Zero waste: met deze tips minimaliseer je je afvalberg

Elke Belg produceert 500 kilogram afval per jaar: een waanzinnig getal. Het vergt dan ook enige inspanning om daar iets aan te doen. ‘Zero waste’...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
VUB-prof Gerrit Loots: "Belgische IS-vrouwen en hun kinderen repatriëren is quasi onmogelijk geworden"
Gerrit Loots, kinderpsycholoog en professor aan de Vrije Universiteit Brussel, is van mening dat het bijna zo goed als onmogelijk is geworden om op...
HLN.be
Quentin Verlaine (Warnant): «On va rebondir, comme après Habay»
L’une des volontés de Philippe Médery, le coach de Mormont, visait à priver le duo de l’axe central (Gonzatti-Verlaine) de liberté d’expression et de servir de première rampe de lancement pour les Warnantois.
Lameuse.be
Trump waarschuwt voor "forse sancties" tegen Turkije
De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Turkije vandaag dat "forse sancties" op komst zijn tegen het land, na het Turkse offensief tegen...
HLN.be
Jambon en Crevits erg kritisch voor veroordeling Catalaanse separatisten: 'Buiten proportie'
De N-VA is niet te spreken over de veroordeling van de Catalaanse separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof. 'Als Europa dit aanvaardt, begraaft ze vandaag belangrijke rechtstatelijke principes waarvoor de EU zegt te staan', luidt het maandag in een gemeenschappelijke mededeling van de verschillende fracties. Ook bij andere partijen klinkt duidelijke kritiek.
Knack.be
Procédure de destitution: Trump veut voir le lanceur d'alerte témoigner au Congrès
Donald Trump a déclaré lundi qu'il aimerait voir le lanceur d'alerte, dont le signalement a déclenché l'ouverture d'une enquête parlementaire en vue d'une procédure de destitution à son encontre, témoigner devant le Congrès américain.
www.7sur7.be
Doe de quiz en test of jij weet wat er groeit en bloeit in onze bossen
Deze week vieren we de week van het bos. Gisteren las je op onze site al tips om dubbel en dik te genieten van het bos. Vandaag testen we jouw...
HLN.be
Rudi Garcia, nouvel entraîneur de Lyon et Denayer
Quelques mois après la fin de son aventure à Marseille, Rudi Garcia rejoint l’autre Olympique, celui de Lyon, où il va devoir redresser la barre après un début de saison manqué.
www.7sur7.be
Offensive turque en Syrie: Trump évoque de «grosses sanctions» imminentes contre la Turquie
Le président américain Donald Trump a affirmé lundi que de «grosses sanctions» visant la Turqie pourraient être annoncées rapidement en réponse à l’offensive militaire lancée par Ankara contre une milice kurde dans le nord de la Syrie.
Sudinfo.be
Offensive turque en Syrie: l'UE condamne l'action turque en Syrie
Les ministres européens des Affaires étrangères, réunis lundi en Conseil de l'UE à Luxembourg, ont répété la demande européenne à la Turquie de mettre un terme à son action militaire dans le nord-est de la Syrie. Les forces turques y mènent depuis mercredi dernier une offensive visant les "Unités de protection du peuple" (YPG), une organisation considérée par Ankara comme terroriste.
www.7sur7.be
Bekende K-popster dood aangetroffen op haar 25ste: “Ze sukkelde met een zware depressie”
De bekende K-Popster Sulli is dood aangetroffen in haar woning. De zangeres en actrice was het slachtoffer van online pesterijen en sukkelde met een depressie, aldus de politie. De Zuid-Koreaanse werd amper 25 jaar.
www.nieuwsblad.be
Sint-Truiden gaat onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden
Het stadsbestuur van Sint-Truiden hanteert een nultolerantie tegenover drugs en gaat voortaan onaangekondigd scholen binnenvallen met drugshonden. Dat meldt regionale televisiezender TV Limburg. De controles maken deel uit van het actieplan dat de Limburgse gemeente klaar heeft om drugsgebruik te bestrijden. Dat plan focust naast preventie ook op repressie, en moet vermijden dat experimenteren met drugs op jonge leeftijd niet tot drama’s leiden.
www.nieuwsblad.be
Ploegenvoorstelling Kadijk SK
Zondag 13 oktober werden de ploegen van Kadijk SK voorgesteld.
www.hbvl.be
Apple komt met goedkopere smartphone: 399 dollar voor verbeterde iPhone 8
Apple is van plan om een iPhone op de markt te brengen die 399 dollar zal kosten, wat gevoelig minder is dan andere smartphones van dat merk. Het gaat om een lichtjes vernieuwde versie van de iPhone 8, meldt de doorgaans goed geïnformeerde website MacRumors. Apple bevestigt het nieuws niet.
www.nieuwsblad.be
Boze Catalanen proberen luchthaven Barcelona te blokkeren
In vele Catalaanse steden komen de mensen massaal op straat nu negen separatisten door het Spaanse Hooggerechtshof veroordeeld zijn tot lange celstraffen
De Standaard
Assisenjury bekijkt vanavond hoe donker moordplaats doodgestoken Carmen is. Maar is oktober wel even donker als januari?
Het was in de assisenzaal al voer voor een ellenlange discussie: hoe donker was het nu wél of níet op het moment van de moord? Daarom trekt de...
HLN.be
«Où sont tous mes amis?»: personne ne vient à l’anniversaire de sa fillette autiste, ce père a une réaction admirable!
Son père a lancé un appel poignant sur les réseaux sociaux
Sudinfo.be
Geschorste gamer krijgt dan toch prijzengeld na steun aan betogers Hongkong
Blizzard heeft een Hearthstone-speler die werd geschorst na een toernooi vanwege uitspraken over de situatie in Hongkong, een lagere straf...
HLN.be
Un Brexit le 31 octobre est la «priorité», affirme Boris Johnson
Le Royaume-Uni et l’UE sont engagées dans d’ultimes tractations pour tenter de parvenir à un accord de divorce jugé «possible» avant le 31 octobre par le ministre irlandais des Affaires étrangères.
www.lesoir.be
‘Gruwelijkste pedofiel van Engeland’ doodgestoken teruggevonden in cel
Richard Huckle, ‘de gruwelijkste pedofiel van Engeland’, is dood teruggevonden in de gevangenis in Full Sutton. Huckle zou met een geïmproviseerd steekwapen zijn omgebracht in zijn cel, berichten Britse media, die baseren op ingewijden.
www.nieuwsblad.be
Stoltenberg waarschuwt voor anti-Turkse gevoelens binnen NAVO
Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, waarschuwt voor de isolering van NAVO-lid Turkije vanwege het Turkse offensief in Syrië....
HLN.be
Une dame de 88 ans poignardée à Anvers: le suspect, en aveux, placé sous mandat d’arrêt
Un juge d’instruction a placé lundi sous mandat d’arrêt pour assassinat le suspect qui avait été interpellé la veille après une rixe mortelle, a fait savoir le parquet d’Anvers.
Sudinfo.be
Brasschaatse (23) lanceert webshop die ecologisch equivalent van bol.com moet worden
Herbruikbare drinkflessen en tandenborstels van bamboe online aan de man brengen. Moenia Ladhib (23) uit Brasschaat wil haar droom werkelijkheid laten worden. “In België weten mensen totaal niet waar ze terecht kunnen voor zulke producten.”
www.gva.be
Millimeterwerk: enorm cruiseschip wurmt zich door smal kanaal
Een kapitein van de Britse rederij Fred. Olsen Cruise Lines heeft laten zien dat hij beschikt over een knap staaltje stuurwerk. Het gigantische schip van 22 meter breed moest liefst 6,3 kilometer lang door een kanaal varen dat amper 3 meter breder was. En met succes: de MS Breamar is sinds kort het grootste cruiseschip dat ooit door het kanaal heeft gevaren.
De Standaard
Armstrong International mise sur l’énergie solaire avec Luminus
Luminus vient d’installer 909 panneaux photovoltaïques sur le site de Armstrong International dans le Parc inductriel des Hauuts-Sart à Herstal.
Lameuse.be
Mons: son faux ticket de loterie gagnant à 100.000 euros fait le buzz!
Emmanuel (photo), 32 ans, fait le buzz lors de chacune de ses publications sur Facebook. Mais sa dernière encore plus que les autres…
Sudinfo.be
Turkse lira en beurs tuimelen na tweet Trump
15:32 Trump is klaar om Turkije 'zware economische sancties' op te leggen.
www.tijd.be
“Dit was doden om te doden”: waarom speurders na moord op Josée (64) uitkwamen bij haar ex-man
“Dit was doden om te doden”, beschreven de speurders van de gerechtelijke politie maandagmiddag voor het Tongerse assisenhof. Josée Widdershoven (64) werd genadeloos doodgeschoten aan haar auto. Niet om haar te beroven. Niet met een seksueel motief. Het was bewust en berekend. Eén mogelijke dader bleef over na hun onderzoek: haar ex-man Lei Beaumont (71).
www.nieuwsblad.be
Catalaanse veroordelingen: Jambon moet schipperen tussen overtuiging en functie
Ondanks zijn nationalistisch hart bekritiseert Jan Jambon (N-VA) de Catalaanse veroordelingen opvallend diplomatisch. Aan de delicate tweet van de Vlaamse minister-president ging overleg vooraf tussen de Zweedse coalitiepartners.
De Standaard
Pastoor wil geen rosse muntjes meer: “Mensen gaan er vanuit dat de staat alles betaalt voor de kerk”
“Ik ben soms verwonderd over hoeveel van die rosse eurocentjes er in de schaal liggen. Met wat sommigen geven, kunnen we zelfs de hostie nog niet betalen.” Pastoor Guy Claus van Eke kijkt niet vreemd op van de oproep van zijn Tongerse collega om niet langer alleen rosse munten in de collecteschaal te gooien. “Kerkgangers zouden toch minstens 10 cent moeten geven”, zegt die.
www.gva.be
Paniek bij miljoenen fans: Fortnite “eindigt” plots na meteorietinslag en zwart gat
Fortnite, een van de populairste online games ter wereld, kan plots niet meer worden gespeeld. Miljoenen fans keken zondagavond lijdzaam toe hoe een virtuele meteoriet de hele speelwereld vernietigde. Paniek alom, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het gewoon om een marketingtrucje.
www.gva.be
Football Talk. Modric en Bale keren geblesseerd terug naar Madrid - Rudi Garcia nieuwe trainer van Denayer
Olympique Lyon heeft Rudi Garcia aangesteld als nieuwe T1. De 55-jarige Garcia zat zonder club sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille eind mei....
HLN.be
Condamnations des indépendantistes catalans: l’Espagne émet un nouveau mandat d’arrêt européen et international contre Puigdemont
La justice espagnole a émis un nouveau mandat d’arrêt européen et international contre l’ancien président régional catalan Carles Puigdemont, qui suit la condamnation de neuf autres indépendantistes à des peines de prison pour la tentative de sécession de 2017.
Sudinfo.be
Pour Jan Jambon, la condamnation des indépendantistes catalans est “disproportionnée”
Le ministre-président flamand Jan Jambon (N-VA) a estimé que la condamnation lundi de neuf indépendantistes catalans à des peines allant de neuf à 13 ans de prison était une sentence "disproportionnée". Le président des nationalistes flamands Bart De Wever l'a, lui, qualifiée de "scandale" sur son compte Twitter. La formation politique a en outre déploré l'inaction de l'Union européenne.
www.7sur7.be
Un pédophile qui avait abusé de plus de 200 enfants, âgés entre 6 mois et 12 ans, poignardé en prison
Un délinquant sexuel britannique, accusé d’avoir abusé de plus de 200 enfants malaysiens, a été tué en prison.
Sudinfo.be
Wordt de maximumsnelheid in Beringen op verschillende plaatsen verlaagd? Volg de gemeenteraad live
Maandagavond om 19 uur komt de gemeenteraad van Beringen samen. Tijdens de zitting komt onder andere de aan- en verkoop van verschillende gronden ter sprake. De gemeenteraad zal de goedkeuring vragen voor de samenwerkingsovereenkomst met s-Lim cvba inzake de aankoop, plaatsing en beheer van vaste bewakingscamera's voor Be MINE, station Beringen en het station Beverlo.
www.hbvl.be
VIDEO. Een knappe vrije trap, een gemiste strafschop en veel goals: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden
Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Een knappe vrije trap, een gemiste strafschop en een heleboel doelpunten: je ziet het allemaal in deze compilatievideo.
www.hbvl.be
Roger Federer tekent present voor olympisch tennistoernooi in Tokio
Roger Federer neemt volgende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat bevestigde de Zwitser maandag na afloop van een exhibitiewedstrijd...
HLN.be
Zo wist de vriend van Nina Derwael al tijdens zijn voetbalmatch dat ze goud had gepakt
Een perfectere timing bestaat niet: net op het moment dat Nina Derwael goud pakte in Stuttgart, scoorde haar vriend Siemen Voet (19) de openingsgoal in de 3-1-zege van Roeselare tegen OH Leuven.
www.hbvl.be
Brit die aan parlement op voetgangers en fietsers inreed krijgt levenslang
De man die vorig jaar bij het Britse parlement met een auto inreed op fietsers en voetgangers heeft een levenslange celstraf gekregen. Salih Khater...
HLN.be
Le match France-Turquie sous tension: «Pas question d’annuler», indique le ministère de l’Intérieur
Plusieurs responsables politiques réclament depuis dimanche l’annulation de ce match, alors que la Turquie a lancé une offensive contre des positions kurdes dans le nord-est de la Syrie.
www.lesoir.be
Complimenten voor kinderbegeleiders van Het Hemeltje
In buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje werden de kinderbegeleiders, naar aanleiding van de jaarlijkse Dag van de Kinderbegeleider, extra in de bloemetjes gezet.
1 h
www.hbvl.be
UCI legt organisatie van de BinckBank Tour strengere veiligheidseisen op
De Internationale Wielrenunie (UCI) heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers door België en Nederland blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.
1 h
www.hbvl.be
UCI legt organisatie van de BinckBank Tour strengere veiligheidseisen op
De Internationale Wielrenunie (UCI) heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers door België en Nederland blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.
1 h
De Standaard
Tennislegende Roger Federer hakt de knoop door en tekent volgende zomer present op de Olympische Spelen: “Mijn hart gevolgd”
Roger Federer neemt volgende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat bevestigde de Zwitser maandag na afloop van een exhibitiewedstrijd in de Japanse hoofdstad tegen John Isner.
1 h
De Standaard
Tennislegende Roger Federer hakt de knoop door en tekent volgende zomer present op de Olympische Spelen: “Mijn hart gevolgd”
Roger Federer neemt volgende zomer deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Dat bevestigde de Zwitser maandag na afloop van een exhibitiewedstrijd in de Japanse hoofdstad tegen John Isner.
1 h
www.hbvl.be
Une star de la K-pop retrouvée morte chez elle
La pop star et actrice sud-coréenne Sulli a été retrouvée morte chez elle, au sud de Séoul, lundi, selon la police.
1 h
www.7sur7.be
Betoger lijkt pepperspray spuitende agenten vrij te pleiten, maar er zijn twijfels over Facebookpost
Een bericht op sociale media lijkt de politie vrij te pleiten voor de beelden die werden gemaakt tijdens de actie van klimaatbeweging Extinction Rebellion zondag in Brussel. ‘Lijkt’, want het is niet zeker dat de Facebookpost de hele waarheid vertelt.
1 h
www.nieuwsblad.be
Storck klaar voor loodzware opdracht: “Overtuigd dat Cercle in 1A blijft”
Nieuw hoofdstuk in de Belgische competitie voor Bernd Storck. Nadat hij afgelopen zomer naast een topclub greep, start de ex-coach van Moeskroen...
1 h
HLN.be