General
General
853
Portalul de ştiri AGORA
Articole noi
Portalul de ştiri AGORA
Articole noi
Procesul de obținere a cetățeniei moldovenești, înghețat pe perioada stării de urgență
Persoanele care vor să obțină cetățenia Republicii Moldova nu vor putea accesa acest seriviciu pe perioada stării de urgență. Declarația a fost făcută de premierul, Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale. Oficialul a precizat că procedurile nu se referă la cetățenia prin investiții, asupra căreia statul a pus moratoriu mai devreme.
3 h
agora.md
Parlamentul precizează: Angajatul infectat cu COVID-19 a fost pentru ultima dată la muncă înainte de a fi testat pozitiv
Angajatul Secretariatului Parlamentului, diagnosticat cu COVID-19, a fost testat pozitiv peste o săptămână după ce a fost ultima dată la muncă. Precizarea aparține serviciului de presă a Legislativului.
8 h
agora.md
De la jucării educative, la boxe pentru intubare. Inițiativa unor antreprenori pentru a proteja medicii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
De la jucării educative, au trecut la fabricarea vizierelor, ca mai apoi să ajungă să confecționeze și... boxe pentru intubare. Este vorba de echipa unui atelier din Floreni, Anenii Noi, membră a platformei viziere.md. Primele boxe au fost realizate la rugămintea medicilor care luptă pentru viața pacienților infectați cu COVID-19, urmând să fie distribuite mai multor spitale pentru testare.
9 h
agora.md
Un bloc de la Telecentru, plasat în carantină după ce doi locatari s-au îmbolnăvit de COVID-19 (VIDEO)
Un bloc din zona Telecentru a fost plasat în regim de izolare. Despre asta a anunțat pe Facebook Pretura sectorului Centru. Mai exact, au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul locatarilor blocului din str. V. Cheltuială, nr.9/2. Astfel, celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a sectorului Centru a decis să instituie măsurile de carantină.
agora.md
Nora unei femei, răpuse de COVID-19, acuză autoritățile de informații false: Nu pot merge la înmormântare. Toți mă acuză că am adus virusul în sat
Nora femeii din Fălești, răpusă de noul tip de coronavirus, acuză autoritățile de dezinformare și răspândirea informațiilor false. Se întâmplă, după ce șefa de la Sănătate a declarat că victima a interacționat cu nora sa, care a revenit de peste hotare. La rândul său, femeia spune că de la venirea sa în țară a depășit cu mult perioada de incubare a virusului și nici ea, dar nici alte persoane cu care a interacționat în această perioadă nu au prezentat până acum semne de boală. Astfel, sursa dă de înțeles că soacra sa ar fi luat virusul chiar în spitalul din Fălești, unde a fost internată după ce a suferit un infarct.
1 z
agora.md
Un moldovean, stabilit în Spania, încearcă să adune bani pentru medicii de acasă
Un moldovean, pasionat de fotbal, care este profesionist în științele sportului și fizioterapeut la CD Leganés din Madrid și-a propus să adune bani pentru sistemul medical din Moldova. Prin intermediul unei strângeri de fonduri online, Eugeniu Buza, își îndeamnă prietenii virtuali dar și pe fotbaliștii profesioniști să doneze pentru medicii de acasă.
1 z
agora.md
De ce sunt tentați elevii din Republica Moldova să plece la studii peste hotare și ce i-ar determina să se întoarcă acasă (FOTO)
Cu fiecare an, numărul studenților care absolvesc universitățile din Republica Moldova scade. O confirmă și datele Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova. Una din cauze este faptul că absolvenții de liceu aleg să-și continue studiile peste hotare.
1 z
agora.md
Mărturiile unei tinere din Chișinău, tratată de COVID-19: Nu vreau ca cineva să știe că am fost bolnavă
O tânără în vârstă de 28 de ani din Chișinău este una dintre cele 40 de persoane tratate după ce au fost infectate cu virusul COVID-19. Deși s-a însănătoșit, aceasta afirmă că îi este teamă să spună cuiva despre această experiență. Ea a acceptat să discute cu ZdG fără a-i fi publicată identitatea.
1 z
agora.md
Zeci de angajați ai MAI și MA asigură menținerea măsurilor de carantină în mai multe localități din țară
Pentru menținerea măsurilor de carantină în localitatea Carahasani, orașul Ștefan Vodă și municipiul Soroca pe 6 aprilie au fost antrenate 121 de persoane cu 23 unități de tehnică. Angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării au acordat permise pentru circulația agenților economici care asigură localitățile cu produse alimentare, serviciilor bancare, dar și celor farmaceutice.
1 z
agora.md
Angajații întreprinderilor ar putea fi transportați în mod gradual spre locul de muncă
Angajații întreprinderilor ar putea fi transportați în mod gradual spre locul de muncă. Pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii a avut loc o ședință online cu reprezentanții asociațiilor de business, ai Agenției Proprietăți Publice, Primăriei Municipului Chișinău, Regiei Transport Public pentru a identifica soluții de fluidizare a fluxului de călători în transport la orele de vârf.
1 z
agora.md
Oamenii legii au verificat dacă șoferii de microbuze respectă legea și transportă pasagerii doar pe scaune
Oamenii legii au verificat dacă șoferii de microbuze respectă legea și transportă pasagerii doar pe scaune. În dimineața zilei de marți, la intrările în municipiul Chișinău, câte un echipaj al Inspectoratului General de Patrulare și unul de la Inspectoratul General de Carabinieri au verificat mijloacele de transport pentru ca conducătorii auto să nu depășească numărul de călători permis.
1 z
agora.md
Sute de persoane, aflate în dificultate pe timp de pandemie, vizitate de voluntari
Pe timp de epidemie sute de persoane din capitală au nevoie de ajutorul voluntarilor. Municipalitatea informează despre 5 mii de vizite la domiciliul acestora. Totodată, în decusul ultimei săptămâni, peste 300 de persoane au beneficiat de pachete cu produse alimentare, donate de agenți economici.
1 z
agora.md
Ce e de făcut în cazul violenței în familie pe timpul epidemiei de COVID-19? 15 recomandări pentru victime și specialiști
Pe măsură ce regulile de izolare devin tot mai stricte, forțele de ordine și reprezentanții societății civile din mai multe țări recunosc că, pe timp de pandemie, victimele violenței în familie sunt prinse în captivitate. Una după alta, țările europene înregistrează creșteri considerabile ale numărului de apeluri la serviciile de asistență dedicate acestor victime. În condițiile impuse de pandemie, posibilitățile victimelor de a raporta cazurile de violență, de a sesiza poliția, de a se adresa serviciilor de suport sunt mult mai limitate, pe alocuri chiar imposibile.
1 z
agora.md
No comment. Cum respectă locuitorii capitalei regulile de autoizolare (VIDEO)
Numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus este în continuă creștere în Republica Moldova. Cetățenii sunt îndemnați să stea acasă și să evite ieșirile în locuri publice și aglomerate. Am mers astăzi în mai multe parcuri și alei din Chișinău să vedem cum respectă locuitorii capitalei regulile de carantină. Unii echipați cu mănuși și măști, alții fără nicio protecție, unii în treacăt, alții chiar odihnind pe bănci. Așa i-am surprins pe o parte dintre ei. Mai jos puteți urmări un nou episod din categoria „no comment”.
2 z
agora.md