Mediafax -
Articole noi (Utilizator demonstrativ)
Mediafax -
Articole noi (Utilizator demonstrativ)
"Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, cea mai vândută carte românească din ultimii 30 de ani
Cel de-al doilea roman al scriitorului Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham", a devenit cartea românească cu cel mai mare succes comercial din ultimii 30 de ani, cu peste 200.000 de exemplare vândute, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
8 h
Mediafax
Un fotograf român din Austria interbelică este eroul unei expoziţii deschise la Viena
Fotograful Dumitru Furnică-Minovici, din Austria interbelică, este eroul unei expoziţii care va fi inaugurată vineri, de la ora 19.00, la sediul Institutul Cultural Român din Viena, într-un eveniment gestionat de Muzeul Municipiului Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Mediafax
Tubecon, cel mai mare eveniment european dedicat vloggerilor, lansat şi în România | VIDEO
Tubecon, cel mai mare eveniment european dedicat vloggerilor, va avea o ediţie şi în România, pe 20 şi 21 septembrie, la Romexpo - Pavilionul Central din Bucureşti, şi va include evenimente dedicate divertismentului, gaming-ului, modei şi frumuseţii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Mediafax
Google va lansa Stadia, o platformă de streaming dedicată jocurilor video
Compania americană Google va lansa Stadia, o platformă de streaming dedicată jocurilor video, care nu va necesita folosirea unor console sau a unor calculatoare scumpe, ci doar a unei tastaturi speciale, relatează cnbc.com.
Mediafax
Ziua Francofoniei, sărbătorită anul acesta prin sloganul "En français, s’il vous plaît"
Ziua Internaţională a Francofoniei se sărbătoreşte în fiecare an pe 20 martie, în toate ţările care au franceza ca limbă oficială, de cultură, de lucru sau de comunicare internaţională. Anul acesta, Ziua Francofoniei are drept slogan "În franceză, vă rog/ En français, s’il vous plaît".
Mediafax
20 martie. Echinocţiul de primăvară 2019 marchează debutul primăverii astronomice
Miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinocţiului de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.
1 z
Mediafax
20 martie. Echinocţiu de primăvară 2019, debutul primăverii astronomice. Când se schimbă ora
Miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinocţiului de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.
1 z
Mediafax
INTERVIU: Fotograful Bogdan Gîrbovan, despre "prostii" şi dorinţa de a fi mediocru în sensul bun
Artistul fotograf Bogdan Gîrbovan a explicat în ce fel "prostiile" pe care ni le dorim pot duce la lucruri constructive şi ce ascunde dorinţa de a fi mediocru în sensul bun, într-un interviu acordat pentru MEDIAFAX.
1 z
Mediafax
Eurimages a dat peste 4 milioane euro pentru producţii cinematografice, în întâlnirea din Capitală
Comitetul Director al fondului Eurimages pentru sprijinul coproducţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice a aprobat în şedinţa organizată la Bucureşti finanţarea a 18 proiecte de lung metraj, cărora le-a acordat sprijin financiar total de 4.397.000 de euro, arată un comunicat.
1 z
Mediafax
Curtea de Conturi: Prejudiciu de 12.000 de lei şi drepturi salariale necuvenite, la Institutul Cultural Român
Prejudiciu de 12.000 de lei şi drepturi salariale necuvenite, plăţi nejustificate pentru cheltuieli de deplasare, acoperirea posturilor fără concurs, prin detaşare de personal şi promovări fără examene, sunt nereguli constatate la ICR, potrivit raportului Curţii de Conturi a României pe anul 2017.
1 z
Mediafax
Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, lansată în Franţa
Romanica, o platformă digitală de învăţare a limbilor romanice, inclusiv română, a fost lansată Paris, la sediul Ministerului francez al Culturii, iar evenimentul face parte din seria de manifestări dedicate Sezonului România-Franţa, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
1 z
Mediafax
Electric Castle 2019: Limp Bizkit, cap de afiş. Trupele din prima linie în cadrul festivalului
Trupa americană Limp Bizkit va fi cap de afiş la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Electric Castle, care va avea loc în perioada 17 - 21 iulie, la Bonţida, potrivit organizatorilor.
2 z
Mediafax
O carte pe zi: "Mulţimea cu un singur element", de Şerban Foarţă
"Splendidul cameleon al poeziei române" are din nou un volum pe piaţă, o antologie alcătuită de un alt poet.
2 z
Mediafax
Cea de-a 13-a ediţie a galei Gopo are loc marţi seară, la Teatrul Naţional Bucureşti
Cea de-a 13-a ediţie a galei premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, are loc marţi seară, de la ora 20.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti.
2 z
Mediafax