Zal uitbreiding van coronapas niet-gevaccineerde Vlamingen nog aanzetten tot prik?

Het Covid Safe Ticket wordt vanaf 1 november ook in de Vlaamse horeca en fitnesszalen ingezet. Dat heeft het Overlegcomité dinsdagavond beslist. Een veiligheidsmaatregel, maar evengoed een duwtje in de rug van de niet-gevaccineerden om zich toch nog te laten inenten. Maar hoe stevig is die duw? De resultaten van plaatsen die Vlaanderen voorgingen in de maatregel, lopen alvast sterk uiteen. Dat blijkt uit bovenstaande reportage van VTM NIEUWS.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
"Des économies de bouts de chandelle", "Trop tard", "Irresponsable" : Catherine Fonck dézingue les ministres de l’Enseignement et de la Santé
La députée CDH et médecin Catherine Fonck tire à boulets rouges sur les nouvelles mesures en matière de ventilation dans les écoles.
7 m
www.dhnet.be
Grijze en wisselvallige start van de dag met veel wind, later deze week opnieuw kans op winterse buien
Vandaag start eerst regenachtig en winderig. Later wordt het wisselvallig met enkele opklaringen maar ook buien. De maxima schommelen van 5 tot 10 graden, meldt het KMI.
HLN.be
Faut-il agir dans les écoles, qui sont l’un des plus grands moteurs de l’épidémie ? "Ce sera difficile de sortir de cette vague sans y toucher"
Pour inverser plus rapidement la courbe, de nombreux experts prônent des mesures qui ont fait leurs preuves à l’étranger.
www.dhnet.be
"Il faut absolument boycotter ces Jeux de Pékin"
À deux mois de l'ouverture des Jeux olympiques d'hiver à Pékin, l'ancien prisonnier d'opinion tibétain Dhondup Wangchen aimerait convaincre les Européens.
www.lalibre.be
Zes op de tien ouders vrezen nu al overvolle zomerkampen
Heel wat ouders vrezen dat zomerkampen in 2022 vroegtijdig volzet zullen zijn. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlaamse ouders in opdracht van Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van Groep OZ. Vanaf woensdag kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor zomerkampen van Heyo, en dat veroorzaakt bij zes op de tien stress.
www.hbvl.be
"Pour les jeunes, le sida est une maladie de vieux"
Sacha avait 30 ans, en 2009, quand on lui a annoncé brutalement sa séropositivité. Comment vit-il, aujourd’hui, cette maladie devenue chronique ? Quelles sont les limitations dans son quotidien ? Rencontre.
www.lalibre.be
Malgré le Covid, le VIH/sida existe encore : "Il est devenu extrêmement compliqué de capter l’attention du public"
À l'occasion de la Journée mondiale de lutte contre le sida, qui a lieu le 1er décembre depuis 1988, la Plateforme prévention sida (PPS) a choisi pour slogan de sa campagne annuelle "Le VIH/sida existe encore mais…". "Le but de notre campagne e
www.lalibre.be
De ‘onelegante’ middelvinger van Éric Zemmour
De presidentskandidatuur van Éric Zemmour komt er na een turbulent weekend. Zo werd hij onder meer op beeld vastgelegd, terwijl hij zijn middelvinger opstak naar een voorbijganger.
De Standaard
Opgelet voor ‘tractorfile’: boze boeren trekken woensdag de straat op in Gent
Op?woensdag 1 december plannen de boeren een grote tractorenactie in alle Vlaamse provincies, tegen het uitblijven van een stikstofkader. Dat kondigt de Boerenbond aan. In Gent verwacht de politie grote verkeershinder op de R40.
www.hbvl.be
Le gouvernement bruxellois, une poule sans tête
Un édito de Dorian de Meeûs.
www.lalibre.be
Le décès et l'héritage de Mahomet (Podcast)
Voici la suite de notre série consacrée au principal prophète des musulmans.
www.lalibre.be
Vaccinatiecentrum in Flanders Expo heropent vandaag: vanaf nu 2.500 boostershots per dag
Deze ochtend heropent Gent zijn vaccinatiecentrum in Flanders Expo. De tweede fase in de grootschalige campagne tegen het coronavirus kan daarmee op snelheid komen.
www.hbvl.be
Coronacijfers nemen trager toe: 320 ziekenhuisopnames en 40 overlijdens per dag
Tussen 21 en 27 november zijn dagelijks gemiddeld 17.839 coronabesmettingen geregistreerd in ons land. Het gaat om een stijging van 12 procent, blijkt woensdagochtend uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee lijkt de groei van het aantal besmettingen verder te vertragen: gisteren bedroeg de stijging nog 15 procent.
www.hbvl.be
La Belgique dépasse la barre des 27.000 morts du Covid-19
Entre le 24 et le 30 novembre, il y a eu en moyenne 320,4 admissions à l'hôpital par jour pour cause de coronavirus, soit une hausse de 10% par rapport à la période de référence précédente, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour mercredi matin. Au total, 3.750 personnes sont encore hospitalisées en raison du Covid-19, dont 780 patients traités en soins intensifs.
www.7sur7.be
CNN schorst Chris Cuomo vanwege rol in seksschandaal ex-gouverneur New York Andrew Cuomo
De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft dinsdag topnieuwsanker Chris Cuomo geschorst. Die komt er door zijn betrokkenheid in het seksschandaal van zijn oudere broer, voormalig gouverneur van New York Andrew Cuomo.
www.hbvl.be
Gène Bervoets schittert als gewiekste bendeleider in Streamz-reeks ‘De Kraak’
Streamz pakt vanaf vandaag uit met de gloednieuwe serie ‘De Kraak’, waarin een dievenbende de grootste bankroof aller tijden wil plegen. Gène Bervoets kruipt in de huid van crimineel Alidor Van Praet, die met z’n meesterplan 350 miljoen euro rijker hoopt te worden.
HLN.be
Gewezen Radio Minerva-dj trouwt op 91-jarige leeftijd: “Om haar toekomst veilig te stellen”
Superromantisch werd het afgelopen maandag in Ekeren niet – “een dag als een andere” – maar bijzonder is het genoeg: Felix De Bisson, gewezen dj Fé bij Radio Minerva, en zijn Lucienne zijn getrouwd, en dat op zijn 91ste. Zijn kersverse vrouw is er 83, ze kennen elkaar al lang. “Lucienne was een vriendin van mijn vorige vrouw, en zij had beloofd om na haar dood voor mij te zorgen.”
www.hbvl.be
Onderzoek: “Kinderen hebben minder energie en zijn vaker verdrietig dan vroeger”
Kinderen tussen 10 en 12 jaar hebben minder energie, zijn vaker verdrietig en vervelen zich meer dan leeftijdsgenoten die in 2018 zijn bevraagd. Dat stellen onderzoekers vast na een grootschalige bevraging van bijna 2.500 kinderen. Het sluiten van scholen en beperken van activiteiten als sportclubs, pretparken, muziekscholen en musea laten duidelijk sporen na bij de jeugd.
www.hbvl.be
Schrijfster ‘The lovely bones’ verontschuldigt zich bij man die werd vrijgesproken van haar verkrachting
Schrijfster Alice Sebold heeft dinsdag haar excuses aangeboden aan de man die vorige week werd vrijgesproken van haar verkrachting in 1981. De zaak vormde de basis voor haar boek ‘Lucky’.
www.hbvl.be
Belgische voetbalbond betaalde 52.808 euro aan fictieve vennootschap
De voetbalbond ontsnapt niet aan de storm. Het was een publiek geheim dat keeperstrainer Erwin Lemmens tussen 1 februari 2013 en de zomer van 2014 betaald werd via een fictieve managementovereenkomst met de Cypriotische vennootschap Beneyug Sport Management Ltd. Dat lijkt ook de conclusie van de magistraten te zijn in Operatie Propere Handen. De totale som van onderhandse facturen zou zo’n 52.808 euro geweest zijn.
HLN.be
Sida, transmission et poursuites pénales: appel pour que la charge virale trouve un ancrage dans la jurisprudence
Ex Aequo, asbl de promotion de la santé visant une diminution des nouvelles infections au VIH/sida auprès des hommes qui ont des relations sexuelles avec d'autres hommes, plaide mercredi pour qu'une personne séropositive dont la charge virale est rendue indétectable par son traitement, ou utilisant un moyen de protection, ne soit plus exposée à des poursuites pénales si elle n'annonce pas son stat...
Levif.be
OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt trager, 780 coronapatiënten op intensieve
Het gemiddeld aantal nieuwe bevestigde coronabesmettingen in ons land blijft toenemen, maar nog met 12 procent en dat is minder snel dan vorige week. De druk op de ziekenhuizen blijft wel hoog. Op intensieve zorgen liggen er nu 780 coronapatiënten. We overschrijden ook de trieste kaap van 27.000 overlijdens aan Covid-19 in ons land. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
HLN.be
Zes op de tien ouders vrezen nu reeds overvolle zomerkampen
Heel wat ouders vrezen dat zomerkampen in 2022 vroegtijdig volzet zullen zijn. Dat blijkt uit een onderzoek bij 1.000 Vlaamse ouders in opdracht van Heyo, een fusie van Idee Kids en Kriebels en Kuren van Groep OZ. Vanaf vandaag kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor zomerkampen van Heyo, en dat veroorzaakt bij zes op de tien stress.
HLN.be
Lies Vandenberghe en Stijn Vlaeminck praten jubileumeditie van ‘Kristallen Fiets’ aan elkaar
VTM-sportankers Lies Vandenberghe en Stijn Vlaeminck verlaten vanavond voor even de vertrouwde omgeving van de VTM Nieuwsset om de jubileumeditie van de 'Kristallen Fiets', zowat de 'Gouden Schoen' van de Belgische wielerwereld, in goede banen te leiden. Omwille van de huidige corona-maatregelen wordt het geen klassiek VIP-gala, maar wel een feestelijke uitreiking van awards in aanwezigheid van alle protagonisten, zij het in een covidsafe omgeving. De organisatoren van de 'Kristallen Fiets' hebben bovendien een straffe verrassingsgast weten vast te leggen.
HLN.be
Le Grand Jojo est mort à 85 ans
Le chanteur de "E Viva Mexico" ou "On a soif" nous a quitté cette nuit, à l'hôpitâl, des suites d'une longue maladie
www.lalibre.be
Le Grand Jojo, icône populaire, est mort à 85 ans
Le chanteur de "E Viva Mexico" ou "On a soif" nous a quitté cette nuit, à l'hôpital, des suites d'une longue maladie
www.dhnet.be
Le Grand Jojo est mort à l’âge de 85 ans
Le Grand Jojo est mort à l’âge de 85 ans Belga Image. Le chanteur bruxellois Le Grand Jojo est décédé le 1er décembre 2021 à l’âge de 85 ans des suites d’une longue maladie. Il avait annoncé en juin dernier prendre sa retraite après une longue carrière musicale débutée à la fin des années soixante. Chef, un petit verre, « on a soif » Son répertoire d’ambiance comprend de multiples titres emblématiques, tels qu’« On a soif », « Jules César » et surtout « E viva Mexico », qui ont marqué la culture populaire belge. C’est à la maternité d’Ixelles que Jules Jean Vanobbergen fait pour la première fois entendre le son de sa voix le 6 juillet 1936. À l’âge de trois ans, il effectue sa première prestation en public au Derby, bistrot de Koekelberg, en interprétant « J’attendrai » de Rina Ketty, raconte-t-il dans sa biographie parue en 2015. Lorsque la guerre éclate, son père se réfugie en zone libre, à Bordeaux. Le petit Jean est alors confié à son grand-père maternel, Jules Van Eeckhout, à Koekelberg. Son enfance et son adolescence, Jules Jean les passe à Molenbeek, entre les amis, le sport et le cinéma. À seize ans, il quitte l’école pour entrer à l’académie, voulant devenir peintre. Il effectue son service militaire d’abord à la base aérienne de Florennes, où il est membre du premier orchestre de chambre de l’armée en tant que batteur, puis à Zeelik. Avant de devenir le Grand Jojo, « Lange Jojo » en néerlandais, et l’auteur de multiples chansons d’ambiance, l’homme à la moustache a également eu d’autres emplois à son actif. « Lange Jojo » Sa propre carrière musicale débute à la fin des années soixante, avec l’envie d’écrire des chansons « pour faire la fête », un pari réussi. Le premier 45 tours du Grand Jojo – surnom qui lui vient de ses années d’écolier à Koekelberg – et compagnie sort en 1969 chez Olympia, et sera rapidement suivi d’un deuxième opus. Sa popularité est lancée. Dès les années ’70, il sort ses chansons sous le label Vogue Belgique, le même qu’un certain Johnny Hallyday notamment… Il y rencontrera aussi un fidèle ami : Claude Barzotti. Son premier 45 tours avec Vogue, qui comprend le titre « Don Juan », est un réel succès. S’ensuivent des titres comme « Le French Cancan » (1973), premier véritable tube de « Lange Jojo » en Flandre et « Victor le footballiste » (1974). En 1978, Lou Depryck débarque également chez Vogue. Le début d’une belle amitié, puisque Lou deviendra en même un temps son producteur. Parmi ses premiers titres figure encore « Le Tango du Congo », sorti en 1972. Ont suivi notamment les plus que célèbres « Jules César » et « On a soif ». « E viva Mexico », sorti en 1986 à l’occasion de l’épopée des Diables Rouges à la Coupe du Monde au Mexique reste l’un de ses tubes incontournables. Le titre est depuis devenu un hymne sportif repris dans 50 pays. On a également pu entendre la chanson lors de la chute du Mur de Berlin ou encore dans des films avec Clint Eastwood ou Gene Hackman, confiait encore le chanteur lors de la présentation de sa chanson de la Coupe du Monde 2014, « Viva Brasil ». Le 11 mai 1998 Jules Jean Vanobbergen fut aussi nommé Chevalier dans l’ordre de Léopold en mai 1998. Son Best of, sorti en 2012, offre un coup d’œil sur l’ensemble de sa carrière. Son ami Cyril Forthomme, archiviste et gestionnaire de ce musée, a confirmé le décès de l’icône populaire la nuit du mercredi 1er décembre 2021 des suites d’une longue maladie. « Son souvenir restera grâce à ses chansons qui continueront à être diffusées pour chanter, pour danser, pour faire la fête et pour apporter de la bonne humeur. C’est toute la force des chansons populaires », lui a-t-il rendu hommage. À lire aussi Le Grand Jojo: le «Mundial» vu par le chantre des Diables rouges « Le Grand Jojo, 85 ans, nous a quittés paisiblement ce mercredi 1er décembre 2021 des suites d’une longue maladie », a fait savoir M. Forthomme. « La Belgique perd un grand Monsieur de la chanson. Le Roi de l’ambiance, l’icône populaire, n’est plus », a précisé celui qui était aussi son ami. Par Belga Le 1/12/2021 à 06:15
www.lesoir.be
Bart Cannaerts vervangt Erik Van Looy voor twee afleveringen als presentator ‘De Slimste mens’: “Gewoon zalig om ‘t Is gebeurd’ te mogen zeggen”
Corona ontziet niemand en toen ook Erik Van Looy (59) besmet raakte, moest jurylid Bart Cannaerts (41) zich in allerijl klaarstomen voor spoedcursus ‘Slimste Mens presenteren’. “Ik kon me amper voorbereiden, er was geen tijd voor zenuwen”, zegt Cannaerts over zijn invalbeurt. “Maar na de opnames was ik kapot van de adrenaline, ik heb een dag aan een stuk geslapen.”
HLN.be
Covid en Belgique: 40 décès par jour et des indicateurs toujours en augmentation
Entre le 24 et le 30 novembre, il y a eu en moyenne 320,4 admissions à l'hôpital par jour pour cause de coronavirus, soit une hausse de 10% par rapport à la période de référence précédente, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour mercredi matin. Au total, 3.750 personnes sont encore hospitalisées en raison du Covid-19, dont 780 patients traités en soins intensifs.
Levif.be
Le Grand Jojo s'est éteint à 85 ans
Le chanteur populaire bruxellois Le Grand Jojo est décédé mercredi, a confirmé à Belga l'archiviste et gestionnaire de son musée, Cyril Forthomme, peu après 02h00.
www.7sur7.be
Prins Laurent praat voor het eerst over zijn strijd tegen corona en de kilo’s: “Ik voelde me dik en lelijk”
Prins Laurent (58) is hersteld van corona en roept z'n nobele onderdanen op om zich en masse te laten vaccineren. De rebel van Laken vertelde deze week dat hij 32 kilo was afgevallen en staat letterlijk en figuurlijk op scherp. “Ik wilde soms mijn kussens opeten van de honger, maar ik moest echt van die overtollige kilo’s af.” Van Wendy of een dansende Delphine in ‘Dancing with the Stars’ ligt Laurent dan weer niet echt wakker. “Sorry, maar ik kijk eigenlijk amper tv.”
HLN.be
COLUMN. De Queen van Barbados heet Rihanna. Niets ontbreekt haar, behalve een lapje stof ter hoogte van haar poep
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Rihanna
HLN.be
Dirk De Wolf & Wout van Aert, de eerste en voorlopig laatste laureaat van de Kristallen Fiets“Sorry, Dirk, anoniem meekoersen: ik kan het niet”
33 levensjaren en 28 Kristallen Fietsen scheiden hen. Maar als het over koers gaat vinden eeuwige en bloeiende jeugd elkaar vlot. Dirk De Wolf (60) ‘meets’ Wout van Aert (27): relaas van een leuk, openhartig en bij wijlen zeer geanimeerd gesprek tussen de eerste en voorlopig laatste laureaat van onze prestigieuze wielertrofee.
HLN.be
Angèle topfavoriet en veel vrouwelijke nieuwkomers: dit zijn alle nominaties voor de MIA’s 2020-2021
Zangeres Angèle (25) is de topfavoriete voor de MIA’s. Die worden op donderdag 3 februari uitgereikt in Paleis 12 in Brussel. Ook Balthazar, Regi en Zwangere Guy maken met elk vijf nominaties veel kans op een prijs.
HLN.be
De fans van ‘Familie’ zijn furieus: “Als Peter niet terugkomt, kijk ik nooit meer”
Het klettert in elke familie weleens, maar nu is er ook óver ‘Familie’ dikke ambras. De feuilletonfans zijn niet boos - “Te zacht uitgedrukt” -, wel woedend over de plannen die VTM heeft met vier van z'n (oudgediende) acteurs: ontslag. Ze dreigen met protest aan de VTM-gebouwen en willen de kijkcijfers doen kelderen. “Als Peter niet terugkomt, kijk ik nooit meer.”
HLN.be
ONZE OPINIE. Een virus dat al even schadelijk is voor de scholen: politieke profileringsdrang
Niet alleen corona teistert de scholen, er woedt een virus dat al even schadelijk is: politieke profileringsdrang. Uiteraard is onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) zelf een superverspreider. Maar evenmin lijkt het toeval dat nét in Leuven, een stad met een linkse onderwijsschepen, de noodkreet van leerkrachten het luidst klinkt. Of dat de redelijke vraag om onderwijspersoneel voorrang te geven bij een boosterprik zonder veel argumenten op een “njet” botste. Dit debat verdient beter dan emotionele en partijpolitieke argumenten, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Dit debat verdient feiten”.
HLN.be
Onze tv-tips: Sportgrootheid, visfanaat en een pikante Sharon Stone
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
www.hbvl.be
Trio voormalige Genk-coaches en zes andere trainers verdienden zwart geld dankzij blabla-contracten
Negen trainers kregen een deel van hun salaris, en in sommige gevallen zelfs ontslagvergoeding, in het zwart. Dat beweert Dejan Veljkovic en staat zo neergeschreven in zijn memorandum. De ex-makelaar en spijtoptant in het dossier Propere Handen zette hiervoor samen met de clubs financiële constructies op via vennootschappen in het buitenland. Veljkovic noemt onder andere Peter Maes en Erwin Lemmens in hun periode bij Lokeren en Genk, maar ook Emilio Ferrera toen hij kortstondig bij de Limburgse club aan de slag was.
www.hbvl.be
Straatnaam voor rijke kasteeldame stuit op verzet: “Ze zag haar hondje liever dan haar dorpsgenoten”
Het was met de beste bedoelingen dat het gemeentebestuur van Wevelgem een nieuwe straat vernoemde naar Marie Cornillie. Het paste in het nobele plan om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op het vlak van straatnamen weg te werken. Maar dat de keuze viel op een schatrijke 19de-eeuwse kasteelvrouw die haar hondje verkoos boven haar dorpsgenoten, vinden ze in het West-Vlaamse Moorsele een brug te ver.
www.hbvl.be
De Europese Centrale Bank moet hopen dat het inflatiespook vanzelf weer verdwijnt
Gaan winkelen, even tanken of een huis kopen: de teller loopt dezer dagen in razendsnel tempo op. Dat heeft alles te maken met de torenhoge inflatie. In de maand november stegen de prijzen in de Eurozone met gemiddeld 4,9 procent, het hoogste niveau sinds Eurostat in 1997 begon met metingen in de landen die twee jaar later een gemeenschappelijke munt invoerden. In ons land liep de inflatie de afgelopen maand op tot bijna 6 procent, het hoogste cijfer sinds 2008.
www.hbvl.be
Het regent opnieuw ontkenningen
“We wachten af wat het gerecht met deze zaak gaat doen”, ­reageert Meester Luc Arnou in naam van zijn cliënt Peter Maes.
www.hbvl.be
Rapport over kernuitstap is af, maar vragen blijven
Het voorbereidend werk is af, het is aan de politiek om zich te buigen over de kernuitstap. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) komt vrijdag voor het eerst tekst en uitleg geven bij het rapport van de administratie. Op een beslissing blijft het wellicht nog even wachten. Daarvoor zijn er nog te veel vragen.
www.hbvl.be
Drie Vlamingen ontwikkelen app waarmee blinden verkeerslicht kunnen ‘zien’
Omdat hun vriend Bram tijdens de lockdown vertelde hoe graag hij eens naar het park wilde wandelen, maar door zijn slechtziendheid vast hing aan zijn gekende route, ontwikkelden drie Antwerpenaren een app om blinden te helpen in het verkeer. Nu ziet hun gsm al of het verkeerslicht op rood of groen staat, straks zegt die ook waar het zebrapad zich bevindt of welke obstakels op het voetpad liggen.
www.hbvl.be
De coronapillen zijn er, maar experts vrezen dat we weer te laat zijn
Een jaar na de komst van de coronavaccins zijn daar eindelijk de eerste medicijnen tegen Covid-19. De Amerikaanse farmaceuten Merck en Pfizer hebben elk een beloftevolle kandidaat. Heel wat landen plaatsten al bestellingen, maar België nog niet. Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) denkt dat we best niet te veel tijd verliezen. “We hebben die extra wapens nodig.”
www.hbvl.be
Krankzinnig én visionair met duister kantje: zo bracht pa Williams dochters naar de top
Het was slechts een kwestie van tijd vooraleer Hollywood zou komen aankloppen. Hoe twee Afro-Amerikaanse zussen door hun excentrieke vader Richard Williams (79) vanuit het grauwste getto naar de top van het lelieblanke tennis geloodst werden, was perfect materiaal voor een film. In de VS wordt ‘King Richard’ zelfs al getipt voor een Oscar.
www.hbvl.be
Zestien Limburgse tennisclubs krijgen goud voor jeugdwerking
Net zoals de spelers in het najaar uitkijken naar hun nieuw klassement zijn de Limburgse tennisclubs benieuwd naar hun jaarlijks eindrapport. Met elf clubs in de top twintig doen ze het uitstekend. “De clubs stimuleren elkaar om elk jaar nog beter te doen”, beweert Julie Borgers.
www.hbvl.be
Nieuw coronageval verziekt Europees debuut Achel: “Ze vormen het hart van onze club”
Dinsdagavond testte Tim Verschueren op Spaanse bodem positief op covid-19. Daags na de positieve test van Brecht Campforts zit Tectum Achel dus met twee coronagevallen in aanloop naar het Europese debuut in de Challenge Cup woensdagavond tegen CV Teruel.
www.hbvl.be
Kan Banks met Maaseik ongeslagen blijven tegen Turkse clubs?
Na één jaar afwezigheid maakt Maaseik woensdag weer zijn opwachting in de groepsfase van de Champions League. Eerste opdracht in het kampioenenbal: een uitmatch bij Ziraat Bankasi Ankara, de Turkse kampioen.
www.hbvl.be