General
General
855
Jurnal.md RSS Feed
Articole noi
Jurnal.md RSS Feed
Articole noi
VIDEO // Furia începe să apară pe străzile Italiei: „Vremea cântecelor a trecut; Acum ne e foame”
Numărul morților de COVID-19 în Italia a scăzut în ultimele zile, chiar și cel al cazurilor de noi îmbolnăviri, dar situația e încă departe-departe de a reveni la normal.
1m
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Satul Talmaza intră în CARANTINĂ începând de joi, după ce 29 de locuitori au fost infectați cu noul coronavirus // UPDATE
UPDATE // Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă întră în regim de carantină după ce 29 de locuitori au fost diagnosticați pozitiv la prezența Covid-19. Astfel, începând cu data de 9 aprilie, ora 8:00, în localitate vor fi impuse restricțiile de circulație aferente acestui regim.
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Republica Moldova a ajuns la un bilanţ de 317 angajați în sistemul medical, infectaţi cu COVID-19
Bilanţul total al medicilor infectaţi cu COVID-19 în Republicat Moldova a ajuns la 317, potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății.
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
UE acordă peste 15,6 miliarde de euro ţărilor partenere pentru combaterea pandemiei de coronavirus
Comisia Europeană a prezentat planurile pentru oferirea unui ajutor financiar, din partea Uniunii Europene, în valoare de peste 15,6 miliarde de euro pentru sprijinirea eforturilor ţărilor partenere în combaterea pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Arina Spătaru: Moratoriul lui Dodon sau împăratul gol
Președintele Republicii Moldova a propus moratoriul partidelor politice pe timp de criză pandemică în Republica Moldova. Zice: „Veniți, să discutăm; veniți cu propuneri, haideți să lăsăm luptele politice după criză.” Pentru mine moratoriul la moment ar fi o undă verde pentru dezmăț. Și am să vă aduc câteva exemple actuale.
1 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Comerțul ambulant pentru producătorii de legume, permis în Chișinău și Bălți în perioada stării de urgență
Comerțul ambulant cu produse agricole va fi permis în municipiile Chișinău și Bălți, în perioada stării de urgență. Au undă verde doar producătorii și gospodăriile țărănești care își vând propriile produse.
1 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Pierderi uriaşe pentru Premier League: Ce se va întâmpla dacă nu se va relua sezonul în Anglia
Responsabilii din Premier League au respins acuzaţia că nu ar fi solidari pe plan financiar în faţa pandemiei de coronavirus şi au precizat că prima ligă din Anglia va înregistra pierderi uriaşe în cazul în care sezonul nu se va relua, informează L'Equipe.
2 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Cursa charter din Varșovia, anulată din cauza lipsei de solicitanți; În locul acesteia, a fost autorizat un zbor din Moscova
Cursa aeriană charter Varșovia-Chișinău din 12 aprilie, destinată pentru repatrierea cetățenilor moldoveni, a fost anulată din cauza lipsei de solicitanți. Decizia a fost luată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale.
3 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
COVID-19, în Republica Moldova: Autoritățile anunță informații actualizate despre numărul persoanelor infectate // LIVE
Autoritățile anunță informații actualizate despre numărul persoanelor infectate cu COVID-19.
3 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Peste 1,5 milioane de lei, cheltuite în acest an pentru... deszăpezirea municipiului Chișinău; Explicația autorităților
Deși am avut parte de o iarnă fără ninsori, autoritățile municipale au cheltuit peste 1,5 milioane de lei pentru servicii de deszăpezire.
3 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Guvernul ține în seif donații de 13 mil. de de lei pentru lupta cu pandemia: „Iar medicii cer disperați măști de protecție”
Deși în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate combaterii COVID-19 au fost acumulate până ieri 13 milioane 540 de mii de lei, Guvernul nu a alocat deocamdată niciun leu din această sumă.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Academia de Studii Economice din Moldova a colectat 135 mii de lei pentru spitalele din Chișinău care luptă cu COVID-19
Administrația și corpul profesoral al Academiei de Studii Economice din Moldova a colectat 135 de mii de lei, pentru lupta cu coronavirus în spitalele din capitală.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Alte trei decese, confirmate în RM; Numărul deceselor se ridică la 28
Alte trei decese din cauza infecției COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Este vorba despre trei bărbați de 66 și 80 de ani.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Alte trei decese, confirmate în RM; Bilanțul deceselor se ridică la 28
Alte trei decese din cauza infecției COVID-19, înregistrate în RM.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Doi șoferi au fost răniți după ce un pod din nordul Italiei s-a prăbușit
Un pod din nordul Italiei care în mod normal era destul de aglomerat s-a prăbuşit miercuri, dar numai doi şoferi au fost afectaţi de incident, informează brigada de pompieri, relatează Agerpres.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Deși am avut o iarnă fără zăpadă, primăria capitalei a cheltuit pentru servicii de deszăpezire peste 1,5 milioane de lei
Chiar dacă iarna trecută chișinăuienii nu au prea văzut zăpadă ori polei pe drumurile din capitală, primăria Chișinăului a cheltuit peste 1, 5 milioane de lei pentru serviciile de deszăpezire. Informația a fost făcută publică de consilierul liberal, Ion Cebanu.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Al 25-lea deces, confirmat în RM; Este vorba despre un bărbat din Transnistria
Încă un deces din cauza coronavirusului de tip nou. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani din Transnistria.
4 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Ronaldinho a fost eliberat! A ieșit din închisoare, dar problemele nu s-au terminat! Ce urmează pentru fostul Balon de Aur
După ce a petrecut o lună în spatele gratiilor din cauza unui scandal care a avut la bază două pașapoarte false, Ronaldinho a fost eliberat!
5 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Un camion care transporta pâmânt s-a răsturnat la Comrat: Șoferul a ajuns la spital cu mai multe fracturi // VIDEO
Un camion care transporta pământ s-a răsturnat pe un traseu aflat în reparație la Comrat. Accidentul a avut loc ieri, iar în urma impactului, șoferul camionului a ajuns la spital cu diferite traumatisme.
5 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Bulgaria: Parlamentarii, membrii guvernului, şefii agenţiilor de stat au salariile suspendate pe perioada stării de urgenţă
Parlamentarii, membrii guvernului şi ai birourilor politice, precum şi şefii agenţiilor de stat din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie, iar măsura se aplică până la finalul stării de urgenţă provocată de pandemia de COVID-19.
5 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească în RM: 118 persoane infectate, confirmate în doar ultimele 24 de ore
În Republica Moldova continuă să crească numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 118 cazuri, după ce au fost realizate 629 de teste.Astfel, bilanțul a ajuns la 1174 de cazuri de COVID-19.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Spania anunță 757 de noi decese de coronavirus și se apropie de 15.000 de victime
Numărul deceselor zilnice cauzate de coronavirus a crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv în Spania, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 757 de morţi, deşi ritmul creşterii proporţionale de la o zi la alta al bilanţului victimelor s-a redus uşor, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Madrid, potrivit Agerpres.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Guvernul se gândește la locuri de muncă pentru cei din Diasporă reveniți acasă; Expert: Cum au venit, așa ar putea să plece
După ce a criticat cetățenii moldoveni din Diasporă care au fost nevoiți să se întoarcă acasă în perioada pandemiei, Guvernul deja vede în acest fenomen și o oportunitate. Potrivit consilierului prim-ministrului pentru domeniul transporturilor, Oleg Tofilat, concetățenii întorși acasă ar putea fi o forță de muncă pentru eventuale proiecte de infrastructură inițiate de Guvern.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Bogații Rusiei își fac stocuri de ventilatoare necesare pacienților de COVID-19, în timp ce spitalele de stat nu au destule
Cei mai bogați ruși își cumpără aparate de ventilație care sunt necesare pacienților de coronavirus internați în stare gravă la terapie intensivă, potrivit unui medic pneumolog citat de Sky News. De asemenea, el pune la îndoială declarația guvernului Rusiei care spune că are la dispoziție 40.000 de astfel de ventilatoare.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Fiica pensionarei din Ștefan Vodă care ar fi decedat de „pneumonie”, infectată de COVID-19 după funeralii
Ludmila, fiica pensionarei din s. Crocmaz, Ștefan Vodă, la care primarul Ion Veleșco, a rugat timp de două zile autoritățile să vină să ia probele, bănuind că a fost infectată cu Covid-19, s-a îmbolnăvit la scurt timp după funeraliile mamei sale. Potrivit deputatului, Sergiu Litvinenco, testul a confirmat că fiica doamnei s-a infectat cu Covid-19.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Directorul Autorității Aeronautice Civile, constrâns de Ministerul Economiei să-și dea demisia, REFUZĂ să o facă
Ministerul Economiei i-a cerut directorului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, să demisioneze din funcție. De cealaltă parte, directorul AAC susține că nu are de gând să-și dea demisia.
6 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Rusia şi Qatarul au mituit membri ai Comitetului Executiv pentru a obţine organizarea Cupei Mondiale de fotbal
Mai mulţi membri ai Comitetului Executiv al FIFA au primit mită pentru a vota Rusia şi Qataraul în procesul de atribuire a organizării ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022, arată procurorii americani, în actul acuzării, publicat luni, informează BBC.
7 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Statistică globală: Peste 300.000 de oameni testați pozitiv cu COVID-19 s-au vindecat
Peste 1,4 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentru COVI-19 în întreaga lume, potrivit statisticilor Universității Johns Hopkins. Dintre acestea, peste 300.000 au fost declarate vindecate.
7 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Autoritățile, acuzate că importă măști și mănuși de proastă calitate; Demersul depus de deputații Platformei DA
Există multiple cazuri cănd măștile sau mănușile importate se deteriorează rapid din cauza că sunt ieftine și de calitate proastă, atenționează deputații Platformei DA, care vin cu un demers în acest sens către Guvern și Comisia pentru Situații Excepționale.
7 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!
Vârsta de pensionare pentru judecătorii din Republica Moldova ar putea crește de la 50 la 63 de ani
Vârsta de pensionare pentru judecători ar putea crește de la 50 la 63 de ani. Comisia juridică, numiri și imunități, care s-a convocat, astăzi, în ședință la distanță, a decis să propună plenului Parlamentului aprobarea, în prima lectură, a unui proiect de modificare a Legii cu privire la statutul judecătorului.
7 h
Jurnal.md - Ca să ştii totul!