, Nathan Clumeck... voici le verdict des experts
Les experts disent tout sur l’efficacité de la vaccination et des différents vaccins.
Sudinfo.be
Wat betekent de vierde coronagolf nu precies? “Op piek zullen 400 à 600 bedden op intensieve bezet zijn”
We hebben het vermaledijde woord maanden niet gehoord, leken er voorgoed van af, maar daar is het weer: coronagolf. Nummer 4 is gearriveerd. Of we dat nu willen of niet. Maar wat betekent die vierde golf precies? Stijgen overal en bij iedereen het aantal besmettingen? En hoeveel bedden moeten we op intensieve vrijhouden? “Zeg nooit nooit, maar we verwachten geen piek zoals tijdens vorige golven.”
HLN.be
Meer dan duizend covidpatiënten in het ziekenhuis
Het aantal dagelijkse hospitalisaties is met de helft gestegen ten opzichte van een week eerder. Er liggen weer meer dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Zware brand zorgt voor ravage in Assebroek: “Sluit ramen en deuren”
Een verwoestende brand heeft donderdagnacht voor een enorme ravage gezorgd in een grote loods achter een voormalige drukkerij. Via een BE-alert wordt gevraagd ramen en deuren te sluiten.
HLN.be
Weer meer dan duizend covidpatiënten in Belgische ziekenhuizen
Het aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
1 h
HLN.be
La moitié des ambulants de la Batte déménage dès ce dimanche pour le chantier du tram
Avec retard certes, mais le chantier du tram débarque dès cette semaine sur le quai de la Batte et 130 marchands ambulants ont été priés de déménager, sans doute pour une bonne année. Ils iront se placer dans les espaces vides et sur le parking devant la Grand Poste.
1 h
Lameuse.be
RFC Seraing : Benjamin Boulenger tient sa revanche
Benjamin Boulenger avait rejoint Charleroi des rêves plein la tête. L’échec fut au rendez-vous. Il signe au RFC Seraing dans la foulée, bien déterminé à réussir. Aujourd’hui, s’il ne fait pas l’unanimité dans les tribunes du Pairay, il enchaîne les titularisations en Jupiler Pro League et s’apprête à affronter ses anciennes couleurs.
1 h
Lameuse.be
Les lourdes sanctions qui menacent le Standard et Bruno Venanzi
Dans une semaine, la chambre du conseil d’Hasselt doit décider du renvoi en correctionnelle du Standard et de Bruno Venanzi. Pour «faux en écriture» dans le cadre du transfert d’Edmilson Junior au Qatar, le président des Rouches risque une peine d’emprisonnement, tandis que la Fifa pourrait sanctionner le club d’une interdiction de transferts, mais aussi d’une exclusion des compétitions européennes.
1 h
Lameuse.be
Biden: VS zullen Taiwan verdedigen bij aanval door China
De Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied.
1 h
HLN.be
Chelsea vreest Romelu Lukaku weken kwijt te zijn
Chelsea zal pas de komende dagen meer duidelijkheid hebben over de enkelblessure van Romelu Lukaku. De medische staf gaat voorlopig uit van een onbeschikbaarheid van minstens 2 tot 3 weken. Het wordt touch and go voor de interlandperiode, half november. Het is wachten op een definitieve tijdsbepaling.
2 h
HLN.be
Standard: William Balikwisha est reparti chez les Espoirs
Mauvaise nouvelle pour William Balikwisha, le joueur du Standard.
2 h
Lameuse.be
Arendonkse priester geschorst na klachten over aanranding: “Schuldig of niet, het verhaal stopt zolang de zaak loopt”
Het bisdom heeft beslist om pater L.V. uit Arendonk (58) te schorsen. Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar L. na drie klachten van aanranding aan meerderjarige, kwetsbare personen. Hij mag niet meer actief zijn in de parochie en moet ook zijn pastorijwoning in Arendonk verlaten. Voor de huwelijken en uitvaarten die gepland staan, nemen andere voorgangers de taken over. “Schuldig of niet, het verhaal van pater L. stopt zolang deze rechtszaak loopt. Mensen voelen zich gekwetst en hebben veel vragen.”
2 h
www.gva.be
Toch gelukt: elf gewiekste Antwerpfans sluipen “met Turkse identiteit” het stadion van Fenerbahçe binnen
Ook al waren er officieel geen uitsupporters toegelaten in het stadion van Fenerbahçe trokken er toch naar schatting zo’n 150 supporters vanuit België naar Istanboel, hopend om toch via een of andere weg aan een ticket te geraken voor de belangrijke Europese wedstrijd van hun club. Voor het gros bleek dat een hopeloze zaak. Maar onderschat nooit de vindingrijkheid van een Antwerpfan. Elf Antwerpsupporters raakten toch binnen. “Door de identiteiten van bestaande Turken te ‘gebruiken’”, glunderen Mike en Jasper, twee van de gelukkigen.
2 h
www.gva.be
Antwerps loodsbedrijf Brabo gaat olievervuiling in de haven bestrijden met “twee nieuwe werkpaarden”
Het Antwerpse loodsbedrijf Brabo heeft donderdag de aankomst gevierd van twee nagelnieuwe boten om de restanten van olierampen in de Antwerpse haven op te ruimen. Ze kosten samen zo’n 6,5 miljoen euro. “Dit zijn echt twee werkpaarden in de natte aannemerij.”
2 h
www.gva.be
Paul Lembrechts (65) kan fluiten naar 1.800 euro per dag: het laatste kunstje van de Antwerpse zakenman?
Coup de théâtre woensdag op de aandeelhoudersvergadering van FNG. Het loonvoorstel van Paul Lembrechts, de CEO van de noodlijdende groep, werd weggestemd, waarop de topman prompt zijn ontslag indiende. Is dit de laatste akte in het woelige professionele leven van de Antwerpenaar?
2 h
www.gva.be
Slecht onderhouden voetpaden en wegen blijven Antwerpenaar mateloos ergeren
De Antwerpenaar is niet onder indruk van het onderhoud van straten en pleinen. Uit de peiling die Gazet van Antwerpen liet uitvoeren blijkt dat ruim 41% van de ondervraagden het onderhoud van wegen en voetpaden in de stad ondermaats vindt.
2 h
www.gva.be
Ondanks heisa spijbelen deze jongeren voor klimaatmars: “Wat moet ik op school doen als er geen toekomst is?”
De politieke heisa rond het spijbelen leggen deze vijf klimaatjongeren naast zich neer. Zij gaan vrijdag naar de klimaatmars in Gent, met dezelfde motivatie als inmiddels anderhalf jaar geleden. “De toekomst staat op het spel. We moeten een sterk signaal geven.”
2 h
www.gva.be
Tim (34) raakte verlamd nadat hij sms’te achter het stuur: “Ik ga wat later zijn”, stuurde hij. Zes weken later werd hij uit coma gehaald
We leren het maar niet af: met het tegelijk rijden en sms’en scheren we opnieuw Europese toppen. Nochtans zorgt de afleiding achter het stuur voor minstens 50 doden per jaar. Ook Tim Pieters (34) uit Kruibeke flirtte met de dood nadat hij zijn gsm bovenhaalde. “Ik stuurde naar mijn vriendin dat ik wat later thuis ging zijn, maar toen werd het plots zwart. Zes weken later werd ik half verlamd uit coma gehaald. En dat door één stommiteit.”
2 h
HLN.be