Wellicht stukjes meteoriet neergestort in Denderstreek: hoe groot is de kans dat je ze vindt?

Er zijn mogelijk brokstukken van een meteoriet neergestort in Oost-Vlaanderen. Dat bevestigt het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie zondag. Al heeft dat geen grote impact op ons land. De kans is zelfs klein dat iemand de brokstukken ooit vindt.


Read full article on: nieuwsblad.be
Eerste besmetting met rhinovirus in Limburg
Het dodelijke rhinovirus voor paarden is nu ook in Limburg vastgesteld. Naast vier besmettingen in West-Vlaanderen is er ook één geval van EHV-1 in onze provincie gemeld.
www.hbvl.be
Fidesz verlaat EVP-fractie
De EVP-fractie in het Europees Parlement keurde een aanpassing van de interne procedures goed waardoor het mogelijk wordt de Fidesz-leden te schorsen. De elf leden van de Hongaarse regeringspartij verlaten de fractie.
De Standaard
Le Kremlin dénonce les nouvelles sanctions occidentales, "absolument inacceptables"
Le Kremlin a dénoncé mercredi comme "absolument inacceptables" les nouvelles sanctions adoptées par l'UE et les Etats-Unis à l'encontre de hauts responsables russes pour l'empoisonnement et les poursuites judiciaires visant l'opposant Alexeï Navalny.
www.dhnet.be
Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervragen premier De Croo over Belgische klimaatbeleid
De vier jonge klimaatactivisten Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever hebben vandaag om 18 uur een online ontmoeting met premier Alexander De Croo. Daarin zullen ze hem ondervragen over het huidige Belgische klimaatbeleid. Hun afspraak met De Croo komt er ter gelegenheid van een open brief die de klimaatjongeren in 2020 aan de wereldleiders hebben gericht.
HLN.be
Statisticus Bart Mesuere pleit voor nuance in het vaccindebat: “Kijk niet alleen naar de grote voorraad, dat is te gemakkelijk”
Ja, het mag voor hem ook allemaal wat sneller gaan. Maar neen, zo problematisch zijn die grote vaccinvoorraden in de vriezers niet per se, vindt Bart Mesuere, onderzoeker aan de UGent en dankzij zijn dagelijkse coronacijfers ondertussen misschien wel Vlaanderens bekendste statisticus. Het debat moet volgens hem veel meer focussen op de ‘doorlooptijd’, het aantal dagen tussen de levering en de toediening van een vaccin. Volgens Mesuere kan die wel korter door mensen zelf te laten kiezen wanneer ze om hun vaccin komen.
HLN.be
Pourquoi l'air est particulièrement chargé en particules fines ce mercredi
Des concentrations élevées de particules fines ont été relevées par les réseaux de mesure des trois Régions du pays, signale mercredi la Cellule interrégionale de l’environnement (Celine). Un phénomène créé par l’oxyde d’azote du trafic, l’ammoniac de l’agriculture en combinaison avec un nuage de poussières en provenance du Sahara.
www.7sur7.be
La Russie dénonce les nouvelles sanctions occidentales: “Absolument inacceptables”
Le Kremlin a dénoncé mercredi comme “absolument inacceptables” les nouvelles sanctions adoptées par l’UE et les États-Unis à l’encontre de hauts responsables russes pour l’empoisonnement et les poursuites judiciaires visant l’opposant Alexeï Navalny.
www.7sur7.be
Japanse miljardair zoekt compagnons voor maanvlucht
11:10 De techondernemer Yusaku Maezawa wordt in 2023 de eerste maantoerist. Acht uitverkorenen mogen gratis meevliegen met de Starship-raket van SpaceX.
www.tijd.be
La pépite du FC Bruges Noa Lang dans le collimateur de l’AC Milan
Les statistiques du jeune joueur du FC Bruges sont impressionnantes cette saison.
Sudinfo.be
Flobecq: neufs moutons morts de faim découverts dans une prairie !
Le refuge des Collines n'a rien pu faire pour sauver ces pauvres bêtes qui n'étaient pas nourries ni soignées correctement. Indigné, le bourgmestre compte engager des poursuites contre l'auteur de ces actes de maltraitance animale.
www.dhnet.be
De nombreuses personnes se sont rassemblées près du lac de Louvain-la-Neuve: «No comment!»
Du soleil et une motivation mise à rude épreuve, les jeunes n’avaient pas la tête à rester dans leur kot ce mardi après-midi.
Sudinfo.be
18-jarige Hasseltse met ongeneeslijke spierziekte ijvert voor snelle opsporing via hielprik
De 18-jarige Catharine Akichjev uit Hasselt lijdt aan een ongeneeselijke en erfelijke spierziekte SMA, beter bekend als de ziekte van baby Pia. In 2019 werd er bijna 2 miljoen euro verzameld via een sms-actie om de ontzettende dure gentherapie te kunnen betalen van baby Pia uit Wilrijk. Een vroege opsporing van de zeldzame ziekte is noodzakelijk en dat kan via een hielprik na de geboorte. Eerder deze maand besloten Wallonië en Brussel SMA die opsporing standaard mogelijk te maken. Vlaanderen springt niet mee op de kar en dat vindt de 18-jarige Catharine Akichjev uit Hasselt een gemiste kans. De ziekte verdient ook hier erkenning, klinkt het.
www.hbvl.be
Suspension du prononcé pour le cycliste qui avait bousculé une fillette dans les Fagnes
Le tribunal correctionnel de Verviers a accordé, mercredi, la suspension du prononcé au cycliste, né en 1959, qui avait fait tomber une fillette de 5 ans alors qu'elle se promenait dans les Fagnes avec sa famille le 25 décembre.
Levif.be
Coolblue verloot beschikbare Playstations 5 door te weinig voorraad
Het e-commerce bedrijf Coolblue organiseert een loting bij de verkoop van de nieuwe Playstation 5. “Er zijn meer dan 300.000 geïnteresseerden in de gameconsole, maar helaas hebben wij slechts 1600 stuks beschikbaar.”
HLN.be
Vader van Iljo Keisse is verplichte sluiting van zijn café beu: “Alles ben ik kwijt, zelfs mijn zoon en moeder moeten bijspringen”
“Is het bijna genoeg? Trop is te veel”, staat sinds kort te lezen op de ramen van ‘De Karper’. Voor Ronie Keisse, die het bekende café op de Kortrijksesteenweg uitbaat, duurt de verplichte sluiting veel te lang. “Zelfs mijn moeder en zoon moeten financieel bijspringen”, vertelt de vader van wielrenner Iljo.
www.nieuwsblad.be
Nog geen Playstation 5 kunnen kopen? Coolblue verloot 1.600 consoles
Het e-commerce bedrijf Coolblue organiseert een loting bij de verkoop van de nieuwe Playstation 5. “Er zijn meer dan 300.000 geïnteresseerden in de gameconsole, maar helaas hebben wij slechts 1600 stuks beschikbaar.”
HLN.be
Des assouplissements en mars ? "Pas une bonne idée", selon Steven Van Gucht
Avant le Codeco de ce vendredi, Steven Van Gucht a donné son avis sur de potentiels assouplissements.
www.lalibre.be
‘Vuilste’ beelden van het jaar? Nieuwe realityreeks volgt professionele cleaners: “Ooit was er een man die zijn behoefte in een doosje deed”
Vanaf maandag 15 maart komt VTM 2 met een nieuwe realityreeks. In ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’ volgt VTM 2 verschillende Vlamingen die als professionele cleaners beginnen. Waar anderen geen begin zien en vaak de meest hallucinante situaties meemaken, schieten zij in actie.
HLN.be
Des assouplissements en mars ? "Pas une bonne idée", selon Steven Van Gucht
Avant le Codeco de ce vendredi, Steven Van Gucht a donné son avis sur de potentiels assouplissements.
www.dhnet.be
Zou u Sambi Lokonga of Struijk meenemen naar het EK? Of denkt u aan een ander wit konijn? Kruip in het hoofd van Martínez en selecteer 23 Rode Duivels
Nog 100 dagen tot aan het EK voetbal. De Rode Duivels willen er vol voor winst gaan, maar met welke groep moeten ze dat doen? Uiteraard zijn (een fitte) Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Toby Alderweireld en Thibaut Courtois nog altijd dé zekerheden. Maar wie zou u graag nog in de 23-koppige EK-selectie zien volgend jaar? Kruip in het hoofd van Roberto Martínez en probeer zelf een evenwichtige ploeg samen te stellen.
HLN.be
Aanstaande ouders maken geslacht van tweeling bekend, maar dan zorgt papa voor échte verrassing
Troy en Jasmine verwachten niet één, maar twee baby’s. De aanstaande ouders zijn dan ook erg benieuwd naar het geslacht van hun kinderen en delen dat in een genderrevealparty met vrienden en familie. Maar middenin dat hele gebeuren zorgt Troy voor de échte verrassing.
www.hbvl.be
Sloveense premier stuurt Verhofstadt terug naar ‘koloniaal’ België: ‘Slovenië is niet Congo’
De Sloveense premier Janez Jansa heeft in een discussie op Twitter uitgehaald naar Europarlementslid Guy Verhofstadt. Hij wees er Verhofstadt op dat hij ‘niet langer het hoofd is van een koloniale macht’. Jansa ligt al langer onder vuur omdat hij de persvrijheid met de voeten treedt.
De Standaard
1 op de 5 Belgen heeft last van constipatie: hoe weet je of jouw stoelgang gezond is? En wat kan je ertegen doen?
Wie af en toe eens kijkt naar zijn ontlasting in het toilet heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat deze er niet altijd hetzelfde uitziet. Maar kan je stoelgang iets zeggen over je gezondheid? En wanneer is je ontlasting abnormaal? “4 op de 10 Belgen kampt met maagdarmklachten en 1 op de 5 heeft regelmatig last van constipatie”, zegt professor maag- en darmziekten Danny De Looze (UZ Gent). Hij legt uit wat een normale, gezonde stoelgang is én wat je kan doen om makkelijker naar het grote toilet te gaan.
HLN.be
Wetenschappers ontdekken waarom we altijd nog plaats hebben voor een dessert
Je zit bomvol, zo vol dat je broeksknoop los moet. Maar dan komt een decadent dessert op tafel en heb je opeens weer appetijt. Wetenschappers buigen zich al langer over dat bijzondere trekje van de mens. Nu hebben ze ontdekt waarom we ons soms zo overeten – én hoe we dat in de toekomst misschien kunnen tegengaan.
HLN.be
On opte plus souvent pour une cuisinière à induction: voici pourquoi
Aujourd’hui, plus de la moitié des cuisinières vendues sont électriques. Les cuisinières au gaz ont longtemps été considérées comme la meilleure option pour cuisiner. Mais pourquoi cuisinons-nous de plus en plus à l’induction? Le site de construction Livios vous présente les caractéristiques.
www.7sur7.be
Verraadt de inhoud van je toiletpot iets over je gezondheid? Maag- en darmexpert geeft uitleg over je stoelgang
Wie af en toe eens kijkt naar zijn ontlasting in het toilet heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat deze er niet altijd hetzelfde uitziet. Maar kan je stoelgang iets zeggen over je gezondheid? En wanneer is je ontlasting abnormaal? “4 op de 10 Belgen kampt met maagdarmklachten en 1 op de 5 heeft regelmatig last van constipatie”, zegt professor maag- en darmziekten Danny De Looze (UZ Gent). Hij legt uit wat een normale, gezonde stoelgang is én wat je kan doen om makkelijker naar het grote toilet te gaan.
HLN.be
Les règles du Covid
Par Elise Zurstrassen, 20 ans Quand les règles sont là, j’ai peur d’avoir envie. Envie de prendre la main de l’homme croisé sur le chemin du supermarché Envie de l’embrasser au cœur d’une bulle de son pur et fort Envie de fracasser ...
www.lalibre.be
KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step mikt met Bennett op ritzeges in Parijs-Nice
Deceuninck-Quick.Step heeft z’n selectie voor Parijs-Nice rond. De ploeg van Patrick Lefevere mikt in de ‘Koers naar de Zon’ op ritzeges met Sam Bennett. De Ierse topsprinters was in de UAE Tour uitstekend op dreef met twee etappezeges. Mattia Cattaneo krijgt dan weer de vrijheid om een goed klassement uit de brand te slepen. Voorts staan ook de namen van Rémi Cavagna, Tim Declercq, Yves Lampaert, Michael Morkov en Florian Sénéchal op de deelnemerslijst.
HLN.be
Quinze ans de prison ferme pour des braquages en série dans les régions de Charleroi et Namur
Le tribunal correctionnel de Charleroi a condamné Pierrot Casciato, 35 ans, à 15 ans de prison. L’homme était en aveux d’une quinzaine de braquages commis en région carolorégienne et dans le Namurois. Des vols avec violence qui ont brisé la vie des victimes. L’une d’entre elles n’y a d’ailleurs pas survécu, elle s’est suicidée quelques mois après le vol avec violence.
Sudinfo.be
Raad van State fluit stad Hasselt terug: ‘cannabisshop’ mag opnieuw open
De Raad van State heeft het reglement dat de stad Hasselt heeft ingeroepen om de cannabisshop Kush&Co in de Hasseltse Persoonsstraat te sluiten naar de prullenbak verwezen en heeft de sluiting opgeheven. De zaak mag dus weer open.
www.hbvl.be
Voici la situation dans votre commune: les contaminations en baisse dans quatre provinces (carte)
Si la hausse de contaminations se poursuit en Belgique, le rythme de progression ralentit. Le nombre d'hospitalisations augmente aussi par rapport à la semaine précédente, mais le nombre de décès continue heureusement à diminuer.
Levif.be
"Campagne de dénigrement calculée": Meghan Markle fustige les nouvelles accusations de harcèlement à son encontre
La duchesse de Sussex a fait l'objet d'une plainte déposée lors de son passage à Kensington Palace.
www.dhnet.be
Hoog aandeel zieken en invaliden in België in vergelijking met rest van Europa
Het aandeel zieken en invaliden in dit land is de laatste tien jaar veel sterker gestegen dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad Research. De aanname dat de vergrijzing, de communicerende vaten tussen werkloosheidsstelsel en het stelsel van ziekte en invaliditeit en de veranderende arbeidsomstandigheden de stijging veroorzaken, klopt volgens Randstad niet.
HLN.be
À 100 jours de l'Euro, choisissez les 23 Diables rouges pour gagner la compétition !
Dans 100 jours, l'Euro débutera. Elisez vous-même les 23 afin d'aller chercher un trophée !
www.dhnet.be
Vaccination: vers un reset de la stratégie?
Plusieurs voix politiques s’élèvent pour demander de revoir la stratégie vaccinale belge, qui connaît certaines difficultés.
www.lesoir.be
Antwerpenaar Sam Proesmans is corona-adviseur van premier De Croo
Hij trok met een zelfgemaakte ambulance door Afrika, staat op de barricaden voor het klimaat en stak zijn ambitie om ooit minister van Volksgezondheid te worden niet weg. Maak kennis met Sam Proesmans, de corona-adviseur van premier Alexander De Croo.
www.gva.be
Helft van de gemeenten wil op afspraak blijven werken
De helft van de Vlaamse gemeenten wil na corona vooral op afspraak werken. Dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2 en het Centrum voor Lokale Politiek van de Universiteit Gent. De meeste gemeenten doen dat nu noodgedwongen, om drukte aan de loketten te vermijden.
www.nieuwsblad.be
Kandidaat-voorzitter Laporta dropt bommetje tijdens debat: “Als ik niet win, zal Messi vertrekken”
Gisteren vond in het kader van de strijd om het voorzitterschap van FC Barcelona een debat plaats met de drie kandidaten: Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa. Uiteraard kwam ook Lionel Messi ter sprake, maar enkel Laporta wilde op het onderwerp ingaan. De 58-jarige Catalaan ziet Messi niet blijven wanneer hij niet als winnaar uit de bus komt.
HLN.be
Kandidaat-voorzitter Laporta dropt bommetje tijdens debat: “Als ik niet win, zal Messi vertrekken”
Gisteren vond in het kader van de strijd om het voorzitterschap van FC Barcelona een debat plaats met de drie kandidaten: Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa. Uiteraard kwam ook Lionel Messi ter sprake, maar enkel Laporta wilde op het onderwerp ingaan. De 58-jarige Catalaan ziet Messi niet blijven wanneer hij niet als winnaar uit de bus komt.
HLN.be
Ook Nieuw-Zeeland wil akkoorden tussen technologiereuzen en media
Nieuw-Zeeland wil net als Australië akkoorden sluiten tussen de technologiereuzen en de media. De overheid heeft Google en Facebook daar vorige week over aangesproken.
HLN.be
Opnieuw negen betogers gedood in Myanmar, paus roept op tot vrijlating politieke gevangenen
De manifestaties tegen de militaire staatsgreep in Myanmar hebben woensdag aan zeker negen betogers het leven gekost, melden lokale media. Volgens de VN vielen zondag ook al achttien doden bij protesten. Paus Franciscus vraagt om politieke gevangenen vrij te laten.
De Standaard
OPROEP. Eén jaar thuiswerk. Hoe bevalt het u?
Volgende week is het exact één jaar geleden dat thuiswerken aangeraden en vervolgens verplicht werd. Bijgevolg ruilen vele Limburgers hun bureau op kantoor al een jaar in voor eentje in eigen huis.
1 h
www.hbvl.be
Nouvelle grève de 24 heures chez Fedext-TNT à Liege Airport
Aucun avion de la compagnie Fedex-TNT n’a à nouveau décollé de l’aéroport de Liège depuis ce mardi 22 heures et au moins jusque ce mercredi même heure. Le personnel veut ainsi marquer son désaccord avec la suppression de 671 emplois dans son hub liégeois.
1 h
Lameuse.be
Avec 4 buts et 3 passes décisives, Romelu Lukaku est élu joueur du mois en Serie A (vidéo)
Le Diable rouge a aidé son club à prendre la tête du championnat.
1 h
Sudinfo.be
Astérix débarque sur Netflix
C’est le quotidien français Le Parisien qui révèle l’info. Le géant du streaming et les éditions Albert René, qui publient les aventures du Gaulois moustachu et de tous ses amis (385 millions d’albums vendus dans le monde), viennent de signer un accord pour la création d’une série animée 3D. Produite par Alain Goldman, cette création Netflix sera réalisée par un connaisseur, Alain Chabat, qui avait déjà porté sur grand écran Astérix et Obélix : Mission Cléopâtre en 2002 avec un énorme carton à la clé au box-office (14 millions d’entrées).
1 h
www.lavenir.net
Hausse des personnes en soins intensifs: la faute aux variants ? Pas si simple
On constate depuis quelques jours dans différents services de soins intensifs une hausse du nombre de patients atteints du covid. Ce qui frappe c'est que ceux-ci sont plus jeunes, qu'ils n'ont pas forcément de facteur de comorbidité et que leur état se dégrade plus rapidement. Le point avec Frédérique Jacobs, infectiologue de l'hôpital Erasme.
1 h
Levif.be
Jusqu’à 130 euros par mois d’indemnités de télétravail: les précisions du fisc
Une circulaire fixe les règles d’octroi d’indemnités pour les frais qui peuvent être accordées aux salariés en franchise d’impôt, à partir du 1er mars.
1 h
www.lesoir.be
Feestelijk kerstmaaltijd voor Floris in ‘Don't Worry Be Happy’: hondenvoer met frietjes
Het is Kerstmis vanavond in ‘Don’t Worry Be Happy’ en dat mag gevierd worden. Floris duikt in de feestelijke stemming en serveert voor zichzelf, zijn trouwe viervoeter en zijn kipjes Pedigree met frieten. Zijn traditionele zondagsmaal.
1 h
HLN.be