General
General
700
Portalul de ştiri UNIMEDIA
Articole noi
Portalul de ştiri UNIMEDIA
Articole noi
Ajutor de șomaj cu condiționalități. Cei care nu dispun de stagiul de cotizare vor putea pretinde la indemnizație doar dacă dețin polița de asigurare medicală
După ce au promis tuturor persoanelor fără un loc de muncă din Moldova posibilitatea de a obține un ajutor de șomaj din partea statului, autoritățile vin cu condiții adăugătoare. Astfel, de suma de 2.775 lei vor beneficia doar cetățenii care dețin stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale ale RM. Ceilalți vor trebui să își procure întâi polița de asigurare medicală, pentru a avea și ei dreptul la indemnizația respectivă. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.
1m
unimedia.info
(video) Noi modificări la cursele charter spre RM: Care a fost anulată
O zbor charter, Moscova-Chișinău va avea loc săptămâna aceasta. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul briefingului după ședința Comisiei Situației Excepționale (CSE)
1m
unimedia.info
Accident în lanț în sectorul Râșcani: Un bărbat a fost lovit de o mașină, care ulterior a fost tamponată de un camion
Un bărbat, în vârstă de 34 ani, originar din Chișinău a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa pe o stradă din sectorul Râcani al capitalei cu scuterul. Ulterior, mașina care a lovit bărbatul a fost tamponată de un alt autoturism.
1m
unimedia.info
Comerțul ambulant în Chișinău și Bălți, permis pentru micii producători locali, în perioada stării de urgență
Micii producători locali își vor putea vinde produsele în stradă, în locurile autorizate din mun. Chișinău și Bălți. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale.
1m
unimedia.info
(video) Măsuri mai drastice la Soroca: Deplasările în grupuri mai mari de 2 persoane, interzise și utilizarea mijloacelor de protecție, obligatorie
CSE a aprobat noi măsuri de protecție în raionul Soroca, unde de mai bine de 7 zile a fost instituit regimul de carantină. Declarația a fost făcută de premierul Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale, în contextul în care locuitorii nu respectă regimul impus de autorități.
1m
unimedia.info
Talmaza, unul dintre cele mai mari sate din țară, intră în carantină cu 29 de persoane infectate cu Covid-19
Comisia pentru situații excepționale a decis astăzi, 8 aprilie 2020, instituirea regimului de carantină în satul Talmaza, din raionul Ștefan-Vodă, după ce 29 de locuitori au fost diagnosticați cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu.
4 m
unimedia.info
WEBMONEY - devine mai aproape de utilizatorii din Moldova!
Sistemul Webmoney, unul dintre primele și cele mai vestite sisteme de plată din Moldova, deschide o reprezentanță pentru rezidenții țării noastre.
7 m
unimedia.info
(foto) În România, COVID-19 a adus acasă „magicienii din turneu”? Posesorii de automobile trebuie să aibă grijă
Mai multe fotografii cu un autoturism premium marca BMW, aflat într-o parcare a unui bloc de locuit din București, au devenit virale pe internet. Mașina a fost efectiv golită pe timp de carantină şi stare de urgenţă de hoți de piese, care în spaţiul online sunt botezaţi „magicieni”. Să-i fi adus COVID-19 acasă din „turneu”?
unimedia.info
Primăria Chișinău va aloca 40 de milioane de lei pentru lupta cu Covid-19
Primăria Chișinău va aloca 40 de milioane de lei pentru lupta cu Covid-19. Despre aceasta anunțat primarul generul Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.
unimedia.info
(live) Declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale din 8 aprilie 2020
În aceste clipe, autoritățile fac declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale din 8 aprilie 2020.
unimedia.info
Ambasada SUA la Chișinău donează 25 de calculatoare pentru centrul de triere de la Moldexpo
Ambasada Statelor Unite la Chișinău a donat 25 de calculatoare pentru centrul de triere a bolnavilor de Covid-19 de la Moldexpo. Anunțul a fost făcut de Ambasadorul american, Derek J. Hogan.
unimedia.info
Alte trei decese de Covid-19, înregistrate în RM. Ministerul Sănătății confirmă moartea persoanei din regiunea transnistreană
Alte trei decese de Covid-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat.
unimedia.info
Trump acuză OMS că este „foarte părtinitoare față de China”: Vom pune capăt banilor cheltuiți pentru Organizație
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și-a anunțat intenția de a pune capăt finanțării americane pentru Organizația Mondială a Sănătății, acuzând agenția specializată a Organizației Națiunilor Unite că este „foarte centrată pe China” și că a criticat îndrumările anterioare ale OMS care au vizat combaterea răspândirii internaționale a coronavirusului, relatează caleaeuropeană.ro, cu referire la Politico Europe.
1 h
unimedia.info
Reprezentant OMS: Pandemia din Europa este într-o situație ″foarte îngrijorătoare”
Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a descris miercuri epidemia de coronavirus în Europa drept “foarte îngrijorătoare”.
2 h
unimedia.info
Quarantine Fest, primul festival online din Moldova, îți aduce în această seară muzică de calitate, solidarizare și explozii de emoții faine!
Muzica, la fel ca și primăvara, nu este în carantină! Cei de la Chateau Cristi vă dau întâlnire în această seară în fața telefoanelor și monitoarelor, la Quarantine Fest - primul festival caritabil online din Moldova.Evenimentul în sine va înseamna peste trei ore de muzică live pe Facebook, redată într-un format complex din punct de vedere tehnic, multă bună dispoziție și contact direct cu artiștii, de care se va putea bucura fiecare, din orice colt al lumii.
2 h
unimedia.info
Traumatologia de la Urgență în carantină, după ce un pacient a fost testat pozitiv la Covid-19
Secția de Traumatologie din cadrul Spitalului de Urgență din Chișinău a fost plasată în carantină, după ce un pacient, care a fost operat recent, a fost testat pozitiv la Covid-19, informația fiind confirmată pentru UNIMEDIA, de către directorul instituției Mihail Ciocanu. Această este a doua secție din cadrul instituției în care a fost instituit regimul de carantină.
2 h
unimedia.info
(video) Un rar Lamborghini LM002 îşi caută un nou proprietar după ce a fost restaurat
Istoria acestui model se poate spune că a luat naştere în 1976, când un mic şi ambițios contractor american în apărare – Mobility Technology International – a abordat Lamborghini cu un design pentru un vehicul de teren care ar putea avea aplicații militare. Rezultatul, dezvăluit în 1977 la Salonul Auto de la Geneva, a fost Lamborghini Cheetah – un vehicul sălbatic cu tracţiune integrală şi cu un motor V8 de 5.9 litri, marca Chrysler, montat în spate.
2 h
unimedia.info
Alexandr Slusari: Situația în Talmaza s-a agravat pentru că cei de acolo au rămas fără sprijin. Cine își asumă responsabilitatea?
Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari consideră că situația din satul Talmaza s-a agravat pe motiv că autoritățile centrale nu au permis instituirea carantinei la timp, așa cum a cerut primarul. „În 16 zile s-a ajuns de la 5 la 29 de infectați, cine își asumă această răspundere?”, întreabă Slusari, pe pagina sa de Facebook.
2 h
unimedia.info
Peste 200 de cetățeni din Irlanda au fost repatriați în Republica Moldova cu o cursă charter
Pe data de 7 aprilie 2020, 217 de cetățeni moldoveni au fost repatriați din Irlanda în Republica Moldova, cu zborul charter autorizat de către Comisia pentru Situații Excepționale, informează ambasada Republicii Moldova la Dublin, într-un comunicat de presă.
2 h
unimedia.info
(video) 14 șoferi, prinși băuți la volan. Unul dintre ei avea gradul de alcoolemie de 1,05 mg/l în aerul expirat
Pe unii șoferi nu îi oprește nici Regulamentul Circulației Rutiere, nici situația epidemică din țară. Doar în ultimele 24 de ore, 14 conducători auto au fost documentați de inspectorii de patrulare, fiind în stare de ebrietate la volan.
3 h
unimedia.info
Demisia unui judecător din dosarul „Gemenii”, aprobată la Comisia juridică, numiri și imunități
Demisiaunuijudecătorcareaexaminatdosarul„Gemenii”afostexamintăastăziîncadrulședințeiComisieijuridică,numirișiimunități.
3 h
unimedia.info
Numărul angajaților MAI, infectați cu Covid-19, a ajuns la 20: Doar o persoană s-a vindecat
20 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost testați pozitiv la Covid-19, dintre care doar o persoană s-a vindecat și a fost externată. Restul 19 sunt internați pentru tratament, inclusiv în Spitalul MAI.
3 h
unimedia.info
Peste 308 mii de oameni din toată lumea, care au fost testați pozitiv pentru Covid-19, s-au vindecat
Peste 1,446 de milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVI-19 în întreaga lume, potrivit statisticilor Worldometers. Dintre acestea, peste 308 mii au fost declarate vindecate.
4 h
unimedia.info
Fostul prim-ministru al RM, Valeriu Muravschi, a decedat
Fostul prim-ministru al RM, Valeriu Muravschi, a decedat.
4 h
unimedia.info
(video) Viol la Băcioi. Momentul în care doi suspecți sunt escortați la poliție pentru interogări
Doi bărbați din Băcioi au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați că au agresat fizic și violat o femeie. Acum ei riscă să petreacă ani grei după gratii.
4 h
unimedia.info
(foto) Ford a găsit în arhivă imagini cu o maşină şi cere ajutor din „exterior” pentru identificare
Aşa cum s-a întâmplat în istoria modelului Chevrolet Corvette, Ford Mustang a fost imaginat acum mulţi ani în urmă ca o maşină sport cu motor montat central. De fapt, primul concept care a purtat numele a fost o mașină mid-engine, iar ideea a fost revăzută prin conceptul Mach 2 din anul 1967. Dar se pare că Ford a făcut un alt prototip la mijlocul anilor 1960 şi nu-şi aminteşte nimic despre el!
4 h
unimedia.info
„Comunitatea contează” - o campanie de mobilizare pentru a ajuta persoanele defavorizate
Peste 200 de pensionari și persoane defavorizate beneficiază de o masă caldă pe zi în cadrul campaniei „Comunitatea contează”. Acțiunea a fost lansată de Asociația Restaurantelor „MĂR”, în colaborare cu inițiativa „Împreună împotriva COVID-19” și fundația „Regina Pacis”. Scopul campaniei este susținerea persoanelor cu vârsta înaintată, care prezintă un risc mai mare de infectare cu COVID-19.
5 h
unimedia.info
Parlamentul confirmă că un angajat al Legislativului este infectat cu Covid-19
Parlamentul a venit cu un comunicat cu privire la informațiile apărute în mass-media privind depistarea noului tip de coronavirus la un angajat al Secretariatului Parlamentului, instituția vine cu următoarele precizări:
5 h
unimedia.info
43 de persoane cu Covid-19, vindecate în Moldova. Încă 3 pacienți urmează să fie externați
Numărul total al persoaneor tratate de infecția cu Covid-19 în Moldova s-a ridicat la 43, a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de astăzi dimineață. Totodată, alți 114 dintre cei 1.056 pacienți testați pozitiv se află în stare gravă, iar 328 au o stare de gravitate medie.
5 h
unimedia.info