Ziarul Unirea
Articole noi (Utilizator demonstrativ)
Ziarul Unirea
Articole noi (Utilizator demonstrativ)
FOTO, VIDEO. Se repară Monumentul MArii Uniri. Sculptorul Mihai Buculei s-a reîntors la Alba Iulia pentru a-l șlefui și chitui
Sculptorul Mihai Buculei a fost prezent luni, la Alba Iulia, în locul în care e amplasat Monumentul Unității Naționale, pentru realizarea unor lucrări la impresionantul ansamblu. Sculptorul Mihai Buculei, cel care a realizat Monumentul Unirii din Cealaltă Capitală, a fost prezent luni la Alba Iulia, în locul unde este amplasată construcția. În zona Monumentului au […] The post FOTO, VIDEO. Se repară Monumentul MArii Uniri. Sculptorul Mihai Buculei s-a reîntors la Alba Iulia pentru a-l șlefui și chitui appeared first on Ziarul Unirea.
ziarulunirea.ro
Comunicat de presă USR Alba: PSD ține târgurile de animale închise ca să-l „vândă” pe Negrescu
Locuitorii județului Alba continuă să fie grav afectați de faptul că târgurile de animale sunt încă închise.  România a fost țara cea mai afectată  din Europa de pesta porcină. Au fost uciși aproape 300.000 de porci  afectați de boală. Pericolul unor epidemii similare a existat și în trecut, doar că a fost rapid înlăturat, fără […] The post Comunicat de presă USR Alba: PSD ține târgurile de animale închise ca să-l „vândă” pe Negrescu appeared first on Ziarul Unirea.
ziarulunirea.ro
FOTO: „O poveste pentru fiecare copil”. Vânătoare de comori la Grădinița nr. 11 Alba Iulia de ziua… buldozerului!
Luni, 20 mai, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba Iulia s-a desfășurat, concomitent, activitatea „O poveste pentru fiecare copil” din cadrul proiectului de parteneriat dintre cele două instituții, intitulat „Pe drumuri de poveste”. Au fost implicate toate grupele din grădiniţă, cu circa 220 de preşcolari, îndrumați de educatoarele […] The post FOTO: „O poveste pentru fiecare copil”. Vânătoare de comori la Grădinița nr. 11 Alba Iulia de ziua… buldozerului! appeared first on Ziarul Unirea.
ziarulunirea.ro
O elevă de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, premiul I cu nota 10 la olimpiada națională de religie greco-catolică
Calificată pentru al patrulea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de religie greco-catolică, eleva sergent major Ioana Tomoiagă, de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, a atins vârful performanței la această disciplină, cucerind premiul I la faza pe țară a competiției găzduite în această lună de liceul militar albaiulian, cu nota 10.00. […] The post O elevă de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, premiul I cu nota 10 la olimpiada națională de religie greco-catolică appeared first on Ziarul Unirea.
2 h
ziarulunirea.ro
FOTO/ ȘTIREA TA: Încă un pod care face legătura cu Cetatea Alba Carolina a cedat, din cauza degradării lemnului
O mare parte din balustrada podului de lemn care face legătura între parcul de joacă de lângă sediul Electrica și Cetatea ”Alba Carolina” s-a prăbușit, în weekend, potrivit unor imagini primite de la un cititor. Potrivit Poliției Locale Alba se fac cercetări pentru a se stabili dacă e vorba despre distrugerea podului cu cu intenție, […] The post FOTO/ ȘTIREA TA: Încă un pod care face legătura cu Cetatea Alba Carolina a cedat, din cauza degradării lemnului appeared first on Ziarul Unirea.
2 h
ziarulunirea.ro
Cui trebuie să îi spui ”La mulți ani” de Sfinții Constantin și Elena. Nume derivate din numele Constantin și din Elena
Cui trebuie să îi spui ”La mulți ani” de Sfinții Constantin și Elena. Nume derivate din numele Constantin și din Elena • Nume care se sărbătoresc de Sf. Constantin şi Elena care își serbează onomastica. Pe data de 21 mai îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena și obișnuim să urăm celor apropiați nouă, […] The post Cui trebuie să îi spui ”La mulți ani” de Sfinții Constantin și Elena. Nume derivate din numele Constantin și din Elena appeared first on Ziarul Unirea.
2 h
ziarulunirea.ro
Pensionarii şi elevii din Alba Iulia ar putea rămâne fără gratuităţi din cauza disputei juridice pentru subvenţiile la transportul de călători
Prefectura Alba a contestat în instanţa de contencios administrativ două hotărâri emise de Consiliul Local Alba Iulia cu impact major asupra serviciului de transport public din oraş. Pensionarii şi elevii ar putea rămâne fără gratuităţi, iar conducerea Primăriei susţine că este o interpretare excesivă a legii. Este vorba despre 2 hotărâri privind contribuţia municipiului Alba […] The post Pensionarii şi elevii din Alba Iulia ar putea rămâne fără gratuităţi din cauza disputei juridice pentru subvenţiile la transportul de călători appeared first on Ziarul Unirea.
3 h
ziarulunirea.ro
Au fost desemnați câștigatorii concursului de matematică și informatică ,,Profesorul Ioan Mariș” Cugir
Asociația pentru Stiință și Progres ,,Pitagora” Cugir ne-a transmis situația cu rezultatele obținute la cea de-a X-a ediție a Concursul interjudețean de matematică ,,Profesorul Ioan Mariș” Cugir desfășurat recent, la Liceul Teoretic ,,David Prodan Cugir. O competiție care a reunit peste 100 de concurenți și care s-a realizat  în pateneriat cu Universitatea de Vest Timișoara […] The post Au fost desemnați câștigatorii concursului de matematică și informatică ,,Profesorul Ioan Mariș” Cugir appeared first on Ziarul Unirea.
3 h
ziarulunirea.ro
Rezultatele finale la Concursul de Chimie ”Raluca Ripan”- etapa județeană 2019. Patru elevi din Alba, calificați pentru etapa națională
Inspectoratul Școlar Județean Alba a transmis rezultatele finale ale elevilor participanți la Concursul de Chimie ”Raluca Ripan”- etapa județeană 2019, desfășurat sâmbătă 18.05.2019 la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia. Pentru etapa națională, ce se va desfășura la Buzău, în perioada 6-9 iunie 2019, sunt calificați primii 4 elevi. Numele elevului/ Clasa/ Unitatea școlară/ Nume […] The post Rezultatele finale la Concursul de Chimie ”Raluca Ripan”- etapa județeană 2019. Patru elevi din Alba, calificați pentru etapa națională appeared first on Ziarul Unirea.
3 h
ziarulunirea.ro
FOTO. Zece elevi jandarmi vor executa stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba
Zece elevi din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, vor executa stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, în perioada 16 mai-06 septembrie a.c. Elevii vor deprinde tainele muncii de jandarm în cadrul structurilor teritoriale de […] The post FOTO. Zece elevi jandarmi vor executa stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba appeared first on Ziarul Unirea.
3 h
ziarulunirea.ro
FOTO/ VIDEO: Întâlnirea anuală a buciumanilor și a iubitorilor acestei localități, cu ocazia Serbării Narciselor de la Negrileasa
Cu o zi înainte de tradiționala Serbare a Narciselor de la Negrileasa, Asociația „Baia Domnilor” și Primăria comunei Bucium au organizat întâlnirea anuală cu buciumanii și iubitorii acestei localități, care s-a desfășurat ca de obicei în Piața Centrală din Bucium Poieni. În acest an, evenimentul a debutat de dimineață într-un mod inedit prin reconstituirea drumului […] The post FOTO/ VIDEO: Întâlnirea anuală a buciumanilor și a iubitorilor acestei localități, cu ocazia Serbării Narciselor de la Negrileasa appeared first on Ziarul Unirea.
4 h
ziarulunirea.ro
Academicianul Nicolae Breban, invitat al Târgului de Carte Alba Transilvana, Alba Iulia, 6-8 iunie 2019
În perioada 6-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, va avea loc ediţia a XII-a a Târgului de Carte Alba Transilvana. Edituri din întreaga ţară, instituţii şi asociaţii de cultură și învățământ, autori individuali etc. îşi prezintă oferta editorială, publicul având, astfel, oportunitatea de a alege cărţi din diverse domenii […] The post Academicianul Nicolae Breban, invitat al Târgului de Carte Alba Transilvana, Alba Iulia, 6-8 iunie 2019 appeared first on Ziarul Unirea.
4 h
ziarulunirea.ro
ÎCCJ judecă ultimul termen în procesul lui Dragnea: Instanţa a respins amânarea cerută de avocaţii liderului PSD. DNA a cerut MAJORAREA pedepsei
ÎCCJ a anunțat, luni, că respinge toate solicitările formulate de avocaţii inculpaţilor din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amânare, şi că judecă ultimul termen. Procurorul DNA a solicitat pedepse mai aspre: “Solicităm aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond”. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie […] The post ÎCCJ judecă ultimul termen în procesul lui Dragnea: Instanţa a respins amânarea cerută de avocaţii liderului PSD. DNA a cerut MAJORAREA pedepsei appeared first on Ziarul Unirea.
5 h
ziarulunirea.ro
CÂȘTIGĂTORII Festivalului Concurs „Cultură pentru Cultură”, la categoria „Soliști vocali, grupuri vocale, rapsozi și poeți culturali”
Festivalul- Concurs „Cultură pentru Cultură” și-a desemnat, duminică, primii câștigători la categoria „Soliști vocali, grupuri vocale, rapsozi și poeți culturali”, etapă desfășurată în Poiana Narciselor de la Negrileasa (comuna Bucium). În urma concursului, membrii juriului au punctat modul în care concurenții păstrează și promovează valorile și tradițiile populare românești, iar marii câștigători ai etapei de […] The post CÂȘTIGĂTORII Festivalului Concurs „Cultură pentru Cultură”, la categoria „Soliști vocali, grupuri vocale, rapsozi și poeți culturali” appeared first on Ziarul Unirea.
5 h
ziarulunirea.ro
FOTO. Tezaur de Cultură Moldavo-Transilvănea: Experiență unică dincolo de Prut, pentru elevi și profesori de la Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir
Tezaur de cultură moldavo-transilvănean, un proiect în care sincer, ne-am lansat cu toții, doisprezece elevi şi doi profesori (ai Liceului Teoretic „David Prodan” Cugir, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” Ialoveni  în perioada 14- 19. 04. 2019)- fãrã să ne imaginãm măcar gradul de implicare afectivã pe care aveam să-l cunoaștem în scurt timp, […] The post FOTO. Tezaur de Cultură Moldavo-Transilvănea: Experiență unică dincolo de Prut, pentru elevi și profesori de la Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir appeared first on Ziarul Unirea.
5 h
ziarulunirea.ro
(P) Liberalul Mircea Hava despre Diaspora: „Mica Românie harnică, din afara țării”
În afara României Mari, există o Românie mai mică, dar foarte harnică. O cunoaștem sub numele de Diaspora. Aproximativ cinci milioane de români trăiesc răspândiți în lume și dacă adăugăm și românii din Moldova, Ucraina și Serbia, numărul lor ajunge spre opt milioane. Cei mai mulţi dintre cei care au plecat din țară se află […] The post (P) Liberalul Mircea Hava despre Diaspora: „Mica Românie harnică, din afara țării” appeared first on Ziarul Unirea.
5 h
ziarulunirea.ro
Cupru Min Abrud: Cifre contradictorii în bilanţul pe 2018 al companiei. Afaceri mai mari cu 45%, profit mai mic cu 8%
Cupru Min Abrud: Cifre contradictorii în bilanţul pe 2018 al companiei. Afaceri mai mari cu 45%, profit mai mic cu 8% Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul propriu bilanţul contabil aferent anului 2018 pentru societatea Cupru Min SA, cea mai profitabilă companie de stat care îşi mai desfăşoară activitatea în Alba. Datele fiananciare relevă o […] The post Cupru Min Abrud: Cifre contradictorii în bilanţul pe 2018 al companiei. Afaceri mai mari cu 45%, profit mai mic cu 8% appeared first on Ziarul Unirea.
6 h
ziarulunirea.ro
În 30 mai: Alba Iulia, alături de pacienții cu scleroză multiplă la ”Ștafeta Ciclistă SM”
Pentru al VII-lea an consecutiv, Alba Iulia se va alătura municipiilor care găzduiesc Ștafeta Ciclistă SM. Scopul evenimentului este de a demonstra solidaritatea comunităților locale, față de semenii diagnosticați cu scleroză multiplă. Startul Ștafetei Cicliste SM în Alba Iulia se va da în Piața Cetății, joi, 30 mai, la ora 17.00, iar albaiulienii de toate […] The post În 30 mai: Alba Iulia, alături de pacienții cu scleroză multiplă la ”Ștafeta Ciclistă SM” appeared first on Ziarul Unirea.
6 h
ziarulunirea.ro
(P) Comunicat de presă| Legea inițiată de PSD care combate dublu standard Victor Negrescu: „Românii merită produse de bună calitate, de la alimente, până la medicamente”
Atât noi, cât și copiii noștri, merităm produse de calitate, nu doar același ambalaj. Ne-am săturat de lipsa portocalelor din sucul de portocale sau de înlocuirea zahărului cu sirop sau îndulcitori artificiali. Partidul Social Democrat condamnă cu fermitate aplicarea dublului standard în ceea ce privește calitatea produselor. “Suntem cetățeni europeni, avem drepturi și obligații și […] The post (P) Comunicat de presă| Legea inițiată de PSD care combate dublu standard Victor Negrescu: „Românii merită produse de bună calitate, de la alimente, până la medicamente” appeared first on Ziarul Unirea.
6 h
ziarulunirea.ro
COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte 21 de județe, până marți ora 24:00
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de inundaţii pentru râuri din Alba şi alte 21 judeţe, valabilă de astăzi până marți la ora 24.00. Potrivit INHGA, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de […] The post COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte 21 de județe, până marți ora 24:00 appeared first on Ziarul Unirea.
6 h
ziarulunirea.ro
(P) Fără hoție intrăm în Schengen
Unul dintre obiectivele Alianței 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European este aderarea României la zona Schengen, fapt care va duce la securizarea granițelor țării noastre și, implicit, ale spațiului Schengen. România are a doua graniță, ca dimensiune, a Uniunii Europene, una de importanță maximă, prin poziționarea geostrategică. Guvernarea PSD-ALDE a îndepărtat România de acest obiectiv. […] The post (P) Fără hoție intrăm în Schengen appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
SCUTUL PĂDURII: Șoferul unei autoutilitare, din Vadu Moților, sancționat de polițiști pentru transport ilegal de lemne
SCUTUL PĂDURII: Șoferul unei autoutilitare, din Vadu Moților, sancționat de polițiști pentru transport ilegal de lemne La data de 18 mai 2019, în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri din Abrud, în timp ce acționau împreună cu polițiștii din Mogoș, pe DN 74 A, au oprit, pentru control, o autoutilitară ce transporta material lemnos și era […] The post SCUTUL PĂDURII: Șoferul unei autoutilitare, din Vadu Moților, sancționat de polițiști pentru transport ilegal de lemne appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
Șoferi din Sibiu și Alba, prinși de polițiști conducând autoturisme sub influența alcoolului, fără a poseda permis sau cu permisul de conducere suspendat
Șoferi din Sibiu și Alba, prinși de polițiști conducând autoturisme sub influența alcoolului, fără a poseda permis sau cu permisul de conducere suspendat La data de 18 mai 2019, în jurul orei 10.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Mihalț, în timp ce conducea […] The post Șoferi din Sibiu și Alba, prinși de polițiști conducând autoturisme sub influența alcoolului, fără a poseda permis sau cu permisul de conducere suspendat appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
Accident rutier pe drumul dintre Târsa și Cândești: Un șofer alcoolizat din Timișoara a ajuns cu mașina în șanț
Accident rutier pe drumul dintre Târsa și Cândești: Un șofer alcoolizat din Timișoara a ajuns cu mașina în șanț În data de 18 mai 2019, în jurul orei 20.00, în timp ce patrulau pe drumul dintre Târsa și Cândești, polițiștii din Avram Iancu au observat un autoturism care era răsturnat în șanțul din partea dreaptă […] The post Accident rutier pe drumul dintre Târsa și Cândești: Un șofer alcoolizat din Timișoara a ajuns cu mașina în șanț appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
FOTO. Acţiunea TRUCK&BUS în Alba: 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 216 autovehicule de transport marfă verificate de polițiști și 90 de amenzi aplicate
Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 216 autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat 90 de amenzi. Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În perioada 13-19 mai […] The post FOTO. Acţiunea TRUCK&BUS în Alba: 95 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 216 autovehicule de transport marfă verificate de polițiști și 90 de amenzi aplicate appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
Darko Zakoc rămâne antrenor la Volei Alba Blaj pentru încă doi ani! Veste uriașă pentru campioana din “Mica Romă”, tehnicianul sârb a decis cu inima!
Volei Alba Blaj, câștigătoarea eventului în voleiul feminin românesc în 2019, a reușit o mutare extraordinară, convingându-l pe antrenorul Darko Zakoc să continue pe banca tehnică a formației din “Mica Romă”!!! La fel ca în urmă cu doi ani, când iarăși Volei Alba Blaj și-a trecut în palmares eventul, tehnicianul sârb a acceptat să rămână, […] The post Darko Zakoc rămâne antrenor la Volei Alba Blaj pentru încă doi ani! Veste uriașă pentru campioana din “Mica Romă”, tehnicianul sârb a decis cu inima! appeared first on Ziarul Unirea.
7 h
ziarulunirea.ro
Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”În 26 mai, alegem viitorul european al României!”
În ultimii doi ani politica guvernamentală s-a îndepărtat total de români și unicul său scop a fost acela de a opri orice demers corect în justiție, care ar fi avut ca efect pedepsirea celor de la vârful PSD pentru faptele comise. PSD nu s-a dat înapoi de la nimic și a apelat la tot felul […] The post Sorin Bumb, deputat PNL de Alba: ”În 26 mai, alegem viitorul european al României!” appeared first on Ziarul Unirea.
8 h
ziarulunirea.ro
25-26 mai 2019: „Cupa MOL Pentru Sănătatea Copiilor”, ediția a IV-a. Peste 100 de copii cu dizabilități și copii sănătoși vor participa la ședințe de călărie și gimnastică pe cal. PROGRAMUL
În data de 25-26 mai 2019, începând cu ora 10, la Leorinț se va desfășura concursul „Cupa MOL Pentru Sănătatea Copiilor”, ediția a IV-a.  În cele două zile vor participa în jur de 130 de  copii cu dizabilități ( autism, Sindrom Down, tetrapareză, ADHD, hemipareză) și copii sănătoși care participă la ședințe de  călărie și […] The post 25-26 mai 2019: „Cupa MOL Pentru Sănătatea Copiilor”, ediția a IV-a. Peste 100 de copii cu dizabilități și copii sănătoși vor participa la ședințe de călărie și gimnastică pe cal. PROGRAMUL appeared first on Ziarul Unirea.
8 h
ziarulunirea.ro
LOTERIA BONURILOR FISCALE extrase duminică, 19 mai 2019. Care a fost bonul câștigător și când are loc următoarea extragere
Bonurile fiscale emise în data 24 aprilie 2019, cu o valoare de 914 lei, au ieşit câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică. La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 1 – 30 aprilie 2019, iar fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel […] The post LOTERIA BONURILOR FISCALE extrase duminică, 19 mai 2019. Care a fost bonul câștigător și când are loc următoarea extragere appeared first on Ziarul Unirea.
8 h
ziarulunirea.ro
Foto/Video: Serbarea Narciselor de la Negrileasa – prima serbare câmpenească a anului din Munții Apuseni, cu numeroși participanți veniți să admire frumusețea zonei și programul folcloric
Serbarea Narciselor de la Negrileasa, comuna Bucium, a dat startul manifestărilor în aer liber din Apusenii județului nostru, aceasta desfășurându-se ca de obicei în apropierea zilei când Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – perioada de vârf când aceste flori înfloresc. În acest an, organizatorii serbării și custodele rezervației situate […] The post Foto/Video: Serbarea Narciselor de la Negrileasa – prima serbare câmpenească a anului din Munții Apuseni, cu numeroși participanți veniți să admire frumusețea zonei și programul folcloric appeared first on Ziarul Unirea.
9 h
ziarulunirea.ro