WGO-team bijna klaar voor corona-speurtocht in Wuhan

07:33 Het internationale onderzoeksteam van de Wereldgezondheidsorganisatie dat politiek gevoelig onderzoek zal verrichten naar de bron van het coronavirus is donderdag in de Chinese stad Wuhan aangekomen.
Load more
Read full article on: tijd.be
Kompany ne digère pas le but pris face à Mouscron : "Comme un autobut" (Mise à jour)
Le coach anderlechtois n’a pas digéré le 1-0. "La communication, c’est l’ABC du foot."
1m
www.dhnet.be
Un restaurant ouvre ses portes pour protester contre les mesures sanitaires en France: «C’est mon devoir de désobéir» (vidéos)
Le restaurateur a été placé en garde à vue après son geste.
6 m
Sudinfo.be
LIVE. Brys voert alweer last minute wijziging aan basiself door
• Aftrap: 21u
HLN.be
Loopbaancheques moeten niet-actieven weer sneller aan de slag helpen
In de toekomst moeten ook niet-actieven toegang krijgen tot loopbaancheques. Mensen die een tijd inactief geweest zijn, zouden op die manier een beter zicht krijgen op hun talenten en competenties en zouden zo ook vlotter aan de slag kunnen. Dat staat in een voorstel van resolutie van Philippe Muyters (N-VA), Robrecht Bothuyne (CD&V) en Tom Ongena (Open Vld) dat vandaag is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Enkel oppositiepartijen Groen en sp.a onthielden zich bij de stemming.
HLN.be
Chênée a enfin son magasin en vrac: «Chez Lucienne», rue Neuve
Après avoir travaillé plus de dix ans dans le secteur du fast-food, Anne s’est lancée dans l’ouverture de sa propre enseigne, «Chez Lucienne». Une épicerie de quartier en vrac, locale et bio, qui colle aujourd’hui davantage à ses convictions personnelles.
Lameuse.be
Sergio Herman wil nieuw culinair paleis bouwen om in te wonen én koken: plannen lichten al tipje van de sluier op
Topkok Sergio Herman heeft plannen met een oude boerenschuur en woonhuis in Terhofstede in de Nederlandse provincie Zeeland. Er komt geen restaurant, maar Herman wil er wel gasten ontvangen voor een culinaire beleving. Hij wil er ook gaan wonen. De plannen van aanleg lichten al een tipje van de sluier op over hoe dat culinaire paleis er moet gaan uitzien: het wordt een modern, houten huis met rieten dak en een mooie showtuin.
HLN.be
LIVE. Voetballen in de Ghelamco Arena! Haal Gent zes op zes binnen tegen STVV?
• Aftrap: 21u
HLN.be
Geen spektakel ditmaal, maar een droge brilscore voor Beerschot en Kortrijk met Gano in de basis
Zo spektakelrijk de heenmatch was, des te eentoniger de terugwedstrijd werd. Beerschot en Kortrijk hielden elkaar wederom in evenwicht. Het werd ditmaal geen 5-5, maar een droge 0-0. De schaarse kansen werden stuk voor stuk de nek omgewrongen, waardoor iedereen op zijn honger bleef zitten.
www.hbvl.be
Les mains invisibles de Nethys: quel politique savait quoi?
L'inculpation d'un "quarteron managérial" ne doit pas faire oublier les responsabilités politiques liégeoises dans les errements de la tentaculaire SA Nethys.
Levif.be
Des experts covid rendent un rapport alarmant aux ministres: «Le variant britannique sera d’ici peu dominant en Belgique»
Des experts ont rendu au gouvernement un rapport confidentiel qui dresse un bilan alarmant de la situation épidémiologique belge.
www.lesoir.be
Experts waarschuwen voor mogelijke zevende dosis uit Pfizer-flacon: "Niet zonder risico"
In bepaalde gevallen kunnen er niet zes, maar zeven doses uit één flacon van het coronavaccin Pfizer/BioNTech gehaald worden. Dat stelt hoogleraar Johan Braeckman in een opiniestuk op VRT NWS. Het BVAS, Zorgnet-Icuro en het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn verontrust. Zij stellen dat het om een onvolledige dosis gaat en vrezen problemen op vlak van veiligheid en logistiek.
HLN.be
Ook hobby’s in deeltijds kunstonderwijs tellen mee als ‘buitenschoolse activiteit’
Ook hobby’s in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) tellen mee voor de buitenschoolse activiteiten waaruit kinderen er voortaan één moeten kiezen wegens de coronamaatregelen. Dat blijkt uit een mededeling van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag over de coronamaatregelen in het onderwijs.
www.hbvl.be
Werk op de plank voor Tuchel: Chelsea blijft steken op 0-0-gelijkspel tegen Wolves
Kersvers Chelsea-coach Thomas Tuchel is niet begonnen met een zege. De Blues hadden doorheen de wedstrijd het balbezit, maar kwamen niet tot scoren.
HLN.be
Genk s'impose 3-2 contre Zulte Waregem après quelques frayeurs en fin de match
Le Racing Genk a battu Zulte Waregem 3 buts à 2, mercredi, lors de la 22e journée de la Jupiler Pro League de football. Le Beerschot et Courtrai n'ont pas réussi à se départager (0-0).
www.dhnet.be
Beerschot en Kortrijk houden elkaar in evenwicht met gelijkspel
Zo spektakelrijk de heenmatch was, des te eentoniger de terugwedstrijd werd. Beerschot en Kortrijk hielden elkaar wederom in evenwicht. Het werd ditmaal geen 5-5, maar een droge 0-0. De schaarse kansen werden stuk voor stuk de nek omgewrongen, waardoor iedereen op zijn honger bleef zitten.
De Standaard
L’Europe réclame les vaccins produits par AstraZeneca au Royaume-Uni
La Commission estime que l’Europe a droit, tout autant que les Anglais, aux vaccins produits dans deux usines outre-Manche.
www.lesoir.be
Ce qu’il faut savoir sur le troisième vaccin qui sera disponible, celui d’AstraZeneca
Sous réserve d'une approbation de l’Union européenne, le vaccin élaboré par le groupe britannique AstraZeneca pourrait devenir le troisième vaccin contre le Covid-19 à être autorisé dans l’UE. D’ici là, que faut-il savoir à propos de ce vaccin ?
www.lalibre.be
Revalidatie van Zinho Vanheusden verloopt sneller dan verwacht: “Het EK? Natuurlijk denk ik eraan”
Eindelijk een keer goed nieuws op het blessurefront van de Rode Duivels. De revalidatie van Zinho Vanheusden verloopt sneller dan verwacht. Snel genoeg om in aanmerking te komen voor een EK-selectie?
HLN.be
Genk bibbert in het slot, maar Onuachu zorgt voor de drie punten tegen Zulte Waregem
Paul Onuachu heeft Racing Genk na vier wedstrijden zonder zege nog eens de drie punten bezorgd. In de 3-2-zege tegen Zulte Waregem scoorde de Nigeriaan opnieuw twee keer. Door zijn twee goals staat zijn doelpuntentotaal nu al op 22.
De Standaard
ONZE PUNTEN. “Ito krijgt punten voor wauw-moment van de avond”
Paul Onuachu kroonde zich tegen Zulte Waregem met zijn 21ste en 22ste doelpunt weer tot man van de match. Junya Ito zorgde voor het wauw-moment van de avond met een heerlijk hieltje. Dit zijn onze punten.
www.hbvl.be
La famille de Jozef Chovanec “stupéfaite” par les propos du chef de la police fédérale
La famille de Jozef Chovanec, ce passager slovaque mort en février 2018 après son passage dans une cellule policière de l'aéroport de Charleroi, s'est dite stupéfaite mercredi par les déclarations du commissaire général de la police fédérale Marc De Mesmaeker, la veille à la Chambre.
www.7sur7.be
Coronavirus: Theo Francken adresse une nouvelle petite pique au gouvernement en pleine assemblée
L'élu flamand s'était déjà moqué de la campagne de communication du gouvernement fédéral contre le Covid-19 en novembre dernier. Il en a remis une couche à la Chambre ce mercredi.
www.lalibre.be
ONS OORDEEL. Vanhamel matchwinnaar met nieuwe clean sheet voor Beerschot
Beerschot en KV Kortrijk hebben de punten opnieuw eerlijk verdeeld. In de spectaculaire heenwedstrijd was dat wel nog bij 5-5, vanavond bleef een droge 0-0 staan op het scorebord. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Mannekes.
www.gva.be
"Pouvez-vous m'informer à l'avance cette fois pour que je ne m'étouffe plus avec mon café?": Theo Francken se moque encore de la campagne du gouvernement contre le Covid (Mise à jour)
L'élu flamand s'était déjà moqué de la campagne de communication du gouvernement fédéral contre le Covid-19 en novembre dernier. Il en a remis une couche à la Chambre ce mercredi.
www.dhnet.be
Trekker en auto botsen aan The Bridge in Lozen
Een trekker en een auto zijn woensdag rond 18.15 uur in botsing gekomen op de kruising van de Hamonterweg met de Lozerweg, net voorbij de sluis en ter hoogte van café The Bridge.
www.hbvl.be
Revirement de situation à Mouscron : la commune aura bien un centre de vaccination sur son territoire ! (Mise à jour)
Le lieu n'a pas encore été désigné mais il devra être opérationnel dès le mois de mars.
www.dhnet.be
Genk bibbert nog na 3-0-voorsprong, maar houdt toch de drie punten thuis tegen Zulte Waregem
Racing Genk pakt de tweede plaats in de rangschikking terug na uiteindelijk nog duurbevochten winst tegen Zulte Waregem. Topschutter Paul Onuachu zit nu al aan 22 goals, hij legde er weer twee in het mandje bij Bostyn. Genk poetst het blazoen op, de 4 op 15 na nieuwjaar wordt een 7 op 18. Zulte Waregem moet na een 0 op 9 achterom beginnen kijken.
HLN.be
Geen winnaar op Het Kiel: Beerschot en Kortrijk verdelen de koek na povere wedstrijd
Beerschot wint voor de vijfde keer op rij niet in eigen huis, het creëerde zelfs amper kansen. Kortrijk haalde na een pijnlijke 0 op 9 vorige week weer een nuttig punt om net iets verder van de staartploegen weg te komen. Dit keer werd het dus helemaal geen 5-5-festival zoals in de heenmatch, met dank aan Vanhamel die met een scherpe reflex een owngoal van Prychynenko verhinderde.
HLN.be
Wat ging er vooraf aan het gezinsdrama in Vilvoorde? “Kevin kropte zijn frustratie op”
Hij haalde op Facebook een laatste keer lelijk uit naar zijn ex - “dat wat er gebeurd is háár schuld is” - en hij sprong van het viaduct van Vilvoorde. 35 meter diep, met hun dochtertje van 6 in zijn armen. Vader en kind waren op slag dood. Maandag had zijn bezorgde ex de politie nog ingelicht. Ze vreesde dat hij hun dochter iets aan zou doen. Maar volgens Kevin V. maakte ze zich onnodig zorgen. Een goede vriend en ex-collega van Kevin V. kan nog altijd niet geloven wat er gebeurd is. “Hij wou duidelijk zijn ex treffen.”
HLN.be
Wat ging er vooraf aan het gezinsdrama in Vilvoorde? “Kevin kropte zijn frustratie niet op”
Hij haalde op Facebook een laatste keer lelijk uit naar zijn ex - “dat wat er gebeurd is háár schuld is” - en hij sprong van het viaduct van Vilvoorde. 35 meter diep, met hun dochtertje van 6 in zijn armen. Vader en kind waren op slag dood. Maandag had zijn bezorgde ex de politie nog ingelicht. Ze vreesde dat hij hun dochter iets aan zou doen. Maar volgens Kevin V. maakte ze zich onnodig zorgen. Een goede vriend en ex-collega van Kevin V. kan nog altijd niet geloven wat er gebeurd is. “Hij wou duidelijk zijn ex treffen.”
HLN.be
Joe Biden met le turbo climatique
Le Président met les enjeux climatiques au cœur de la politique de son pays.
www.lalibre.be
Affaire Chovanec: la famille de la victime «stupéfaite» par les propos du chef de la police fédérale
La famille de Jozef Chovanec, ce passager slovaque mort en février 2018 après son passage dans une cellule policière de l’aéroport de Charleroi, s’est dite stupéfaite mercredi par les déclarations du commissaire général de la police fédérale Marc De Mesmaeker, la veille à la Chambre.
Sudinfo.be
Ex-Syriëganger Jejoen Bontinck maakt rapalbum over ervaringen in Syrië
Onder de naam Ready4jerry probeert Jejoen Bontinck, voormalig aanhanger van Sharia4Belgium en ex-Syriëganger door te breken als rapper. Zijn eerste album is nu klaar.
HLN.be
Apple is waardevolste merk van de wereld
Apple is ’s werelds waardevolste merk, voor Amazon en Google. De merkwaarde van ­Apple is met 87 procent gestegen, tot 263 miljard dollar. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van Brand Finance Global 500.
De Standaard
KRC Genk bibbert in het slot, maar Paul Onuachu bezorgt zijn ploeg drie welgekomen punten tegen Zulte Waregem
Paul Onuachu heeft Racing Genk na vier wedstrijden zonder zege nog eens de drie punten bezorgd. In de 3-2-zege tegen Zulte Waregem scoorde de Nigeriaan opnieuw twee keer. Door zijn twee goals staat zijn doelpuntentotaal nu al op 22. Door de zege komt Genk voorlopig tot op negen punten van leider Club Brugge. Zulte Waregem blijft achter met 0 op 9.
www.nieuwsblad.be
Michel-Ange Balikwisha veut prendre du plaisir au Standard
Michel-Ange Balikwisha poursuit son ascension, sans que celle-ci n’étonne ceux qui le connaissent le mieux. Mais le jeune ailier belgo-congolais, promis au plus bel avenir, n’est pas au bout de son évolution.
Lameuse.be
Affaire Chovanec: la famille de la victime «stupéfaite» par les propos du chef de la police fédérale
«Le fait qu’à ce jour, près de trois ans après les faits et six mois après que les images de cet effroyable événement eurent été rendues publiques, les enquêtes disciplinaires n’ont toujours pas commencé et risquent dès lors la prescription, est inacceptable pour la famille», a dénoncé l’avocat de la famille, dans un communiqué.
www.lesoir.be
RFC Liège: un supporter aura l’honneur de représenter le public contre Anderlecht!
Nous vous en parlions il y a quelques jours: les fans du RFC Liège, privés de stade en raison du huis clos imposé par les mesures sanitaires, ont organisé une cagnotte «Coupe de Belgique» destinée aux joueurs en cas de qualification face à Anderlecht, le 3 février prochain. Une chouette initiative qui a été suivie d’une démarche tout aussi agréable de la part de la direction «sang et marine», qui va réserver, au sein des quelques places qui lui sont octroyées pour ce grand rendez-vous, un siège pour un représentant des supporters!
Lameuse.be
Ex-topman Integrale in verdenking gesteld
20:23 In het gerechtelijk onderzoek naar de Nethys-affaire is Diego Aquilina, de gewezen topman van de Luikse verzekeraar Integrale, in verdenking gesteld. Hij is wel vrijgelaten, in tegenstelling tot ex-Ne...
www.tijd.be
Politierechter steelt de show tijdens coronazitting: “Drie maanden cel, een dure BBQ hé”
De bekende politierechter Peter D’Hondt (61) zetelde woensdag uitzonderlijk in de Gentse rechtbank. Tijdens een speciale coronazitting pakte hij - net zoals in het televisieprogramma ‘De Rechtbank’ - tientallen overtreders aan in zijn gekende stijl: met humor, maar streng waar nodig.
www.hbvl.be
Unie van moskeeën roept ouders en jongeren op om niet deel te nemen aan rellen tegen coronamaatregelen
De unie van Marokkaanse moskeeën en islamitische verenigingen van Limburg UMIVEL roept jongeren op om niet deel te nemen aan rellen tegen de coronamaatregelen. Via sociale media werd de afgelopen dagen opgeroepen om net als in Nederland gewelddadig te protesteren tegen de coronaregels. De unie waarschuwt de jongeren om niet in die val te lopen, en keurt zinloos geweld eenzijdig af. Aan ouders vraagt de vereniging om hun kinderen ver weg te houden van plunderingen en geweld.
www.hbvl.be
“Belgische frietjes halen, is essentiële verplaatsing”: Nederlandse klanten blijven weg vinden naar frituur De Grenspost
Frituur De Grenspost in tweelandendorpje Overslag staat pal op de grens, in een oud douanegebouw nota bene. Even werd getwijfeld of de 30 procent Nederlandse klanten die ze er hebben nog wel om hun pak Belgische friet mocht komen, maar gelukkig bracht de lokale politie vandaag duidelijkheid. “En klanten die toch nog twijfelen, kunnen altijd één van de drie smokkelstraatjes achter de frituur nemen”, lachen uitbaters Janny en Mike.
HLN.be
Nethys: Diego Aquilina, ex-CEO d'Integrale, inculpé et remis en liberté sous conditions
Diego Aquilina, l'ex-CEO de l'assureur Intégrale, filiale de Nethys, a été inculpé d'abus de biens sociaux et détournement par personne exerçant une fonction publique. Il a été libéré mercredi sous conditions.
Levif.be
Hamontenaar slachtoffer van inbraak in auto in Leuven
Een man uit Hamont-Achel is dinsdagavond het slachtoffer geworden van autoschuimers. Uit zijn auto die in de Leuvense binnenstad geparkeerd stond zijn een trui en drie cd’s gestolen.
www.hbvl.be
Mons: la subvention accordée à l’ex-cheffe cab’ de Di Rupo fait débat au parlement
Lundi, en commission du parlement wallon, le député Ecolo Manu Disabato est intervenu auprès du ministre-président Elio Di Rupo (PS) sur le suivi de l’appel à projets lancé fin 2020 par la Région wallonne.
Sudinfo.be
Descamps et Vranjes titulaires, Rezaei sur le banc :suivez Charleroi-Louvain en direct commenté à 21H (Mise à jour)
Le Sporting de Charleroi affronte Louvain ce mercredi soir, avec l'objectif de se relancer.
www.dhnet.be
La Norvège ferme ses frontières à presque tous les non-résidents
La Norvège a annoncé mercredi la fermeture de ses frontières à presque tous les non-résidents afin d'éviter la propagation de nouveaux variants, plus contagieux, du coronavirus.
www.7sur7.be
Live - Weyts over openhouden basisonderwijs: ‘Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is’
In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
1 h
www.demorgen.be